Hvad plastikkirurgen gør ved egen hud

Først spurgte vi kosmetolog og hudterapeut Malin Cota, hvad hun selv gør behandlings- og hudplejemæssigt. Derefter kosmetisk sygeplejerske Christian Holm Madsen. I dag gælder det plastikkirurgen:

Hvem: Overlæge og speciallæge i plastikkirurgi Louise Vennegaard Mielke

Hvor: Aleris Danmark

Hvad gør du selv hudplejemæssigt?

Min hudpleje er meget enkel og ikke som sådan en rutine. Jeg mærker, hvad huden har brug for, men som regel er det noget mild afrensning og gerne med salicylsyre, som jeg typisk lader sidde natten over, hvis det er i en maskeform. Om dagen altid serum med fugtmættende ingredienser og så supplerer jeg med en ikke for fed creme, da jeg har tendens til fedtet hud.

Hvilke behandlinger sværger du selv til/eller vil ty til og hvorfor?

Jeg er vild med dermaroller, som jeg bruger sammen med et målrettet serum. På den måde trænger ingredienserne bedre ind, og jeg kan altid se, at gløden i min hud bliver markant bedre. Dog er dermaroller ikke for alle – især ikke hvis du er sarthudet eller pigmentplaget.

Jeg har en gang for flere år tilbage fået filler i læben, og det gjorde så ondt, at jeg nærmest besvimede. For mig sluttede det eventyr derfor hurtigt. Generelt bryder jeg mig ikke om det look, som fillers giver – det bliver ofte puffy. Hvad jeg selv med tiden vil overveje, er fedtinjektioner med egne fedtceller (det, der hedder lipofilling) og/eller et løft af underansigtet, altså et face lift, når jeg ikke længere ser så frisk ud, som jeg føler mig.

Er der noget, du aldrig ville byde din hud?

Jeg vil ikke byde min ansigtshud at solbade, og jeg har altid solfaktor 50 på for at bibeholde elasticiteten i min hud og forebygge rynker. Når ikke det er helt nok, får jeg lidt Botox hist og her.

Hvis du genkender Louise Vennegaard, er det fordi hun også står bag serien Pro:Lab sammen med spa-iværksætter Laura Bonné.  Her er et par af de spørgsmål, de to svarede på tidligere på året under et miniinterview til Børsen Pleasure:

Hvordan fandt I to egentlig sammen?

Laura Bonné: ”Vi mødtes gennem en fælles veninde tilbage i 2004, hvor Louise som nyuddannet læge assisterede i min daværende klinik med injektionsbehandlinger. Da hun fik for travlt med kirurgi og forskning til at komme og behandle, fortsatte vi en tæt sparring omkring, hvad der virker for huden.”

Hvordan fik I idéen til Pro:Lab?

Louise Vennegaard Mielke: ”Jeg kom for tre år siden hjem fra Los Angeles, hvor de er virkelig dygtige til at kombinere spa og den medicinske verden, når det gælder ingrediensmålrettet hudpleje – og dét ville jeg også gerne tilbyde mine patienter. Jeg ringede til Laura allerede fra lufthavnen, og så var vi i gang.”

Hvad optager jer i øjeblikket?

Laura Bonné: ”Helt klart nørderiet med hudplejeingredienser. For eksempel inden for vækstfaktorproteinet EGF er der et hav af muligheder, men vi ville finde en løsning, der også spamæssigt giver velvære.”

Louise Vennegaard Mielke: ”For mig er det forskning i de fedtstamceller, der er i stand til at regenerere væv, lige fra muskel- til hud- og hjertevæv. Og som udmærker sig ved at være til at flytte på – for eksempel tage noget fra lænden og placere i ansigtet, så det får mere fylde.”

Hvorfor er der ingen øjencreme i Pro:Lab serien?

Laura Bonné:Fordi den er helt og aldeles unødvendig, når alt er lavet til at kunne gå op til huden under øjnene. Du skal selvfølgelig ikke smøre produkterne på dine slimhinder, men når det er sagt, gør det hele godt omkring øjnene. Og det skriver vi også på emballagerne.”

@beautyspace på INSTAGRAM

30/03/2023
Plaster med tocifrede procenter på EGF plus det løse
Plaster plus de 5 mest læste artikler serveret samlet
07/04/2023
Et kvart års kø – som jeg muligvis selv er skyld i
Spring køen over med et biografbesøgs-beløb

Kommentarer

 • Tascha

  Hej Anette.

  Måske du kan svare på hvorfor hun i artiklen ikke anbefaler dermatologer til personer der er “pigmentplaget”? Og hvordan ved man om man er pigmentplaget?

  Tak for artiklerne.

  Mh Tascha

  11/04/2023
 • Andreas

  Mega spændende produktserie, de har lanceret (især kojinsyre-produktet!). Jeg er også vild med, at de skriver på emballagen, at produkterne kan bruges helt oppe under øjnene, og at der altså ikke er behov for en seperat øjencreme. Mange plus-point til PRO:Lab 🙌🏻

  05/04/2023
 • Anja Lange

  Kære Anette
  Nu trænger mit spørgsmål sig på til dig!. Jeg har tidligere fået Ultraformer, ja hele 3 gange, og med rigtig god virkning! Jeg har fået det fortaget på det tidspunkt hvor det var danmarks eneste klinik ultraformer.dk meget tilfreds. Men jeg kan også se at det begynder at blive for dyrt for mig, jeg fandt nu flere steder hvor de også udfører ultraformer III, og har læst om og fandt Albertslundshudklinik. Jeg kan forstå det er en kosmetiske sygeplejesker der udfører behandlingen, og de oplyser mig det er samme maskine… men gud hvor er det svært. Det jeg vil høre dig om, er din erfaring! for jeg har ikke noget imod at betale, men selve behandlingen varer ca. 9måneder og så er det endnu en ny behandling!! prismæssigt er der en stor forskeld på de 2 nævnte steder! jeg er noget usikker på dette her, for betaler man formeget det ene sted, eller er det slet ikke uddannet personale, og den rigtige maskine. det andet sted! det er nok et svært spørgsmål, men jeg kender ikke til Klinikken i Albertslund ud over de har nogle fine anmeldelser, og er registeret hos styrelsen for patientsikkerhed. Jeg tillader mig derfor at rette henvendelse til dig.
  Jeg håber du vil vende tilbage med svar herom.
  På forhånd mange tak.
  Anja Lange Dekofom

  03/04/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.