Løsning på sur-munden og de nedadhængende forældre-linjer

Ojne43Vandmand06Gadgets06 

Det er 10 år siden, at nogen første gang anbefalede mig at få gjort noget ved de folder. Mine folder. Dem, som jeg dengang slet ikke havde bemærket.

Det gælder den såkaldte nasolabial fold, der som en parentes går fra næserod til hagetip, som, når den bliver dybere, er noget af det, der for alvor viser, at du har brugt livet.

Jeg har aldrig følt mig fristet til at fylde dem ud. Ikke fordi jeg er hellig. Ikke fordi jeg ikke gør noget. Men fordi jeg tror på, at vi – når vi kigger på hinanden – ser helheden. Noget vi måske kan lære af i forhold til eget spejlbillede: Frem for at fokusere på en sur panderynke eller en fold ved munden, så sæt alle sejl ind på at opgradere hudkvaliteten. For når huden er i rasende god form og fugtmættet i en grad, så dine børn kan spejle sig i dine kinder, så er alt godt. I hvert fald det meste.

Tilgiv bunken af billeder her, men jeg vil bare gerne vise dig, at når jeg smiler eller bruger anden mimik, så optræder de folder anderledes. Tydeligheden, kan du se, er større i et udtryksløst ansigt, og det er måske derfor, fillers fungerer bedst i stillestående ansigter. Jeg ved det ikke, men jeg ved, at min pointe blev bekræftet sidste mandag: Under en snak med en klog dame gik snakken lystigst på hudpleje, og jeg gjorde for sjov opmærksom på min hage, som flere sprøjtemestre har foreslået et skud afslappende Botox. Fordi den (åbenbart) har potentiale til at udvikle sig til en heksehage. ”Guuud, jeg har aldrig tænkt over noget med din hage”, lød det.

Nej, for vi ser helheden hos hinanden.

Så er der intet andet at stille op? Jo for pokker. Men først to ord om årsagen: Fedtpuderne rykker rund hos os: De svinder, søger mod syd og vi taber volumen i ansigtet. I følge Kavita Mariwalla, en af New Yorks top-dermatologer, så vil den proces forværres godt og grundigt af sol, røg og pludseligt vægttab. Af hudpleje anbefaler hun A-vitamin, som fylder kollagen-depoterne op, ligesom peptider og EGF-vækstfaktorproteinet arbejder på det samme.

VERDEN ER HELDIGVIS IKKE SORTHVID: Fremfor min holdning, så er den vigtigste regel selvfølgelig, at du skal vælge de løsninger, som gør dig glad. Tag eksempelvis øjenlågsindgreb (der i øvrigt ikke piller ved mimikken), som mange er begejstrede for. Måske fordi de ser verden bedre eller pludselig får plads til mere øjenskygge. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at det gør mig gladere ikke at pille ved mimikken, gladere at supplere hudpleje med rulleri og strøm.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så hook op her eller på Instagram @beautyspace 

17/11/2017
Bedste syreløsning for sarthudede
Nå ja, og så er der også noget med nogle LA MER-anmeldere, som er...
21/11/2017
Hvorfor skal Colgate være så grim?
Det handler stadig om munden. Og om aha-videnskab, der går i både tænder og...

Kommentarer

 • Katja

  Venter spændt på den gode opskrift på næseløbe linjer 🙂
  Det har jeg hårdt brug for…

  Kan jeg for øvrigt bruge A-vitamin (beaute Pacifique) fra jule beautyboks sammen med Estee Lauder Advanced night repair? Er der noget jeg skal være opmærksom på?
  Hvordan bruger jeg det sammen med Bioeffect?
  Jeg har brugt først Akademiklinikkens serum og dernæst Bioeffect (baseret på tidligere blogpost). Men synes ikke rigtigt det virker…

  01/12/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  Kæreste mennesker – 1000 tak for jeres kommentarer. Bliver glad. Stor hilsen Anette

  28/11/2017
 • Leafysmoothie

  Dette er et indlæg jeg bliver helt varm indeni af. Så godt du siger det og måde du gør det på. Og fine billeder som også viser din fantastiske energi og entusiasme, så inspirerende!!!!
  Har været lidt presset på det sidste, og i det kommet at fokusere på de forældre folder (sjovt navn) og på rynken i panden. Det er sikkert fordi jeg ikke smilet nok som det jo bliver når man er bekymret og bange. Det kan man jo selv ændre på, indser jeg, bare med at smile mere og bruge det ansigt. Jeg ved jo også det der med at vis man smiler sender det signaler at man er mere glad, så nu går jeg bare i gang. Smiiiil!!! Kram du skønne menneske! <3

  21/11/2017
 • Jeg elsker disse gode rollemodeller i Hollywood, som har mimik og som trives i sit eget skind. Feks; Emma Thomson, Helen Mirren for at nævne et par. Og sidst men ikke mindst; DIG. Jeg er så enig, det handler om helheden og ikke mindst udstrålingen man kommer med. Og selfølgelig en sund og fugtmættet hud.

  21/11/2017
 • Jane

  Hej

  Jeg er startet op med faceyoga og er spændt på om det virker. Jeg er i hvert fald blevet opmærksom på alle de muskler man har i ansigtet og bliver faktisk øm som efter træning.

  20/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Salli, du har helt ret. Der kan være så meget i et lågløft. Forleden talte jeg med en, som havde fået det gjort, da hun var 55, nu var hun 71 og kaldet det for det noget af det bedste, hun har fået gjort.

  @ Sanne, 1000 tak fordi du skriver.

  @ Mariannegylding, det har været sådan en fornøjelse at følge dig igennem alt dette. Fra at være glad for det, til at være slemt skuffet og så til nu. Jeg vil gerne høre, hvad du ender med. Når det er sagt, så er det jo dig, der skal være glad (som verdens mindste NB, så har jeg jo set dig mange gange og aldrig bemærket dét, du her nævner).

  Stor hilsen Anette

  20/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille S – Undskyld jeg ikke har fået svaret på det tidligere, men nej, jeg kender den desværre ikke. Jeg ser måske på det med børster sammen med en makeupartist.

  For mig er det (også) det lange seje træk, der har virket i forhold til at få bedre hud. Men jeg vil også gerne mere, og jeg forstår godt dem, der vil mere. Vi er så ikke altid enige om, hvad det mere skal være.

  Stor hilsen Anette

  20/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anna, du var hurtigt ude i morges. Jeg ville have lagt links ud til det, jeg er glad for: IPL, strøm og nålerulle…men det kommer.

  @ Mia, for mig er der andet, der er bedre. Heldigvis er vi herre over egen hud.

  Stor hilsen Anette

  20/11/2017
 • Kære Anette. Åh som du kan 🙂 som du ved har jeg jo prøvet både BOTOX og filler, på daværende tidspunkt det eneste rigtige for mig og mit selvværd. Jeg havde, synes jeg selv, det vildeste “ kinamandsskæg” fra næse til mundvig og blev sgu så træt af at se på det- træt som i træt, ikke træt af. Nu har jeg bestilt tid igen på Mølholm, nu er det nemlig fedtpude-fordelingen ved hagen/kæben den er gal med, føler mig lidt som en basset hund, og det er ikke positivt. Hvorfor gør jeg det? For at blive en bedre version af mig selv- har jeg lyst til fillers eller BOTOX? Øh nej, for dælen det gør ondt, men jeg vil også bare gerne blive lidt mindre hund og lidt mere mig. Jeg skal nok lade dig vide hvad vi finder frem til, mig og Mølholm. ;-).

  20/11/2017
 • Jeg elsker den måde du jonglerer med sproget, Anette. Forældre-linjer, du har sgu ret. 😉 Og at du går så meget op i at lære os om helheden, for igen – du har jo ret. Skøn dag til en skøn quinde. 🙂

  20/11/2017
 • Salli

  Jeg synes der er meget mere i et øjenlågsløft en plads til mere øjenskygge (bevares det er jeg da om nogen en der sætter pris på) men hvis det er rigtig slemt med de låg, som mit var, så er der også en fysisk lettelse forbundet med løftet, der betyder at man slapper mere af – min mellem brynene rynker er f.eks. blevet mindre tydelig. Bevares jeg har også rullet og smurt den, men det at jeg ikke har siddet og forsøgt at løfte min mine bryn for at se har helt sikkert også gjort en forskel <3

  20/11/2017
 • Pernille S

  Nej, nej, nej… Nu har jeg misset Anette på Go’Morgen Danmark. Du har sikkert været på skærmen mens jeg var igang med min morgen hudpleje! Typisk – her har man mandagsfri, og så glippede synet af dig på mit tv. Kan nu ånde lettet op. Billederne på bloggen er fra en tidligere udsendelse 😉
  Nå, men hvor er jeg enig i, at mange som får ommøbleret deres ansigt, ser forkerte og stive ud. Kan om nogen skrive under på, at ihærdig daglig hudpleje, masser af væske, lødig kost og motion er vejen frem til et sundt naturligt udseende. Ej at forglemme et godt smil og en god latter. De der forældrelinjer ( for mit vedkommende farmorlinjer) kan jeg ikke sige mig fri for, ej heller hængende kæbelinjer. Genetisk. Min far lignede en bedrøvet hund. Sorry sad! Tricket kan dog også være at smile, for så trækker kæbelinjen nordpå. Sjovt nok bruger man tilsyneladende flere ansigtsmuskler ved at se sur ud, end ved at smile. Det skal nu ikke afholde mig fra sidstnævnte 😉
  Anette, kender du noget til foundationbørsten fra Magnitone? Erfaring?
  Stort knus Pernille S

  20/11/2017
 • Mia

  Godt indlæg. Hudpleje fremfor alt andet. Jeg har bare set flere få botox behandlinger og de kommer ikke til at se yngre ud bare anderledes det er i hvert fald skræmmende nok til jeg aldrig skal begynde på det!

  20/11/2017
 • Anna

  Jeg ser nu at jeg var for tidligt på den og at teksten nu er ændret:)

  20/11/2017
 • Anna

  Kære Anette, jeg sidder her med morgenkaffen og læser med stor interesse, men efter ordne “Så her er, hvad jeg til gengæld gør” er der ikke mere tekst. Mangler der noget eller skal vi vente i spænding på næste blogindlæg?
  Kh Anna

  20/11/2017