Jeg har ingen ritualer

 

For nylig spurgte journalist Missu Schneidermann mig om et par ting. Og i den forbindelse vil jeg så gerne også høre dine svar i forhold til spørgsmål nummer to og tre.

Men først får du mine:

 1. Hvor lang tid bruger du på hudpleje hver dag?

To-tre minutter om morgenen, 10 minutter ekstra når jeg går i bad og så igen to-tre minutter om aftenen. Jeg har ingen ritualer, men bare virkelig rare rutiner, der både virker og nærmest udfører sig selv:

Morgen: vask med vaskeklud, fugtmist, serum og dagcreme med SPF. Her om vinteren tilsætter jeg en dråbe olie til enten mit serum eller min creme.

Aften: vasker hud med et renseprodukt, smører A-vitamin på – den lidt længere version (og vi taler 1-minut-længere) involverer salicylsyretoner og EGF-serum under A-vitamin.

 1. Hvad er det dummeste, du har gjort i forhold til din hud?

At bo i et solarium det meste af mine teenageår. Faktisk frem til jeg blev 30. Det var dengang, man bestilte dobbelttider. Suk.

 1. Hvilket produkt forstår du ikke?

Sprittet skintonic, som heldigvis også er ved at uddø.

HVAD ER DINE SVAR ? Under punkt to og tre … ja, du må selvfølgelig også mægtig gerne tage nummer et med.

OG I FORHOLD TIL BILLEDET: Blandt mine rare hverdagsrutiner er også lavendelsovebrillerne fra dermalogica. Og den saliggørende hårbunds-massør fra Karmameju, som kan bruges både i tørt og vådt hår.

MÅ MAN CYKLE RUNDT BLANDT PRODUKTER? Vi tager det lovede dilemma op fra Beautyspace-læser Dorte på Instagram @beautyspace (under stories) i dag.

 

21/01/2021
Er du i akne-behandling?
De 4 ting, du så vil vide
25/01/2021
Indhold, der forstærker hinanden
Eller som minimum er ret gode venner

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  SÅ STOR en fornøjelse at læse det her kommentarfelt. 1000 tak for alle ord og indspark. Jeg har nydt alt fra viden nu om knæ-cremer til den evige frustration om ikke-virkende appelsinshudscremer og solarium fra 12-årsalderen (godt vi er blevet klogere).

  Svar på konkrete spørgsmål:

  @ Tonnya & Bjørg & Christina Kragh, den har jeg købt på lammeskindet.dk (og ja, enten med i bilen efter vinterbadning – på maven. En sjælden gang med i seng).

  @ Marie, meget meget sparsomt med dermaroller, fordi jeg er nervøs for at irritere mine latente pigmentpletter. Jeg har skrevet mere om det i bogen Seriøst bedre hud.

  @ Anna, nogle gange fungerer noget bare ikke. Jeg tror ikke, der er sket en varig skade. I forhold til hyalruonsyreserum, så gør det altid stor forskel at du efterfølgende forsegler med en creme. Jeg har skrevet lidt om det herinde, hvis du søger på bloggen.

  @ Jynne, det er en ingrediens, vi må tage op herinde. Indtil da må du starte forhånds-research.

  @ Kirsten V, eller den fra Paula’s Choice (2% BHA).

  @ Lykke Tørnøs, åhhhh jeg skraldgriner stort. Hvor er det sjovt. Du har ret, jeg bruger strøm. Det tager faktisk kun to minutter, jeg skal nok følge op og lige få den tilføjelse med. Men dermaroller er jeg meget meget sparsom og forsigtig med, fordi jeg ikke vil irritere mine pigmentpletter.

  KH Anette

  25/01/2021
 • Sanne

  2. Dummeste, nok også for meget sol, dvs. den rigtige, brød mig ikke om solarier, men lå til gengæld gerne hele dagen på stranden, selvom jeg er Dita von Teese bleg. Det var firserne, hvor jo mere brun, jo bedre. Og dengang var det helst uden SPF eller i hvert fald så lav som muligt. Derudover har jeg faktisk altid været god ved min hud, renset osv.

  3. Forstår ikke slankecremer, anti-cellulitecremer og videre i den dur. De virker jo ikke, og jeg er forlængst holdt op med at købe den slags. Jeg kan huske for 10-15 år siden hvor man nærmest kunne få en creme til hver kropsdel, og nu har du jo også aflivet øjencremen, som jeg ellers holdt fast i. 😉

  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  25/01/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  TAK for vidunderlige, brugbare og herlige indspark. Jeg er retur med respons i aften, mandag. KH Anette

  25/01/2021
 • Christina kragh

  Hvor er varmedunken fra og hvordan og til hvad bruger du den…. altså jeg tænker ikke du bruger den i sengen som i gamle dage eller ?

  24/01/2021
 • Lykke Tørnæs

  Hvordan i alverden kan dine rutiner være så korte når du både bruger “strøm” og dermaroller?. Du har i hvert fald tidligere, sagt du ruller hver dag. Min hudplejerutine er blevet et deltidsjob efter de virkelig fine videnskabsbaserede skriv du har leveret

  22/01/2021
 • Rie Viola

  2. For meget sol.
  3. Nogle ansigtsbolde massage? Har aldrig forstået dem, trods flere forsøg

  22/01/2021
 • Kirsten V

  Hvilke salicylsyretoner kunne være et bud ?
  Gerne en jeg pt kan købe i USA.
  Jeg har tænkt på den fra The ordinary måske?
  Hvilken en bruger du pt?
  På forhånd mange tak.❤

  22/01/2021
 • Maria Märcher

  1. Morgen: ca. 5 min.
  Tørbørstning af ansigt, plaske iskoldt vand i hovedet i ca. 20-30 sek., Karmameju Hero, ansigtsmist (Manyo el. Madara), Jorgobé Niacinamid serum m. 1 squalane oliedråbe, Madara City CC creme.
  Aften: ca. 5 min.
  Rens med Björk & Berries Nourishing gel cleanser, Karmameju Hero, ansigtsmist (Manyo el. Madara), Manyo Bifida Complex Ampoule serum (Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% ved udbrud af perioral dermatitis), Ansigtscremen.

  2. Gik jævnligt i solarie fra jeg var 18-33.

  3. Cellulite-cremer som aldrig virker en skid alligevel.

  22/01/2021
 • Ulla-Mai+Komi

  2. rygning i mange år (heldigvis stoppet), og mit job da jeg arbejdede i solcenter – behøver der mere intro…….

  3. Ingenting, efter jeg har stiftet bekendtskab med beautyspace

  22/01/2021
 • Mette Sloth Eriksen

  1. Rutiner
  Morgen ca. 5-10 min: Ecooking renseservietter, Fatwater Fenty, serum Niacinamid + Tarte Maracujaolie, Ole Henriksen orange serie, Fenty Foundation.
  Aften ca. 5-10 min: Jurlique Rens, Oh My Glow Skintonic OH, Bioeffect, A-vit. Ansigtscremen (self), Elizabeth Arden Retinol kapsler -derefter i køjen
  2. Det dummeste, er at jeg også lidt med på den med sol, har nogle die hard pigmentpletter der aldrig forsvinder.
  3. Produkter jeg aldrig har forstået: Gua sha, føler ikke den gør noget for mig? Måske skulle den bare blive fast rutine, det er jeg superdårlig til. Men har hørt meget godt om den.

  22/01/2021
 • Jynne

  Hvad er nu Bakuchiol for noget? Burde man vide mere om det?

  22/01/2021
 • Bjørg

  Hvor kan man købe den fine varmedunk ? Tak.

  22/01/2021
 • Lene Svane Bødtger

  2. Det dummeste jeg har gjort ift min hud er som dig Anette – overdreven solaire helt fra 12 års alderen til ca 30 år og herefter stadig en stor glæde ved solen. Nu har jeg stråhat med solfilter og ALTID mindst faktor 30 i ansigtet. Ej, ok – jeg er frygtelig til at komme til at pille i min hud, deraf en del ar. Det er også ret dumt. Og noget jeg tilsyneladende bliver ved med :-O
  3) Jeg forstår ikke længere fugtmasker – hvis man mangler fugt, så er det den daglige rutine det gælder. Skal noget virke skal det jo blive på og ikke vaskes af. Ulig peelingmasker, dem forstår jeg så bedre. :-). Og så forstår jeg simpelthen ikke at jeg ikke har fået startet på IPL mod karsprængninger hos Lissau for årevis siden. 🙂

  22/01/2021
 • Britt

  1)Mine rutiner ligner dine ned i detaljen. Har aldrig brugt meget tid og via din blog og bog har der nu også sneget sig A-vitamin ind og lidt hyaluronsyre og c- vit serum ind, fra tid til anden.
  2) suk. Sol. Både den kunstige og den ægte. Mit held var at jeg var ret fattig i mine tyvere, og ikke havde råd til så mange solariebesøg, som jeg gerne ville have haft. Mit andet held er min mand som er rødhåret og ikke tåler sol. Siden jeg mødte ham, har solbadning bare ikke været aktuel og strandrejser er skiftet ud med oplevelses- og storbyferier. Jeg takker min gud og min stædighed for at jeg aldrig Begyndte at ryge.
  3) Hvor skal jeg begynde? Øjencreme, sheetmasker, dagcreme uden solfaktor, særcremer såsom brystcreme, halscreme (så en gang en speciel knæ-creme i en schweizisk skønhedsklinik). Samt alle cremer der indeholder stoffer der ikke har nogen betydning for cremens positive egenskaber, farvestoffer og parfume.

  22/01/2021
 • Charlotte S

  2. Ingenting – fordi hver gang jeg gjorde noget blev huden bare ‘værre’. Jeg tænker af og til på, hvor pæn en hud jeg kunne have haft i 20’erne, hvis jeg vidste, hvad jeg ved i dag. Suk jeg har spildt mange penge på den konto!
  3. Hårkur, der skal sidde i længere end et par minutter (ikke småbørnsforældre, der har opfundet det!) og tyk foundation, som hverken gør noget godt mens den er på og efter den er (forsøgt) taget af 🙂

  22/01/2021
 • Tina+olsen

  Bruger mist, men tænker ind i mellem om skintonic ikke kunne give samme virkning !!! Har tidligere læst dit indlæg om skintonic.

  22/01/2021
 • Bente

  Jeg er vild med Le Labos duftlys. Men de soder jo uhyggeligt urimeligt meget. Så nu fyres de kun af udenfor

  22/01/2021
 • Anna

  Jeg har en ret god rutine sammensat af dine anbefalinger, men to ting fungerer ikke uanset hvad jeg gør :

  2) Eksfolierende syretonics og lignende – Nok et overforbrug eller bare for megen miks – Endte bare med sart hud med boblende urenheder under overfladen… Kan dog stadig ikke med dem (Hverken salicyl-, mælke-, glycolsyre og hvad de ellers hedder), heller ikke uden overforbrug, så måske er skaden sket, eller også kunne de aldrig li mig?

  3) Hyaluronsyreserum – Har prøvet på alle måder og efter alle foreskrifter – Ender bare stram i betrækket, på måden der kan mærkes men ikke ses. Hyaluronsyre er rar i serummer og cremer, men ikke når det bliver blandet i af mig 😀

  22/01/2021
 • Marie

  Bruger du dermaroller? Hvis ja, hvor ofte? Og hvad tænker du om ansigtsmassage mod aldersforandringer? Er det spild af tid? Der er meget af det i min instafeed for tiden, men det er jo ikke nødvendigvis ensbetydende med at det virker 😉

  God weekend!

  22/01/2021
 • Tonnya Borghill

  Hvor kan man købe den lækre varmedunk ?

  22/01/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.