fbpx

Få kål på hævede øjenomgivelser

Det hurtige svar på, hvad der er godt at gøre ved hævede øjenomgivelser, lyder sådan her:

Find først og fremmest ud af, hvad det er, der giver hævelserne, hvis det er noget, du generelt døjer med. Ofte, og til manges overraskelse, er det allergi. Jeg har set folk, der skiftede deres øjenmakeup ud og blev problemet kvit. Udfordringen er, at det jo ikke er det samme, vi reagerer på – heller ikke i makeup.

Ellers er det hurtigste tip at bruge noget kølende, som altid vil virke – vi taler midlertidigt i en til max to timer, men som jo også kan være tilstrækkeligt, fordi en hævelse som regel aftager. Konkret kan du opbevare en metal- eller krystalrulle i køleskabet og køre den forsigtigt hen over serummættet hud eller fugtmættende eye patches, som også kan opbevares på køl. Det er virkelig rart. En billigere løsning er revet agurk (på et råkostjern), der kommes i gaze og så 15-20 min. i fryseren (må ikke blive frossent) og derefter på huden omkring øjnene. Endnu nemmere er det at skrælle lange strimler af en iskold agurk og lægge direkte på huden.

PÅ DEN LIDT LÆNGERE BANE: Hvis det er fedtpuderne, der rykker rundt, kan hudpleje ikke gøre en pind. Hvis det derimod er væskehævelser pga. søvnmangel eller for heftige drinks, så kan et par tykke bøger under sengens hovedgærde nedsætte ophobningerne sammen med daglig drænende massage ved at trykke forsigtigt på huden rundt om øjet dér, hvor det øverste af kindbenet mærkes under øjet og på brynsbenet over øjet.

HVIS DU VIL RULLES, SÅ GÅ TIL EN EKSPERT: Med en kosmetisk nålerulle er det muligt at skabe bittesmå mikrokanaler i huden omkring øjnene og på det øverste af kindbenene og ved tindingen. På den måde kan du gøre større indtryk på huden med det, du bagefter smører på. Jeg har spurgt kosmetiker og underviser Daniela Fraser, som jeg har kæmpestor faglig respekt for, hvad hendes erfaring er:

“Microneedling er min egen, personlige prioritet, da min hud under øjnene ikke længere er så stærk. Derfor bruger jeg metoden for at styrke min huds kollagen netop der. Et tegn på manglende kollagen under øjnene er, at jeg ofte vågner med udbulende poser under øjnene. Huden kan simpelthen ikke holde hævelsen inde på plads. Dog skal der ikke bruges for store armbevægelser tæt på øjet. Nålenes længde skal også reguleres kortere end eksempelvis i underansigtet, som tåler de længere nåle.”

AFSLUTTENDE BEMÆRKNING: Få altid professionel vejledning, inden du kaster dig over nålerulleriet. Af kollagen-boostende ingredienser,  du efterfølgende kan smøre på hører især EGF, A-vitamin og peptider.

@beautyspace på Instagram

Foto: Øverste foto er udlånt af Karmameju-stifter Mette Skjærbæk. Redigeret af journalist Anneline Højrup.

13/11/2020
Hvis natcreme er fup …
Hvorfor er Ansigtscremen så til natten?
17/11/2020
Uundværligheder, jeg gemmer af vejen
Bottom-shelf beauty

Kommentarer

 • Pernille S
  REPLY

  Mht den orange stav på billedet, kan det være til zonepunkter på fødderne? Jeg har en tilsvarende i træ 😉

  17/11/2020
 • Jette B
  REPLY

  Jeg bruger Vichy Mineral 89 opbevaret i køleskabet. Bare den almindelige, den føles godt og er let i konsistensen.
  Jeg har netop modtaget din creme, og glæder mig til at prøve den

  17/11/2020
 • Hilde
  REPLY

  Yay – endelig kommer dine kommentarer Anette under opprinnelig kommentar! 😀

  17/11/2020
  • Christina
   REPLY

   NEMLIG! Åh jeg har sukket efter den løsning længe og nok også skrevet til Anette efter det engang eller to

   17/11/2020
 • Tina
  REPLY

  Tak for svaret Anette 🙂 så tænker jeg at investere i en flaske EGF

  Jeg kom til at tænke på om du ikke kunne lægge din hudplejerutine som den ser ud lige nu 😉 op på Instagram som du tidligere har gjordt
  Kh Tina

  16/11/2020
   • Tina
    REPLY

    Det super fint 🙂

    18/11/2020
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  PS:

  Et godt tip til netop tab af vandet i huden om natten aka: “Trans epidermal water loss”.
  Invester i et silke hovedpudebetræk , da silke ikke opsuger, som f.eks. bomuld, og samtidig – “bor” der ikke husstøvmider i silke! Win, Win!

  16/11/2020
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  Hej Anette,

  Tak for svar.

  Min kilde kommer alene fra en udtalelse på YouTube, hvor jeg følger div. fagfolk fra US.

  Jeg tænker bare, at man jo altid har hørt, at huden “arbejder” mere om natten/regenererer, og samtidig taber den også mere vand.
  Jeg er sgu lidt forvirret 🙂

  16/11/2020
 • Pernille S
  REPLY

  Er nu mere periodisk udfordret af sorte rande under øjnene end hævelser. Tænker det skyldes søvn-og væskemangel?

  Ved godt dagens tema er øjenomgivelserne, og ansigtet generelt har været på tapetet nogen tid, og selvom du understreger ikke at lave andre cremer end Ansigtscremen, så vil jeg stærkt og inderligt opfordre dig til at lave “Kropscremen”. Savner schweizerknivens svar på en kropscreme, som indeholder alt godt. Ligesom Ansigtscremen! Kh Pernille S

  16/11/2020
 • ZS
  REPLY

  Et tip jeg fik fra en kosmetolog for mange år siden, som jeg synes personligt er genialt – tag 2 rå æg fra køleskabet og placer på dine lukkede øjne (det er en god idé at ligge ned). Det geniale er, at et æg buer ligesom vores øjne, så det passer perfekt i formen. Så snart du føler, at ægget ikke længere er køligt, drej det til et nyt sted, og vupti – så har du den kølende fornemmelse igen. Det må være det nemmeste tip til hævede øjenomgivelser – hvem har ikke lige et par æg i køleskabet?

  16/11/2020
 • Marie-Louise jørgensen
  REPLY

  Kære Anette,
  Jeg er stor fan af dig og din uafhængige tilgang til produkter, indhold og ikke mindst virkning/resultater Alt i min beautyskuffe er indkøbt på din eller min dygtige kosmetologs anbefaling – og jeg er så begejstret over hvor skønne produkter og mærker, som jeg, takket være dig, nu kender til.
  Jeg har netop købt din nye natcreme, og jeg glæder mig til at prøve den iaften.
  Jeg mangler dog en lækker dagcreme til vinterhalvåret og jeg har forgæves læst dine indlæg, blog mv igennem for en anbefaling, men jeg kan ikke finde noget? Jeg bruger Daily 2a fra bioeffect lige nu (i det hele taget er jeg kæmpe fan af bioeffect, især natserum✨✨✨).
  Men kan du mon hjælpe med en god creme også?

  På forhånd mange tak.

  Kh Marie-Louise

  16/11/2020
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  Jeg opbevarer en teske i fryseren (trick fra en hudlæge i NY)

  Lige ift. hudpleje om natten, så er jeg lidt forvirret, da du skrev, at der ikke er evidens for, at hudens celler arbejder bedre om natten.

  Men jeg har da lige hørt en fagekspert sige, at huden er 60% mere potent om natten? Også heraf, at vi jo bl.a. bruger vores aktive produkter.
  Men self. også fordi, at huden kan blive lysfølsom, hvis de anvendes i dagtimerne pga. UV-lys.

  16/11/2020
 • Tina
  REPLY

  🙁 øv hvor jeg kender det med hævelser.. mine sidder på selve kindbenene ikke under øjnene
  ( om det fedt er hvordan finder man ud a det )

  huden under øjnene er til gengæld ved at være noget løs/slapt.. (Er under 40) 🙂
  Har for nylig købt verso`s øje serum men syntes ikke den fugter nok,
  ville jeg kunne bruge Bio Effect EGF under verso evt deres eye serum?

  Go dag /kh Tina 🙂

  16/11/2020
 • Rikke
  REPLY

  Var det ikke også noget med at koffein serum kunne hjælpe lidt? Her er det vist mest genetisk, men det er den del af min hud jeg virkelig bare er træt af!

  16/11/2020
 • Miller
  REPLY

  Nu vi er ved øjnene – jeg har hver dag lavet de ansigtsyoga-øvelser, du og Ditte viste på IGTV i sidste uge. Og især den første øvelse, er jeg helt vild med (den hvor man roterer med øjnene). Den første dag gjorde det nærmest modbydelig ondt at udføre rotationsbevægelsen, men jeg kan mærke forskel fra dag til dag, og i dag var det kun en lille bitte smule ømt. Jeg har set mange ansigtsyogaøvelser – men de her er klart favoritter ♥

  16/11/2020
 • Sanne
  REPLY

  Stenrullerne er altså utroligt fotogene, men hvad med den orange stav, hvad kan den?
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  16/11/2020

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *