Kan vi tale om de bade-ben?

Det med badeben er, som du sikkert har erfaret, det letteste i verden. For så snart tøjet er vristet af, så ser du dem. Benene, der er lige til at gå i vandet med. Eller siger man på?

Men derfor kan synet af vinterbleg, tør hud godt give en ubændig lyst til at gøre mere for den kropshud, der tit står i skyggen af ansigtet målt på  anstrengelser, tid og penge. Personligt generer det mig ikke at have Panodil-hvid hud, men fornemmelsen af især fugtmætte, bløde og letfarvede ben kan noget. Og netop fordi huden på benene er til den tørre side, så er der et par hacks, som gør god forskel.

Som altid helt og aldeles midlertidigt ligesom med tandbørstning:

 1. At skrubbe kropshuden under bruseren med afkølet kaffegrums giver en rasende blød og frisk hud, bl.a. takket være kaffeolien. Du kan også bruge en vaskeklud eller krops-skrubben, som vi i Børsen har kaldt for landets bedste: Nemlig den fra Amazing Space. Alle tre fjerner sløve overfladeceller, så glans og glød får bedre kår. Husk, at al eksfoliering kræver SPF i dagtimerne.
 2. Du kan vælge at gå det ekstra skridt, det er at polere og forfine hudoverfladen med et tyndt lag eksfolierende salicyl-, frugt- eller mælkesyre. Enten (luk øjnene for prisen og) tag, hvad du bruger til ansigtet, evt. blandet med en fugtlotion eller ønsk dig sidste års vinder af Årets Kropsprodukt på Beautyspace. Bare et par gange om ugen. Og igen: Du kommer grålig-trist hud til livs, men huden bliver samtidig en anelse mere lysfølsom. Så det er et valg, der kræver SPF-beskyttelse.
 3. Fugtmæt og forsegl derefter med body lotion eller kropsolie. Især om sommeren gør det godt at supplere med en fugtmist i løbet af dagen. Brug den, du måske allerede har til ansigtet eller vælg en god aftersun på spray. Selv er jeg lige nu glad for Yonkas Lotion på spray, fordi den indeholder fint forstøvet, ikke-fedtende planteolier – også æteriske olier, som jo kan være en smagssag.
 4. For at få sommerfarven, så bruger jeg selvbrunerdråber, der kan blandes i ens egen bodylotion eller kropsolie. Eller der er den her, som fik folk til at sende mig ben-beskeder sidste sommer.

NÆSTE UGES PLAN PÅ BEAUTYSPACE: Vi er en smule bagud, men næste uge byder på et nørdet A-vitaminsvar til Andreas og alle andre A-vitaminglade. Alle kommentarerne her er noget af den festligste, mest tankevækkende motivation, jeg længe har fået. Drypvis tager jeg fat i emnerne. Vi skal også omkring den ene ting, som hudlægen vil have dig til at huske (og nej, det er hverken SPF, søvn eller motion).

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af journalist Anneline Højrup, foto Jens Peter Engedal

15/05/2019
Det, der virker i din sommer-makeup
Og hvad du kan springe over
16/05/2019
Måske dig?
Tromborg-vinderne er trukket

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for kommentarer. Jeg er tilbage tirsdag morgen.

  Stor hilsen Anette

  20/05/2019
 • Jette B

  Mon min maj box er på vej??

  Jeg bruger bleur efter solcreme er trængt godt ind.
  Vil prøve soldråber på et tidspunkt.

  16/05/2019
 • amaja

  jeg kanbare sige at du som sædvanlig gør en nysgerrig og jeg glæder mig til at læse om alt det nye

  16/05/2019
 • Andreas

  Jeg GLÆDER mig, Anette 🙂

  16/05/2019
 • Kirsten V

  Mange tak for alle dine gode råd Anette.

  Hvor oplyses de heldige vindernavne?

  16/05/2019
 • Tine L

  Hej Anette,

  Hvordan kombinerer man Body Blur og SPF? Jeg kan læse, at man skal passe på ikke at bruge for meget andet creme sammen med den pga. afsmitning.

  Mvh. Tine

  16/05/2019
 • Jette B

  Jeg er stor fan af Vita Liberata bleur og Ren AHA body serum. Jeg har lige været i Málaga og begge produkter gjorde at jeg gik i kjole.

  16/05/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne Larsen, jeg kender ikke projektet med BP sommerstænger. Mht. Yonkas lotion så er det fordi der er tale om ikke-fedtende olier. Den er jo oprindeligt tænkt til ansigtet, hvor jeg bedst kan lide mists bare med fugtmætning og antioxidanter og knapt så aromatisk som denne her her.

  Stor hilsen Anette

  16/05/2019
 • Sanne Larsen

  Hej… Var lige imde og lure på yonkas lotion, der står den er til fedtet hud hvordan hænger det sammen med tørre ben? Jeg er en af dem der deltager i BP sommerstænger på 30 dage, hvad er din holdning til det projekt ? Kh. Sanne

  16/05/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.