Mit hack til poser under øjnene

Huden under øjnene er som bekendt lidt bagud på point. Særligt fordi den er tyndere end i resten af ansigtet, er det her, overflødig væske hurtigst finder vej til. Og derfor du kan vågne med hævede morgenøjne – som heldigvis oftest fortager sig.

Hævelserne eller poserne, som vi også kalder dem, kan skyldes:

 • Allergi: Både i forhold til indholdsstoffer du ikke tåler – eksempelvis i din øjenmakeup – eller simpel pollenallergi. I forhold til sidstnævnte har jeg et hack, som gør en positiv forskel. Jeg viser det lige nu i små filmklip, som ligger på Instagram under @beautyspace i højdepunktet ’Puffy eyes’.
 • Den klassiske: for meget alkohol eller mangel på søvn. Det sidste øger kroppens niveau af stresshormonet kortisol, der har det med at kaste både mørke rande og poser under øjnene af sig.
 • For lavt liggende hovedleje om natten (væske søger mod det lavestliggende område). Et par telefonbøger (hvis du er fra den tid) eller bøger under hovedgærdet hjælper.
 • For meget salt (i maden, forstås).
 • Når vi arver mere, end hvad godt er.

LØSNINGEN: De fleste løsninger giver sig selv. Som regel hjælper kulde midlertidigt – det behøver ikke at være is-hacket vist her (for det kan også være i overkanten  for sarthudede, og du skal under alle omstændigheder være forsigtig). Ty altid gerne til daglig trykpunktsmassage: Giv dig selv et let tryk med fingerspidserne på det hårde spiseskesformede område hele vejen rundt om øjet.

DEN ALVORLIGE: Hvis huden hænger – på den permanente måde – kan situationen være, at der skal noget mere til. Som laser eksempelvis.

DEN SNUSFORNUFTIGE … sørg for at være beskyttet med SPF omkring øjnene. Vær også altid fugtmættet og styrket med A-vitamin i samme område.

@beautyspace på Instagram 

14/04/2021
Orker du ikke rens?
Så lidt kan du slippe afsted med
19/04/2021
Solen både giver og smadrer dit D-vitamin
De bedste solbeskyttelses-cremer

Kommentarer

 • VenterPaaVinBlog

  Jeg sover altid uden hovedpude – det er sgu et godt bud på, hvorfor jeg periodevis (særligt når der er røvvarmt om sommeren) vågner op og er hævet i hele skallen, den første halve time af min dag :p

  16/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Venterpaavinblog, måske en del af forklaringen ;o)

   18/04/2021
 • Matilde

  Til poser under øjnene har jeg rigtig god erfaring med Origins “No Puffery” evt kombineret med deres GinZing øjencreme 🙂

  15/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Matilde, jeg er mægtig glad for, at du deler din gode erfaring. Tak!

   18/04/2021
 • Mai

  Kære Anette

  Kan du anbefale en solcreme, der ikke generer øjnene? Jeg er endnu ikke lykkes med at finde en, som ikke får mine øjne til at løbe i vand og svie.

  Vh Mai

  15/04/2021
  • ZS

   Hej!
   Sådan en solcreme vil jeg også gerne høre om. Har samme problem som Mai!

   Vh
   Zaiga

   15/04/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ ZS, jeg har lige nu gennemtestet en håndfuld solcremer, som lander på bloggen i denne uge. Det var afgørende mht. øjnene. Så stay tuned.

    18/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mai, det kan du tro. Jeg er i gang med en større test, fordi der også en del nye solcremer derude. I denne uge kommer der en slags guide, og det med øjnene er et MUST.

   18/04/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.