7 dele-ting, der lyser min december op

Jeg ved ikke med dig, men jeg er i forvejen en indendørs stueplantetype og derfor stortrives jeg, når det er mørkt. Sådan har alle det bestemt ikke – heller ikke dem, jeg er heldig at bo sammen med.

Så.

Her er 7 ting, der har det tilfælles, at de kan deles med andre (måske bortset fra huen). Selv en enzympeeling kan man dele med sin partner eller nabo. For mig gør de decembermørket rart – udover det sædvanlige juleri. Kom endelig med flere indspark i kommentarfeltet. 

 • HATTE-TID. Det er nu, man kan beholde sin hue på – også indendørs (kan jeg se på de smarteste caféer), og jeg har en virkelig rar en af slagsen. Man glemmer lidt om sommeren, hvor godt det egentlig er, at have noget på hovedet. Også på mine korte løbeture – og selvfølgelig i vandet, som efterhånden er frysende – er huen ekstra god.
 • SÆSON FOR SIMRERETTER, som jeg er vild med uden at være specielt god til at lave dem. Men det er også bare mere te-tid. Det underlige for mig post-corona, er, at kaffe har mistet sin tiltrækningsværdi. Jeg er gået fra fem til én kop om dagen.
 • LYSFLAMMER i mørket. Ikke meget kan slå LA:Brukets friskkrydrede, men diskrete velduft af koriander hældt på økologisk vokslys, som fås med refill og kan brænde i 45 timer.
 • LUNE LAG. Plaider, plaider, plaider. På anbefaling fra en kær boligklog ven, har jeg nu en kurv stående med plaider til fri afbenyttelse. Pænt at se på og rart for de fleste at slå om sig i de spare-kølige rum.
 • GÅ EFTER GLØDEN. Vinterhalvåret er godt til eksfoliering, fordi UV-strålerne er mindre hidsige. Vil du gå ekstra varsomt til værks, så vælg en hurtigtvirkende enzympeeling, der giver glød ved at vriste huden fri for sløve hudceller. Jeg er imponeret over så behagelig Rebiomes ananasbaserede enzympeeling er (indeholder også beroligende kamille og smidiggørende E-vitamin).

 • TULIPAN-TID. Min yndlingsblomst.
 • DET ER ADVENTSTID, og jeg har desværre ikke som min ene bademakker en portvinskalender. Derimod har jeg fundet ud af at dem, der laver de bedste adventskalendere på skønhedsfronten (nemlig Karmameju, Tromborg og Rudolph Care) laver dem ekstra generøse med værdier, der typisk er det dobbelte af, hvad du betaler.

TØR RADIATORHUD? Hvis ja, for du mærker den nok som de fleste andre, så læs med her. Tricket er rimelig enkelt.

MIN SØSTERS hånddrejede porcelænsjuletræ er med, når du investerer i din hud her.

@beautyspace på INSTAGRAM

Foto Jens Peter Engedal

VAREDEKLARATION: Ovennævnte er en blanding af gammelt, nyt, selvkøb og presseudsendelser.

05/12/2022
Måske forstår jeg ikke La Mer og Augustinus Bader
Men der er en ny, muligvis irriterende, virkelighed, begge må forholde sig til
08/12/2022
3 pejlemærker til at vurdere hudpleje. Dyr som billig
Den ene er gratis

Kommentarer

 • Rebecca

  Hmmm. Den med kaffe, den gælder også for mig, men det er først nu med din bemærkning, at jeg opdager det er efter corona. Hvorfor mon egentlig det? B-)

  08/12/2022
 • Pernille

  Har netop taget din creme i brug – den er SÅ lækker!
  Men hvad gør jeg med min pande? Den skinner og er helt fedtet. Og det har altså ikke noget med din creme at gøre. Den har været sådan længe. Mine kinder er endda lidt tørre. Så det er svært at finde produkter, der passer til min hud. Har prøvet mange, ingen hjælper. Jeg er 58 år og altså ingen teenager . På forhånd tak for hjælpen.

  07/12/2022
 • Anette

  Lammeulds-sutsko

  Striktrøjer (eller uldent strikketøj generelt mellem hænderne så man kan holde varmen…)

  Varm kakao med flødeskum eller gløgg

  PHA-syrer eller mandelsyre (Mandelic acid) er også anvendelige synes jeg, når det kommer til at give huden et boost, også med sensitiv hud. Synes Vespers Serum fra Exuviance var god. Den hedder vist noget andet nu…

  Fugtmasker i ansigtet og på fusserne – eller bare masser af god, fed creme på dem og så nogle varme hyggesokker 😀

  Gourmand-parfumer, der dufter af jul på flaske… Mums. Man har lyst til at slikke på sig selv altså, når vanilje, kanel og appelsin sværmer rundt i luften.

  Nårh ja, appelsiner med nelliker. Eller bare appelsiner. Uhm!

  (Varme plaider, portvin og hyggelys kan i øvrigt fint kombineres. Ellers er de der lys med bivoks vist også gode har jeg hørt, fordi de netop dufter af honning. Det er ret OK i min bog 😀 )

  07/12/2022
  • Anette

   Jeg elsker i øvrigt hatte!
   Har en rigtig smuk, julerød tophat-ish med sort bling-bling blomst på, som jeg kun går med om vinteren.

   Den må jeg altså til at støve af. Jeg elsker at gå med den, men gør det alt for sjældent!

   07/12/2022
   • Anette

    Selv tak! 😀

    I øvrigt et fantastisk indspark, jeg fik helt lyst til både portvin i gløggen, plaider og appelsinskiver ! 😉

    09/12/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.