Måske tror Miljøstyrelsen, at jeg er i familie med Barbie

jurliqueinstafilm

Ovennævnte mini-film er lagt på min Instagram, hvis du føler dig fristet af et billigt hudtrick.

Miljøstyrelsen altså. På en måde er de jo søde efter i forgårs. Sådan lidt mor-agtige, fordi de prøver at tage mig ved hånden. Vise vej. Som da de forleden ville sætte mig i forbindelse med to unge bloggere, som vil prøve sig udi fremstilling af parfumefri makeup. Øhhh nej tak. Verden mangler ikke parfumefri makeup af god kvalitet. I går kom der så en pegerfingerløftende må-vi-lige-gøre-dig-opmærksom-på-mail. For vidste jeg mon, at naturlige og økologiske produkter samt naturlige parfumestoffer som lavendel og kokos ikke er det samme som, at produkterne er parfumefri?

Det tror jeg nok, jeg ved. Endda på samme niveau, som at ugen har syv dage.

Og det er her, jeg skal huske at trække vejret. Her, jeg ikke skal reagere arrogant. Ikke tippe om, at det med naturen og allergi er noget, jeg har taget med i mine bøger. Ikke blive sur. Ikke føle mig talt ned til som en anden Barbiedukke. Ikke tage på vej, som min mor ville sige. Ikke give igen.

For det er helt sikkert, at Miljøstyrelsen ikke forsøger at genere nogen. De vil gerne bare oplyse og opdrage. Tror jeg.

Så bare ultrakort: Hvis du følger med i Børsen, på Go’ Morgen Danmark eller på Beautyspace, så ved du, at naturen kan være en krads fætter. Faktisk måske den mest kradse af alle fætre. I en grad så mange inkl. mig selv må tage forholdsregler, når den raser – som lige nu, hvor græs og pollen går bananas.

MIN HOLDNING: Naturen er berusende kraftfuld i al dens magt, vælde og duftorgie af indtryk. Men derfra og til at afskrive den? På EU’s sorte liste optræder naturens indhold også – listen skal læses som de deklarationspligtige parfumestoffer, som flest af de to til fire procent med allergi overfor ét eller flere parfumestoffer vil reagere på. I øjeblikket arbejdes der på at gøre yderligere 80 parfumestoffer deklarationspligtige. For mig er det i øvrigt tankevækkende, at køber du et hudplejeprodukt med det naturlige understof limonene, som findes i stort set alt med citrus, så skal det deklareres. Burde advarslen/deklarationen ikke også stå på citronerne i Irma, og hvad med al den gluten, hvede og sukker, det er så nemt at snuble over hos bageren?

HVAD SIGER TOKSILOGEN: Brug af æteriske olier (øko- som ikke-øko) kan fremkalde bl.a. understofferne linalool og limonene, som står på EU’s deklarationspligtige liste. Hertil siger toksilog Ewa Daniél fra Allergy Certified: ‘Når det gælder disse biprodukter, er det ligesom med alt andet vigtigt, at vi ser på eksponeringen og ikke kun stoffet. Altså, hvor meget udsættes vi for, hvad er koncentrationen af stoffet og er det leave on-produkter eller rinse off-produkter, som vaskes af igen og giver en kortvarig eksponering. Måske er koncentrationen af eksempelvis biproduktet linalool så lav, at det ikke har betydning. Det kommer an på det pågældende stof.’

NB: Hvis du bor i København, så er der gratis olie at hente her. Den er naturlig, frisktpresset og jo dermed ikke helt ufarlig, vil jeg lige advare.

11/05/2016
De forbistrede mørke rande
13/05/2016
Få styr på den varmeste makeup-anbefaling

Kommentarer

 • @ Katharina – Du gør i hvert fald det helt rigtige med at give huden ro. Få den også i noget niacinamid (B3-vitamin), fx. Rønsbøls mist (hedder tonic på deres site) eller Grown Alchemist’s ansigtsmist. Derudover ville jeg kontakte stedet du har købt din roller for at få deres råd.

  Stor hilsen Anette

  19/05/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  Jeg vender tilbage med udestående torsdag morgen. Tak for tålmodigheden. KH Anette

  18/05/2016
 • Katharina

  Hej Anette

  Jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig her. Jeg rullede med min dermaroller 0.2 mm fra Dermaroller her i fredags. Det var et par måneder siden jeg sidst havde rullet. Alt gik som det plejede. Efter rulningen toppede jeg af med mærkets eget A-vitamin, som jeg også plejede at gøre. Derefter en lækker creme.

  Problemet er bare, at dagen efter følte jeg næsten en mild solbrænding i ansigtet. Jeg havde dagene op til rulningen, solet 1 times tid hver dag (3 dage i træk) selvfølgelig med solfaktor 50. Siden da har jeg holdt mit ansigt ude af solen, netop fordi jeg var meget rød dagen efter rulningen og jeg fik fornemmelsen af en mild solbrændt hud.

  Nu er der næsten gået en uge, og min hud driller stadig. Den er ekstremt (!) tør i hele panden, næsen og det øverste af kinderne. Dog ikke rød. I panden ses der bitte små knopper. Hvor de på næsen og kinderne er en lille smule større og kan bedre ses med det blotte øje. Når jeg påfører pudder vil det slet ikke sidde i disse områder. Når jeg vasker mit ansigt føles områderne næsten som sandpapir.

  Jeg tænkte du var den bedste person at spørge omkring dette.. Ved du om der er nogen produkter som vil speede denne process? Så jeg kan få min normale hud tilbage. Eller måske nogle produkter som jeg fuldstændig skal undgå? Jeg bruger kun det helt basale i disse dage. Mild rens fra Avene, creme fra Embryolisse og solcreme fra skinceuticals. Håber inderligt at dette går over igen….

  17/05/2016
 • @ Jette V – Ja, det er jo i hvert fald godt sådan generelt. Tak fordi du skrev.

  @ Jeanette – Dejligt at du opfatter det sådan. Underholdende. Men forhåbentlig også med alvor i.

  Stor hilsen Anette

  13/05/2016
 • @ Anna Skyggebjerg – Jeg vil være lige så klog som dig. Det ved du.

  Stor hilsen Anette

  13/05/2016
 • @ Dorthe – Jamen de ER sjove. Og søde jo.

  Stor hilsen Anette

  13/05/2016
 • @ Helene – Tak fordi du skriver. Jeg er overbevist om, at intentionerne i Miljøstyrelsen er gode, men ja…der er lidt huller eller hvordan man bedst siger det. Stor hilsen Anette

  13/05/2016
 • @ Tini Tina – Åh så god en information med tidspunkterne. Det var jeg ikke klar over. Tak for det. Og fordi du skriver.

  Stor hilsen Anette

  13/05/2016
 • Tini Tina

  Hej Anette. Jeg elsker din måde at “skælde” ud på. Tror ikke jeg kunne være så rolig som dig. PS. Jeg skulle hilse og sige fra natura siberica at man kun kan hente olie kl 12, 14 og kl 16.

  13/05/2016
 • HeLene

  Du er dejlig Anette!
  Og hvor bliver det bare firkantet og endimensionelt når staten skal opdrage…
  Kram og god weekend!

  13/05/2016
 • Dorthe

  I guder. Hvor er Miljøstyrelsen dog morsomme. De gør jo i virkeligheden sig selv til grin.
  Man skal tro på det bedste i alle mennesker, ja, men dét dér, er da nærmere provokation end oplysning og opdragelse. Herligt du altid er så ordenligt, Anette. 🙂

  12/05/2016
 • Jeg er sikker på, din mor også sagde, at man skal gøre sig umage og behandle andre mennesker med respekt. Jeg synes faktisk Sundhedsstyrelsens kommunikation med dig vidner om, at de har forsømt begge dele. Det klæder dem ikke og er noget skidt for deres troværdighed.Den (troværdigheden) ville jeg kære mig meget om, hvis jeg repræsenterede landets øverste sundhedsmyndighed.

  12/05/2016
 • Uhhhh da for filan Fru Poulsen… SÅ diplomatisk havde jeg ikke været i stand til at være… Chapeau til dig og giv dem bare tilbage. Som de andre skriver, så kan vi altså godt selv finde ud af at vælge! Alting med måde har også længe været mit pejlepunkt 🙂

  12/05/2016
 • Jeanette

  Spot on ang. sukker, gluten og hvede…Tak for information og underholdning!!

  12/05/2016
 • @ Line – Ja, de følger med gratis, når du bestiller renseprodukter på jurlique.dk, stor hilsen Anette

  12/05/2016
 • Line

  Jeg må bare spørge om de små lyserøde svampe kan købes et sted ???

  12/05/2016
 • @ Marianne G – Det er altid rart at blive heppet på, men vi skal være glade for at have myndigheder, der overvejende agerer efter et ordentligshedsprincip. Miljøstyrelsen gør meget godt. Og jeg ønsker ikke at give nogen tørt på, men jeg bliver bare irriteret over at blive talt ned til. Derfor reaktionen.

  Tak for dit indspark. Stor hilsen Anette

  12/05/2016
 • Er det ikke lidt ligesom at der skal stå på chipsene at de feder eller at cigaretter kan dræbe ;-( vi er altså ikke dumme, selvom div styrrelser og instanser måske tror det.
  Bare gi dem tørt på Anette. Du har noget at have det i 🙂

  12/05/2016
 • @ Ingelise R – Det er pænt sagt (stor tak). Hos mig bliver du dog også udsat for en holdning, og derfra er valgene jo heldigvis vore egne. Stor hilsen og tak fordi du læser Beautyspace.

  12/05/2016
 • Ingelise Rasmussen

  Hmmmm jeg vil gerne oplyses, men jeg vil dæleme ikke opdrages!
  De fleste af os kan nemlig godt finde ud af at sortere i godt og skidt – især med dig ved hånden Anette.

  12/05/2016
 • @ Charlotte K – Dit gode menneske. Undskyld hvis det blev for lang en tekst i dag. Det bliver kort i morgen.

  Stor hilsen Anette

  12/05/2016
 • CharlotteK

  Godt, Anette! Bare giv igen! Du har pondus og viden til det:-)
  Og tak fordi du gør mig så klog udi hudpleje og alt hvad der dertil hører! Du gør emner, som jeg normalt ikke ville læse om, spændende med din eminente fortælleteknik.

  12/05/2016