De forbistrede mørke rande

Hudplejepyramiden

Først en ultrakort takketale. For hvor var det lærerigt, godt og også morsomt at læse de hundredvis af engagerede ord fra jer i parfume-debatten i går. Som eksempelvis Berit,  der skriver om udfordringen med både at oplyse, appellere og levere. Læs, læs, læs, hvis du har tid og lyst.

Og så til hvor vi slap i mandags med indsatsen mod mørke rande:

Når huden under øjnene bliver mørk, taler vi tit om forskellige ting – lige fra synlige blodårer, der slanger sig under huden (og nærmest kan ligne noget, der er ved at briste) til den brunlige tone, som eksemhud kan give. Endelig er der den almindelige, lidt blåsorte hud, som kan forværres i takt med antallet af fødselsdage, fordi vi mister fedtfyld, og huden bliver mere gennemsigtig. Der er konkrete tips at hente her og her.

Hvis effekten udebliver og der skal skrappere løsninger til, så findes der ikke en one-fits-all løsning, og derfor er det smart at tale med en, der har forstand på både årsagerne og styr på mekanikken. Jeg har søgt lidt på, hvem der underviser de andre hudlæger i Europa – og det gør bl.a. danske Peter Bjerring (og jo, det er ham, der har hjulpet mig med videreudviklingen af Hudplejepyramiden, så den blev tosidet og kan bruges på tværs af alle brands). Manden har de tekniske redskaber og forstanden til at hjælpe de fleste med en blanding af anti-inflammatoriske cremer og IPL. En kosmetisk konsultation koster 600 kr., som selvfølgelig skal med i overvejelserne.

VERDENS BEDSTE CONCEALER: Måske lever du godt med den lidt mørkere hud under øjnene og har bare brug for lidt concealer-hjælp. Der er flere gode, men hold nu op, hvor er Sephoras her fin til netop under øjnene.

10/05/2016
Så ruller parfume-skandalen
12/05/2016
Måske tror Miljøstyrelsen, at jeg er i familie med Barbie

Kommentarer

 • @ Maj Bonde – Det rækker absolut med sygeplejersken.

  @ Anna B – Ja, det vil jeg bestemt.

  @ Baysen – Jeg er jo normalt stor fan af Bobbi Browns concealere, men også MAC har nogle virkelig fine, og Lancômes seneste er god. Du må ud at prøve på egen hud.

  Stor hilsen Anette

  19/05/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  Undskyld lang svartid i denne uge – jeg er tilbage torsdag morgen, hvor jeg vender frygteligt tilbage. KH Anette

  18/05/2016
 • Kan du anbefale et alternativ til Sephpora concealeren til os, som ikke lige kommer i Sephora i den nærmeste fremtid? Evt. et produkt der fås i Matas?

  16/05/2016
 • Anna Borissova

  Hej Anette

  Ville du også anbefale A-vitamin til kombineret hud? Nu tænker jeg hud og ikke så meget øjne.

  Hilsner
  Anna

  16/05/2016
 • Maj Bonde

  Hej Anette

  Du skriver, at en kosmetisk konsultation hos Peter Bjerring koster 600kr. Når jeg søger på det, kan jeg se, det er en sygeplejerske man kommer ind til (hvis Peter Bjerring selv skal konsulteres koster det 2500kr). Er det tilstrækkeligt med en konsultation ved sygeplejersken, hvis man blot ønsker ens hud vurderet og tips til hvilke produkter/behandlinger, der er fordelagtige for én?! M
  Jeg er 28 og føler ikke, jeg har store problemer, men døjer dog med pigmentforandringer og forstørrede porer på næsen.

  Mvh Maj

  13/05/2016
 • @ Julone – Tak for dit spørgsmål. Hvor bor du? For det vil nok kræve lidt mere, hvis du har mod på at opsøge en hudlæge/klinik, der kosmetisk kan hjælpe dig.

  @ Christina Kragh – Godt med A-vitaminen!

  Stor hilsen Anette

  12/05/2016
 • Birgitte Pedersen

  Christina Kragh – må man spørge, hvilke grøntsager du bruger til din juice

  12/05/2016
 • Christina kragh

  ahe det kan sgu da også være fordi jeg smøre A vitamin børgen helt op under øjnene haha men tror også på det juice er godt 😉

  11/05/2016
 • Christina kragh

  nix stadig ingen søvn og min hudsygdom ej heller og det var faktisk derfro jeg i sin startede fordi jeg håbede det hjalp på min hud det gjorde det ikke men mit humør fejler stadig ikke noget haha og tju bang livet er pragtfuldt ik !

  11/05/2016
 • Julone

  Kære Anette, tak fordi du tager emnet mørke rande under øjne op, men hvad gør man når ‘det forbistrede mørke’ ud over at være et problem, også er særdeles synligt (og et stort – læs STORT problem) mellem øje og bryn? Øjenprimer, concealer og øjenskygge virker ikke – og dækker heller ikke. Har du et råd?
  Samtidig tak for en klog, oplysende og velskrevet blok, som jeg – trods mine 68 år – nyder at følge….

  11/05/2016
 • Nina T.

  Så er jeg med:-). Tak for svar!

  11/05/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh – Dejligt med den erfaring. De juicer har løst meget for dig, virker det til. Dog ikke søvnproblematikken?

  @ Nina T – A-vit findes som en receptpligtig syre (den kraftigste), alkoholversionen retinol, som du har i Verso og fedtversionen (ester).

  @ Martha – Ja, prøv at klikke på de to link øverst i teksten, hvor der står mere.

  @ Lotte – Tak fordi du deler.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2016
 • Lotte

  @ Martha m.fl.

  Her er min absolutte favorit, som virker allerbedst med denne børste

  http://m.sephora.com/product/P384919

  Mac 159

  11/05/2016
 • Martha

  Jeg har været hos diverse øjenlæger, restylane m.m. Jeg er en af dem som er født med tynd hud og mørk blodåre, som ikke kan forsvinde, sprøjtes eller ipl’s væk…

  Har du andre ideer ud over concealer?

  11/05/2016
 • Nina T.

  Kære Anette,
  Vil du gentage forskelle på hhv. A-vitamin og A-vitaminsyre?
  Jeg bruger selv Verso’s serum og er rigtig glad for den. Hvilken af de to kategorier tilhører den ?

  Vh,
  Nina

  11/05/2016
 • Christina kragh

  altså jeg er nok en af dem der har haft de vildeste mørke rander faktisk kan jeg se mine drenge også har tendensen mit er dog også en kombi af at jeg jo ikke sover pga af min sygdom meeeeen nu kommmer det efter jeg er begyndt at juice 80% grønt 20 % frugt er mine mørke rander stort set væk også selvom jeg ikke sover måske den billigste løsning at afprøve inden man tyr til div ….
  og øjcrem ja jeg har aldrig fundet en der kunne noget så jeg bruger slet ikke øjncrem men mine øjnpads fra skyn bruger jeg da ind i mellem og elsker dem kram fra fyn

  11/05/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.