Solen både giver og smadrer dit D-vitamin

Vi får D-vitamin fra solen, det ved det fleste. Men ved du også, at selvsamme sol hurtigt kan stjæle vitaminet igen?

Du ser det på Instagram, i artikler, alle steder. Folk, der strækker den i solen under påskud af at ville have mere livsvigtigt D-vitamin (med god grund – vi er mange, der får for lidt). Sagen er bare, at det D-vitamin, som UVB-strålerne giver os i løbet af ganske få minutter, kan blive nedbrudt og smadret af langvarigt ophold under selvsamme sols UVA-stråler (se note). Her er de opdaterede D-vitamin anbefalinger.

Jeg har lovet en solbeskyttelsesguide, men du får den i en lidt anderledes form, for vi går all in på at lave en brugerbaseret erfaringsguide – så hæng på.

DE 4 HOVEDREGLER, NÅR DET GÆLDER SPF:

 • SPF er ikke en primær beskyttelse. Det er tøj og skygge.
 • Du skal kunne lide din solbeskyttelsescreme. Den skal være rar at smøre på huden, for ellers bliver den hurtigt sat til side.
 • Der findes to kategorier af filtre – de fysiske og de såkaldt kemiske. Den ene kategori er ikke bedre end den anden, men du kan have en holdning til, hvad du helst vil have. Eksempel: Mange kemiske (også kaldt organiske) er langt lettere at smøre ud, dvs. mere kosmetisk håndtérbare. Andet eksempel: Døjer du med øjne, der løber i vand pga. SPF, så oplever mange, at fysiske filtre er bedst egnede.
 • Det altafgørende er mængden. Vil du have den faktor (eksempelvis SPF15), der står på mavebæltet af en tube, så kræver det en mandelstor portion i ansigtet.

Her er seks solbeskyttelsescremer, som jeg har gennemtestet den sidste måned – fælles for dem er, at de ikke fedter og ikke generer øjnene (heller ikke selvom der ikke er tale om fysiske filtre):

 • La Roche-Posays Anthelios 50+ Invisible Fluid er ultra tynd i konsistensen, og det er især noget, rosacea-hud trives med. Du får kortvarigt snerten af alkohol, som nogle ikke bryder sig om. Jeg er dog ikke alkoholforskrækket, når bare der er tilstrækkelig fugtmætning i.
 • Galdermas Actinica Lotion har skyhøj faktor (faktisk SPF84), og det var den, der blev brugt i succes-casen her – oplagt, hvis du døjer med pigmentpletter. Jeg har købt min på Hudklinik Mølholm – muligvis kan den bestilles på apoteket.
 • Ecookings Solcreme til ansigtet med SPF 30 har en virkelig rar konsistens. Lidt som en smørcreme uden så meget smør – er glad for indholdet af beskyttende og blødgørende alger.
 • Avènes nye Intense Protect SPF50 kommer i en generøs tube med 150 ml, og det giver så meget bedre mening, når solbeskyttelse produceres i noget større. Godt med smidiggørende E-vitamin i.

To af de seks testede er med fysisk filter:

 • Karmamejus BB-cream, som i 2020 fik prisen for ÅRETS BESKYTTELSE på Beautyspace.
 • Nuoris Mineral Defence Sunscreen Face & Body SPF30 også i en generøs 150 ml tube. Proppet med antioxidanter og hudgodt indhold i øvrigt.

DET VAR MINE. SÅ HVAD ER DINE? Der findes SÅ SÅ SÅ mange gode solbeskyttelsesprodukter derude, så tip gerne om det produkt, du har bedst erfaring med – sæt gerne et enkelt ord også på din hudtype. På den måde får vi en åbenhjertig og brugbar SPF-bank.

DER ER EN ANDEN AFGØRENDE SAG, der er uhyre vigtig i selskab med SPF, og det tager vi morgen på bloggen.

A-VITAMIN & GRAVIDITET: Til dig, der har efterlyst linket fra i fredags.

Kildereference: Hudlæge Flemming Andersen, hudlæge Whiney Bowe og studiet her.

15/04/2021
Mit hack til poser under øjnene
Det er mere eller mindre gratis
20/04/2021
Sådan opgraderer du SPF på 2 sekunder
Husk at anmelde din favorit-SPF

Kommentarer

 • Lone

  Jeg har en lidt sart hud med tendens til rødme. For mig fungerer Rosaliques anti-rødme creme med SPF 50 perfekt og den giver en fin og naturlig glød selvom jeg anvender noget mere end anbefalede mængde på størrelse med en ært. Jeg bruger den både i ansigt og på halsen. Her om sommeren bruger jeg den ovenpå BioEffect EGF Day serum, det er en perfekt kombi (man venter lige 10 min med at smøre andet ovenpå serum). Til kroppen Karmamejus eller Amazing Spaces solcreme faktor 15 eller 30. Til min datter som er født i Sydafrika bruger jeg Rudolph Care faktor 50, den bliver hun nemlig ikke blå af.

  14/06/2021
 • Rikke Olsen

  La Roche-Posays Anthelios 50+ Invisible Shaka Fluid er også på min favorit spf-liste. Men der findes også en med “tinted fluid” Den er bare temmelig mørk til min hud lige nu. Jeg har både den “hvide” og den “tinted” Jeg blander et par dråber af den farvede i den almindelige i, så den passer til min teint. Ef I løbet af sommeren som jeg får mere farve tilpasser jeg bare med flere af de mørke dråber.

  25/04/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle de mange virkelig gode erfaringer. Super brugbart. TAK.

  KH Anette

  23/04/2021
 • Line

  Helt generelt foretrækker jeg produkterne fra La Roche-Posay. Synes de er lækre og har (vist nok) et højt indhold af UVA beskyttelse.

  Drømmer lidt om en god håndcreme med solbeskyttelse i. Nogle forslag?

  22/04/2021
  • Birgitte B

   Hej Line. Jeg kan anbefale håndcreme fra Herôme, som er med SPF og som ikke fedter 🙂

   22/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Line, jeg bruger som regel en almindelig håndcreme og så smører håndryggen med SPF (bare fra min ansigts-SPF eller den til kroppen).

   23/04/2021
 • Sisse

  Er mega glad for dermalogica solar defense booster spf50, som bare blandes med min alm. dagcreme og på trods af kombineret/let fedtet hud, oplever jeg ikke at den fedter/skinner mere når jeg bruger den.

  Om vinteren bruger jeg en af Matas’ dagcremer med SPF15.

  22/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sisse, herligt at få din gode erfaring. Stor tak.

   23/04/2021
 • Maria

  Jeg har det seneste års tid været glad for Murads Oil Control Mattifier SPF 45. Jeg har tendens til akne og døjer derudover med melasma, så jeg har ledt efter en solcreme, der ikke får mine akne til at gå amok, og som samtidig giver mig en høj beskyttelse. Jeg blander som regel en smule af min foundation i for at få den farvet en smule, og med den konsistens, som solcremen har (lidt tyk/creme-agtig), fungerer det godt.

  21/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maria, Mange tak for dine ord. Det er så godt med noget erfaringsudveksling herinde.

   23/04/2021
 • Betina

  Mænd og drenge 🙂
  Dejligt med så mange gode bud til os kvinder især. Min man og søn er bestemt ikke creme fans, til gengæld er de begge enormt meget ude. Manden er landmand, har pigment pletter i panden og får ikke altid sin kasket på. For år tilbage efterlyste jeg råd her gos Annette, og fik et vi stadig bruger. Tak Anette 🙂
  Sol spray fra Garnier (Garnier Ambre Solaire). Den sprayes i ansigt, nakke og hår, fedter ikke, svier ikke i øjnene – og det bedste er at manden er ok med det. Han gider ikke alt det smøren ind, og får det slet ikke gjort. Så en gang spray om morgenen inden jeg kører hjemmefra, er bedre end ingen spf…

  Vores 11 årige er meget lys som sin mor:-) Allerede nu er der masser af fregner, og røde kinder hvis ikke jeg får solstiften frem inden skolegang. På hans kinder, ører, næse, læber og pande bruger vi altid solstiften fra Rudolf Care. Den er fantastisk og mit indtryk er at fordi den er lidt tyk, så bliver den siddende hvor den skal være. Når drengen er hjemme fra skole skifter han tøj, og er god til at gribe kasketten på vej ud til landmandslivet.
  Senere på året når vi skal på badeferie bruger de begge badetøj med uv faktor, vichy eller rudolf care solcreme faktor 30 i store mængder, skygge og kasket.

  Alle os piger i huset har helt styr på det 🙂 Vi bruger masser af solcreme, og min favorit til ansigtet er origins ginzing tinted, enten faktor 15 eller 40 alt efter årstid. Der er lidt farve i, og huden får den lækreste glød. Jeg selv og vores tre børn får nemt soleksem, så det giver sig selv at bruge skygge, solhat og faktor 30 (primært rudolf care og vichy). De er skønne at smøre ud, og ikke fedtede eller klistrede. Ethvert apotek i Europa har vichy på hylderne , og det er dejligt med så store tuber til en stor familie.

  21/04/2021
 • Trine

  Hej. Godt indlæg! Jeg er 42, har kombi hud med pigmentpletter og melasma som blev hængende efter graviditet. Så jeg har prøvet alle høj-SPF solcremerne med 3 eller 4 +’er bagefter. Både de dyre og de billige, dem fra apoteket, og dem fra Chanel. Mit holy grail produkt er Cosrx aloe soothing suncream, SPF50 PA +++. Det er ikke fedtende, jeg bruger det året rundt. Og så er det latterligt billigt, 135kr. Jeg har nu brugt det, uden pause, 3 år i træk, jeg vil aldrig bruge andet.

  21/04/2021
 • Helle

  Murad city skin er min klare favorit

  21/04/2021
 • Tina

  Lige pt bruger jeg Defense Moisturiser
  SPF 30 Fra paulas choice Den er super lækker og giver en flot glød uden farve..

  Jeg har kombineret hud og det er heller ikke lykkes mig i mine 38år at finde en hvor Man bare tænker wow den virker bare ! Også selvom man køber en der er til fedtet/normal/Kombineret hud Min hud fedtet altid alligevel året rundt .. Og det har den altid gjort også da jeg var barn.
  På positivsiden så er jeg næsten rynkefri og det tænker jeg hænger sammen 🙂 eller hvad ?

  20/04/2021
 • Tina+olsen

  I guder jeg har forsøgt alverdens solprodukter.
  Min hud fæles evig tør, hvilket er en stor udfordring.
  Pt fungere det super godt med Matas solstriber m kokos. Også i ansigtet under min Foundation fra shiseido eller Ilia som jeg veksler mellem
  Jeg er gået væk fra decideret ansigt solcreme

  20/04/2021
 • Rikke

  Til ansigtet helt klart IS Clinical, enten faktor 30 (om vinteren), den kan bruges direkte ovenpå serum. Om sommeren IS Clinical faktor 50, efter serum og en let dagcreme med fugt og antioxidanter. Ingen af dem fedter ig er lette at smøre ud. Og så med hele 100gram/pr bøtte

  20/04/2021
 • Kristina

  Jeg har for tiden konverteret til en K-Beauty solcreme. Hyaluronic acid watery sun gel fra Isntree.
  Den er ekstrem let og samtidig fugtgivende. Og så perfekt med faktor 50.
  Jeg har sensitiv kombineret hud, med mild rosacea. Og jeg tåler den yderst godt.
  Eneste minus ved den (udover prisen) er at det kun er mine tørre områder i ansigtet der bliver dewy af den. Min olierede t-zone holder en shine-fest med den.

  Jeg mangler ærligt stadig at finde den perfekte solcreme. Men jeg går aldrig en dag uden til trods. Så hellere shiny t-zone

  Jeg forsøgte mig med Shaka fluid sidste år – elskede konsistensen!! Men desværre generede alkoholen min hud for meget. I dag har jeg dog fået ret godt styr på min barriere, så overvejer at give den et forsøg igen!

  20/04/2021
 • Jette Mørkholt

  Jeg er blevet vild med Karmajeju BB faktor 50… og det ville jeg ellers have forsvoret !! Fysisk filter (gisp). Men den er lækker i konsistens og bliver derved brugt.
  Ellers elsker jeg Vichy på HELE kroppen (duften minder om ferie) La Roche possay er også på ranglisten

  20/04/2021
 • Anja Svendsen

  Min ansigtsrutine er lidt speciel da jeg cykler 13 km. hver vej til og fra arbejde. Jeg har pigmentorandringer og med soleksponering fra cykelturene er det svært at få helt bugt med (fred være med det), derudover tendens til tør hud særligt over kindbenet og op til øjet. Ved solcreme og sport har jeg været igennem meget solcreme som sved i øjnene, men nedenstående fungerer for mig.
  På arbejdsdage: Starter dagen med at tage lidt serum og solcreme på oftest Rudolph care til kroppen spf. 50, på arbejde renser jeg det af og bruger Nouris dagcreme m. spf. 30, den kan udjævne hudtonen en smule og tørrer lidt mat op + smitter ikke af i masker. Efter arbejde bruger jeg Karmamejus kropssolcreme i ansigtet, de fysiske filtre gør at jeg kan gå direkte til cykelturen og ved at solcremen virker, derudover er duften dejligt forfriskende. Hjemme vurderer jeg om det er en inde aften eller ude aften og retter rens til efter det, kun en gang rens af ansigtet om aftenen, men det er rart at få fjernet sved fra cykelturen.
  På fridage: Hvis jeg kun skal være begrænset ude bruger jeg Nouri dagcreme spf 30, hvis jeg skal meget ud og får sol kombinerer jeg Rudolph Care ansigtssolcreme og Nouri ditto, synes Rudolph Cares tørrer for blank op, alene. Hvis det er en makeup dag bruger jeg Avene B-protect, synes den fungerer meget bedre end f.eks. Karmamejus BB cream.
  Til sport bruger jeg oftest Ruldolh Care kropssolcreme og ved vandsport (svømning o.lign.) kombinerer jeg med Matas solstift spf. 50 (fylder ikke i tasken og beskytter mod mod udtørring fra vandet).
  Savner en spray som ikke svier i øjnene til tuch-up på makeup dage.

  20/04/2021
  • Dorte

   Hej Anja
   Den kropssolcreme fra Karmameju, som du bruger i ansigtet, gør den din hud hvid? Bruger du den på spf 30 eller 50?

   23/04/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Dorte, nej til det hvide, i hvert fald er det meget meget kortvarigt. Bare SPF30.

    23/04/2021
 • May-Britt Tofte

  Jeg bruger den fra Beaute Pacific og synes den er eminent

  20/04/2021
 • Vivi

  Jeg har brugt Kiehl’ s solcreme i mange år og elsker den. Fungerer så fint med “et godt lag”.
  Jeg undrer mig over, Anette, at du aldrig skriver om/ har produkter fra Kiehl’s i boksen, som jeg er storforbruger af
  Hvad tænker om deres produkter?
  Tak for lækre bokse og super vejledning
  Vh Vivi

  20/04/2021
 • Charlotte Hede

  Min yndlings solcreme til ansigtet er uden tvivl nilens jord spf 30 til ansigtet. Det er den lige præcis pga at den får jeg brugt! Det er en konsistens jeg kan arbejde med og stadig behagelig på min hud trods et generøst lag

  20/04/2021
 • Louise

  Jeg bruger Derma faktor 30 i mit ansigt, samme mærke på kroppen, hvis ikke jeghar tøj på der skygger.
  Jeg elsker Rudolph Care, men det er min pengepung ikke altid til.

  20/04/2021
 • Sanne

  Jeg kan godt lide Piz Buin, tror ikke andre har nævnt den. Synes den er let i konsistensen, nem at smøre ud og den føles meget behagelig. Bruger faktor 15-20 stykker i DK og 30 i udlandet, og bruger den til både ansigt og krop. Jeg er meget lys og har tør hud. Kan også godt lide tanken om at Piz Buin faktisk er verdens første solcreme, formoder de ved hvad de laver. Og så vil jeg lige igen tippe om at jeg køber deres spray til min brolæggersøn, som ellers aldrig vil bruge solcreme, men sprays de kan mænd åbenbart forstå og det er nemt. Sidste sommer kom jeg til at købe en med glimmer, det var et hit! 😉

  20/04/2021
  • Anne-Cathrine

   Piz Buins læbepomade med faktor 30 er også – i al beskedenhed – den bedste solbeskyttelse til læberne, jeg nogensinde har haft. Den farver ikke læberne hvide, eller ligger i lag, den kan holde under en gloss om man vil og holder længe.

   20/04/2021
   • Sanne

    Den har jeg også. Tak for tippet med at bruge den under gloss, det vil jeg huske.

    23/04/2021
 • Camilla A.

  Wauw, sikke mange brugbare inputs! Det er altid vidunderligt med erfaringsudvekslingen i kommentarsporene.
  Jeg har nok en kombineret hud, som er til den tørre side, men samtidig fedter i løbet af dagen – både i pande, kinder, næse og hage. Jeg har endnu ikke helt knækket koden, men bruger cigaretpapir (så længe det findes) i stedet for de hundedyre blotting papers i løbet af dagen. Eller en serviet i en snæver vending.
  Af den grund har jeg været godt tilfreds med La Roche-Posays Anthelios, men er meget nysgerrig på den mere budgetvenlige Garnier-creme, som omtales flere steder i denne tråd. Rudolph Care har jeg stående, men bruger sjældent, fordi jeg bliver helt shiny og mit hår nærmest klistrer fast i ansigtet på mig. Karmamejus BB creme prøver jeg også, men den skal også have en tur med cigaretpapiret i løbet af dagen – dog er den slet ikke så slem som Rudolph Care.
  Til kroppen er jeg glad for Derma, men den kan også godt give gule skjolder.

  Min kæreste er meget lys og bliver nærmest rød af at sidde inde og kigge ud på solen. Han døjer også meget med soleksem, og det kunne jeg godt tænke mig at vide noget mere om. Jeg håber, at Dermas solcreme kan afhjælpe lidt. Han har tidligere brugt en ildelugtende Nivea, og selvom jeg har talt med store bogstaver om kombinationen af parfume og sol og hans hud er der nok først håb nu, hvor Nivea blev arkiveret lodret.

  Endnu engang tak for et oplysende indlæg!

  20/04/2021
  • Hilde

   Det høres ut som min hudtype. Jeg vil påstå at verdens beste solkrem for meg/deg er ZOs Oclipse. Den er helt fantastisk, men dessverre ganske dyr. Jeg prøver stadig å finne en like god erstatter, men har ikke lykkes enda.

   20/04/2021
 • Netty

  Jeg er p.t. fan af Niles Jord Face Sun Protection SPF 30.
  Ikke nogen decideret duft og let konsistens, som gør den meget nem at fordele!

  20/04/2021
 • Johanne

  Jeg er kosmetolog og HYS med solfaktor. Jeg har prøvet mange af de dyre mærker, men er ligesom Anette træt af små tuber til høje priser. Nu har jeg forelsket mig i – Nivea!! Deres Sun-produkter til ansigtet er pt. på bud i Rema1000 til 59 kr. Jeg bruger deres SPF50 Sensitive eller Sensitive Soothing. Jeg har tør og lidt sart hud og de er perfekte til mig, også under makeup. Ingen klistren, ingen fnulren, ingen fedten, intet hvidt skær. Elsker dem! Og til den pris kan man jo rent faktisk fråse og brug nok.

  20/04/2021
 • Anne

  Karmameju BB creme virker super godt for mig…..elsker alle deres sol produkter

  20/04/2021
 • Margit Westergaard

  Kære Anette.
  Er spf 30 nok i ansigtet, når man bruger Ansigtscremen om aftenen?

  20/04/2021
 • Jeanette K

  Min hud er tør med lidt fedtet pande. Lidt sart el sensibel efter mange år m akne og en omgang Isotretinoin.
  Jeg har brugt Nilens Jord ansigtssolcreme siden sidste forår, hvor den var ned i en box. Den er super behagelig. Min mand bruger den også, han er ellers ikke begejstret for solcreme.
  Jeg bruger knap en mængde på størrelse m en mandel ( det bliver for meget, for fedtet) men supplere m en cc fra enten origins,  waso el karmameju. På den måde bliver mængden i alt over en mandel… Jeg har så en on going diskussion med mig selv om det er godt nok.
  Jeg har tidligere brugt La Roche-P Anthelios, men oplever nu at den udtørre min hud. Jeg bruger den lidt alligevel, som supplement  – den er god ovenpå makeup i løbet af dagen.
  Omkring øjnene bruger jeg den du har anbefalet fra Origins m SPF 20. Det med at bruge nok – der har jeg tænkt over, hvor meget er det omkring øjnene?

  20/04/2021
 • Mette Eiholm-Bæk

  Jeg bruger Rudolphs solcreme
  – i ansigtet faktor 30 nu i foråret og 50 lidt senere på sommeren.
  På kroppen skifter jeg lidt mellem 15 og 30
  Den dufter ikke grimt og er let at smøre ud
  – den er nok lidt pricy..
  Jeg får medicin som er træls for huden og på hudlægens opfordring bruger nu solcreme dagligt

  20/04/2021
 • Louise

  Jeg er storforbruger af La Roche Posays Shaka Fluid, som du nævner. Den bedste solcreme til min hud, som har det med at fedte. Elsker den og anbefaler den til alle! Har altid et lille lager, da den hurtigt er brugt op (hit med en større tube!). Bruger Tromborgs Mineralfoundation ovenpå, langt de fleste dage, og jeg oplever at jeg, uden problemer, kan komme solcremen ovenpå makeuppen i løbet af eftermiddagen. Kæmpe plus! Derudover er jeg glad for Nilens Jords ansigtssolcreme, men den er ikke min primære. Glæder mig til at prøve ecookings nye solcreme til ansigtet med spf 50 🙂

  Jeg oplever, modsat andre her i kommentarfeltet, at Rudolph Cares ansigtssolcreme fedter helt vanvittigt, særligt når man skal op og have den rette mængde. Derudover oplevede jeg at få røde, varme plamager i hele ansigtet, så snart jeg tog den på, da jeg gav den en chance til, sidste år. Et problem jeg ikke har haft tidligere år, men jeg må ha udviklet en overfølsomhed.

  20/04/2021
 • Lene Svane Bødtger

  Her i foråreter jeg super glad for en mandelstor portion sheer tint fra Dermalogica. Den er let og kommer ovenpå min creme da jeg er tør. Har veninder der kan nøjes med sheer tint. Let farve der kun lige ensartet en smule og masser af god fugt. Faktor 15, så skifter til deres faktor 30 når i solen som er med fysiske filtre og uden farve. Tidl også shaka med tørrer min hud ud desv.

  20/04/2021
 • Kirsten

  Jeg er virkelig meget i tvivl om jeg skal foretrække de fysiske filtre fremfor de kemiske. Har brugt RudolphCate SPF i mange år med stor glæde, men er så nu begyndt at bruge Karameju SPF 30, da jeg havde fået forståelsen af, at de fysiske filtre skulle være bedre -?
  Nu er jeg så også i tvivl om det er nok med en SPF 30? Jeg har har virkelig brug for solfaktor i ansigtet efter et langt liv med umådeholden soldyrkning.
  Desuden er jeg nysgerrig efter at vide, hvilket andet produkt har fysiske filtre?

  20/04/2021
 • Ea

  Jeg bruger altid Rudolph Cares solcreme til ansigtet med faktor 50. Jeg elsker duften og konsistensen – og at den ikke hverken fedter eller “hvidter”, kan bruges under make-up og iøvrigt bare giver max beskyttelse dagen lang, selv sydpå. Jeg har aldrig prøvet nogen anden solcreme, som jeg har været lige så glad for 🙂

  19/04/2021
 • Jette Riis

  Jeg bruger år efter år Louis Widmers (apotekermærke fra Schweitz) Sun Protection Face faktor 30 uden parfume. Føles ikke som solcreme.

  19/04/2021
 • Britt

  Murads c-vit dagcreme med sfp 30. Succeskriterie: jeg smører den også på en doven søndag i januar, hvor jeg ikke kommer uden for en dør…

  19/04/2021
 • KarinVS

  Jeg ELSKER Pudderdåsernes Alt-i-en beskyttelse, spf 40. Den er genial alene som en let foundation og den er også virkelig god under mineral pudder og alm flydende foundations.

  19/04/2021
 • Tanja Elisabet Donbæk

  Jeg er 42 og da jeg har mild rosacea, er jeg meget emsig med solcreme. Jeg har faktor 30 på året rundt. Jeg bruger selv Karmamejus BB-cream og jeg elsker den. ELSKER den. Den klister ikke, er nem at smøre ud og jeg kan smøre den helt op under øjnene uden svige. Så dejligt. Den er som blød mousse ☺️ Jeg bruger den ovenpå min dagcreme.

  Når vi kommer lidt længere hen på sæsonen og man er meget ude bruger jeg også shaka fluid fra La roche, som du nævner, faktor 50. Den er meget let og tynd. Alkoholen i den generer ikke min hud overhovedet, selvom min hud kan være sensitiv. Faktisk er den også rigtig god til mænd, da den slet ikke fedter. Jeg har fået min far til at bruge den dagligt året rundt. Det er da lidt en bedrift. Han er 65. Jeg har også den fra avene og Rudolph faktor 30, begge fungerer godt ift. rosacea. Jeg bruger dog mest karmamejus og den fra la roche. Generelt har stråhat med stor skygge når jeg er meget ude i solen.

  Tak for alt det du deler

  19/04/2021
 • Jette B

  Til ansigtet bruger jeg Nilens Jord faktor 30 beregnet til kroppen. Den virker så godt under CC creme fra PhFormula, der også har faktor 30. Til kroppen bruger jeg Matas faktor 30. Når det igen bliver muligt at komme sydpå, vil jeg have Galderma solcreme med.

  19/04/2021
 • Mette

  Jeg bruger liftactiv specialist med uv beskyttelse til daglig brug. Ellers La Roche-Posays shaka pga den kan bruges både i skilning, bag ører og trænger lynhurtigt ind. Og ellers Vichys ansigtsmist med på farten. Og ikke mindst stift til læberne. På hele kroppen og til min mand og jeg Vichys wetskin. Den kan vi blive enige om og den giver desuden godt med fugt. Og har en god størrelse i tasken, hvilket også har betydning for mig og behagelig duft.
  Børnene bruger Vichy eller la roche posays pga de skal ha det bedste.
  Alle er nemme at påføre til hele familien og ved jeg de kan beskytte ordenligt til min families sensitive hud

  19/04/2021
 • Charlotte

  Jeg er blevet rigtig glad for og bruge Karmameju solcreme faktor 30 uden farve på din anbefaling Anette .
  Jeg Skulle lige vænne mig til at jeg bliver lidt hvid af den men jeg bruger alligevel altid lidt CC creme bagefter så det går fint . Overvejer og prøve Avene solcreme faktor 50 når solen bliver stærkere og vandet varmt
  Men er den ligeså god som den jeg bruger nu,tænker 150 ml Avene koster mindre end 50 ml Karmameju koster så må der vel være en forskel, måske de plejende ingredienser?
  Kh Charlotte

  19/04/2021
 • Filippasmom

  Tak for den fine brugbare guide. Til ansigtet er min favorit helt klart City Smart fra Elisabeth Arden. Den var engang i din månedsbox, og har hængt ved lige siden.
  Noget som også er mega vigtigt med solcreme til kroppen, er at de ikke må ødelægge ens yndlings hvide sommerkjole! Det sker for mig hver sommer. Rudolph Care er slemme til det. Elsker ellers konsistensen af deres solcremer.
  Solskinsknus Berit

  19/04/2021
  • Nanna Olesen

   Jeg er helt på linje med Rudolph cares solprodukter, desværre misfarver de hvidt tøj. Har haft skrevet til dem om det. De ved det godt, men advarer også imod det, og så står man dér med grøn-gule skjolder

   19/04/2021
 • Jeanett

  Jeg har en kombineret hud, normal i t-zonen og tør på kinderne. Dog er min næse mega tør. Jeg har lige købt Garnieres nye ambre solaire anti age super uv solcreme med hyaloronsyre og den er virkelig lækker og rar på huden. Derudover har jeg prøvet Paulas choice lyseblå defense ansigtscreme med spf 50. Tynd og flydende men min hud var rigtig glad for den. Karmamejus BB er også god, men er mere til cliniques moisture surge bb cream med samme formål.

  19/04/2021
 • Helle

  Jeg har i flere år brugt Ultrasun – både Face og Body. Udviklet til sart hud og uden parfume, linalool osv., som mange solcremer desværre indeholder. Den bedste solcreme til min sarte hud til en god pris.

  19/04/2021
  • Dorte

   Hej Helle
   Den har jeg også kigget en del på. Får du et hvidt skær i ansigtet, når du bruger den?

   25/04/2021
 • Dorte

  Først 1000 tak til dig, Anette, jeg har fulgt dig gennem nogle år nu 🙂
  Jeg er 45 år og har en god og sund hud, som jeg passer godt på efter at have lyttet meget til dig her og i dine bøger. Udfordringen med min hud er, at jeg har haft kraftig pigmentering for nogle år siden, specielt i panden. Det er dog gennem forskelligt indhold, anbefalet af dig, Anette, samt solhat og solcreme året rundt, meget formindsket. Jeg fortsætter med det hele, men er meget interesseret i at finde den helt rigtige solcreme, der beskytter godt i forhold til UVA-strålerne.
  Jeg har ikke brug for en masse ekstra pleje i min solcreme – det er ren beskyttelse, jeg har brug for. Jeg har i et par år brugt Rudolph Care Body Lotion SPF 50 i ansigtet. Jeg tænker, at den er god, men er kommet i tvivl om, om den dækker nok mod UVA-strålerne. Jeg har set nogle solcremer på nettet med fysisk filter, der dækker op mod 95% af UVA-strålerne.
  Tænker du, at min nuværende solcreme dækker godt af i forhold til UVA-strålerne, eller er der en anden solcreme i størrelse stor, som du vil anbefale? Bør jeg i stedet bruge en solcreme med fysisk filter?
  Jeg synes, at det er en udfordring, at man ikke kan se på en solcreme, hvor godt den dækker i forhold til UVA, men kun UVB. – Er dette ikke korrekt?
  Alt for langt indlæg, men jeg er faret vild i sol-junglen 🙂

  På Rudolph Cares hjemmeside står der, at de benytter disse filtre:
  Ethylhexyl Triazone: Kemisk UVB-filter.
  Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate: Kemisk UVA-filter.
  Diethylhexyl Butamido Triazone: Kemisk UVB-filter.
  Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine: Kemisk, olieopløseligt UVA-filter, som har en synergieffekt på UVB-filtre og andre UV-filtre.
  Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine: Kemisk, vandopløseligt UVA-filter, som har en synergieffekt på UVB-filtre og andre UV-filtre.

  19/04/2021
 • Majbritt

  Jeg har lige købt Is clinical spf 50 – tinted. Virker utrolig lækker! Dog i den dyrere ende – er den ikke med fysisk filter?… jeg spurgte ekspedienten i butikken om denne ift karmameju BB cream( som de ikke førte) og hun sagde at den slet ikke har nogen beskyttende effekt da den skal have et + efter Spf 30. ??!!
  Jeg blev forvirret .

  19/04/2021
 • Gry Astrid Larsen

  PS:
  Emballagen er fremstillet med FSC certificeret pap, og dermed er der anvendt 49% mindre plastik til låg og tube i forhold til sædvanlige plastiktuber

  19/04/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Godt indlæg!!! Og meget relevant med UVA ift. nedbrydning af D-vitamin.

  Jeg følger bl.a. en britisk hudlæge, som slår et (stort) slag for Garnier’s nye: “Anti-Age Super UV”.
  Den er uden parfume, har Spf, 50 og indeholder bl.a. niaciamid – og jeg er altså mindre rød – efterfølgende Og jeg har mild/moderat rosacea.
  Sortimentet fås billigst i Normal, hvor denne udgave koster 85kr. Matas: 90kr.
  Der er forskellige udgaver (herunder også en spray)

  https://www.matas.dk/ambre-solaire-anti-age-super-uv-solcreme-med-hyaluronsyre-50-ml?shopping_product_id=770808&gclid=Cj0KCQjw1PSDBhDbARIsAPeTqrcvP9KjJ9C010MQoMwUmOqiuyG9xLWHP-MCJLSHURWT7a7zYVh9XjoaAlYkEALw_wcB

  19/04/2021
  • Camilla

   Jeg bruger änglamarks Sun face spf 30 (kemiske solfiltre). Jeg vil sige at jeg har normal hud. Lidt sensitiv og lidt tør en gang i mellem. Den har fordele og ulemper. Den fugter godt og der er ingen parfume eller alkohol i. Derudover er den billig og tilgængelig, så jeg sparer ikke ubevidst på den, som man kan gøre hvis det er en dyr solcreme. De to ulemper er, at den kan virke fedtet (jeg klarer det med lidt mineralpudder) og den kan godt farve hvidt tøj lidt gulligt. Jeg er glad for dit initiativ, for jeg kunne godt bruge en som er helt perfekt.

   20/04/2021
 • Nicoline

  Hej Anette
  Jeg har fundet Galderma Actinica solcreme flere steder på nettet, men der står altså, at den “kun” er spf 50? Jeg kan ikke finde en version med spf 84. Står der spf 84 på din?
  Kh. Nicoline

  19/04/2021
  • Maria

   Det er jeg også interesseret i at vide, for jeg kan også kun finde den med SPF50 🙂

   21/04/2021
 • Lisa

  Jeg har pigmentpletter/let rosacea, og mine foretrukne er klart La Roche Posay’s Anthelios Shaka Fluid 50 spf og Ambre Solaire’s Sensitive Advanced Super UV Fluid 50 spf.
  De to produkter er stort set ens, men prisen på sidstnævnte er noget mere budgetvenlig.
  Grunden til jeg er vild med dem, er at de er super lette at smøre ud pga den tynde konsistens og så at de bare går godt sammen med diverse serums, bb cremer osv – dvs INGEN fnuller:-))

  19/04/2021
 • Signe

  Jeg bruger IS clinical eclipse SPF50+ tinted, på anbefaling af kosmetolog Anita Falslund. Den er mineral så sviger ikke i øjnene. Den er virkelig god og kan anbefales – også til folk med tendens til fedtet hud som jeg selv.

  19/04/2021
  • Majbritt

   Den er med fysisk filter:-)

   19/04/2021
 • Anne HK

  Jeg smører to gange. Først med en primer med spf 50, som giver lidt glow og derefter med bb-cremen med spf fra Avene. Senere skifter jeg til Pudderdåsernes Alt-i-en-beskyttelse som nr. 2, da den er mørkere.

  19/04/2021
 • Ulla-Mai Komi

  Elisabeth Arden city smart hver dag hele året. Skiftet med is clinical. Helt perfekt til min 80’er sol hud

  19/04/2021
 • Ann+Færch+Jeppesen

  Hej Annette
  Galdermas Actinica Lotion Kan købes på nettet flere steder bl.a med24.dk
  Min mand bruger den da han har haft forstadige til hudkræft – anbefalet af Peter Bjerring.
  Jeg bruger Citysmart Prevage fra Elizabeth Arden. Den virker forrygende blandet med et pump E.A. Prevage foundation. Giver en super glød.
  1.000 tak for en super informativ blog
  Ann

  19/04/2021
  • Randi

   Hej Anette. Jeg bruger Karmameju BB spf 30. I løbet af dagen supplerer jeg op med Jane Iredale spf 30 pudder. Jeg håber der er ok med denne til at supplere morgenens spf. Hvad tænker du? Er det tilstrækkelig beskyttelse i en pudder.

   19/04/2021
 • Vibeke

  Jeg behandlede ikke min hud godt som ung – ingen eller kun meget lidt solcreme (jeg skulle jo være hurtig brun) Jeg har en lys sart hud. Rudolph Care organic factor 50 er ultimativt den bedste solcreme for mig – den er nem at smøre på og fedter ikke. Jeg bruger den dagligt året rundt.

  19/04/2021
 • Rikke

  Jeg knuselsker sådan helt generelt Matas lilla-stribe dagcreme (nægter at kalde den anti-aging!). Ret højt indhold af niacinamid og SPF15. Og så tør man bruge nok, fordi prisen er så fin! Så jeg smører på om morgenen og inden jeg skal i stalden for at opfriske SPF. Den er så fin at smøre på!

  19/04/2021
 • Tine W

  Rudolphcare, Rudolphcare, Rudolphcare

  19/04/2021
 • Charlotte Petersen

  Jeg har brugt Rudolf Cares solcremer både til ansigt og krop samt deres børneudgave til min datter. Dem er jeg godt tilfreds med ☀️ Jeg har også pigmentpletter på kinden, så den står på solcreme i ansigtet hele året

  19/04/2021
  • Mia

   Tak for som altid et godt skriv. Jeg bruger Rudolph Care Sun face cream spf 30 & IS Clinical spf 50 – teint baige.

   19/04/2021
 • Kirsten Rasmussen

  Jeg anbefaler de her to begge med pleje og høj faktor
  Filorga 50 Bronze
  Skin Ceuticals Sunscreen kan komme tæt på øjne uden irritation

  God sommer og pas på huden

  19/04/2021
 • Pia Jensen

  Jeg har et spørgsmål vedr. pigmentpletter, jeg har købt en creme, som skulle hjælpe mod pigmentpletter (blive mindre synlig med tiden), men jeg synes, at når jeg har brugt cremen over nogle uger, så bliver de mere synlige, er det godt eller skidt ?

  19/04/2021
 • Birgitte B

  Jeg har fedtet t-zone, men sart og fregnet hud. Jeg får nemt soleksem her i det tidlige forår. Jeg elsker min REN Clean Screen Mineral SPF 30 Face Sunscreen. Den er med zink og sørger for, at jeg ikke skinner i hele ansigtet. Pt. bruger jeg Nilens Jord Face Sun Protection SPF 30 blandet med min dagcreme. Den er også god her i forårssolen. Kh. Birgitte

  19/04/2021
 • Mathilde

  Murad City Skin Age Defence faktor 50 med en lille smule farve i passer virkelig godt til min kombinerede, lyse hud 🙂 Og ellers supplerer jeg i løbet af dagen med Jane Iredale solpudder.

  19/04/2021
 • Annika

  Min hud er kombineret og med hyperpigmentering. Jeg er mest glad for Ambre Solaire Sensitive Advanced Face SPF50. Jeg mener at have hørt man ikke må blande noget i solcreme, hvis faktoren skal bevares, men jeg kan altså godt finde på at blande den halvt med Maybelline Dream Urban Cover foundation (som også indeholder SPF50) for at få en pæn ensartet hud til hverdag. Og så håber jeg at der stadig er noget solbeskyttelse i den blanding 🙂

  19/04/2021
 • Nanna Olesen

  Jeg har meget sart hud, lidt tør, lidt uren 41 år) og tendens til rødme. Jeg er blevet så glad for Mádaras Cc solcreme. Desværre er den kun faktor 15, så den går ikke til en hel dag i solen. Den er dejlig neutral i farven og tyk i konsistensen, uden at fedte.
  Det samme gælder Skinceuticals Mineral radiance UV defence faktor 50. Den har også lidt farve i sig der ikke bliver for varm til min meget lyse hud. Den er meget tyndt flydende, men funker godt. Bruger den på vandreferier om sommeren og efter min årlige IPL omgang for karsprængninger og solskader, hvor huden ikke må få sol i en måned bagefter. ☺️

  19/04/2021
 • Katrine R.

  Jeg kunne virkeligt godt bruge en anbefaling af SPF til hovedbunden da jeg flere gange har prøvet at blive skoldet i skilningerne, med der til følgende konsekvenser af en overtrukken solkonto.
  Hatte, I get it, men er der produkter lavet til specifikt til at komme i hår og på hovedbund, der ikke giver fedtet hår, men stadig har en rigtig høj spf (vi taler 50+ her)?

  19/04/2021
  • Birgitte B

   Min mand er en del tyndhåret og mine unger er meget kortklippede. Vi bruger Matas egen SPF 30 spray til hovedbunden. Vi har brugt den sydpå om sommeren også og den er god uden at fedte.

   19/04/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.