Okay, det er ikke kønt

Jeg har en skuffe, som ikke egner sig synderligt til at vise frem, hvis man er typen, der går op i, hvordan tingene ser ud. Indholdet (i de fleste af produkterne) er ærligt talt heller ikke nogen sundhedseliksir. Men der er dage, hvor man trænger til præcis den SOS-hjælp, som den her håndfuld produkter kan give:

Bedste root concealer

Jeg har prøvet virkelig mange af de dyre, og to vender jeg tilbage til igen og igen. Den ene er Bjôrn Axéns root concealer og den anden er L’Oréals Magic Touch. Skørt navn jo, for der er absolut intet magisk touch ved den. Den dækker bare udgroninger, men (og det er vigtigt) uden at mattere håret i en støvsky af pudder.

Arbejdsom hårlak i mini

Min søster bliver dårlig af Elnetts duft – og hun er sikkert ikke alene, men for mig er den okay. Og vigtigere: Håret får hold på måden, der er nem at børste ud igen. Jeg har altid minien i min taske.

Dobbelt op på fine fødder

Har du prøvet Baby Foot, så ved du, at processen er fæl. Den yderste hud skræller af på en så dryssende og uskøn måde, at man må holde sine fødder for sig selv i mindst en uges tid. Det er både det skrækkelige og det bedste ved Baby Foot. Bagefter er alt godt. Og til at vedligeholde lækre og bløde fødder, så gør Apotekets Hælcreme det suverænt. Det er blandingen af carbamid og petrolatum, der giver effekten (man kan lune sig ved, at der også er lidt niacinamid i).

Krops-foundation

Første gang man prøver Vita Liberatas Body Blur er det som at lande i en LDB-tidslomme, hvis deres bruncreme (som det hed!) siger dig noget. Hvis ikke, så er alt godt. Smurt på huden – og vi taler ren makeup – er Body Blur meget mere forfinet (end LDB) og syner lidt á la et par gode hudfarvede strømper. Ens hudtone bliver varmet op og med tiltrængt glød, dog overvejende jo et forår/sommer/sensommer-produkt. Jeg har imidlertid fundet et alternativ, der gør det lige så godt resultatmæssigt og som er væsentlig bedre indholdsmæssigt. Så Body Blur bliver brugt op, ikke genkøbt.

Neglelakfjerner

Kan du huske, da vi fik at vide, at vi helst skulle holde os fra acetone? At det er skidt for neglene. Det er på en måde stadig sandt. Men omvendt er problemet med acetonefri lakfjernere, at de kræver alt for meget knofedt, alt for meget krads gnideri på neglene, så det derfor er bedre med en lynhurtig aftagning (hej acetone som her fra Cutex) og så hurtigt på med noget negleolie. Anbefalingen har jeg fået fra en af landets absolut mest neglekloge: Mette Steenberg.

Slugging-cremen

CeraVe blev der sat ord på i går – læs endelig kommentarfeltet med gode indspark.

Jeg krydser fingre for, at nogle af dine erfaring fra nederste-skuffe-produkter vil lande i kommentarfeltet i dag.

COMING UP: Sandheden om natcreme, Produkterne, der holder mere end de lover, Lader du dig også snyde af SPF i en creme?, Rynker er sjældent noget vi taler om mere – ved du hvorfor? Det sidste har en biolog og en hudlæge nemlig meget forskellige svar på.

FEBRUARS BOOK’N BEAUTYBOX udkommer tirsdag den 1. februar kl. 7.00. Du får alle detaljer i din indbakke, hvis jeg har din e-mail på listen her. Hold også øje her, for muligvis bliver der en blød tyvstart dagen før.

@beautyspace på INSTAGRAM handler i dag om, hvad du vælger mht. natcreme, OG om læberne kan blive afhængige af læbepomade.

26/01/2022
Cremen, jeg ville bruge til slugging. Hvis det var
Hvad du skal vide om slugging
31/01/2022
Jeg afmelder alle, der skynder på mig
Plus snakken om mulig SPF-snyd i dagcreme

Kommentarer

 • Freja

  Hej Anette 🙂 Jeg elsker disse indlæg, for jeg lærer så meget af dem!
  Jeg har netop købt apotekets hælcreme, for jeg har længe brugt Ecookings natcreme for fødder (efter dine anbefalinger) og været super tilfreds – men det løber lidt op når man bruger den hver dag, for den er ikke særlig drøj i brug.. Derfor ville jeg prøve apotekets. Jeg ved du ofte har brugt og anbefalet produkter uden for produktbeskrivelsen (bl.a. A-vitamin cremer som af producenten er anbefalet kun til acne osv.), men blev alligevel i tvivl, om jeg må bruge hælcremen til hele foden, også den “tynde” hud på oversiden? Der står nemlig på tuben, at den kun må bruges på hård hud på hæle og fodsåler, men skal det tages med et gran salt?
  På forhånd tak for hjælpen og i det hele taget tak for din super inspirerende og informative blog!
  Mange hilsner og god weekend,
  Freja

  05/02/2022
 • Trine

  Danatekt barrierecreme, så min stakkels lår ikke lider overlast i sommervarmen fordi jeg ikke har det famøse thigh gap, bor helt sikkert i nederste skuffe. Eller bagerst på nederste hylde 😉

  04/02/2022
 • Gitte

  Når man bruger baby foot, må man så i afskalningspetiodrn bruge fodcreme? Synes fødderne bliver ekstremt tørre.

  31/01/2022
 • Charlotte

  Den originale decubal creme har jeg altid på lager, cutex neglelak fjerner apotekets hælcreme Og Matas- striber øjne makeup fjerner det er den bedste jeg nogensinde har prøvet Og Matas- striber firming dag og natcreme efter din anbefaling af produkterne påføre jeg altid på mit bryst dag og nat MD01 lipid Balm når min psoriasis er i udbrud og skælene bliver tykke så er det på med et tykt lag og efter et par timer kan jeg komme min gode creme på så er de tykkeste skæl nemlig væk
  Har givet min fars enke loreaels magis Retouch som hun er meget glad for
  Nu må jeg se at få købt body Blur det lyder super at jeg kan se farven på 2 minutter

  31/01/2022
 • M

  Anette, jeg har en rigtig god rutine, der lyder – morgen: RC cleansing milk på vaskeklud, RC mist, RC firming perfector serum, RC SPF (som dagcreme og SPF), aften: RC cleansing milk, RC mist, RC firming perfector serum, RC acai facial oil. Et par gange om ugen kører jeg RC acai scrub mask og “slugger” også med RC body balm som natmaske eller bare en alm. maske – Hydroplunge fra Bioelements. Jeg er slutligt også begyndt på din A-vitamin et par gange om ugen. Alt i alt synes jeg, at jeg har en fin rutine. Bevidst har jeg valgt øjencreme fra. Jeg har en total problemfri hud, eller, det havde jeg: jeg er begyndt at lide af hudorme og forstørrede porrer i pande og på næsen. Jeg er ret sikker på, at dette er hormonelt, da je ghar været igennem en lang periode med svær stress og ærligt talt har haft det rigtig svært og aldrig før plejede at kæmpe med huden. Men hvad gør jeg? Salicylsyre sikkert, men hvornår i min rutine, og kan du anbefale et produkt? På forhånd mange tak.

  31/01/2022
  • M

   – må erkende jeg faktisk ikke helt er med på forskellen med aha, bha, salicylsyre og alt det, det har ligesom aldrig været problematisk før nu, men jeg synes at huske noget om forstørrede porrer og noget med syre.. Jeg håber sådan, du kan anbefale mig noget. På forhånd tak.

   31/01/2022
 • Camilla A.

  Dejligt at blive bekræftet i, at vi alle har “mindre pæne” ting i skufferne. Personligt har jeg altid Locobase til tørre albuer og øm næse i forkølelses- (eller corona) -sæson. Sværger også til Raz Spas salve, som jeg bruger lidt på samme måde, og konsekvent på læberne. Derudover cremeøjenmakeupfjerner fra Coop (Levevis, Änglamark eller Irma – samme indhold, forskellig emballage). Jeg har også altid en flydende øjenmakeupfjerner – typisk en prøve, jeg har fået, eller en eller anden rejsestørrelse, som jeg KUN bruger til at dryppe lidt af i min mascara, når den er ved at tørre ud. Jeg når aldrig at bruge dem op inden. Jeg har også en hel bøtte øko kokosolie, som jeg bruger til både ansigtsmassage og hårkur. Rækker utroligt langt og er billig.

  30/01/2022
 • Kirsten V

  LUCAS’ PAWPAW OINTMENT fra Australien.
  Pas på med efterligninger!!!!
  Er ikke i min nederste skuffe men den øverste!!!
  Jeg bruger den på læber, rundt om munden på kinderne ved løb i i kulden, på sår, rifter….
  Den er helt uundværlig her.
  Jeg har aldrig tørre læber!!! Jeg bor ovenikøbet hvor det er ekstemt tørt pt med frygtelige minus grader!!!!
  Jeg tænker om det skyldes, at den er lavet på papaya, er det mon pga lidt frugtsyre….????
  Jeg er spændt på at høre Anettes holdning til den.❤

  27/01/2022
 • Nanna Olesen

  Jeg kører samme neglelakfjerner og babyfoot – der til synes jeg at Doves bodylotion med selvbruner er genial om sommeren 😀 Den er cheap, den gør jobbet uden at se kunstig eller “kaget” ud…. Deodorantmæssigt skifter jeg lidt, for den skal være antiperspirant, og duftfri/neutral som muligt, uden at smitte af på tøjet. Jeg kører et rul på 3-4 stykker på skift i perioder, og én af dem er Rexonas roll-on….. Jep….. Ofte er den på tilbud til en 10’er 😉 Aktuelt har jeg faktisk brugt en formue på Beauté Pacifiques deo (mange penge i deo-kontekst)- Den har ingen duft, er antiperspirant og skulle indholde noget der over tid skulle hæmme hårvæksten – det er jeg lidt spændt på.
  Det er fuldstændig fjollet, men det handler både om, at der ofte ikke er gjort noget ud af estetikken i emballagen, men jeg tror heller ikke jeg kan undgå visse associationer, som jeg ikke rigtigt ser mig selv i. Men virker det, virker det 😉

  27/01/2022
 • Pernille S

  Ldb – den gule ikoniske bodycreme elskede jeg! Mon den stadig fåes? Duften var – ummm. En anden duft var Fenjal; badeolien efterfulgt af cremen. Tror omgivelserne besvimede når jeg gik på disc! Stadig vild med duften, men tænker ikke den længere findes i DK… Befriende at acetoneneglelak her blåstemples. Hvor sandt er det lige at der skal gnides og grattes med de “miljøvenlige” af slagsen. Nu skal Cutex tilbage på hylden! Tror ikke jeg er ene om at de fleste kan nikke genkendende til de gamle slagere som omtales her. Sjovt at ryge en tur ned af memory lane! Baby Foot er noget værre grat. Tager en krig før huden bliver babyblød og afskalningen tager af. Næ, lad mig slå et slag for en dygtig fodterapeut, som med et snuptag giver de eftertragtede babyfødder. Og så holdes ligtorne samtidig i ave! Jeg har en skuffe som i den grad trænger til at blive tømt. Det er vareprøver på alt mellem himmel og jord. Gode ting. Problemet er at jeg ikke får gjort kål på herlighederne. Nu vil jeg simpelthen lave små gavepakket og gi’ væk til de som vil ha’!
  Tak for et sjovt blogindlæg Anette. Du er aldrig kedelig

  27/01/2022
 • Mette Sloth Eriksen

  Babyfoot er den sand redningsmand til fødderne ❤️ Har prøvet både Bodyblur og Ecooking, synes faktisk også sidstnævnte er fin at bruge. Jeg synes ikke de smitter så meget af? Men husker LDB – det var som farvet Polyfilla man puttede på huden. Der er virkelig sket meget siden

  27/01/2022
 • Gitte

  Min bedre halvdel har en clearasil stift i skabet (sammen m acetonen, hælcreme)

  27/01/2022
 • Tine Andreasen

  Åhhh jeg havde da helt glemt LdB :D. Pludselig dukker der minder frem fra ca. 1984: Date-deodoranter og lyserød hårgele med en krog i enden, så den kunne hænge på den 3-delte metalkurv, der hang i loftet (og som rummede masser af armbånd, plastikhårspænder og hårbørster). Og ekstremt klistret lipgloss, blå øjenskygge og ditto mascara…

  Jeg sværger til den uparfumerede fod- og hælkur fra Matas, men skal vist også prøve hælkuren fra apoteket. Bruger også Cutex neglelakfjerner – mange af de mere miljø- og hudvenlige er så fedtede, at man ikke kan lægge neglelak på bagefter.

  Andre “nederste-skuffe-ting” hos mig inkluderer Decubal clinic creme til håndeksem, Natural Honey bodylotion (lugter temmelig gammeldags, men fungerer til min tørre hud) samt et par andre bodylotions fra Matas. Og en 80’er-agtig L’Oreal hårspray (måske den samme som Marianne nævner) – den lugter nemlig diskret og har pumpe (ikke aerosol; det bryder jeg mig ikke om).

  27/01/2022
  • Marianne

   Gode 80’er-minder dér 🙂 Og, ja det lyder som præcis den L’Oréal-spray, jeg har …

   27/01/2022
 • Jette Brinkmann

  Jeg er fan af Bodyblur om sommeren. Huden på benene er ikke så pæn. Jeg vil prøve Ecookings, den kender jeg ikke.
  Cien nail polish remover uden acetone fra Lidl, den fungerer og at gnide.
  Jeg kender også Apotekets hælcreme, den er god og billig.
  Læberne får Lypsyl. Jeg vil gerne finde en bedre til natten. Kender Tromborg, men den er lidt dyr.

  27/01/2022
  • Pernille

   Til læberne om natten, og når man bare er hjemme, bruger jeg ecookings store tube ‘alt i en balm’, som de selv anbefaler til læberne. Den er shiny, fed og klistret, men den fungerer, er økonomisk og med gode ingredienser.

   01/02/2022
 • Ida

  Jeg er dig dybt taknemlig Anette, da du lærte mig om Bjørn Axen Root Concealer. Det har sparet mig for så mange hele bundfarvninger, ( har lært min mand,at påføre både hårfarve og spray )
  Tak for altid brugbar læsning.

  27/01/2022
 • Anne - Sofie A

  Hvorfor bruger du ikke Ecooking ‘s selvbruner til benene istedet for make-up til kroppen, det må da smitte af, så ingen hvide skørter.
  Husker godt LDB brun cremen,folk så virkelig også ‘ sjove ‘ ud i ansigtet bagefter..
  Ja helosan ligger også i min skuffe

  27/01/2022
 • Marianne

  Ha, kan se at vi har mange af de samme produkter: både Elnett, L’Oréal Magic Touch, Apotekets hælcreme, Cutex lakfjerner og Vita Liberata Body Blur ligger i min skuffe 🙂 (vil dog tjekke Ecookings variant – den kender jeg ikke)

  Og derudover:
  Matas Striber parfumefri øjenmakeupfjerner og rensemælk: fordi de gør, hvad de skal på effektiv måde og med god konsistens – vil langt hellere bruge mine penge på virksomme hudplejeingredienser end på rens

  L’Oréals 1980’er-serie Studio Line Go Create Spray samt Fix and Shine Wax: mit lange hår er glad for lidt spray med godt hold og en smule voks krammet ud i længderne – sammen med et par andre stylingprodukter holder frisuren fint og godt …

  27/01/2022
 • Lissi

  Udover: Body Blur, Neglelakfjerneren, Apotekets hælcreme, Baby Foot og L´Oreal Magic touch ( ja, du har virkelig formået at overbevise mig om disse køb), så har jeg også disse ucharmerende produkter i “nederste skuffe”: Helo Hand med B12 vitamin fra Fåborg Pharma. Den er fæl lyserød, men virkelig reparerende og dulmer karsprængninger.
  Go´dag til min “Guru” ♥

  27/01/2022
 • Salli

  I en husholdning med tre hunkøn i makeup alderen og en mor (mig) der prædiker at hvis man ikke er gammel nok til at tage det af skal man heller ikke tage det på… ryger der jo mildest talt noget makeupfjerner.
  Jeg sværger til den lyserøde “Missevand” var Garnier til øjnene og vi bruger litervis af det stads.
  Vi har forsøgt os med mere naturlige varianter, men enten svier det eller også skal man gnide for meget..
  Et andet budget produkt vi køber igen og igen er Matas luksus skumbad med guldstriben – når min hud alligevel bliver tør er det fordi vandet i karret er nærmest kogende 😛

  27/01/2022
  • Lissi

   Jeg har også prøvet Garnier, men synes den lyserøde missevand fra Bioderma er meget bedre, da den fjerner selv den mest sejlivede mascara, uden at gnide flere rynker frem, end naturen giver…
   Jeg synes, at der skal arbejdes for meget med Garnier.

   28/01/2022
 • Sofie

  Der ligger også babyfoot og acetone i den nederste skuffe på mit badeværelse‍♀️ desuden også masser af apoteker-fede-cremer, som absolut ikke er pæne at have stående fremme, men en nødvendighed for atopisk håndeksem.

  27/01/2022
 • Sanne

  Jeg synes faktisk Elnetts sprayflaske er fin, men jeg er jo også forelsket i alt vintage.
  Af ikke kønne ting kan jeg diske op med Helosan, virker til virkelig godt til hudløs hud, kedelig arbejdshest. Jeg har også en del af Matas’ striber, de er jo heller ikke ligefrem sexede.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  27/01/2022