Beautyspace A-vitamin Ansigtscremen

Om A-vitamin går an om sommeren?

Det er en sejlivet myte, at du skal lægge A-vitamin på hylden om sommeren. Det svarer lidt til at sige, at det er dumt at dyrke sport i de lyse måneder, eller at tandbørstning er en sæsonaktivitet.

Det eneste tidspunkt du, udover ved graviditet, skal lægge dit A-vitaminprodukt på hylden er, hvis du har fået en uheldig, såkaldt retinoid-reaktion. Som er den røde, irriterede og måske ligefrem skallende hud det kan give, hvis du enten:

 • Går for hårdt til den med skrappe A-vitamin-varianter
 • Er nybegynder udi A-vitamin og igen … går for hårdt til den
 • Af andre årsager har en kompromitteret hudbarriere, hvor det generelt er en god idé at holde sig fra aktive indholdsstoffer

A-vitamin er decideret vigtig (også) om sommeren. For hudens eget niveau af det beskyttende vitamin falder nemlig ikke bare med årene, men også når du opholder dig i solen – og vi er jo for pokker nødt til at få noget solenergi af andre årsager.

Vi taler udelukkende smørbart, for måske husker du hudlæge og professor Christian Grønhøjs tidligere kommentar på beautyspace.dk: ”Danskere har sjældent A-vitaminmangel, så det rækker for de fleste at få det naturligt via kosten fra især fede fisk, spinat, æg og gulerødder.”

Smurt på huden spiller antioxidanten og A-vitaminvarianten retinyl palmitat en afgørende rolle – da det er den, vi naturligt har i huden og som UV-eksponering grådigt æder af. Se den som en lille stille slider, en hudplejeingrediens, der ikke får nok opmærksomhed.

For mig har det derfor været afgørende – og du har sikkert gættet det – at lige præcis retinyl palmitat er en del af den samlede A-vitaminpakke i Ansigtscremen. Selvfølgelig sammen med næstegenerations-varianten, som leverer mere kollagen og en jævnere hudoverflade, der tilsammen giver en udglattende virkning (dog ikke lagenglat – og endelig jo med tålmodighed).

Det gode selskab i Ansigtscremen tæller også:

 • Squalane som er et hudidentisk letvægtsfedtstof, huden genkender fra sig selv.
 • Hyaluronsyre & glycerin som er et snusfornuftigt fugtmætterpar.
 • Niacinamid som er en multitaskende antioxidant, der virker beroligende, beskyttende og mikro-minimini-udglattende.
 • Ceramider som giver et styrkende kram til hudbarrieren.

DET ER MED VILJE, at du udelukkende kan få den hos hudlæger og hos mig på beautyspace.dk. Og har du lyst til at dykke mere ned i INCI, hvorfor, hvordan og ikke mindst indholdsdokumentationen bag, så finder du hele molevitten her.

@beautyspace på INSTAGRAM 

FOTO LEA JESSEN

15/05/2022
Hudbarriere lyder måske ikke overvældende sexet
Men det burde det. Her er den vigtigste grund
19/05/2022
Opskriften fra amerikansk kult-hudlæge
Få Dr. Obagis bud på det værste produkt

Kommentarer

 • Sarah

  Hej Anette. Jeg købte din ansigtscreme for 5 uger siden og har brugt den hver aften i kombination med salicylsyre (den fra Danish skin care). Jeg har en del urenheder, jeg gerne vil til livs. Indtil videre har der desværre ikke været nogen effekt, så jeg tænker, om jeg kan tilføje basiron til rutinen? Altså BHA, så basiron, så din ansigtscreme. Tænker du, at det vil fungere – eller er det for mange ting på én gang?

  30/05/2022
   • Sarah

    Mange tak for hurtigt svar ❤️

    30/05/2022
 • birgitte

  Kære Anette, jeg bruger din a-vitamincreme og er glad for den. Dog har jeg på fornemmelsen at min hud synes den lige nu er for meget. Jeg bruger den højst hver anden dag, da jeg har meget tør hud, som også har tendens til rødme. Jeg har i øvrigt prøvet med niaciamid ved siden af, men det gav lidt knopper, så det er jeg stoppet med. Har nok generelt sart og reaktiv hus. Det pirker lidt i huden om aftenen når jeg har smurt a-vitamincremen på, er det mon almindeligt eller er det et tegn på at min hud trænger til pause? Og jeg kan bare stoppe, eller er det bedre at trappe ned? Og skal jeg så vente med at begynde igen til det ikke er sommer mere? Tusind tak på forhånd, dbh Birgitte

  24/05/2022
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Lige en generelt kommentar omkring A-vitamin og graviditet. Det er især den barske version (Isotretinoin) og så er det A-vit smørbart på recept, man er obs på. For det er aktive stoffer som ikke går an sammen med dannelsen af et nyt menneskes centralnervesystem. Det er en holdningssag om man også vil holde sig fra A-vitamin produkter (hudpleje), der ikke er på recept. Men jeg synes, man bør vente.

  20/05/2022
 • Pernille Sparsø

  Ikke betalt reklame: Jeg er vild med Ansigtscremen!

  19/05/2022
 • Nicoline

  Hej Anette

  Jeg har vist det, du kalder en kompromitteret hudenbarriere. Kan du anbefale en god creme til at styrke barrieren?

  18/05/2022
 • Anne

  Jeg har altid hørt at man ikke må bruge a vitamin om dagen – holder det?

  18/05/2022
  • Hanne

   Nybegynder og elsker din A vitamin creme. Jeg prøvede paulas C… købte sådan helt jydeagtigt 2 stk så fri fragt – men den er for stærk. Det er din ikke. Hurra! Men men jeg er også glad for Claris double serum.. og en lille kur med EFG, men kan simpelthen ikke finde ud af do & don’t…Jeg kan ikke finde din evt anmeldelse af Double Serum. Kun der var en test

   Så hvordan må jeg mixe?

   31/05/2022
 • Simone Stærk

  Tak for endnu et godt indlæg. Nu bliver jeg nysgerrig: hvorfor bør man ikke bruge den, når man er gravid? Og hvad med mens man ammer? Op forhånd tak

  18/05/2022
 • Maria Falck

  Hvorfor må man ikke bruge A-vitamin creme når man er gravid?

  18/05/2022
 • Anja

  Hej Anette
  Tak for endnu et oplysende indlæg .
  Jeg bruger kun Ansigtscremen som natcreme – men betyder det du skriver, at jeg med fordel kan bruge den både dag og nat?

  18/05/2022
 • Anette W

  Den er så god og jeg bruger den hele året uden problemer, selv om jeg har sart hud. Af og til bruger jeg Pudderdåsernes Alt I Et-creme ovenpå for ekstra fugt .

  18/05/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.