Opfølgning på kollagen-snakken

 

 

Blog-posten her blev sidste uges mest læste, og jeg forstår det godt. For vi er draget af kollagen – jeg er i hvert fald. Men der er også mange spørgsmål, når vi ikke er ude i en sikkerhed for, at 2 + 2 bliver 4. Selv havde jeg et uddybende spørgsmål til forfatterne i forhold til, at type  l, ll og lll udgør 90% af de i alt 29 slags kollagen, vi har i kroppen:

I siger, at man ved indtag ikke skal bekymre sig om, hvilken slags af de tre, man indtager. Hvad er den korte forklaring på det? Og kan man sige – over en bred kam – at kollagentilskud mest består af type l, ll eller lll ?

Læge Jerk W. Langer svarer: “Kollagen er forinden blevet spaltet godt og grundigt i små bestanddele, når det skal optages i blod og lymfe. Så på den lange bane er det svært at forestille sig, at det betyder ret meget, hvilken type kollagen man indtager. Gennem maden, som er vores primære fokus, får man en blanding af flere typer, især type 1, 2 og 3, når knogler, skind, kam, brusk, blodkar mm. har simret i timevis. I forhold til tilskud ser jeg primært type l.”

Og her mine korte, opsamlende svar på spørgsmål fra forleden:

 • Nej, fisk er hverken den eneste eller partout den bedste kilde. Det er en holdningssag. Studier peger i forskellige retninger.
 • Om jeg stadig anbefaler Beauté Pacifiques tilskud? Absolut ja.
 • Hvilket tilskud er bedst? Jeg har vist nogle seriøse spillere i indlægget her.
 • Om der findes 10 grams tilskud? Ja, bl.a. Puori som er vist.
 • Om det vitterlig er bedst med 10 gram? Mellem 5 og 10 gram lyder anbefalingen.
 • Alle C-vitamin spørgsmål tager vi særskilt i morgen sammen med de smørbart bedste C-vitamin sera til ansigtet.
 • Alle ikke-kollagen relaterede spørgsmål bliver besvaret under indlægget her i dag.

ARRRJ, HOPPER DU PÅ DEN? Sådan lød det på min seneste 3 minutters korte IGTV. Det handler om de højere magter og ha. For det er netop dét, jeg ikke gør. Hopper på den. I hvert ikke uden at være kritisk nysgerrig. Men det ændrer ikke på, at fænomenet, interessen og behovet er i voldsom vækst. Vore sjæle higer. Især nu. Jeg fik umiddelbart efter en besked fra Sahar, som har min dybeste respekt: ”Blev ramt i hjertekulen af din video, for det præcis det emne to af mine nye behandlinger går ud på. Har eksperimenteret i fire måneder”, lyder det var en af landets absolutte top-behandlere. Så vær åben, skeptisk eller bare kristisk nysgerrig.

@beautyspace på INSTAGRAM

11/05/2020
Få godt styr på toppen af Hudplejepyramiden
Blæret optimering + ro på
13/05/2020
Har du styr på den vigtigste kollagen-booster?
Sammen med de bedste C-vitamin sera

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maj, ja det er netop dem på billederne. Jeg har en slags ad gangen, men kan godt finde på at supplere med en simrende fiskesuppe, hvis jeg er meget flittig.

  @ Lissi, Filorga har en med SPF50, dog ret parfumeret.

  @ Elisabeth, åhhh jeg vil så nødigt være hende den sure, men ‘stram op’ er jo mest et marketingbegreb. Og i tilfældet du nævner er der tale om virkelig meget silikone (du finder masser af Ecooking produkter uden silikone og stadig med gode peptider, fugt osv.). Er det galt at bruge Environs A-vit derhjemme? Når nu det fungerer eller misforstår jeg dig? Jeg er med på, at du ikke ønsker hele produktarsenalet fra dem.

  @ Ditte H, du fik dem. I dit tilfælde vil du jo også have SÅ meget gavn af tranaxamsyren…du husker den? Fra både Murad og Skinceuticals. Kan sagtens kombineres med C-vit.

  @ Christina Kragh, 4 uger. Jeg har været skeptisk overfor dem, der har markedsført det for heftigt ;o) Vi er jo ikke ude i, at kollagenpulver giver en et nyt ansigt.

  @ Carina, jeg forstår godt dit spørgsmål, men jeg kan svare dig. De to produkter er ikke sammenlignelige umiddelbart. Til gengæld er Imedeen dokumenteret på en fin måde (i den verden).

  @ Mathilde K, ja, de indeholder også kollagen.

  @ Gry Astrid Larsen, jeg tør ikke sætte det så hårdt op. Det vil kræve et laboratorie. I forhold til den publicerede viden, der er på området og på de enkelte produkter (Imedeen især), så er min vurdering og anbefaling blot, at de her bud er blandt de seriøse. Men det er stadig bedst at koge sin egen knoglesuppe…uhhh hvor lyder det ikke rart, ha.

  @ Tine Olsen, det var dog ikke virkelig ikke særlig rar bivirkning. Jeg husker noget allergi-medicin, som gav mig den vildeste mærkelig bivirkning (ondt i i forbistret ondt i den ene side af halsen). Lægen troede mig ikke. Men det var sandt, for jeg gjorde det samme som dig, tog det væk og prøvede så igen.

  @ Louise, åhh åhhh åhhh, TÆNK at blive kaldt for et aftenkram. Det bliver ikke større for mig. 1000 1000 tak. Også fordi du tager dig tid til at skrive.

  @ Helle Andersen, jeg håber, det hele er i bedring, for ellers skal du se en hudlæge. Kør HELT ned i din rutine med helt enkle, parfumefri produkter. A-vitamin, EGF, fugt er dine venner her.

  KH Anette

  18/05/2020
 • Lissi

  Hej Annette

  Hvornår er du tilbage med svar?

  Dejlig søndag til dig, kærligst Lissi

  17/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode input og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons i løbet af torsdag, altså i dag. Stor hilsen Anette

  14/05/2020
 • Helle Andersen

  Godmorgen Anette
  Ja så måtte jeg tideligt i seng i går, havde jo hentet både din nye bog og Collagen bogen. Sover heldigvis fantastisk igen, så jeg har læsning til mange mange aftner. Men jeg startede selvfølgelig med din i går, for Anette, jeg har hud problemer igen. Inden jeg blev syg, havde jeg nogle problemer med røde knopper på kinderne, og de er desværre kommet igen I de 5 uger hvor jeg var indlagt, gjorde jeg intet for min hud, vaskede blot med en vaskeklude og brugte Avenes Antirougeurs både dag og nat. Det gjorde intet godt for min hud(og normalt ville jeg jo heller Aldrig bruge noget med SPF, om natten, men jeg havde ikke andet med). Da jeg så kom hjem, begyndte jeg, at bruge Matas Miceller til afrensning om aftenen( og jeg tror det er den der er skurken), jeg bruger ellers normalt Avenes rensemælk) og Super 3 booster til natten. Men nu hvor mine kinder har det så frygteligt, er jeg meget kedaf at jeg ikke købte boksen i denne måned. Jeg bruger nu selvfølgelig rensemælk igen og har en lille bitte smule EGF serum, som jeg så håber kan hjælpe mig.

  13/05/2020
 • Louise

  Når man ikke får det, som man forventer!

  Kære Anette. Nu har du gjort det igen, og man jo bliver så glad! – det er som at få et afstandskram og -omsorg fra en helt fremmed. Jeg bestilte din Sun & protect beautyboks (uden bog, fordi den har jeg), og den ankom i dag. Sikken fin pakke med rigtig gode overraskelser oven i købet.
  Og generelt så stor respekt for dit arbejde (hende der ovre på herôme kan pakke sig, men dét ved vi alle) og din ordentlighed og jordnærhed. Og jeg har ikke engang ikke flow-tv eller er i Børsen-segmentet, men følger ‘bare’ med på beautyspace gennem mange år, som er så fint et forum.
  Tak for dig, det var bare det.

  Bedste hilsner
  Louise, som slet, slet ikke har en fod i branchen – med bare griber i egen kind og hud

  12/05/2020
 • Tine Olsen

  Jeg har prøvet flere af disse kollagentilskud. For min hud var det absolut bedste tilskud det fra Imedeen, MEN – og der var et stort men – jeg fik en bivirkning. Mine læber endte med at se ud, som havde jeg fyldt dem med filler samtidig med at de udtørrede totalt og smertede kraftigt. Jeg stoppede med dem, hvorefter det tog mig 14 dage at få normal læbehud igen. For at være sikker på at det var Imedeen, som skabte problemet, startede jeg med at tage dem igen (det er jo meget dyre tabletter, som var ærgerlige at skulle smide ud) og bingo – læberne svulmede op igen m.m. Tilskuddet fra både Beauté Pacifique og Smuuk er også fint nok – og uden bivirkninger for mig. Kan jo ikke svare for andre.

  12/05/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,

  Jeg blev ikke rigtig klogere på, hvorvidt Imedeen er “bedre” i din optik – ift. øvrige brands?
  Du anbefaler Beauté Parcifique, men jeg kan ikke rigtig se noget om “Time Perfection”…
  Eller er jeg mon lost i junglen af spørgsmål vs svar? 🙂

  12/05/2020
 • Mathilde Kathrine

  Hvad med Oslo Skinlabs??

  12/05/2020
 • Carina

  Bare for Prins Knud – kan jeg med fordel erstatte den dyrere Imedeen med Puori og samtidig få flere gram kollagen. Det lyder som en win win, hvis det er tilfældet.

  12/05/2020
 • Christina Kragh

  Nu har jeg købt pouri kollagen og indtager 10g hver dag så der står man skal jeg er spændt …. jeg har ellers helt undgået kollagen tilskud fordi du jo har været skeptisk haha og jeg gør jo kun hvad min Fru Poulsen siger!
  Hvor længe skal man indtage det for at kunne se en virkning og hvad er det helt præcis man skal kunne se ???

  12/05/2020
 • Ditte H

  Uh jeg glæder mig til at se de bedste c-vitamin sera i morgen! Har fået de vildeste pigmentpletter – HVORFOR skulle jeg også ligge og stege i solariet som ung for så bagefter lægge mig på stranden, så jeg RIGTIG kunne blive brun!??

  12/05/2020
 • Elisabeth

  kære Anette. Jeg må indse, at jeg ikke formår at blive venner med a-vitamin pånær Environs ret så dyre produkter, når det bruges på mig prof (og jeg er bare ikke helt der, hvor jeg er parat til overgå fuldstændig til det). Jeg har forsøgt af flere omgange ift cremer og serummer og ender med hver gang at slå voldsomt ud – uanset mængde, hvor ofte etc og har nu mistet tålmodigheden, da jeg hellere vil have pæn og ren ud. Til gengæld er jeg blevet gode venner med kollagenpillerne, der virkelig hjælper – aka kæbelinjen har strammet sig gevaldigt op efter tre måneders brug af Smuuks Hydro Balance, yeahy. Men jeg overvejede at supplere med Ecookings Stram Op ampuller med Hexapeptide-8. Kunne det være en god idé til sådan en som mig, der helst vil undgå rigtig botox, men bare må indse, at min hud er sensitiv, og derfor ikke kan tåle de skrappe sager? kh og tak for altid interessante indlæg, Elisabeth

  12/05/2020
 • Lissi

  Kære Anette
  Du har tidligere anbefalet Bioderma hydrabio eau de soin mist spf 30
  Jeg har brugt den lige siden, men nu er den DESVÆRRE udgået. Hvad kan du anbefale med samme fantastiske egenskaber?
  Mange hilsener
  Lissi

  12/05/2020
 • Maj

  Og er det en god optimerende ide at tage både imeeden OG en af de andre du har vist på billedet. Tog du ikke kun selv Imeedeen

  12/05/2020
 • Maj

  Hej Anette . Tak fordi du gør os klogere . De seriøse spillere du nævner og henviser til linket , er det dem man kan se billeder af, altså Puori og Imeedeen ?

  12/05/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.