fbpx

Opskriften på de bedste bade-ben

32668018_10156395958194321_5232792028059795456_n

Lettere end let: Tag tøjet af og dér er de, bade-benene. Her kan dagens ord i princippet slutte. Læs derfor kun videre hvis du også vil have synet af sommerlige ben.

Normalt generer det mig ikke at være englænderhvid i huden. Men jeg indrømmer, at der er noget med ben, som har fået en smule farve. Eller måske bare bliver hjulpet på vej med et mere levende touch.

Selv når vi som i år går direkte fra snestorm og uldsokker (sådan husker jeg det) til højsommer, tager det kun fem minutter at fremkalde synet af mere sommeragtige bare ben:

 1. Vaskekluden – som jeg tror, du kender – er ikke kun til ansigtet. Den gør det samme under bruseren på kropshuden: fjerner sløve overfladeceller, så glans og glød har bedre kår.
 2. Polér og forfin hudoverfladen med et tyndt lag eksfolierende salicyl-, frugt- eller mælkesyre. Enten (luk øjnene og) tag hvad du bruger af syrer til ansigtet eller overvej Environs fine og gennemtænkte tonicagtige blanding til kroppen af mælkesyrer blandet med glycerin og karbamid. Brug en stor vatrondel eller fordel med hænderne.
 3. Fugtmæt og forsegl derefter med din body lotion eller kropsolie. Det gør en forskel at forstærke den fugtmætning med en underliggende mist. Frem for romantisk blomstervand, så vælg en løsning, der tiltrækker ekstra fugt. Rønsbøls mist gør det i den sammenhæng godt og jeg ved, at mange af jer bruger den på kroppen. Der begynder at komme flere virkelig fine fugtsprays til huden på kroppen.
 4. For en kombination af satinmat glans og beskyttelse er Avènes nye Silky Mist SPF 30 oplagt med en blanding af beroligende kildevand, solsikkeolie og SPF

VIL DU OGSÅ HAVE FARVEN: Jeg er glad for her-og-nu Gloss-stiften fra Tan Luxe. Fordi den ikke fedter og samtidig er idiotsikker at bruge. Lad dog ikke huden være for fedtet, når den skal på – den skal på mellem step 3 og 4, hvis du kaster dig over den. Én gang om ugen bruger jeg selvbruner – og noget af det nye i år er selvbruner-vand på spray á la Chanels som kommer 1. juni.

_MG_5073

TIL FØDDERNE går danske Xellence vegansk til værks med en ny en hælcreme af et velvalgt planteoliemiks tilføjet en god portion karbamid (er nummer to på ingredienslisten), som gør fødderne pæne hurtigt. Ikke på fem minutter dog, men nærmere to-tre behandlinger alt efter hvordan udgangspunktet er.

NB: Anmelderholdet bliver trukket i morgen. Undskyld forsinkelsen.

14/05/2018
Hvad jeg ikke vil undvære til håret
Fordi det (som noget af det eneste) kan genopbygge fedtkernen i et hårstrå
17/05/2018
Tjek om du er på anmelder-holdet
Og ellers er der to nye muligheder

Kommentarer

 • @ Stinna Mortensen, 1000 tak fordi du skriver. Jeg forstår det simpelthen ikke. Bliver nervøs for om Magasin kan have haft noget på hylderne, der har fået varmestik eller noget. Vil du ikke sende mig en mail, for jeg vil egentlig gerne, hvis du vil sende produktet til mig (skal nok betale porto), for jeg vil virkelig gerne både se og dufte. Jeg skal nok så til gengæld sørge for (naturligvis) at du får en ny.

  For mit eksemplar, som også var med på TV, er upåklageligt.

  Min mail er open-mind@mail.dk

  Stor hilsen Anette

  27/05/2018
 • Stinna Mortensen

  Jeg vil godt bakke op om det med Tromborg after Sun. Jeg løb ned og købte den i Magasin efter din anbefaling. Tog den med til Barcelona og blev noget skuffet over den duft den havde og det væske der løb ud. Det “glæder” mig at jeg ikke er den eneste – men pænt skuffende, når man er på ferie. Jeg har heller ikke bonen – men tænker også jeg gør forsøget med en tur i Magasin og fortæller om min oplevelse.

  26/05/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Karina, ex den jeg har nævnt fra Environ. Exurviance har også gode.

  @ Inge G, beklager, men det tør jeg ikke udtale mig om. Jeg synes du skal få en til at se på dem. En kosmetolog eller hudlæge.

  @ Michela, det gør du her: http://www.mbh-dermasupply.com/

  KH Anette

  22/05/2018
 • Michela

  Hej ☀️

  Hvor købet man Environ ?

  20/05/2018
 • Inge Gammelgaard

  Ja haha 🙂 det er ligesom når man fryser….gåsehud vel… Eller som når man lige har barberet ben ….

  18/05/2018
 • Karina

  Tak for svar Anette

  Men hvad er et eks. på en blid syrepeeling til benene bare så jeg ikke misforstår noget?

  18/05/2018
 • @ Jette B, absolut OK.

  @ Karina, arbejd målrettet på en blidt syrepeeling. Evt. hvad du bruger til ansigtet og ellers den jeg foreslår fra Environ og så dagligt fugt…og altid mist under creme. Prøv det en god uges tid og SÅ selvbruner. Lad mig vide, hvordan det går.

  @ Nanna, det synes jeg ikke den gør.

  @ Pernille S, de er også virkelig gode. Det er Rudolph Cares også..og også dråberne fra Tan Luxe. Når noget fnulrer, Pernille, så er det fordi man har for meget produkt på (måske for mange lag), eller at det er et dårligt match ganske enkelt med ens hud. Det kan selvfølgelig også været et mindre heldigt sammensat produkt. Hvordan ser ingrediensoversigten ud? Hvad er der i?

  @ Anne Mette J, åh, det gør ondt at læse dine ord. Jeg håber, at du er på lav-dosis. Skynd dig at tal med hudlægen, for sådan må du ikke have det. Jeg kender mange som har været på lavdosis og fået god effekt. Bivirkningerne er langt langt mindre.

  @ Kirsten G, kun laser (IPL).

  @ Inge G, åhhh jeg kan ikke lige se det billede for mig, måske fordi jeg aldrig plukker kyllinger. Fortæl lidt mere.

  @ Christina, jeg er glad for selvbruner-dråberne fra clarins, Rudolph care og Tan Luxe.

  Stor hilsen Anette

  18/05/2018
 • Inge Gammelgaard

  Hej Anette 🙂 ved du hvad årsagen er, og hvad man kan gøre ved det, hvis ens hud på benene ligner skindet på en plukket kylling. Er det også masser af fugt?

  18/05/2018
 • Kirsten gehlert

  Hej Anette
  Har du en anbefaling på en creme, der kan lysne karsprængninger? Eller er det kun laser der kan det?
  Vh Kirsten

  17/05/2018
 • Anne Mette J.

  Hej Anette.

  Hvor dette indlæg dog kom på det helt rette tidspunkt! 🙂 Jeg kæmper simpelthen sådan med mine stænger for tiden. Jeg er i en alder af 28 (!) år blevet sat i behandling med isotretinoin for anden gang eftersom min hud bliver ved med at være utrolig grim. Efter jeg denne gang er startet behandlingen er mine ben begyndt at klø noget så frygteligt. Jeg vågner om natten af at jeg kradser mine ben til ukendelighed. Jeg bruger creme både morgen og aften (A-derma exomega control lotion) og forsøger alt hvad jeg kan for ikke at klø. Er dette noget du tidligere har hørt om og har du mon forslag til hvad jeg kan gøre – mine ben er nemlig langt fra sommerklar og pæne at se på med alle de kradsmærker.

  De bedste hilser fra Anne Mette

  17/05/2018
 • Anni

  @Lissi
  Der løber også vand ud af min. Jeg ryster den bare godt.
  Kh
  Anni

  17/05/2018
 • Pernille S

  Da jeg var purung ( for hundrede år siden), fandtes der en kvik-selvbruner, som hed Chestnutwater. Her fik man virkelig, som i virkelig , brune ben! Dog skulle man vare sig for at have den på i regnvejr, hvis ikke man ville ligne en stribet zebra!
  I dag sværger til Clarins selvbruner dråber, sammen med Matas Luxus Bodylotion.
  Har iøvrigt købt Matas solcreme faktor 30, med fugtigtgivende kokosolie. Men øv, den fnulrer helt vildt hvis man gnider på huden efter den har siddet lidt. Er der noget man kan gøre for at hindre dette, eller er det bare sådan det er? Kh Pernille S

  16/05/2018
 • Nanna

  Den stift til arme/ben lyder spændende. Så når man tager på og derefter tøj, så smitter den ikke af?

  Kh <3

  16/05/2018
 • Karina

  Ville så gerne kunne bruge lidt selvbruner men det ender desværre altid op med at blive plettet, jeg exfolierer og bruger skraber og tør børster benene og bruger både olie og lotion til benene til dagligt og alligevel ligner de altid tæt på fiskeskæl og er aldrig glatte og med gamle skrabe ar hvor gammel selvbruner har sat sig fast igennem årene så føler det er håbløst at få brune ben, er 53 år, og har lys hud eller kunne du evt. foreslå noget Anette.

  16/05/2018
 • Lissi

  Tak, Anette 🙂 Jeg går i Magasin og gør forsøget.
  I øvrigt, er eftermiddagen gået med at polere og smøre stængerne – lige nu er tåneglene nylakerede. Så tak for skubbet (^;^)

  16/05/2018
 • @ Lissi – den skal absolut ikke lugte grimt. Jeg er vild med duften, og der skal slet ikke løbe vand ud. Skidt med at du ikke har kvittering. Jeg er sikker på at Magasin vil hjælpe dig og ellers skriv til Tromborg direkte. Skriv igen hvis det ikke løser sig – og tak for din tillid.

  Stor hilsen Anette

  16/05/2018
 • Christina

  Hvilken selvbruner bruger du 1 gang om ugen?:-)

  16/05/2018
 • Lissi

  Kære Anette
  For 1-2 uger siden skrev du og anbefalede Tromborg after sun. Som så ofte!, når du anbefaler, farer jeg til brug af Dankortet. Men…..skal cremen lugte meget og grimt? Og skal den rystes før brug? Hvis ikke jeg ryster den, løber der en masse “vand” ud!
  Glæder mig til at høre fra dig.
  Jeg har ikke gemt kvittering fra Magasin, så!

  16/05/2018
 • Jette B

  Jubiii for syrer til kroppen, det skal prøves.
  Tænker at prøve Vita Liberata body blur, er det ok ovenpå solcreme?

  16/05/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte K – Herligt.

  @ Anni – Du er så god, for du har HELT ret. Barbering ER en eksfoliering og det er så fint at følge efter med BHA, som er inflammationsdæmpende og også modvirker skægpest.

  @ Mimi, 1000 tak for din gode anbefaling.

  Stor hilsen Anette

  16/05/2018
 • Mimi Vielsted

  Jeg vil gerne anbefale Matas bodylotion med selvbruner i. Jeg er selv meget lys og selvbruner kan hurtigt komme til at se kunstigt ud, men denne giver en fin farve

  16/05/2018
 • Anni

  Hvis man shaver ben dagligt, sliber man vel også døde hudceller af? Er det så nødvendigt med exfoliering? Man kan måske også bruge Danish Skin Care som behandling efter shaving?
  Kh
  Anni

  16/05/2018
 • CharlotteK

  God opskrift, den tror jeg, at jeg må i gang med;-)

  16/05/2018