fbpx

Oscar-hud ned til navlen og noget til dig under 30

Kate

Der blev vist hud under søndagens Oscar-show, endda helt ned til navlen hos flere af de smukke damer. Charlize Theron stod knivskarpt, og hudmæssigt er Cate Blanchett jo altid til inspiration. I denne her tipper hun om effekten af at begynde dagen på citronvand – og så har hun jo, længe før det blev smart, praktiseret Østens principper med fugt på fugt. Hvis du vil have mere Oscar-hud, så har vi haft den med på Go’ Morgen Danmark her og her.

Og så til noget andet. For i fredags kom der reaktioner på teksten her. Én af dem var fra Anne, som spurgte: Hvad med os unge som i 20’erne-unge? Er det, du anbefaler, ikke for skrapt?

Jamen jeg er vild med det spørgsmål. Og heldigvis er svaret enkelt, for det gælder om at hoppe på Hudplejepyramidens bund, som alle – og jo, alle – vil få gavn af med bare fire forskellige ingrediensgrupper at holde øje med: Fugt + fugtforsegling (gode fedtstoffer) + antioxidanter + spf. Så er det basale nemlig på plads, og i princippet behøver man ikke andet medmindre, der er udfordringer.

Når det er sagt, så er ingen i 20’erne for unge til hverken A-vitamin, peptider, frugtsyrer eller niacinamid – men ikke alle har behov. Husk dog på, at eksempelvis A-vitamin er et slags opdragelsesvitamin, som altid vil bringe orden på celler, der er på afveje. Hvad enten der er tale om akne, koks i pigmenterne eller mangel på kollagen.

VivianHedeNy

PS: 1000 tak til alle der kom til foredraget i torsdags på Privathospitalet Kollund hos denne energiske og dygtige dame. Det var en virkelig festlig aften (ikke bare på grund af champagnen) med en stemning, som hos mig blev siddende weekenden over.

26/02/2016
Advarsel!
01/03/2016
5 køb du ikke fortryder

Kommentarer

 • Camilla

  Tak for svar Anette 🙂 kan den også bruges ovenpå AHA? 🙂

  02/03/2016
 • Anne

  Tak for svar. Kan den også bruges i kombination med frugtsyren fra Ole Henriksen? Og er den for stærk til en første gangs bruger af a-vit?

  01/03/2016
 • Pernille

  Cate Blanchet er misundelsesværdig smuk. Hendes hud ser naturlig ud, med smilerynker. Ville blive skuffet hvis hun bruger botox.

  01/03/2016
 • Camilla

  Hej Anette

  Jeg vil til at finde mig en a-vitamincreme, men synes det er lidt svært at gennemskue. I nævner her super 3 booster, men der findes også metamorphique også fra beaute pacifique, hvad er forskellen på de to og hvilken vil du anbefale?

  01/03/2016
 • @ Anne – Verso serum med A-vitamin er et godt produkt, hvor du får A-vit effekten.

  Stor hilsen Anette

  01/03/2016
 • @ Christina K – Der ligger svar ;o)

  @ Helene – Der er nok at se på.

  @ Carina – Det kan du absolut.

  @ Laura Inger Magrethe – Tak for dit saglige tilbagesvar. Jeg er ikke helt enig, for det med alkohol er ikke så enkelt, da det også kan virke som en god ‘motor’ i et produkt – og mht. parfume, så falder æteriske olier jo også i denne kategori, og her kan der være flere fordele at hente. Jeg er overordnet enig i, at fornuftig dosering er en god idet (igen den gode balance).

  Stor hilsen Anette

  01/03/2016
 • Anne

  Kan Verso noget godt i forhold til deres natcreme med Avit?

  01/03/2016
 • Laura Inger Margrethe

  @Anette – 100% enig når det kommer til mineralolie, og delvist siliconen. Synes også at Paula’s Choice overdriver når det kommer til parfume (bare det at de rent faktisk bruger ordet “celledød”).

  Alkohol er altid ret dårligt for huden, og parfume er også noget man bør undgå hvis man kan. Hvis man har følsom hud og bruger et a-vitamin produkt med alkohol/parfume, kan irritationen dække for det gode a-vitaminen gør. Det kan fx ødelægge hudens naturlige barriere, som beskytter mod tørhed og akne.

  Det stopper ikke nødvendigvis a-vitaminets effekt, men det er at tage et skridt frem, et skridt tilbage. Med “andre irritanter” mener jeg ingredienser såsom mynte og salvie 🙂

  01/03/2016
 • Carina

  Vedr. BP superBooster 3: kan man så bruge den under øjnene? Hér har jeg egenlig de største udfordringer med kedelig hud, der godt kunne trænge til lidt “opdragelse” 🙂
  (Andre bud på cremer/andet modtages gerne :-))

  29/02/2016
 • HeLene

  Skønt indlæg og billeder, nu må jeg ud og google oscar-kjoler på nettet! Nice!

  Skål, smukke! (apropos champagne glassene, altså)
  😉

  29/02/2016
 • Christina kragh

  Hej jeg har lagt et spørgsmål under dit anti age indlæg chanel solfaktor crem som var blandt dem på billedet er den god el ? Overvejer at investere i den

  29/02/2016
 • @ Charlotte K – jeg er vild med Cate Blanchett. Synes dog bedre om kjolen fra sidste år.

  Stor hilsen Anette

  29/02/2016
 • @ Anette J – der er ikke som sådan en ‘8-ugers regel’, men med akne vil man sjældent se en forbedring før efter 2 måneder, og der kan også gå 3. Generelt er der med hudpleje tale om en proces, hvor forbedringer begynder at ske efter fire til otte uger med mindre der er tale om ‘instant’ løsninger som fugt, solbeskyttelse osv.

  Stor hilsen Anette

  29/02/2016
 • Anette J

  @anette – gælder 8 ugers reglen for alle andre hudprodukter også?

  29/02/2016
 • @ Anne – Booster 3 (og også Clinical Booster 3) er et rigtig godt produkt med tre forskellige A-vitamin ‘estre’, dvs. der er tre forskellige indgange til huden. Prøv at investere i et af de der zoom-spejle (Matas har dem billigt) og hold så øje med forbedringen i din hud. Der skal være en forbedring inden for 8 uger. Mht. urenheder, så ville jeg også holde øje med salicylsyre (se om du kan læse ‘Find dig ikke i akne’-kapitlet i bogen ‘Superhud’. Det er skrevet af professor Christian Grønhøj.

  @ Laura Inger Magrethe – Tak for dit indspark. Kan du mon henvise til videnskabelige publikationer, der underbygger det, du kæder sammen med hudens evne til at få gavn af A-vitamin? Jeg har samlet det meste dokumentation på A-vitamin, og jeg har ikke set den kobling før (nu ved jeg ikke, hvad du mener med andre irritanter). Og ja Paula’s Choice repræsenterer mange solide og fine argumenter, men hun er også en stor fan af både silikone og petrokemiske mineralske olier. Hudpleje har flere sider (og nogle af dem er holdningsbaserede), som jeg dykker mere ned i i bogen ‘Superhud’. Stor hilsen Anette

  29/02/2016
 • Laura Inger Margrethe

  Anne: Det er rigtig svært for huden at drage nytte af a-vitamin hvis den bliver angrebet af alkohol, parfume og andre irritanter imens. Beaute Pacifique er ikke ligefrem kendt for at undgå de ingredienser.

  Det er rigtig svært at få et godt vitamin a produkt i Danmark, i hvert fald til en nogenlunde pris. SkinCeuticals laver én, men den koster vidst 1000 kr. Jeg ville anbefale at du kiggede på nettet. Paula’s Choice laver rigtig mange gode produkter i 300-400 kroners klassen :). Ellers laver Verso vidst også nogle gode nogen til 700-800 kr, de kan fås i Magasin (de indeholder dog parfume) 🙂

  29/02/2016
 • CharlotteK

  Cate Blanchett, hun så bare forrygende ud i den lyse blå/turkis kjole, hun havde på – Sååå flot til hendes lyse hud.

  29/02/2016
 • Anne

  I forhold til A-vitamin. Jeg har super3vooster fra beaute pasifiqie. Har nu brugt den i en måned ca. Jeg er 25 år, og har tør hud med urenheder. Synes ikke jeg kan se ne tydelig forskel. Hvor lang tid plejer der er at gå før at man kan se resultater? 🙂

  29/02/2016