De syrer, der er svære at overdrive

syrebad2

syre

Om du kan få for meget? Ja. Men de fleste får nu for lidt glæde af hudkærlige syrer. Her er tre eksempler fra Børsen Weekend. Tre syrer, de fleste ikke får nok af:

Fugtmæt med hyaluronsyre: Din hud indeholder allerede sukkerstoffet hyaluronsyre, som dog har det med at svinde jo ældre, du er heldig at blive. Det betyder tab af fylde, og i jagten på det, amerikanerne kalder ’plump skin’, er hyaluronsyre den bedste ingrediens, fordi den virker som en fugtmagnet. Blandt mine favoritter hører Pestle & Mortars ansigtsserum Pure Hyaluronic Acid.

Salicylsyre til de fedtede: I daglig tale kaldet BHA, er salicylsyre en mildere og lidt anderledes kusine til frugtsyrer (AHA). Udover let peelende, virker den bakteriebekæmpende og er fabelagtig mod tilstopninger og let akne. BHA kan som noget af det eneste trænge ned i en pore og slibe den ren. Danish Skincare har netop forbedret deres glimrende BHA-toner Perfect Skin Power Treat.

Mælkesyre som døråbner: Med sine mælkebade fik Kleopatra effekten fra mælkesyre, som er mildere og dermed bedre til sart hud end søstersyren glykolsyre. Begge arbejder dog på at forfine overfladen og lysne pigmentpletter. Jeg er glad for at have mælkesyre i et renseprodukt, fordi syren, selvom den er forbigående (fordi du skyller af), når at virke som en døråbner for det, du efterfølgende kommer på. Et godt eksempel er EXFO Cleanse fra pHformula.

SNUP TIPPET: For meget og for lidt er personligt, når det især gælder frugtsyrer (AHA). Så hav et zoom-spejl og følg nøje med om du forbedrer eller irriterer din hud. For man kan med AHA-produkter ende – som Lise Grosmann så fint kalder det – med vablehud. Uha.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så kom med på listen her.

15/11/2017
9 ud af 10 brands begår den her brøler
Og mit bud er, at du har oplevet det alt for mange gange
17/11/2017
Bedste syreløsning for sarthudede
Nå ja, og så er der også noget med nogle LA MER-anmeldere, som er...

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @JeanettNK – helt enkelt: en vaskeklude dagligt i ansigtet, god fugtserum (ex fra Avene el. Nilens Jord), altid en dagcreme med SPF og så A-vit til om natten. Fra Environ eller Beauté P. Det er 4 ting ;o)

  @Emma – I den sammenhæng vil jeg ikke være nervøs for frugtsyrer. Men vent evt. hvis du er plaget af hormonel betingede pigmentplamager.

  Stor hilsen Anette

  28/11/2017
 • Emma

  Hei:)
  Jeg lurer på hvilke syrer/produkt som er trygge å bruke når man ammer? Dette syns jeg er vanskelig å vite. Noen av de i innlegget? Eks acneserum? Og hjelper syrer mot arr?

  Klem fra Norge

  27/11/2017
 • JeanettNK

  Hej Anette – tak for svar.
  Ja, det handler egentlig ikke om min hud men min mors.
  Men.. min mor er begyndt at blive rigtig træt af hendes blussende hud på kinder og næse. Det sker oftest ved høje og lave temperaturer. Hun siger selv at hun ligner en spritter og giver mig et lettere opgivende ansigtsudtryk. Jeg går selv meget op i min egen hud og råder hende til at finde noget til hendes sarte hud og noget som kan virke som en barriere evt. fra Avene. På et eller andet tidspunkt skal jeg have taget hende i hånden så vi kan finde nogle produkter sammen. Jeg ved A-vitamin kan gøre underværker for huden men ved ikke helt om det er den rigtige ingrediens til lige hendes problem. Som du selv siger go-slow. Hun har ingen urenheder på problemområderne.
  Håber du har nogle gode råd så jeg kan hjælpe hende lidt på vej
  / Jeanett

  20/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  Stor tak for kommentarer. Lidt flere konkrete svar:

  @ Jasmin – EGF arbejder bedst alene, hvis det er det originale serum du har. Ellers vent 20 min. og så hyaluron ovenpå.

  @ Lene L – Har jeg svaret dig i en anden tråd…det synes jeg. Ellers hiv fat i mig igen.

  @ Karoline – Hvad siger din kosmetolog i forhold til milier? Du lader til at have et fint program.

  Stor hilsen Aentte

  20/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord. Det har været en kæmpefornøjelse at drikke kaffe i selskabet her. Svar på konkrete spm.:

  @ Tanja – Du kan skrue op og ned for effektiviteten af dem. Ved enten at bruge den på tør hud (og så arbejde vandet ind) eller på fugtig hud fra starten, som en mildere løsning.

  @ Kristina K – Det er et sukkerstof. Og ja, det er absolut OK.

  @ Louise T – Det afhænger lidt af procenten. I hvad sammenhæng bruger du urea? Jeg vil bare bruge et ansigtsprodukt til overarmene, ellers se hvad Exurviance har.

  @ Anne – Ja, de går på det samme. Jeg tror en kombi bliver for meget. De er begge gode.

  @ JeannetteNK – jeg svarer på spm. her i kommentarfeltet, men det var måske noget andet, du tænkte på? Jeg vil gå langsomt frem med din A-vit først. Se hvad du får af resultater. Så kan du altid bygge på med en mild syre senere. Syre først, så A-vit. Men go slow.

  Stor hilsen Anette

  20/11/2017
 • @ Lise, Jeg ved, hvem du tænker på. KH Anette

  17/11/2017
 • Lise

  Ikke noget forhavegitter hos dig, du er i marken og igen sender du gæster til BB. Tak kære Anette og god weekend til dig og dine læsere.
  PS: Jeg kender mindst en, der har ‘vablehud’ af heftig omgang med peeling.

  17/11/2017
 • Viola

  At den er forhåndspakket havde jeg ikke tænkt over 🙂

  17/11/2017
 • Tanja

  Lige et helt andet spørgsmål Anette:) ved du hvor jeg kan købe oribe hår produkter i København ?

  17/11/2017
 • Pernille S

  @Louise T – jeg kender til dit overarmsproblem med knopper. Morgen og aften, når jeg bruger Environ AVST gel og creme, så får overarmene det overskydende fra hænderne, og jeg må sige det har effekt. Måske du kan bruge dette til noget? 🙂

  17/11/2017
 • Karoline Larsen

  Altså… der fangede du min opmærksomhed. Vablehud? Jeg døjer med et hav af milier/talgknopper i ansigtet. På trods af at jeg bruger både EXFO og Perfect skin treatment på daglig basis og Ecookings peeling en gang om ugen. Og ellers følger alle kunstens regler i forhold til hudpleje og kosmetologbesøg. De kommer altid tilbage.
  Så spørgsmålet er altså: Har jeg fået vablehud pga for meget syre?

  16/11/2017
 • Lene Løkkegaard

  Hej Anette
  Jeg fik stillet mit spørgsmål i gårdagens oplæg fra dig, det var en fejl.
  Jeg er bla på baggrund af dine fine anmeldelser af Bio Effect egf serum netop begyndt at bruge det som natcreme (i kombinationen med aha gel fra Paulas Choise) og dagserum. Indtil videre er jeg godt tilfreds.
  Jeg har hidtil brugt A creme om natten fx BP super 3 booster. Det vil jeg gerne fortsætte med i et vist omfang, da begge dele er god for moden hud.
  Jeg har læst i en af dine kommentarer, at du skifter mellem efg serum og A creme til aftenen. Mit spørgsmål er, hvordan du gør det?
  Veksler du forskellige dage i ugen eller bruger du EFG serum i en periode/mdr og bagefter A creme i en periode/mdr.
  Min hud kan godt stresse en smule, hvis jeg overdriver min hudpleje — prøver for meget. På den baggrund har jeg brug for din ekspertise og erfaring.
  Tak for en god og oplysende hjemmeside.
  Bedste hilsner Lene

  16/11/2017
 • Jasmin

  Hej Anette

  Mon Pestle & Mortars ansigtsserum kan bruges under Bioeffects EGF serum?

  Tusind tak for at dele ud af din store viden 🙂

  Kh. Jasmin

  16/11/2017
 • Frederikke

  Ja, altså ham Mads – manden bag Danish Skincare, han kan noget meget værdifuldt. At pakke de rette ingredienser, i de rette mængder, i den rette formel. Love it! Super produkt (også til knoprede overarme…).

  Det samme må jeg sige om Pestle & Mortar – produkter der virker – netop fordi indholdet af det, der vitterligt gør en forskel for hudens sundhed og udseende, er højt. Meget højt endda. Saftspændt hud står altid højt på min ønskeliste. <3

  Skønne sager!

  16/11/2017
 • Jeanettnk

  Hej Anette.

  Apropos syrer så har jeg lige købt min første A-vitamin creme, den fra Beaute Pacific, men jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal supplere med AHA, altså de frugtsyrer der og i hvilken rækkefølge det skal ske og behøver jeg overhovedet? 🙂

  Jeg har normal med tendens til tørhud på kinderne. Fedter ikke og har ingen urenheder.

  Desuden har jeg et spørgsmål til dig – kan man på en eller anden måde kontakte dig vis mail eller noget?

  / jeanett

  16/11/2017
 • Anne

  Hej Anette

  Jeg bruger lige nu acneserum fra Ecooking. Gør det noget af det sammen som Perfect treat Power Skin fra Danish Skin Care? Skal man vælge en eller kan de suppleres?

  Vh. Anne

  16/11/2017
 • Og for os, der ikke helt har styr på syrehierakiet 😉

  Hvor hører Urea til i styrke? Over eller under mælkesyre (Lactid Acid)?

  Jeg har fået anbefalet kropspeeling/pleje med mælkesyre til mine Keratosis Pilaris-ramte overarme, men har ikke haft heldet med mig endnu – nogen tips?

  16/11/2017
 • 1000 tak for alle ord.

  @ Randi, er det ikke fordi den står som Skin Tonic?

  @ Viola, den er forhåndspakket …og mener også at have set, at den er udsolgt.

  @ Amalie, sikke et glimrende produkt, du der nævner (Alt-i-et-beskyttelsen). Jeg knokler på for at have en mening om mange produkter, men når ikke alt. Desværre.

  @ Birgitte B, det er nu også en god begynder-syre.

  Stor hilsen Anette, som vender tilbage med flere svar.

  @

  16/11/2017
 • Randi

  Hej Anette,
  Ved du om Rønsbøl har udfaset deres ansigtsmist? Jeg kan ikke længere finde den i deres webshop.

  16/11/2017
 • Viola

  Hej Anette.

  Kan man ikke få Book’n Beautyboxen uden din bog? Jeg har den allerede på hylden, men muligheden for at vælge Book’n Beautyboxen uden bog er der ikke denne gang.

  16/11/2017
 • Amalie Skovgaard

  Kære Anette.

  Hvad synes du om pudderdaasernes produkter? Jeg spørger, da jeg ikke synes at jeg har set dig anmelde eller anbefale noget af det!? Udover alt-i-en-beskyttelsen mvh

  16/11/2017
 • Jeg synes altså, det er svært med de syrer. Jeg havde tænkt at begynde på noget BHA, men jeg har ikke rigtig bumser og urenheder. Kh. Birgitte

  16/11/2017
 • Kristina K

  Havde ikke bemærket at hyaluron er en syre.. 🙂 Jeg bruger hyaluron ovenpå BHA og serum med bl.a. niacinamid fra Jurlique – det er vel ok?

  16/11/2017
 • Vabelhud, det havde jeg i mine unge år – dengang man var en tøs hvis man brugte sol creme. tror da at den hyoleron syre serum skal på min ønskeseddel. Er så glad for dine fif og gode ord, Anette.

  16/11/2017
 • Tina KH

  spændende, der er lidt jeg ønsker mig under juletræet i år:-)

  16/11/2017
 • Og nu blev jeg mindet om at jeg skylder dig en anmeldelse af hyalaronsyren fra Pestle & Mortar. Har psykotravlt på arbejde og hjælper søn med hans opgaver, men skal nok se at komme til det. Beklager meget. Rigtig go’ dag. 🙂

  16/11/2017
 • Jaaaaaa! Jeg har hyalaronsyren fra Pestle & Mortar og den er fantastic! Kan anbefale den 🙂

  16/11/2017
 • CharlotteK

  Har lige været en tur hos kosmetologen og få en behandling med noget syreværk (jeg kan altså ikke huske hvilken slags), og det gav næsten øjeblikkelige resultater. Det var sgisme effektivt! Og ikke sidste gang for mit vedkommende;-)

  16/11/2017
 • Tanja

  Hov forresten 🙂 kan den ikke også bruges som øjenmakeup fjerner :)?

  16/11/2017
 • Tanja

  Hej Anette. Nu skriver du lidt om pH rensen som også er med og en påpeger også at man først skal have vejledning fra klinik inden brug. Jeg tænker jo bare den skal være min faste daglige rens. Er der noget ved netop den rens som jeg skal være Opmærksom på udover at den jo efter sigende ( og jeg stoler så meget på dine ord:) ) skulle være vanvittig god? Knus fra Tanja

  16/11/2017