fbpx

Øjencreme og hudlægens dom

baby

Det var en fest at følge med her. For mange på Beautyspace holder fast i retten til øjencreme. Og det er fint, fordi det med at få en egen rutine, som fungerer, er altafgørende. Nogle gange skyder det velværet i top, eller som flere skriver: Det virker bare med øjencreme. Jeg kan også i perioder kaste mig over øjencreme, fordi den eksempelvis fungerer godt som primer under min concealer i dagtimerne. Som Bobbi Browns her, ligesom Ole Henriksens kølige gel tæller gode ingredienser og føles ekstra god, når den opbevares i køleskabet (er dog til natten). Og så har jeg på Børsen en chef, som aldrig slipper denne her.

Men. Se hvad hudlæge og professor Christian Grønhøj siger om øjencreme:

‘Huden omkring øjnene er speciel sart i forhold til frie ilt radikaler. Eksempelvis fra udstødningspartikler, almindelig luftforurening og tobaksrøg. Derfor anbefaler jeg altid hudpleje med et godt indhold af antioxidanter – men området omkring øjnene har altså ikke ekstra behov for mere fedt eller fugt i forhold til resten af ansigtet.’

SNUP TIPPET: Måske husker du, da vi talte om hænder på Go’ Morgen Danmark, hvor netop håndryggen har et øjenhudstyndt betræk og håndfladen samtidig minder om traktordæk. Håndryggen har brug for mere fedt og fugt, fordi vi ofte har hænderne i vand.

 

17/03/2016
I skabet hos hende med den bedste ansigtsspray
22/03/2016
Glem alt om no-makeup makeup #1

Kommentarer

 • Jeg kommenterede ikke da du skrev dette forleden, men vil gøre det nu 😉
  Jeg siger også altid til mine kunder at ansigtscremen er det absolut vigtigste produkt som bliver på huden i længst tid, samt at denne kan bruges omkring den fine hud ved øjnene, hvis den anvendes i et tyndere lag end resten af ansigtet får (fordel evt først i pande og på kinder og slut af med det sidste på øjenpartiet). UHA lang sætning…Men HVIS pengepung tillader det 2-4 gange om året (for tiden ER til det, det tager et øjeblik at optage) at investere i et særligt øjenpræparat, så er der altså tænkt over dette i forhold til ansigtetshuden. Ja, huden har næsten ingen fedtlag og er ekstrem tynd og tåler ofte ikke for fede, tunge cremer. Derfor er øjenprodukter som regel lettere. De tager ofte også hensyn til at det er her de første linjer ses, ophobet væskeansamling/poser, tydelige og mørke rande og sarte slimhinder. Det kunne f.eks være med ingredienser som : Øjentrøst, mikrocirkulationsøgende arnika, kølende ingredienser, antioxidanter og altsammen i en lettere creme-lotion eller gel 🙂 Jeg selv bruger tid på at massere og styrke området, men i perioder glemmer jeg det og jeg straffes med “trætte øjne” og må på den igen 🙂

  29/03/2016
 • Charlotte Madsen

  Og jeg vil bare lige tilføje tips til hænderne. Når jeg ugentligt lægger fugtmaske fra enten Caudalie eller BP, så får hænderne samme maske….indtil det er helt tørret ind…det virker..!

  23/03/2016
 • Pernille Sparsø

  Enig med Mia L om at benytte Bioeffect serum OGSÅ til øjnene. Kan ikke lade være med at spekulere på, om det ikke bare er et økonomisk incitament til at vi forbrugere skal købe mere end vi eller vores hud dybest set har behov for…? Og cremer er jo ikke ligefrem en billig investering!
  Har længe overvejet om jeg skulle investere i en dermaroller. Specielt nu du fortæller den kan anvendes til hænderne! Jeg har verdens grimmeste hænder, så det er måske et forsøg værd? Eller begynde at bage brød? En kær – nu desværre afdød svoger var kok. Han æltede bl.a.dagligt dej til brød, og han havde de fineste bløde og hvide hænder man kan tænke sig. Gad vide om det skyldtes proteinerne i æggene i dejen? Skørt? Ja men hvem ved! 😉 Kh Pernille

  21/03/2016
 • YB

  Har oplevet det samme som Helene: får røde hævede øjne af BP’s øjencreme, men tåler fint deres Superbooster helt op til øjnene.

  21/03/2016
 • Mia L.

  Bioeffect serum er bare super da man også kan bruge den under øjnene

  20/03/2016
 • HeLene

  Jeg har eksperimenteret lidt og det går faktisk fint uden øjencreme om aftenen, til med superboosteren, kan komme ret tæt på øjet!!
  Det er da spøjs når jeg fik røde øjenlåg af BP egen øjencreme, ikke sådan slem reaktion-aktigt, men alligevel lidt rød i starten… Og jeg tror bestemt den har mindre a-vitamin end boosteren. Hm, hvordan kan det være?
  Jeg har brugt meget solcreme på mine hænder så der er huden rimlig okay, men jeg vil gerne høre mere om hvordan man kan pleje dem og holde dem i form-de er jo svære at skjule.

  20/03/2016
 • ChristinaS

  Hvorfor er Oles kølige gel egentlig kun til natten?

  20/03/2016
 • Eva B

  Jeg er holdt op for år tilbage, og bruger ‘alm’ serums og cremer uden problemer

  20/03/2016
 • Charlotte Madsen

  Jeg giver det virkelig et forsøg det der med at droppe øjencremen…..og istedet bruge serum og dagpcreme i området. Jeg går ud fra, at man bare gør det, også selvom der på div. serum og cremer står avoid the area around the eyes…..det står der fx på alle mine dagcremer fra Caudalie…..og på serums fra OH.

  20/03/2016
 • Anette Waaben

  Jeg har altid troet at øjencreme var “lettere” og derfor bedre at bruge på de sarte øjenomgivelser. Især hvis man som jeg har tendens til poser både over og under øjnene.
  Og man skal i hvert fald ikke bruge dagcreme med spf omkring øjnene, for det svier og brænder , hvis man er så uheldig at få noget af det ind i øjet.

  20/03/2016