Sandheden om tørshampoo

hair

For et par år siden begyndte jeg at fælde grumt. Pludselig blev hårbørsten og bruserens baderist til en slags fjender. Heldigvis mødte jeg hårkloge Anneliese fra Hårklinikken, som gav mig 5 næsten gratis tips til at holde på håret:

 • Sørg for at være dækket ind af en cocktail af B-vitaminer. Tjek.
 • Undgå at varmebehandle dit hår dagligt. Tjek.
 • Drop produkter med silikone i hårbunden. Tjek – og dette tjek gælder også tørshampoo.
 • Minimér hårfarvning. Desværre – den vil jeg ikke undvære
 • Giv dig selv en daglig hårbundsmassage i selskab med en eksfolierende ekstrakt. Tjek.

SANDHEDEN OM TØRSHAMPOO: Se tørshampoo som hårmakeup…som et lejlighedsvis quickfix. Lad under alle omstændigheder være med at læse ordene her, hvis du ønsker at forblive i troen på, at tørshampoo bare er en volumenboostende fedtstøvsuger. Der er et par nuancer, som er gode at kende til, og ikke mindst et par valgmuligheder, der er værd at overveje. Når det er sagt, så har vi alle jo heldigvis frie hænder til at gøre, hvad vi vil. Som med hårfarven. Spørger du, om jeg stoppede med at fælde? Ja, det gjorde jeg præcis to måneder klogere på ovennævnte fem punkter.

PS: @beautyspace på INSTAGRAM…det er sidste dag i dag, hvis du vil vinde den udsolgte beautybogbox.

06/12/2016
Når en pro blander hurra-makeup
08/12/2016
På min ønskeseddel

Kommentarer

 • Lissi

  Kender du en god ekstrakt til hovedbundsmassage? Man kan ikke købe den hos Hårgalleriet uden at have været til undersøgelse.

  06/01/2017
 • @ Lene Jespersen – Posten har været hurtig denne gang. Og tak for ordene.

  @ Lullumut – Haha, så går det nok lige op.

  @ Lotte Munk Andersen – Ja, det skal du helt sikkert. Rosacea er en hudsygsom, som kommer i flere stadier, og det er godt at få konstateret hvad der er tale om. Bliv endelig ved med niacinamid og god fugt.

  @ Pernille Sparsø – Tak for meldingen om dine erfaringer fra Haarklinikken, og det lyder jo som en rigtig god start. Du kan sagtens bruge Rudolph Care, og nej, har ikke erfaring med dem du spørger om, men jeg er til gengæld afhængig af en anden, som jeg tipper om. Mht. saltvandsspray, så afhænger det af indholdet – prøv at se på mærket INGREDIENT, som laver så fine ting.

  @ Sarah, Åh jeg er nok ikke den store talkum-fan.

  @ Ann-Britt, tak for din anbefaling.

  @ Helene – Mason Pearson sørger bare for at du plejer håret i længderne med hovedbundens egne fedtstoffer. Og det med alkohol ja, det er altid en balance, for der er fx. også alkohol i Haarklinikkens ekstrakt.

  Stor hilsen Anette

  08/12/2016
 • @ Birgitte B – smiler…’sprødt-fedtet’ er også som jeg har tit.

  @ Julie – Nej, det gør jeg ikke. Ca. hver 3. dag, og hovedbundsmassagen er bare om aftenen i et hurtigt minut med ekstrakten.

  @ Karoline – Er du ked af at vaske hver dag? Det er selvfølgelig ikke godt, hvis du også hver dag skal bruge føn og den slags dag. Det plejer at være muligt at vænne håret til hver anden dag…

  @ Pernille – Absolut en god løsning. Udfordringen er bare, at hvis noget ikke i praksis fungerer så får man det ikke gjort.

  @ Kristina – Jeg skal lave min hår-hylde og lægge på Beautyspace. Snart.

  @ Mormormedstiletter – Én anbefaling: Rødkøverekstrakt/tabletter.

  @ Inge – Ja, det er den. Men der er også andre. Fx. har ID-hair lige lavet en.

  Stor hilsen Anette

  08/12/2016
 • HeLene

  Jeg undgår gerne tørshampoo på spray (fordi de ofte har en base af alkohol som udtørrer, og ofte silikone, skrap parfume med mere) og syntes artiklen var interessant med at det gået lidt sport i at kalde alt for tørshampo, også forskellige stylingprodukter.

  Men rene pudder med få ingredienser er det jeg bruger mest, og synes ikke det skader mit hår som jeg kan se, men jeg burde måske tænke mig om. Er dog omhyggelig med at børste hårbunden med Mason Pearson daglig, så måske forebygger det den værste skade ? Det ville være svært med min hårtype at undvære lidt hårpudder, men kommer klart at tænke mere over hvordan jeg bruger det fremover og måske lægge nogle pauser ind 😉
  Nogen skriver om babypudder, tror du også det er mindre skadeligt?
  I gymnasiet var det en af mine venner der brugte knuste havregryn og så børstede det ud-det virkede aldrig på mig (bange for at ligne en med massive skældannelse)… LOL

  08/12/2016
 • Ann-Britt

  Hej, jeg vil anbefale Decubal dry scalp treatment, koster hundrede-og-noget på apoteket. Man kan have det på om dagen og håret virker mere fyldigt når man har smurt det i hovedbunden- og det får ikke mit let-fedtende fine hår til at virke fedtet, faktisk tværtimod.

  08/12/2016
 • sarah

  Til alle blondiner kan jeg anbefale at bruge babypudder – min frisør anbefalede mig det og det virker så godt! Det er 100% talcum og helt uskadeligt.

  07/12/2016
 • Pernille Sparsø

  PS. Glemte lige at spørge, om saltvandsspray er ok at bruge ved hårtab? Erfaring? 🙂

  07/12/2016
 • Pernille Sparsø

  I lidt over 2 måneder har jeg anvendt ekstrakt fra Haarklinikken. Glædeligt at der er begyndt at vokse hår ud igen, og fældningen er stoppet. Jeg får dog aldrig den samme hårmængde som tidligere, da hormonpåvirkning/overgangsalder er én af årsagerne til mit hårtab. Som så mange andre, har jeg fra tid til anden brugt tørshampoo; dog i begrænset omfang. Til gengæld stylingmousse. Tænker dette også kan have en negativ indvirkning på hovedbunden? Det kunne være interessant om nogen har erfaring hermed, og måske kan anbefale en mousse, som ikke skader hovedbunden?
  Anette har du erfaring med den tørshampoo der anbefales i dit link; Rahua? Eller Klorane?
  Haarklinikken sælger plejeprodukter til at understøtte deres behandling. Jeg har dog endnu ikke prøvet andet end deres hårshampoo. Vasker mit hår hver anden dag. Ekstrakten gør, at håret på 2.dagen har ekstra fylde, takket være ekstrakten der bliver siddende. På den måde, synes jeg det virker tykkere og lidt som hvis jeg har tørshampoo i.
  Anette har du erfaring med om shampoo fra Rudolp Care kan bruges når man anvender ekstrakt? Jeg blev anbefalet at droppe al min hårpleje fra Kerastase, da der er stoffer/parfume i som ikke er godt ved hårtab.
  Jeg er spændt på mit besøg hos Haarklinikken i januar måned!
  Tak for et rigtigt godt indlæg.
  Kh Pernille 🙂

  07/12/2016
 • Lotte Munk Andersen

  Dette har intet med shampoo at gøre. Men håber det er ok, jeg skriver her.
  Hvor går grænsen mellem sart hud og rosacea? Jeg har altid døjet med tør sart hud i mere eller mindre grad. Min hud, især næse og også kinder, blusser af varme o.lign ( kan til tider også klø, prikke i huden). Min næse og området omkring er altid lidt rød. Synes lige min hud blev så fin med niacinamid, god fugtsseum og Hypenkerneolie m.m. Men nu er rødmen kommet igen. Og i løbet af dagen blusser det mere op. Føler også min næse er lidt betændt, selvom jeg ikke døjer med uren hud ellers.
  Jeg har brugt Oles frugtsyre, men stoppede for tænkte det kunne være den??
  Tænker du, jeg skal spørge en hudlæge?

  07/12/2016
 • Av. Jeg bruger tørshampoo 1-2 gange om ugen. Vidste det egentlig godt, men jeg kan ikke rigtigt undvære tørshampoo.. Til gengæld har jeg ikke farvet hår i 5 års tid. Nå 🙂

  07/12/2016
 • Lene Jespersen

  Du har så lækkert hår, pas godt på det Jeg fik min beautypakke idag med posten.. Juhuu

  07/12/2016
 • @ Christina Kragh – Du får alt serveret i det link jeg har lagt under ‘SANDHEDEN OM TØRSHAMPOO’. Og mht. salgslinks generelt, så er det ikke noget jeg er lidt påpasselig med ikke at gøre for meget. Så er der heller ikke nogen, der falder i søvn ;o) Men som sagt, så er der bud i linket. Stor hilsen Anette

  07/12/2016
 • Inge

  Hej Anette Når du siger ekstrakt er det så en af dem de har på Hårklinikken? Eller hvilken bruger du?

  07/12/2016
 • Jeg bruger også en hår pudder når det spidser til, men har haft hår fældning som mit primære problem i over 1 år indtil for et par måneder siden. Hos mig var det hormonelt betinget, overgangsalder, you know:-)

  07/12/2016
 • Kristina

  Jeg er storforbruger af volumen-sprays/tørshampoo.. Jeg er nysgerrig på hvilke stylingprodukter du bruger til dagligt, Anette?

  07/12/2016
 • Christina kragh

  Ku du ikke linke til de tør shampoo der så rent faktisk er ok for håret knus

  07/12/2016
 • Mat

  Kan du forklare hvad eksfolierende ekstrat er, hvordan du gør og hvor det kan købes?

  07/12/2016
 • Pernille

  jeg tænker også hårpuder, jeg har en fra Zenz som jeg egentlig er meget glad for. Dog har den en tendens til at klumpe lidt i skilningen, der skal en del børstetag til for at få det spredt ud i håret, men tænker at det må være en bedre løsning end aerosol spray. Kh Pernille

  07/12/2016
 • Mit problem er, at jeg er nødt til at vaske mit hår hver dag. Hvis jeg vil undgå det, skal jeg bruge tørshampoo 🙁

  – Jeg vælger at vaske det dagligt i stedet :O

  07/12/2016
 • Julie

  Hej Anette.

  Når du så giver dig selv en hovedbundsmassage med ekstrakt, vasker du så også hår hver dag?

  MVH
  Julie

  07/12/2016
 • Jeg har aldrig fået tørshampoo til at fungere i mit korte år. Så bruger på ‘udsatte’ dage en hår-pudder, som godt nok gør håret mindre fedtet, men også sprødt på en eller anden underlig måde… Ja, faktisk fungerer det bedst for mig at skylle håret med vand i stedet for alle mulige produkter. Kh. Birgitte

  07/12/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.