Sandwich-metoden, der giver fugtmæt hud

Beautyspace-læser Ea skrev: ”Hjælp! Jeg har meget, meget tør hud på benene, og ingen creme eller bodylotion har indtil nu virket. Har også tørbørstet og peelet – intet har hjulpet. ”

Som du sikkert selv erfarer, så er huden på netop benene til den tørre side. Af og til måske ligefrem på nippet til at drysse. Det kræver et par greb – en sandwichmetode, som kommer her:

 1. Skrub kroppen (eller bare benene) under bruseren med afkølet kaffegrums, som giver omgående blødhed takket være kaffeolien. Du kan også bruge en vaskeklud eller svamp. Alt sammen noget der giver en såkaldt mekanisk eksfoliering.
 2. Forfin så hudoverfladen yderligere og fugtmæt i dybden – nu er vi ude af badet – med et frugtsyreprodukt, altså en såkaldt kemisk peeling. Der er flere forskellige muligheder, hvor du sagtens kan tage et produkt som det her. Selv er jeg meget begejstret for Rens kropsserum med AHA.
 3. Fugtmæt og forsegl derefter med en body lotion eller kropsolie. Supplér evt. i løbet af dagen med en fugtmættende mist, eksempelvis en god aftersun-spray, som typisk indeholder hyaluron/glycerin og antioxidanter.

Ovenstående er det sandwich-inspirerede step-by-step princip. Hvis du har ekstrem tør hud, så prøv hudlægens salveagtige variant. For nogle vil den dog være for fed, for olieret. Et andet virkelig godt bud er den nye norske smøre fra RÅ. Med squalane, jojobaolie og glycerin er den mindre fedtet og har en appetitlig konsistens som en delikat kagefrosting-creme. Begge er uden duft.

ANBEFALINGEN LIDT I DEN ANDEN ENDE:  Kvinderne bag danske Miild makeup er sluppet ualmindeligt godt fra en ny foundation, der er øko- og allergicertificeret og samtidig fungerer umanerligt pænt på huden. Ingredienslisten tæller bl.a. sheasmør, glycerin og jojobaolie (og altså ingen silikone) og giver nok dække, men uden at man ser indpakket og makeuppet ud – de fleste kommer langt med en mængde, der svarer til størrelsen på en ært.

PS: Flere spurgte, og der er nu svar på, hvordan du bedst gør din Mason Pearson børste ren. Det foregår i kommentarfeltet her.

@beautyspace på INSTAGRAM

12/03/2021
To nye darlings i mit skab
Den ene er atypisk
16/03/2021
Sandwich-metoden som hudens GPS
Mit forslag til en fedtet Beautyspace-læser

Kommentarer

 • Sanne

  Hej Annette,
  Jeg har investeret i RENs kropsserum og er glad for den.
  Men nu spottede jeg den her, som også virker lovende:
  https://surisuri.dk/produkt/koreansk-hudpleje/kropspleje/village-11-factory-relax-day-aha-exfoliating-body-lotion

  Har du mon en mening om den?

  Kh Sanne

  23/03/2021
 • Sidsel SA

  The Ordinary GLYCOLIC ACID er noget af det bedste. Også til ansigtet. Den har en fast plads i mit skab og har haft i flere år. Som en anden læser skriver, har jeg også reduceret antallet af brusebad i løbet af ugen og vasker mig kun med bruseolie uden “sæbe”. Det virker! Mine ben, ja hele kroppen, er ikke så vintertør som tidligere.

  19/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sidsel, den ER nemlig enestående fin og enkel. Tak for dit indspark.

   22/03/2021
 • Anna

  For resten! Har du tænker om hyppighed af bad? Det dér med små børn har gjort, at jeg max to gange om ugen står under bruseren – med hårvask og det hele. Er det OK, at huden på kroppen kun får pleje de to gange om ugen? Det føles egl OK, men den skulle jo nødig gå glip Ansigtet får 3 gange om dagen. Elsker bøfsandwich

  17/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anna, skal man helt grov, så er huden et selvrensende organ. MEN den kan ikke selv-rense i forhold til makeup, SPF, silikonestoffer osv. Her er ansigt, hals og hænder oftest i spil.

   18/03/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle indspark. Jeg er tilbage med respons i løbet af i dag, onsdag. KH Anette

  17/03/2021
 • Jette B

  Jeg gjorde følgende i morges. Først kaffegrums peeling, så Evolve liquid radiance glycolic toner, bodylotion fra Ecooking og til sidst nogle dråber Environ body oil vitaminer A, C og E. Nu 12 timer senere er benene stadig bløde . Juhuu, det må være min ny rutine.

  16/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, arj det er jo vildt dejligt med sådan en erfaring. 1000 tak fordi du deler. Også meget fine produkter.

   18/03/2021
 • Helle ibsen

  Prøv cremen Lipkar Baume AP+ fra La Roche-Posay efter badet. Det hjælper nu-og-her og i 24 timer 😉

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Helle, stor tak fordi du deler din erfaring.

   18/03/2021
 • Anne

  Hej Anette. Jeg har et helt andet spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe med, for det er ærligt talt svært for mig at blive klog på på egen hånd og via de hudlæger, jeg har besøgt. Jeg har rosaceahud men er samtidig fedtet og mine porer kan nærmest producere en form for væske i løbet af dagen. Har du nogen erfaring eller viden om, hvad man kan gøre ved den problematik? Kh

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anne, har du prøvet med en kombination af salicylsyre (fx. BHA fra Paula’s Choice) og HERO fra Karmameju? Det KAN være SÅ svært at ramme den rigtige hudplejekombi, men salicylsyren er antiinflammatorisk og KAN være en hjælp. Desværre er man ofte nødt til at prøve sig frem. IPL behandlinger hjælper også mange.

   18/03/2021
 • Lotte

  Intet hjælper så godt på tørre ben som en seriøs klat af den klassiske blå Nivea blandet med 1-2 tsk kropsolie.
  Bland det godt og smør på før du går i seng. Efter et par nætter er mine ben altid fine igen

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lotte, herligt. Stor tak for dit indspark.

   18/03/2021
 • Tina

  Hejsa 🙂

  Jeg har også mega tør hud på benene tænker tippet med kaffegrums må prøves 🙂

  Lige en helt anden boldgade 🙂

  Du nævner
  JI POWDER ME SPF 30 Dry Suncreen
  I Go’morgen dk samt her på siden..

  Vil man kunne bruge den alene på en sommerdag for eksempel mener ville den kunne beskytte nok ?
  Eller
  Egner den sig til touch op i løbet af dagen ovenpå sin almindelig SPF-creme

  Venligst Tina

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina, det er altid usikkert at bruge en pudder alene, fordi du ikke kan kontrollere mængden. Så jeg vil se den som supplement.

   18/03/2021
 • Eva

  Jeg har keratosis pilaris på ben og arme. Kombien med vaskeklud, the ordinary glycolic acid og derefter Mdermas carabamid 7.5% fungerer helt fantastisk til min hud. Babyblød og ingen knopper!

  15/03/2021
  • Anna

   Hvordan kommer du helt praktisk glycolic acid på kroppen? 🙂 det må prøves 🙂

   15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Eva, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

   18/03/2021
 • Kitta

  Dejligt med fine tips. Kan altså anbefale bodyserum (creme) fra det danske mærke AiiA – den er super fantastisk til de tørre ben. Den har i hvertfald fået bugt med mine. Den er meget nem at smøre ud og prisen er også i orden.
  Og det med kaffegrumsen det må prøves!

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kitta, det er også et umådeligt fint serum, som har været anbefalet på Beautyspace tidligere. I tilfældet her er det til de ekstremt tørre.

   15/03/2021
 • Kirsten

  Hej Anette
  Tak for altid spændende indhold og emner
  Jeg elsker MIILDs produkter, de gør det bare rigtig godt. Ift deres nye foundation er jeg dig lidt skeptisk, over indholdet af olier. Hvad siger din erfaring om netop disse olier, når man døjer med akne, og derfor er lidt olie forskrækket?

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kirsten, hvor er det herligt, at du er så obs på indhold, og jeg forstår til fulde din skepsis. Det spøjse er, at den her foundation nærmest trækker en smule mat op. Jojobaolie (nærmere en flydende voks) er meget let og jeg ved fra min egen cremen (Ansigtscremen), at trods indhold af sheasmør også, så føles den ikke fedtet. Men du kender din hud bedst, og måske er en mineralfoundation i fast form det bedste?

   15/03/2021
 • Anna

  spændende! Hvordan ville du fordele glycolsyren på kroppen?

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anna, ja det kan hurtigt blive noget drypværk. Jeg hælder den ud i håndfladerne – kan også finde på at gøre det samme med Rens AHA-tonic – og så hurtigt på huden.

   15/03/2021
   • Anna

    Tak! Jeg må prøve 🙂 men altså direkte med hænderne. Rens AHA tonic – den der ellers er til ansigtet?

    15/03/2021
    • Anette Kristine Poulsen

     @ Anna, præcis.

     18/03/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.