fbpx

Sandwich-metoden, der giver fugtmæt hud

Beautyspace-læser Ea skrev: ”Hjælp! Jeg har meget, meget tør hud på benene, og ingen creme eller bodylotion har indtil nu virket. Har også tørbørstet og peelet – intet har hjulpet. ”

Som du sikkert selv erfarer, så er huden på netop benene til den tørre side. Af og til måske ligefrem på nippet til at drysse. Det kræver et par greb – en sandwichmetode, som kommer her:

 1. Skrub kroppen (eller bare benene) under bruseren med afkølet kaffegrums, som giver omgående blødhed takket være kaffeolien. Du kan også bruge en vaskeklud eller svamp. Alt sammen noget der giver en såkaldt mekanisk eksfoliering.
 2. Forfin så hudoverfladen yderligere og fugtmæt i dybden – nu er vi ude af badet – med et frugtsyreprodukt, altså en såkaldt kemisk peeling. Der er flere forskellige muligheder, hvor du sagtens kan tage et produkt som det her. Selv er jeg meget begejstret for Rens kropsserum med AHA.
 3. Fugtmæt og forsegl derefter med en body lotion eller kropsolie. Supplér evt. i løbet af dagen med en fugtmættende mist, eksempelvis en god aftersun-spray, som typisk indeholder hyaluron/glycerin og antioxidanter.

Ovenstående er det sandwich-inspirerede step-by-step princip. Hvis du har ekstrem tør hud, så prøv hudlægens salveagtige variant. For nogle vil den dog være for fed, for olieret. Et andet virkelig godt bud er den nye norske smøre fra RÅ. Med squalane, jojobaolie og glycerin er den mindre fedtet og har en appetitlig konsistens som en delikat kagefrosting-creme. Begge er uden duft.

ANBEFALINGEN LIDT I DEN ANDEN ENDE:  Kvinderne bag danske Miild makeup er sluppet ualmindeligt godt fra en ny foundation, der er øko- og allergicertificeret og samtidig fungerer umanerligt pænt på huden. Ingredienslisten tæller bl.a. sheasmør, glycerin og jojobaolie (og altså ingen silikone) og giver nok dække, men uden at man ser indpakket og makeuppet ud – de fleste kommer langt med en mængde, der svarer til størrelsen på en ært.

PS: Flere spurgte, og der er nu svar på, hvordan du bedst gør din Mason Pearson børste ren. Det foregår i kommentarfeltet her.

@beautyspace på INSTAGRAM

12/03/2021
To nye darlings i mit skab
Den ene er atypisk
16/03/2021
Sandwich-metoden som hudens GPS
Mit forslag til en fedtet Beautyspace-læser

Kommentarer

 • Sanne
  REPLY

  Hej Annette,
  Jeg har investeret i RENs kropsserum og er glad for den.
  Men nu spottede jeg den her, som også virker lovende:
  https://surisuri.dk/produkt/koreansk-hudpleje/kropspleje/village-11-factory-relax-day-aha-exfoliating-body-lotion

  Har du mon en mening om den?

  Kh Sanne

  23/03/2021
 • Sidsel SA
  REPLY

  The Ordinary GLYCOLIC ACID er noget af det bedste. Også til ansigtet. Den har en fast plads i mit skab og har haft i flere år. Som en anden læser skriver, har jeg også reduceret antallet af brusebad i løbet af ugen og vasker mig kun med bruseolie uden “sæbe”. Det virker! Mine ben, ja hele kroppen, er ikke så vintertør som tidligere.

  19/03/2021
 • Anna
  REPLY

  For resten! Har du tænker om hyppighed af bad? Det dér med små børn har gjort, at jeg max to gange om ugen står under bruseren – med hårvask og det hele. Er det OK, at huden på kroppen kun får pleje de to gange om ugen? Det føles egl OK, men den skulle jo nødig gå glip Ansigtet får 3 gange om dagen. Elsker bøfsandwich

  17/03/2021
 • Jette B
  REPLY

  Jeg gjorde følgende i morges. Først kaffegrums peeling, så Evolve liquid radiance glycolic toner, bodylotion fra Ecooking og til sidst nogle dråber Environ body oil vitaminer A, C og E. Nu 12 timer senere er benene stadig bløde . Juhuu, det må være min ny rutine.

  16/03/2021
 • Helle ibsen
  REPLY

  Prøv cremen Lipkar Baume AP+ fra La Roche-Posay efter badet. Det hjælper nu-og-her og i 24 timer 😉

  15/03/2021
 • Anne
  REPLY

  Hej Anette. Jeg har et helt andet spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe med, for det er ærligt talt svært for mig at blive klog på på egen hånd og via de hudlæger, jeg har besøgt. Jeg har rosaceahud men er samtidig fedtet og mine porer kan nærmest producere en form for væske i løbet af dagen. Har du nogen erfaring eller viden om, hvad man kan gøre ved den problematik? Kh

  15/03/2021
 • Lotte
  REPLY

  Intet hjælper så godt på tørre ben som en seriøs klat af den klassiske blå Nivea blandet med 1-2 tsk kropsolie.
  Bland det godt og smør på før du går i seng. Efter et par nætter er mine ben altid fine igen

  15/03/2021
 • Tina
  REPLY

  Hejsa 🙂

  Jeg har også mega tør hud på benene tænker tippet med kaffegrums må prøves 🙂

  Lige en helt anden boldgade 🙂

  Du nævner
  JI POWDER ME SPF 30 Dry Suncreen
  I Go’morgen dk samt her på siden..

  Vil man kunne bruge den alene på en sommerdag for eksempel mener ville den kunne beskytte nok ?
  Eller
  Egner den sig til touch op i løbet af dagen ovenpå sin almindelig SPF-creme

  Venligst Tina

  15/03/2021
 • Eva
  REPLY

  Jeg har keratosis pilaris på ben og arme. Kombien med vaskeklud, the ordinary glycolic acid og derefter Mdermas carabamid 7.5% fungerer helt fantastisk til min hud. Babyblød og ingen knopper!

  15/03/2021
  • Anna
   REPLY

   Hvordan kommer du helt praktisk glycolic acid på kroppen? 🙂 det må prøves 🙂

   15/03/2021
 • Kitta
  REPLY

  Dejligt med fine tips. Kan altså anbefale bodyserum (creme) fra det danske mærke AiiA – den er super fantastisk til de tørre ben. Den har i hvertfald fået bugt med mine. Den er meget nem at smøre ud og prisen er også i orden.
  Og det med kaffegrumsen det må prøves!

  15/03/2021
 • Kirsten
  REPLY

  Hej Anette
  Tak for altid spændende indhold og emner
  Jeg elsker MIILDs produkter, de gør det bare rigtig godt. Ift deres nye foundation er jeg dig lidt skeptisk, over indholdet af olier. Hvad siger din erfaring om netop disse olier, når man døjer med akne, og derfor er lidt olie forskrækket?

  15/03/2021
 • Anna
  REPLY

  spændende! Hvordan ville du fordele glycolsyren på kroppen?

  15/03/2021
   • Anna
    REPLY

    Tak! Jeg må prøve 🙂 men altså direkte med hænderne. Rens AHA tonic – den der ellers er til ansigtet?

    15/03/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *