Sart hud på budget

Agnethe efterlyste noget, der både virker, fungerer til sensitiv hud, er SU-egnet og helst uden parfume. 

Når man er sarthudet gælder det om at kunne overskue ingrediensoversigten. Ikke fordi et minimalistisk indhold nødvendigvis giver bedre produkter, men det er nemmere at overskue og finde ud af, hvad man eventuelt ikke tåler.

Der findes efterhånden adskillige virkelig gode og samtidig pristilgængelige produkter. Lige fra Glossiers nye sera med enten beroligende zink og niacinamid – eller med hyaluronsyre i forskellige vægtstørrelser. Hældt på glasflasker, som jo er upraktiske på badeværelset, men pæne og miljøkærlige. MDerma er værd at holde øje med, hvis du både er sart og til den fedtede side: Her med to kilder til fugtmætning sammen med niacinamid.

Og så hælder Purely Professional med omtanke for miljøet deres shampoo – den uden silikone og parfume – på genanvendt plastemballage. Med et indhold af fugtmættende glycerin og kokosbaseret rensestof går den fint an til huden også. Jeg ved ikke med dig, men selv bruger jeg aldrig showergel. Shampoo fungerer fint til kroppen også.

Trods et indhold der også tæller parfume, så har jeg ikke længere tal på de positive tilbagemeldinger, jeg har modtaget på, hvor godt Mádaras solbeskyttelse virker til sarthudede. Eksemplet fra fra Go’ Morgen Danmark her fås i en generøs størrelse.

Jeg er ret vild med, at Ecooking hælder nogle af deres produkter på glas. Eksempelvis deres nye deodorant, som fås med og uden parfume. Vær dog opmærksom på, at der ikke er tale om en antiperspirant.

HVORFOR IKKE SILIKONE? Tillad mig at være firkantet og kortfattet. Først det positive: Som hudplejeingrediens giver silikone sjældent allergi, sørger for en beskyttende hinde på huden – det vil sige holder på fugten – og sørger for en god fordelingsevne (især værdifuldt med SPF og foundation). Set med de negative briller, så er silikone noget, jeg egentlig helst bare vil have i kanterne af mit badeværelse. Sagen er, at det jo ikke kun er fugt, der fanges under silikone, men også snavs, støv, forurening … så det er vigtigt at få renset af om aftenen. For meget silikone føles hurtigt som en glidebane på huden (måske kender du det fra visse primere). Og endelig er der miljøet. Uanset hvordan du vender og drejer det eller måske forsøger at gradbøje silikonerne, så er de svært nedbrydelige i miljøet. Og der findes masser af mærker, som gør det glimrende uden.

MERE MAKEUP på Instagram @beautyspace

Redigeret af journalist Anneline Højrup, foto Jens Peter Engedal

18/06/2019
Hvad Internettet går amok over
Sammen med sommerens Beautyspace-praktik
20/06/2019
Før Go’ Morgen Danmark
De 2 ting, jeg aldrig undværer. Fordi de gør en afgørende forskel

Kommentarer

 • Agnethe

  Tusind tak for anbefalingerne. De mærker vil jeg helt klart tage et nærmere kig på.

  God sommer Anette

  30/06/2019
 • Lissa B

  Jeg er virkelig glad for din holdning til silikone. Specielt set i lyset af de miljøproblemer det giver. Desværre er der allerede alt for megen silikonerester i vores fjorde og hav. Du nævner MDerma til huden som en god fugtgiver. Har netop læst om castor olie på castorolie.dk, der skulle være god til både hud, øjenbryn og hår. Jeg vil gerne hører din mening omkring en naturlig olie ift MDerma som en fugtighedscreme? God sommer! Kh

  29/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amalie B – jeg ville gøre noget dobbelt: Bruge det jeg kalder en tryllecreme, fx. Avénes B-protect, som giver lidt dække, men også fugt og beskyttelse. Så vil jeg følge efter med et par strøg mineral foundation (og nej, jeg har aldrig hør det med børsen – men reagerer du på børsten). Hvis du fedter meget i løbet af dagen så overvej at have et godt underlag om morgenen, hvor du fx. dupper huden med en BHA-tonic (det kan være den røde flaske fra Danish Skincare). Bare vær ekstremt påpasselig med solen, da du her ekfolierer også. Men BHA (salicylsyre) virker jo også antiinflammatorisk. Stor hilsen Anette

  21/06/2019
 • Amalie B.

  Hej Anette! Jeg er selv det, man vil betegne som sarthudet, med tør hud, der fedter rigtig meget i løbet af dagen. Jeg har altid brugt mineralpudder, fordi jeg har en idé om, at det er lettere for huden at ånde igennem, men er det i virkeligheden bedre at bruge flydende foundation end mineralpudder? Jeg har sådan en (måske lidt gammeldags?) billede af, at foundation er noget, der stopper huden til, hvorimod mineralpudder er noget huden kan ånde igennem. Jeg har til gengæld bare fået at vide, at det ikke er godt at påføre med kabuki børste på sart hud. Hvad ville du gå efter?

  20/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Stine F, Det er et holdningsspørgsmål. Antiperspiranter indeholder som regel Aluminiumklorid, som danner en gelprop i svedkirtlen, som forhindrer sveden i at nå op til overfladen. Effekten kan holde fra timer til over et døgn.

  Stor hilsen Anette

  20/06/2019
 • Stine F

  Hvad betyder det, når en deo ikke er antiperspirant? Er det mon godt eller skidt

  19/06/2019