Se hvem der dumper

Crushed_Lip

Det er ikke min fornemmelse, at mange gerne vil sælges til.

Jeg tror til gengæld, at de fleste af os rigtig gerne vil hjælpes.

Og når hjælpen rammer, så får den det bedste frem i os. Fordi hjælp er så anerkendende. Du bliver set, lyttet til og tit også gjort klogere. Noget, de fleste hellere end gerne vil betale for.

De, der har fattet det med hjælpen (af et ærligt hjerte), har ubegrænsede muligheder. Se først et

 • jordnært eksempel fra ILLUM Beauty Hall

Jeg osede rundt (som min mor siger) forleden i smukke Illum. Og fordi der er ret meget fint, Instagrammede jeg også lidt. Men ak, da jeg kom hen til et duftmærke og flyttede lidt på et par tester-tuber, der lå helt ud til gangarealet, råbte ekspedienten ad mig (hun var ellers midt i en ekspedition): ”Stop. Flyt ikke på tingene. Du må vente til jeg kan være der.” Mig? Jeg gik bare. Kom forbi Bobbi Brown, hvor jeg faldt i svime over, at al deres hudpleje nu fås i generøse minier. Ekspedienten? Hun gik all in, da hun så min telefon. Arrangerede produkterne sjovt, viste mig nye Insta-features, flyttede tingene til et bedre lys. Alt sammen imens hun så mig i øjnene. Hende glemmer jeg ikke – og slet ikke den dag, rejsetoilettasken skal fyldes op.

og så et

 • cool eksempel fra Los Angeles

Se et øjeblik bort fra, at Gwyneth Paltrow også er hende, der anbefaler månestøvssmoothier og detoxanbefalinger af de nedre regioner. For i LA har hun med goop-teamet indrettet en bungalowagtig livsstilsbutik, du vil få lyst til at flytte ind i. Ja, der blødt tøj, sundhedsbøger og smart kogegrej, men den sande skat er velværeafdelingen, der gav mig lyst til at sige: ”Én af hver, tak”. Her er intet arrangeret i kedelig og traditionel mærkeopdeling. I stedet står du overfor pivlækre hylder forbeholdt eksempelvis kroppen, ansigtet eller håret – med blandet godt på tværs af forskellige mærker.

DÅRLIG SERVICE og minus-hjælp er for mig den værste turnoff i forhold til at lægge mine penge hos andre. Selv noget jeg virkelig virkelig gerne vil have, vender jeg ryggen, hvis servicen er ringe. Når det er sagt, så skal man selv huske at være rar og høflig…det er nemlig en ligeså stor irritation at se alle de mennesker, som ikke smiler til kassemedarbejderen i Brugsen. Men bare brokker sig over, at den russiske salat er udgået.

HUSKER DU den bedste ikke-sælgende-hjælp, du har fået?

06/11/2017
Dem der holder mere, end de lover
7 skønhedshelte, der gør mere, end hvad de lover
08/11/2017
Hvad de sprøjter ud i Los Angeles
Al plads løber med de her to områder. Fordi folk bliver pænere af det

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Igen tak for ord og oplevelser – endda fra begge sider af bordet. Det er spændende læsning. TAK for jer.

  KH Anette

  09/11/2017
 • Laura

  Jeg arbejder selv i en stor butik, og jeg må da indrømme at hist og her har jeg taget mit selv i ikke at give A+ service. Så står man og tænker “av for den” bagefter, for det har jeg ikke lyst til og jeg hader fornemmelsen når man bare ikke kan med en kunde. Men nogle gange kan man lægge sig på gulvet for en kunde, og så brokker de sig over at man ikke er blød nok at træde på.

  Heldigvis sker det sjældent, og det job har givet mig evnen til at genkende virkelig god service. Min ynglingsekspedient står hos Hourglass i Illum. Hun kan bare sit kram, og har sådan et lækkert overskud. Jeg kommer ofte ind i butikken for at tjekke farver, strukturer og nye produkter, så hun kender mig. Nogle gange køber jeg noget, andre gange gør jeg ikke, men hun introducerer mig altid lige godt for det jeg ser på. Jeg kan meget varmt anbefale både Hourglass’ produkter og deres service!

  09/11/2017
 • Vibe Kjaedegaard

  Ja, dårlig service, og sure kunder det gider vi altså ikke, det er simpelthen for træls.
  Det er tilgengæld super dejligt når man oplever det modsatte. Jeg har altid arbejdet i service og kunde relaterede fag, og elsker, og savner det. Der er simpelthen intet, intet siger jeg, så vanedannende som at yde en god service, og sige på gensyn til en glad og tilfreds kunde. Totalt optur. Jeg prøver at gå efter at være rar, for man ved aldrig om det smil man giver et andet menneske e det der skal til for at vende deres dag fra dum til god, og det giver også en selv et løft. ☺️

  08/11/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  TAK TAK TAK for gode ord…og vel også et par opstød denne gang. Længe leve god service.

  KH Anette

  08/11/2017
 • Eva

  Typen, der ikke kan lide at afvise en anden kunde, der står og spørger om etellerandet bag om ryggen på mig. Og jeg er altså den, der er ved at blive ekspederet. Så udvikler kommunikationen sig – det bliver ikke ved det ene spørgsmål – og jeg har lyst til at hive mit dankort ud midt i ekspeditionen og skride så dronningeagtigt som muligt forbi forstyrrelsen, som selvfølgelig skal få fornemmelsen af at være luft for mig. Nøj, hvor er det irriterende! Den anden kunde er jo uopdragen, men ekspedienten burde jo kunne sige “.. lige et øjeblik, jeg kommer til dig om få minutter” til denne her kunde.
  Og så Matas nye ‘ting’: “Skal du ikke have en RIGTIG lækker mascara med, du har stadigvæk dit personlige tilbud på 20% på Helena Rubinstein?” Sagde hun for nylig, da jeg en dag gerne ville betale for en af Maybellines billige mascaraer. Det blev jeg faktisk lidt irriteret over. Maybelline laver glimrende mascaraer, fandt jeg mig selv stå og forklare hende, og jeg kunne tydeligt spotte, at det mente hun altså ikke. Det gør Rubinstein absolut også, men jeg skal da ikke som kunde føle mig klandret for, at jeg køber en mascara i den billige ende. Hun skal ikke stå der og mascarashamme mig!
  (Det var endda chefen….)

  08/11/2017
 • pernille

  What!!?? Er russisk salt udgået?

  Men ja, desværre er det som om øen ved kasseapparaterne er en magnet for personalet. Det er svært, at få et menneske i tale.
  Dog har jeg lige været i London og jeg må sige, at en tur gennem Harrod´s er som medinaen i Egypten: man bliver overfaldet af tjenestevillige smukke mennesker, så jeg høvlede igennem med skyklapper på og turde ikke stoppe op og ´ose´

  07/11/2017
 • pia Hvenegaard

  Hej Anette

  Tak for et dejligt indlæg. Jeg er kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg simeplethen ikke gider bruge tid på butikker med dårlig service.
  Det gælder både fysiske butikker og webbutikker.
  Har et par stykker på min liste hvor jeg ikke handler længere 🙂

  Det kan dog også for mig blive lidt for meget af det gode med at ønske god dag osv hvis man bare kan mærke at det er noget de lirer af i kassen fordi det har chefen sagt.

  Og så vil jeg sige at jeg forsøger at behandle folk som jeg gerne selv vil behandles og selvfølgelig får kassemedarbejderen et smil med på vejen 🙂

  07/11/2017
 • Karin VS

  Gid cheferne rundt omkring i div butikker var bevidste om hvor stor betydning et venligt smil og en ordentlig opførsel er værd, når ens regnskab skal vise sorte istedet for røde tal!

  Jeg lægger ikke mine penge der hvor jeg bliver behandlet dårligt eller ligegyldigt!
  Der hvor jeg glad og gerne betaler er der hvor jeg bliver set og hørt, ikke talt ned til og ikke bliver snydt.

  07/11/2017
 • Rikke

  Fint indlæg Anette. Vedkommende og godt at blive mindet om, at hjælpsomhed og det at række en hånd frem altid holder. For alle.

  07/11/2017
 • Jeg gider heller ikke bruge energi på dårlig service – så går jeg. God service kan også nogle gange være, at man får lov at gå i fred.
  Jeg er selv uddannet i butik, så jeg forsøger altid at være høflig (også overfor kassemedarbejderen i Brugsen). Det er så vigtigt! 🙂

  07/11/2017
 • Hos Helle Thorup under Murad hudanalysen var der bare så meget hjælp og ikke en snert af forventning om at skulle købe noget (i dag). Flere gange blev der sagt hvordan de gemmer alle oplysningerne, så de nemt kan hjælpe den dag, jeg har brug for produkter, fra dem. Og det gav en virkelig afslappet atmosphære, at det handlede om analyse og vejledning og ikke salg eller det mindste pres i den retning.

  07/11/2017
 • Christina Baagøe

  Jeg kan ikke fordrage at få afholdt den helt store salgstale, når jeg har forkælet mig selv med en tur hos kosmetologen, for en luxus ansigtsbehandling. Jeg vil have wellness og evt råd og vejledning til netop min hudtype. Ikke et foredrag af hele sortimentet på hudpleje og makeup.
  Noget andet der er turn off, er hvis jeg ved mere om om hudpleje, end behandlerne
  Dét har jeg prøvet flere steder.
  Et sted jeg elske at komme, er hos Get the glow clinic. Her får jeg præcis den behandling og ærlige hjælp jeg har brug for. Jeg går ikke der fra med “dårlig samvittighed” over ikke at have købe andet, end selve behandlingen.

  07/11/2017
 • Ditte H

  Min teenage datter og jeg var i Deres på Strøget i Kbh., og selvfølgelig ville ekspedienten sælge tøj, men hun gjorde det på en hel fantastisk og ikke anmassende måde! Hun gav styling tip til min datter, hvilke længder og snit, der passede lige netop hende, og hvad hun skulle gå efter, når hun købte tøj. Skønt! Og dér lagde jeg gerne mine penge – også i fremtiden! Vi fik købt en masse smart tøj plus min datter er bevidst om, hvad der klæder hende 🙂

  07/11/2017
 • Yvonne i

  Uha jeg er kommet i den alder..at dårlig service gider jeg SIMPELTHEN IKKE ♥️ I min by har vi 3 Matas butikker. På et tidspunkt var der 20% på alle Clarins produkter, tog et screen af tilbuddet for at huske det nå der stod jeg og de ville ikke give % på store str, hvilket jeg gjorde OBS PÅ at der denne gang ikke var begrænsninger på i annoncen.. fandme om hende tøsen (sorry..hun er altid sååå sur) viste hende billedet på min tlf…det kunne enhver idiot da bare tage et billede af hvor som helst på nettet…SÅ BLEV JEG FANDME SUR.. bad hende om at gå ind på siden og jeg viste hende samtidig min mail fra Matas..nej sørme om jeg ikke havde ret, ingen undskyldning fra hende men jeg gik og der handler jeg ikke mere

  07/11/2017
 • Man kan desv også opleve dårlig service på nettet…
  Købte en (min nu YNDLINGS) concealer, du havde anbefalet fra Smashbox. Fik en forkert farve tilsendt fra deres egen webshop og fik at vide jeg bare skulle påklistre vedlagte returlabel og sende den tilbage… så skulle de nok sende den rigtige..
  Det gjorde jeg, og modtog hurtigt efter, den rigtige farve jeg havde bestilt.. NO PROBLEM 🙂
  MEN modtog OGSÅ et brev fra PostNord med opkrævning af strafporto… INTET sted i det tilsendte, stod der at der ikke er forudbtalt for vedlagte returlabel, og INTET sted på deres hjemmeside fremgår det..
  Ringede til Smashbox’s kundeservice og forklarede sødt og venligt problemet, at jeg ikke syntes det var rimeligt jeg skulle betale returporto og at det måske samtidig var en fejl at det ikke noget sted fremgår at der ikke er forudbetalt for den vedlagte returlabel. De fleste webshops med returlabels har forudbtalt og trækker så efterfølgende beløbet fra ens refundering, hvis returporto påhviler køber. I mit tilfælde havde de jo så sendt en forkert, så her skulle jeg ikke betale..
  Nå men.. de ville vende tilbage til mig på mail, jeg ventede en uge og ringede igen, da jeg ikke havde hørt fra dem, og fik en totalt arrogant mand i røret, der dog lovede at maile til mig senest dagen efter, efter flere dage ringede jeg igen, samme svar samme procedure.. det gentog sig 5 gange og nu har jeg givet op… Ved godt det 90 kr er et lille beløb, men jeg må godt nok indrømme det ikke var den service jeg havde forventet af Estee Lauder Koncernen, som jeg ellers har stor tillid til… 🙂
  OG så liige et lille ihhhh tak for jeg lige fik luft, men generelt holder jeg heldigvis mere af at gemme på og huske alle de gode oplevelser jeg har 😀

  Rigtig dejlig dag
  //Trine

  07/11/2017
 • Tanya

  Et sted hvor den slags irriterer mig grænseløst, er apoteket. I mit lokale apotek er der kommet en ny ekspedient som ALTID prøver at overtale mig til at købe noget andet og mere end det jeg kom efter. Og da jeg med baggrund i alt hvad jeg har lært af dig, søde Anette, også kan konstatere at hun ved mindre om tingene end jeg gør, er hendes “hjælp” kun til besvær.

  07/11/2017
 • Charlotte Riis

  Så sent som i går var jeg i Matas på Hovedgaden i Lyngby. Jeg ledte selvfølgelig efter nogle produkter – DU har anbefalet – alt imens 2 ekspedienter højlydt stod og talte om deres privatliv – jeg gik bare igen!
  I min Magasin er servicen en helt anden, de kender mig også, for jeg oser der hele tiden 🙂

  07/11/2017
 • :)

  Dårlig service er nok noget nær af det værste jeg ved. Jeg har selv stået i butik, så jeg ved hvordan det er. Faktisk burde det næsten være obligatorisk, at alle prøvede det i en uge, så de kunne se hvordan det var, at stå bag kassen 🙂

  Jeg arbejder “heldigvis” ikke i den branche længere. Jeg kan blive så irriteret over dårlig service. Jeg lægger mange af mine penge i beautybranchen, og jeg møder et par søde, men mange synes jeg har sådan et bestemt blik a la jeg-ved-godt-du-ikke-køber-noget-men-jeg-sætter-lige-et-falsk-smil-på. Det bryder jeg mig ikke om. Eller stå at høre skønhedsdamer bagtale andre af deres kollegaer eller andet er også vildt turn off.. men god service: så vil jeg huske dig resten af livet. Det gælder generelt i hele DK, synes jeg. Stram op 🙂 alle vinder på det!

  07/11/2017
 • Det med god service er bare så hamrende vigtigt, jeg har en webshop og kan jo for det meste kun svare tilbage på telefon og mail. Men det gør jeg også gerne i al den omfang kunderne gider høre mig 🙂
  Vi husker jo alle hvordan det gik i Pretty Woman med Julia Roberts. Men at se eller tale i mobil på sin arbejdsplads, det er altså ikke OK. Der findes nemlig ikke noget værre end at føle sig usynlig i en butik.

  07/11/2017
 • Jeg fik den værst tænkelige service i Illums beauty afdeling forleden, hvor jeg faktisk kom derind for at shoppe julegaver. Jeg gik rundt i 20 minutter derinde, uden at blive SET overhovedet. Det var ikke fordi jeg ikke prøvede, men de fleste ekspedienter stod med hovedet i deres telefon eller de talte med hinanden. Seriøst. Jeg var så vred. Især fordi jeg ved hvilken kundetype jeg er. Jeg vil gerne have hjælp og inspiration, og jeg vil gerne have fred til at kigge også. Se på mig i det mindste, SPØRG mig om jeg ønsker hjælp i det mindste. Jeg endte med at gå i Magasin og købe for 1500 kroner gaver. Dumt af Illum, for jeg ville gerne handle der. Jeg var selv mega dygtig bag disk og KRÆVEDE at mine piger var opmærksomme og IKKE bedømte folk på, hvordan de så ud men bare at DE SÅ dem, anerkendte deres eksistens og gjorde kunderne opmærksomme på at de var der, hvis de ønskede deres hjælp… Sørgelig sørgelig omgang i Illum – i sidste uge… ØVØVØV. Knus fra Ibbe (gammel Matas-bestyrer i indre by)…
  SÅ jeg hører dig Anette, og jeg har selv oplevet vidunderlig service fra Malene ved Bobbi Brown standen derinde, men hun var der ikke den dag jeg var usynlig

  07/11/2017
 • christina kragh

  Vore Magasin Odense er så underbemandet at det næsten er pinligt ..for magasin altså så de stakkels medarbejder er virkelig presset …..jeg oplevede dog forleden dag en ubehagelig episode da jeg i Mac spurgte ekspedienten om jeg lige måtte spørge om noget at få et ret flabet svar tilbage …ret surt svarede hun at hun altså havde fri nu og ikke gad arbejde mere over så jeg måtte vente til den nye mødte ind ….wouuu jeg blev lidt paf …og da jeg 2 dage senere igen var i mac havde jeg ikke lyst til at det var hende der ekspedierede mig ….MEN sørme om hun ikke spottede mig og kom og gav mig en undskyldning ….det tager jeg nu hatten af for !

  07/11/2017
 • Sandra

  Dejligt indlæg!
  Jeg står selv i butik, og jeg brænder virkelig for at hjælpe folk, men desværre gør de højere herre det ret svært, for man bliver sindssygt presset til at sælge sælge sælge, aaalt hvad man kan. Og selvfølglig skal man også det, så længe man er ærlig, og det er noget kunden faktisk kan bruge. Hvilket jeg går op i, netop at være ærlig. Og ikke bare sælger, for at sælge.

  Og ja de bedste ekspeditioner er med de kunder der faktisk ser en i højde med dem selv, og som gerne vil lære og lytte til ens viden. Der er desværre mange der ikke er særlig venlige, og spørg om hjælp, men faktisk ikke vil høre på hvad man har af viden. I hvert fald når man er ung ekspedient, og man kan sagtens vide en masse(og mere endda end en ældre) selvom man ikke har levet halvdelen af sit liv endnu 🙂

  07/11/2017
 • Katrine Reher

  I min lokale Matas kender de både mig, og min fantastisk mand – og de ved vi hører sammen.
  Det har i flere år betydet at de beautyting jeg tit går og løfter på, men ikke selv køber til mig, på magiske vis finder vej til under juletræet eller i fødselsdagsgaven.
  Manden min har afsløret at han ved flere lejligheder bliver mødt med “jeg ved din kone vil blive rigtigt glad for denne her”
  Det er muligvis sælgende service på sin egen måde, men det er så fint og jeg føler mig så set, husket og værdsat som kunde!

  07/11/2017
 • Janne

  Ja men i forbindelse med jeg er arbejdsløs har jeg fået så god hjælp og sparring af Anne hos Randstad. Nej jeg købte ikke noget nu, men hun fik boostet mig og mit cv, og nu vil jeg anbefale hende til alle. Som din Bobbi dame, bare hjælpsom ind til benet.

  07/11/2017