Selvbruner-erfaringens 4 anbefalinger

Hvis du er til selvbrunere (eller overveje at prøve), så er der fire gode fif og en enkelt ting, du med fordel kan holde dig fra. Hvis altså ambitionen er at få nogenlunde samme naturtro glød som Jennifer Aniston-typerne.

Langsomt er godt

For nybegyndere, forsigtige typer eller bare til dig, der bedst kan lide lidt, men godt, når det gælder om at give huden farve, så gå langsomt frem: Brug et gradvist brunende produkt, der udvikler sig over et par dage. Rodial har netop lavet en brugervenlig spray (som hedder Tanning Water), der udover at give glød også indeholder fugtmættende hyaluronsyre og blødgørende aloe vera – til ansigt og krop.

Bland-selv glød

En anden metode er koncentrerede selvbrunerdråber, som er smarte, fordi du fortsætter med din sædvanlige hudpleje – bare peppet op med et par glødgivende farvedråber. Brug konsekvent en eller to dråber mindre, end producenterne anbefaler, for uanset hvad, så er det nemmere at bygge en farve op end at få den hurtigt af igen. Dråberne fra Eccoking, Clarins, Rudolph Care og Tan-Luxe er de bedste.

Find den gode makker

At få selvbruner til at fungere kræver tre ting, fugt, fugt og fugt. Både før, under og efter – i en grad, så eksperter udi glød fra tube kalder fugtmætning af huden for det afgørende succeskriterie. Heldigvis er det enkelt: Brug en god bodylotion først og hav derefter en  fugtspray i nærheden til supplement i løbet af dagen. Helst ikke en bare med romantisk blomstervand, men en til tiltrækker og binder fugt med hjælp fra enten hyaluronsyre eller glycerin.

Forarbejdet tæller

Der er flere måder at forbedrede huden på, så den bliver en anelse jævnere, og du dermed undgår, at selvbrunerproduktet sætter sig i tigerstriber. En almindelig bomuldsvaskeklud kan eksfoliere huden under bruseren – eller du kan blande en skrubbecreme af afkølet kaffegrums med en smule olivenolie. En mulighed er også at købe landets bedste, mest opkvikkende skrubbecreme, der giver blød hud og dufter saliggørende af rosmarin og pebermynte. Den er fra Amazing Space og døbt Detox Scrub.

Hold dig langt fra…

…at bruge hænderne til at fordele et selvbrunerprodukt med. Det er verdens nemmeste måde at få cigaretgule håndflader. Ofte er netop håndfladerne ekstra tørre og sluger derfor farve hurtigere. Brug en decideret selvbrunerhandske (i store cirkulære bevægelse) – eller en almindelig blød rengøringshandske. Hvis hænderne er eneste mulighed, så del kroppen op i sektioner og vask hænder undervejs. At fjerne selvbruner kræver citron blandet med sukker tilsat knofedt og tålmodighed. Måske har du erfaring med et af de professionelle produkter, der kan fjerne farven?

PS: Husk ekstra fugtmætning til de kringlede steder som knæ, albuer og ankler.

@beautyspace på INSTAGRAM

25/04/2019
Hvad står imellem dig og den hud, du ønsker?
Jeg vil virkelig gerne vide det
29/04/2019
Tænk Kemi er næppe noget sandhedsvidne
Her er, hvad der er vigtigt

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord. UNDSKYLD ventetiden her. Her kommer et samlet svar:

  Kitti, DESVÆRRE er Rodials selvbruner-vand udgået. Faktisk lige som den kom. Den fra Tan-Luxe er lige så god. Du kan bruge selvbruner lige så ofte el. sjældent du vil afhængig af den farve, du ønsker. Jeg bruger på benene max to gange om ugen. Altid som det sidste, og altid med skrub først/eller vaskeklud.

  Ditte, Når det gælder selvbruner-dråber, så bliver effekten ret fin og underspillet, hvis man går langsomt frem – også for ikke at få de store overgange, som du taler om, Ditte.

  Amaja, Mht. lysmasker, så har jeg endnu ingen mening.

  Sanne Larsen, du må finde navnet ;o)

  Pernille, jeg ser ikke pointen i de tabletter, beklager.

  Anja, jeg tror ikke, at du vil have noget skrappere, men er det ikke et spørgsmål om at bruge selvbrunerdråberne oftere?

  HeleneR, jo, men den er simpelthen for svær at bruge. Vil ikke anbefale.

  Marianne Gylding, fortæl, hvis du oplever en virkning.

  Mina, 1000 tak for din erfaring. At du deler den.

  Stor hilsen Anette

  24/05/2019
 • Kitti

  Hej alle sammen,
  Jeg har et spørgsmål jer, som har købt Rodial Tanning Wather.
  Hvordan bruger I den? Jeg har søgt over hele nettet for at finde svar på, hvordan den skal anvendes, men desværre uden held. Der står heller ikke rigtig noget på Rodials egen hjemmeside.

  Jeg søger svar på spørgsmål som;
  – Skal den bruges hverdag, både morgen og aften?
  – Skal man bruge peeling før man anvender den fx som aften hvergang? – Skal den på som det sidste i ens hudplejerutine?

  På forhånd tak.

  23/05/2019
 • Mina Zohra Dalager Jensen

  Tak for et godt indlæg (hedder det det?)
  Jeg er selv utroligt glad for James Read H2O Tanning mist til ansigtet om vinteren men der skal lidt mere til for mig og min hudtone på denne årstid og der synes jeg at Isle Of Paradise gør et godt stykke arbejde – både dråber og spray. De har også en eminent tan-fjerner og en god spray der fugter og forbereder huden inden tanning

  01/05/2019
 • Ditte H

  Tusind tak for info @Marianne Gylding

  30/04/2019
 • @ditte, det ser nu slet ikke så tovligt ud, for man bliver ikke brun brun af clarins dråber, mere lidt gylden. Er rigtig glad for dem, og jeg er helt hvid.
  Fåes både til ansigt og krop.
  Og Anette, jeg har købt imedeens tan-optimizer til Sofie pga sol eksem, på Matas anbefaling. Men ved ikke om jeg helt tror på dem

  30/04/2019
 • HeleneR

  Flashede du ikke en Roll-on selvbruner på insta på et tidspunkt? Kan du fortælle mere om den?

  29/04/2019
 • Lene

  Ville sådan ønske at jeg kunne tåle en selvbruner i ansigtet. Men nej, får desværre udslæt/knopper. Så det er kun kroppen der kan få.
  Dråber blandet med creme fungere fint.

  29/04/2019
 • Anja Svendsen

  Findes der en/ nogle som er mere klor resistente end andre?
  Jeg er begyndt at svømme igen og kan ikke finde en selvbruner som holder til mosten.

  29/04/2019
 • Pernille

  Hej anne. Kan du i samme ombæring linke til, eller skrive noget om pretanning pillerne som tan Optimizer/ betacaroten osv? Jeg tror vi er kommet ud over at “stege os brune” det skal seføli undgåes, men er der udover den vinkel, nogen grimme stoffer i de piller der gør, at de ikke bliver så anbefalet? Og/eller, er der nogen læsere der kan anbefale nogen? Gerne billigere end imedeens…

  29/04/2019
 • Sanne Larsen

  I normal har de en rigtig god skrub til 39 kr som er super god til at fjerne alt tan… Øv jeg kan ikk huske hvad den hedder men har selv brugt den flere gange…

  29/04/2019
 • amaja

  tak for info
  vil du ikke skrive lidt om lysterapi og hvad der er bedst jeg er blevet hooked på lysterapi maskerne men hjælper de også for sart hud ???
  amaja

  29/04/2019
 • Ditte H

  Jeg kunne godt overveje de der dråber til ansigtet fra Clarins til vinter, men må lige høre om det ikke kommer til at se tovligt ud?? Altså man skal vel for det første bruge dråberne helt ned til brystet eller som minimum på halsen? Og for det andet, ser det ikke mystisk ud at have glød i ansigt og på hals, men bryst og arme er kridhvide?? Synes ellers det lyder nemt og overskueligt at tilføje et par dråber til ansigtscremen …
  God mandag til alle 🙂

  29/04/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.