10 ting vi lærte på skønhedsfronten i 2022

2022 blev året, hvor de lyse bryn kom igen. De nærmest ikke-eksisterende blyanttynde bryn. Måske som en modreaktion på det, nogle kalder “angry brows,” som er kraftige og meget mørke. Det blev året, hvor Glossier pludselig begyndte at lide på en måde, så de sendte en tredjedel af medarbejderne en fyreseddel. Nu er de på vej i Sephora, og The Economist har skrevet om the ugly truth. Brad Pitt lavede egen hudplejeserie og fortalte til Vogue, hvor stor en inspiration Gwyneth altid havde været på den front. Hudplejetips havde han dog ikke rigtigt nogen af.  Vi har talt om alt fra mewing til slugging. Om bryn, der blev lamineret. Og så har vi talt rigtig meget om hudbarrieren. Om vigtigheden af at please og pleje den.

10 nedslag vi debatterede i 2022  på BEAUTYSPACE.DK og @beautyspace:

1. Kiksede skønhedshemmeligheder

Vi vil have evidens på hudplejehylderne. Ikke bare en blød smøre. Noget, der har papir på at virke. De fleste kan stave til hyaluronsyre i dag og mere end det. Derfor er det det endegyldigt slut med skønhedshemmeligheder – beauty secrets rimer ganske enkelt ikke på veldokumenteret hudpleje. Tjek fænomenet Glass Box brands ud. Eksempler på dem, der hænger fast i mystificerende skønhedshemmeligheder, finder du her.

2. Sexual wellbeing – Rudolph smider tøjet, og tak for det

Sex, og især gør-det-selv-sex ,er et område inden for skønhedsvelvære på niveau med yoga, detox, sport og spa. Det er også blevet big business. Analysebureauet Market Data Forecast kalder næstegenerations vibratorer for et revolutionært voksende område, der inden for de næste fire år forventes at nå en omsætning på verdensplan på 40 milliarder USD. Et område drevet af kvinder og især for kvinder.

Gwyneth Paltrow var firstmover, herhjemme er samarbejdet mellem Rudolph Care og Peech cool og forfriskende.

3. Hvorfor skal man spørge TikTok, hvad slugging er?

Fordi slugging gik viralt på TikTok. Det handler ganske enkelt om det fornuftige i at forsegle fugt med fedt. Skabe en slags dampspærreeffekt, så fugten ikke fiser for hurtigt ud i det blå. Heldigvis er det en banal simpel ting, som du kan læse om her.

4. Huden på turnusordning. Er skin cycling en god idé?

Det mener den amerikanske hudlæge dr. Whitney Bowe. Hun elsker alt, hvad hun kan hype på TikTok, og bortset fra, at man kan blive træt af hendes ORDER NOW-nyhedsbreve, så dykkede vi ned i såkaldt skin cycling i 2022. Det skete her, ligesom Karmamejus gode Mette Skjærbæk også havde en mening.

5. Virker den bekostelige Lyma?

Jeg testede den 18.000 kroners bekostelige Lyma-laser i året, der gik. Her er, hvad der skete (hånden på hjertet – ikke så meget, faktisk ingenting). Til gengæld skreg folk: ”I’ll have what she’s having,” da de så Beautyspace-læser Salli Mortensens resultater på Go’ Morgen Danmark. 

6. EGF (vækstfaktorproteinet) fra en af de dygtige

Vækstfaktorproteinet EGF er noget, flere efterhånden mestrer virkelig godt, og det var vi omkring i 2022. En af dem, du kan glæde dig til at stifte bekendtskab med i 2023, faktisk allerede til januar, er spa-iværksætter Laura Bonné, der sammen med en plastikkirurg kommer med et 40 ml generøst EGF-serum (til under 1000 kr.) Jeg er i fuld gang med at teste, og det tegner godt.

7. Vatrondellens død

Det er de små ting, der gør, at vi ændrer kurs. Gør ting på en anden måde. Bedre for os selv, kloden og privatøkonomien. Det betyder et farvel til vatrondellen, som vi kender den.

8. Muligvis ælder Botox

Jeg så et vidunderligt citat i år:

I got Botox and I asked the doctor “how many years younger will this make me look?” and he was like “Zero. You’ll look just like the other girls your age who have also gotten Botox.” DANA BAD, standup-komiker fra New York, på Twitter

Nå, men det her i den seriøse afdeling kom altså også frem.

9. I det små kom der et ret vidunderligt fod-serum

“Hold da op”, kom det retur i en mail fra redaktøren på Børsen, da hun så, at jeg ville have et serum … til fødderne, i avisen. Det er slet ikke tosset, bare virkelig rart (og ja, bekosteligt).

10. Hudlægen fulgte kokkens eksempel

Hudlæge og professor Christian Grønhøj skrev bogen GLØD sammen med kok Morten Fenger. Og det er vanvittigt inspirerende at se, hvad de to har drevet det til. Fenger praktiserer periodisk faste (princippet 8-16, der har eksisteret læææænge) og han påvirkede hudlægen i forhold til at spise kød. Læs artiklen i Børsen eller her og her.

HVAD GJORDE MEST INDTRYK PÅ DIG? Var der noget, vi talte om i 2022, som gjorde stort indtryk på dig? Så hit gerne med det i kommentarfeltet.

1000 tak fordi du har læst med i året, der snart er gået. Det betyder mere, end du aner. Jeg glæder mig til, vi ses igen på den anden side. Den 2. januar for at være præcis. Glædelig jul og alt godt i 2023.

@beautyspace på Instagram

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

15/12/2022
A-vitamin med sidegevinst – leveret inden jul
Giv seriøst bedre hud med ekstra gave
01/01/2023
Har sjældent glædet mig til et nyt år som til 2023
Her er 7 af grundene

Kommentarer

 • Mette S.

  Kære Anette.
  Uhh det er altså så spændende at følge med her.
  Mht. strøm – er jeg meget fristet til en investering.
  Jeg har tør, slap og rynket hud (især på kinderne og næsefløje). Bruger pt. bl.a. din A-vit. creme (hurra).
  Men jeg i tvivl om, hvorvidt det er strøm, der skal til, eller om jeg skal prøve en dermaroller.
  Ja, jeg overvejer meget, inden jeg går i gang med noget nyt..
  Rigtig godt nytår. Glæder mig til meget mere Beautyspace i det nye år.
  Mvh
  Mette

  29/12/2022
 • Charlotte

  Hej og godt nytår

  Jeg vil også rigtig gerne høre mere om profhilo. Jeg tør hverken botox eller filler, men har hørt at profhilo ikke er så invasivt.

  28/12/2022
 • Kirsten V

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve Inkey Lists. C -vitamin/EGF
  Ser en her i tråden nævner den.
  Men jeg bruger pt. Buffet cobber peptides fra the ordinary derefter tinted dagcreme og spf.
  Overvejer at indføre hyaluronic acid som det første om dagen. Enten Marine fra the ordinary eller fra Inkey Lists. Hvad er dit råd?
  C-vitamin/ EGF fra Inkey ved jeg ikke hvordan jeg placere. Måske bruge istedet for Buffet Cobber når den er opbrugt eller?
  Ved ikke om hyaluronic acid også inden granactive 5% med squalene om natten.

  Hvad siger du til ovenstående?

  På forhånd tusind tak.
  Rigtig Glædelig Jul Anette.♥️

  21/12/2022
 • Anette

  Jeg tror din blog er med i min skønheds top 10 for i år, for der begyndte jeg for alvor at læse med!

  Dernæst opdagede jeg personligt hvad Ceramider gør for hudbarrieren, hvorfor de er vigtige og hvorfor man får store porer, i takt med at min periorale dermatitis kom under bedre kontrol.

  Og så gik jeg fra meget til minimalistisk hudplejerutine, en anden meget hjælpsom ting.

  Jeg testede A-vitamin (desværre ikke helt så godt til den sensitive hud), fik for alvor øje på personlig hudpleje som ikke er beregnet af en algoritme, og lærte på den hårde måde at æteriske olier og lign ikke gør noget for min hud.

  Jeg erfarede også, at D3 vitaminpiller ikke gør godt, da de er lanolin-baserede, og provokerer et bestemt stof i min hud, der sparker til rosacea, rødme og overophedning af huden. D vitaminet i min daglige multivitamin er alt rigeligt på min sunhedshylde, mens jeg næste år skal teste Revolution Skincare’s mineralsolcreme uden silikone og parfume.

  Nøgleordene for ’23 er få men effektive ingredienser, miljøvenlig hudpleje, sikker hudpleje og lidt men godt, og ikke mindst at styrke barrieren er centralt.
  Jeg har fået øje på en lækker creme fra det koreanske mærke Baciel der har meget af det min hud behøver i én tube (niacinamide, hyaluronsyre og 5 slags ceramider. Dén skal ihvertfald have en fair chance i det nye år.

  21/12/2022
 • Kirsten V

  Rigtig Glædelig Jul kære Anette.♥️

  21/12/2022
 • Christina

  Rigtig glædelig jul og godt nytår

  20/12/2022
 • Jette

  Det hele har været interessant og tak for en super blog – altid så spændende læsning
  Mht BOTOX og fillers har du så skrevet noget om prophilo, viscoderm skin booster og hvad det ellers hedder – behandlerne hævder jo at det bare er hyaluron der sprøjtes ind – er det? Knus og rigtig glædelig jul

  20/12/2022
 • Pernille S

  Taknemlighed er det vigtigste jeg tager med mig fra 2022. Taknemlighed på mange planer. Personligt, jobmæssigt og så for at være en del af dette blogg fællesskab.
  Rigtig glædelig jul og godt nytår!

  20/12/2022
 • Sanne

  Tak for herligt round-up af året der gik, jeg havde allerede glemt flere af emnerne. Elsker Botox-citatet! Det er jo så sandt, så sandt. Jeg kan desværre stadig ikke se forskel på Sallis to ansigtssider, og vil ellers gerne overbevises om at det er tiden værd at bruge mit strømapparat fra Bonne. Ang. vatrondeller, så jeg nogle i Jysk der så virkelig lækre ud, var billige og endda kom i en vaskepose – bare et tip.

  Rigtig go’ jul, smukke. ♥

  20/12/2022
 • Trine L

  Den vigtigste ting jeg tager med mig fra 2022 er EGF serummet fra The Inkey List. Det har virkeligt gjort en forskel for mig, og i min ‘hud-følelse’, altså måden min hud føles at være i.
  Bevares, det gør også noget på ydersiden men det er lidt sekundært for mig, når jeg mærker efter. Og det er stort, for det har faktisk gjort ret meget, ved sådan en fure jeg har mellem øjenbrynene. Eller rettere, havde.

  Ellers har jeg mest fået bekræftet, at jeg egentligt gør det ret godt med min hud, og jeg har allerede en ny ‘ting’ jeg skal i gang med, i det nye år. 2023 bliver året hvor jeg skal i stødet med min Foreo Bear. DET glæder jeg mig til at prøve af!

  20/12/2022
 • Tanya

  Jeg tror at det vigtigste jeg tager med mig fra 2022 og ind i 2023, er muligheden (behovet?) for at skrue ned for antallet af produkter. Jeg er ikke selv overbevist om at jeg kan klare mig med kun (mild) rens og olie, for jeg stoler bl.a. på dine gode råd om mist, a-vitamin og selvfølgelig SPF, men jeg afprøver på min egen langsomme facon hvordan det er at bruge færre sera og især mindre eller i hvert fald mere skånsom eksfoliering. Måske jeg vil prøve en periode med minimalisme i 2023.

  Glædelig jul og rigtig godt nytår!
  Tanya

  20/12/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.