Slut med Panodil-hvide ben

Måske kender du det? Måden, hvorpå huden på især skinneben og lår kan kreppe tørt. Være på nippet til at drysse. Hvad der her gør en reel forskel er at sikre sig let peelende kropsserum med AHA, for netop frugtsyrer virker som fugtens fangarme. Jeg er ikke (som i ansigtet) nervøs for det med solen og de mange lyse timer, selvom huden, ifølge hudlæge Leslie Baumann, bliver cirka fire procent mere lysfølsom, når du bruger AHA/BHA. For kroppen er i forvejen pakket ind det meste af året. I forhold til at få huden til at ligne noget, der er levende med glød, så virker fremgangsmåden her.

Appelsinhud igen-igen

Som nævnt i Børsen Weekend forrige fredag, så er det direkte nederdrægtigt at bilde kvinder ind, at lår og bagdele er fyldt med giftstoffer, der giver appelsinhud. Som om mænd skulle gå giftfri. For tænk lige over det: Ingen ser mænd med cellulite-lår. Måske husker du professor og hudlæge Peter Bjerrings fysiologiske forklaring: ”Bindevævet hos kvinder og mænd er opbygget forskelligt. Hos kvinder er der lodrette bindinger  gennem fedtvævet mellem muskler og hud. Det skaber fordybninger, hvor bindingerne er og opbuling af fedtvævet imellem. Hos mænd går bindingerne på skrå, og det giver en mere ensartet hudoverflade”. A-vitamincreme, hyppig fugtmætning og eksfoliering (fra enten tørbørstning, AHA/BHA eller skrubbecremer) baner vej til glattere, mere fyldigfrisk hud. Men det er det.

Og jeg bliver … træt (er det pæne ord), når eksempelvis Augustinus Bader hævder, at en INCI som den her fjerner bulerne. Ligefrem reklamerer med, at 75% af brugerne har oplevet en reduktion. Hjulpet af blandt andet sheasmør og solsikkeolie. Jeg lover dig, at det ville kræve adskillige flasker vin at se den slags tocifrede procenter for sig. Efter at have kastet en krukke på begge lår i arbejds medfør i en måneds tid, så er dommen klar: Du får alene dyrt betalt, men fin fugtmætning.

HVAD MED SYNLIGE BLÅRØDE ÅRER? Såkaldte karudvidelser er tit arveligt betingede, og udviklingen sker over flere år. Graviditet og stående arbejde gør det ikke bedre, ligesom solen ødelægger elasticiteten i karvæggen. Peter Bjerring anbefaler to typer af behandling. Den ene er mod blå og røde karudvidelser og hedder sklerosering – en væske, der injiceres i karrene, så de lukker sig. Den anden er IPL – et laseragtigt blitzlys, der gør spindelvævstynde, overfladiske kar usynlige.

@Beautyspace på INSTAGRAM, hvor vi trækker vinderen i dag. Ellers se med her, hvis du snart har fødselsdag eller noget.

Foto Jens Peter Engedal, redigeret af journalist Anneline Højrup

06/06/2020
Har nogen misforstået det med fugten?
Sandheden om den bedste fugtmætning
09/06/2020
Sarah overvejer bøfsandwich-metoden
Hudens nye livret

Kommentarer

 • Lissi

  hej Anette

  Som Line skriver: let peelende serum til kroppen med aha – det vil jeg også rigtig gerne vide, tak.
  Og enig omkring Poweplate og appelsinhud. Jeg er “afhængig” af min Powerplate.
  Kærligst Lissi

  11/06/2020
 • Line

  Hejsa.
  De der creppede lår har jeg Når du skriver let peelende serum til kroppen med aha, hvad kunne sådan en så specifikt hedde? Synes det er en jungle
  Mvh Line

  10/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marianne Gylding, ja ikke sandt?

  @ Pernille S, gid man kunne trække i din arbejdsform. Mht at være bygget forskelligt, så må der også være forskelle, der går den anden vej?

  @ Isabella, ja denne her:

  https://cultskincare.dk/shop/lixirskin-night-switch-8288p.html

  Stor hilsen Anette

  10/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Caroline, de vil klart hjælpe med salicylsyre, som er anti-inflammatorisk. Paula’s Choice har en fin en, det samme har Danish Skincare.

  @ Maja, ja RETIN-OIL fra The Chemistry Brand.

  @ Helle Ibsen, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring. Det er værdsat.

  @ Kirsten V, TAK fordi du læser med.

  @ Majbritt, Også 1000 tak til dig, fordi du deler din gode erfaring. Det er præcis det, vi skal bruge kommentarfeltet til.

  Stor hilsen Anette

  10/06/2020
 • Isabella

  Hej Anette,

  Håber du tilgiver, at jeg spørger om noget helt andet.
  For. Jeg er ved at blive desperat i min søgen efter a-vitamin. Har haff The Ordinarys, men den har ikke den store effekt. Har nu investeret i Environ, men på trods af løfter om nul parfume, er min parfumeallergi slået ud (og det er ikke “bare” a-vit-reaktion). Alle, jeg kan finde, indeholder parfume, blandt andet Beauté Pacifique. Kan du hjælpe?

  08/06/2020
 • Pernille S

  Skrå bindinger; det skulle måske være en grund nok til at ville være mand i mit næste liv… og dog! Men ret irriterende mænd og kvinder er bygget så forskelligt…
  Nu er jeg dog så ualmindelig heldig, at min arbejdsuniform er en tone hvidere end mine ben. Så blænder jeg knap så meget – haha!
  God dag til dig kære Anette, og tak for inspiration 🙂 Kh Pernille S

  08/06/2020
 • Mariannegylding

  Hæ hæ, 145 € er alligevel og en god sjat for at få god fugtmætning af stængerne

  08/06/2020
 • Majbritt

  Jeg har prøvet min del af selvbrunere til mine melhvide ben – og må sige jeg er svært begejstret for Rudolphs nye spf 30 med selvbruner til kroppen! den lugter ikke grimt som andre selvbrunere gør på mig og den giver en jævn fin farve! stort JA fra mig

  08/06/2020
 • Kirsten V

  Jeg nyder MEGET din blog, Instagram, Fb og børsen.
  Stor TAK Anette.❤

  08/06/2020
 • Helle Ibsen

  Bare lige en observation omkring appelsinhud. Træning på Powerplate eller anden vibrationstræning er voldsomt effektivt til fjernelse af appelsinhud. Lårene skal dog ned på pladen og have rystetur.

  08/06/2020
 • Manja

  Kan du anbefale en A-vitamincreme til kroppen?

  08/06/2020
 • Caroline

  Og når det med benene så er løst, hvad kan man så gøre, hvis man døjer med ærgerlige røde knopper i bikinilinjen?

  08/06/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.