fbpx

Vil du med hjem og se min maskin-park?

Selvom jeg takker nej her, og se i øvrigt – hvis du har lyst og tid – et heftigt kommentarfelt også på Instagram her, så betyder det ikke, at jeg udelukkende er til lune vaskeklude og øko-olier. Langt fra. Jeg gør skam mere, bl.a. med  strøm.

Når det gælder nåleruller, så følg med, når Botoxtrætte Pernille tjekker ind hos Danila Fraser sammen med mig i dag. Vi ser på, hvor meget en nålerulle kan udrette sammen med de rigtige produkter – det kommer til at ske på stories her og i en film plus selvfølgelig med opfølgning, fordi resultatet jo ikke kommer tjubang.

Pga. af fortidens solstegning er jeg også glad for IPL, som er forkortelsen for intense pulsed light, der er en metode med lys, en form for mildt, laseragtig skyts (men det ER ikke laser), der kræver en dermatologisk sygeplejerske ved roret. Behandlingen varer 20-25 minutter og føles som intense jag af små kortvarige stik. Ikke værre, end at smerten er væk, før du når at tænke ordet av til ende.

IPL er for dig, der vil have fjernet røde karsprængninger, ligesom behandlingen kan mindske pigmentpletter (hvis de ikke ligger for dybt) og skubbe positivt til produktionen af kollagen. Huden kan være en anelse rød og hævet i op til 24 timer efter behandlingen, men som regel føles det fint at gå direkte tilbage på arbejde bagefter. Karsprængningerne forsvinder med det samme.

Det er en af den slags behandlinger, hvor tryghed er ekstra vigtigt. Dels går den tæt på øjnene. Dels er der tale om en form for skade, som får huden i reparationshumør. Det er vigtigt med en forudgående konsultation for at forventningsafstemme. En behandling koster mellem 2.000 og 2.500 kr., og den er for de fleste mest oplagt, når det ikke er så solrigt.

Fordele ved IPL

 • IPL er en hurtig, effektiv behandling, der kan ses med det blotte øje.
 • Prismæssigt nogenlunde OK.
 • Der er ingen såkaldt down time. Man ser ikke herrens ud bagefter.

Ulemper ved IPL

 • Du skal være ikke-solpåvirket ved behandlingen, ellers kan huden blive forbrændt. Lyset absorberes nemlig mere i en pigmenteret hud, der har været udsat for sol.
 • Som dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau siger: ”Det ser så nemt ud, men hvis ikke man indstiller maskinen rigtigt, giver den ingen effekt. Eller også bliver man forbrændt. Behandleren skal vide, hvad han/hun har med at gøre.”

SNUP TIPPET: Og krystalrullen på billedet? Den vender vi stærkt tilbage til sammen med noget, jeg ved, der vil begejstre de fleste. Det sker i den her uge.

@beautyspace på INSTAGRAM

19/06/2020
Hvor skudt i hovedet er Botox og fillers?
Er mimik en god valuta at betale med? Der er drama i dag.
23/06/2020
Hold pause med frugtsyre og drop for fede solcremer
Lad A-vitamin værne dig mod UV. Du læste rigtigt.

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Undskyld utilgivelig lang svartid.

  @ Netty, ja N’AGE.

  @ Kristina, det er faktisk et så godt spørgsmål, at jeg vil lave et særskilt indlæg om det. Du skal selvfølgelig ikke sove med SPF i dagtimerne. Hold øje med bloggen.

  @ Tini Tina, Der er N’AGE og den nye Dermatology Lab ovenpå Illum (hvor Peter Bjerring er involveret).

  @ Sanne, du kan sagtens få IPL i hele ansigtet. Forskellen er nøje beskrevet i min nye bog Seriøst bedre hud (også på biblioteket).

  @ Nanna, På Mølholm Hudklinik (Else Marie Lissau).

  @ Ida Ø, Hvis du søger på Lissau eller griber fat i hende direkte, så er hun også i Aarhus.

  @ Gerd, beklager men det tør jeg ikke sige.

  @ Nicoline, åh jeg er egentlig ikke den vildeste tørbørstningsdame, men jeg har stor respekt for eksempelvis Mettes (Karmameju) passion og viden på området. Nej, jeg tror ikke, at det hjælper på appelsinhud. Vi mangler i hvert fald at se uvildig dokumentation på det.

  @ Maj, har du mon set mit indlæg om det? Den lille dims er en, du kan sætte på Nufaces strømapparat. Den er til kløften mellem brynene.

  @ Line, se gerne svar herover.

  KH Anette

  08/07/2020
 • Line

  Er også meget interesseret i at høre, hos hvem du kan anbefale at få lavet IPL i København 🙂

  06/07/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode kommentarer. Jeg er tilbage med respons torsdag. KH Anette

  24/06/2020
 • Maj

  Hej hej

  Har du et alternativ til den, som desværre er udgået . Den der lille spray fra Bioderma fugtmist med SPF:

  Hydrabio Eau De Soin SPF30 Moisturising Anti-UV Mist

  23/06/2020
 • Maj

  Hvad er der for en anden dims du står med i hånden ( ikke strøm ) men den anden ?

  23/06/2020
 • Maj

  Vedr salicylsyre i hudpleje
  Jeg ved godt, det ikke lige har med emnet at gøre, men blev ret bekymret, da jeg så følgende om at salicylsyre er hormonforstyrrende og især for teenagere . Min søn er jo netop glad for Danish Skincare salicylsyre den røde. Skal vi stoppe med den , hvilket jo bare er mega træls, da den hjælper en teenagerhud med acne

  Se “Er salicylsyre hormonforstyrrende? | SKØNHEDSLABORATORIET” på YouTube
  https://youtu.be/Jh5m283khdw

  23/06/2020
 • Nicoline

  Hej Anette. Som altid spændende læsning Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad du mener om tørbørstning? Er det effektivt imod fx appelsinhud?

  22/06/2020
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Kære Anette.
  Kan behandlingen IPL foretages, når man er på blodfortyndende medicin ?
  På forhånd tak for svar.
  vh. Gerd Hjorth-Moritzsen

  22/06/2020
 • Ida Østergård

  Også gerne i Århus området Anette !
  Tak for dine så brugbare oplysninger.

  22/06/2020
 • Nanna

  Får du det gjort i Århus ?

  22/06/2020
 • amaja

  det vil jeg overveje ,lyder spændende

  22/06/2020
 • Sanne

  Hej Annette

  Jeg har fået IPL på nogle enkelte pletter i ansigtet og overvejer nu hele ansigtet da jeg har fået flere. Anbefaler du så en IPL til hele ansigtet eller skal jeg have PICOlaser som du også har skrevet om? Hvad er forskellen og hvad hjælper på dig ?

  På forhånd 1000 tak for svar og 1000 tak for din fantastiske blog. I Love IT :)))

  22/06/2020
 • Tini Tina

  Jeg er meget opsat på IPL da jeg lider af karsprængninger i ansigtet. Mest på næsen og kinder. Jeg har taget tilløb til det i årevis, men nu skal det være. Kan du anbefale en dygtig klinik i København ?

  22/06/2020
 • Kristina

  Hej Anette.
  Tak for dine tip til seriøs bedre hud. Jeg har læst din bog med fornøjelse og allerede omlagt nogle af nine dgl rutiner.
  Da jeg arbejder som sygeplejerske har jeg ofte nattevagter og 12 timers weekend-nattevagt hvor jeg møder fra 19-7. Jeg har tænkt over hvorledes jeg skal pleje min hud her? Normalvis om morgenen bruger jeg nu kun en vaskeklud til at vaske med, mist, fugtserum og så karmameju ansigts solcreme. Men den sidste her tænker jeg jo ofte ikke er nødvendig når jeg ikke bliver udsat for solens stråler i de timer jeg har op til nattevagt/tolv timers. Jeg sover jo oftest om dagen.
  Om.aftenen er jeg begyndt at bruge radial magic gel night, men tænker ikke denne skal spørges på igen som en del af morgenrutinen inden nattevagten?
  Har du nogle gode bud til pleje af min hud de dage mine døgn er lidt “skæve” ?

  22/06/2020
 • Netty

  Kan du anbefale en eller flere klinikker i Københavnsområdet til IPL-beh.?

  22/06/2020