VINDERNE af et års brug af Ansigtscremen

Først til vinderne: På Instagram er @carlachristines udtrukket, som den heldige vinder af et års forbrug af Ansigtscremen. To trøstepræmier lander hos @jjjj14 og @trinekok. På Facebook er det Kristina Josephsen, som løber med et års brug af Ansigtscremen. To trøstepræmier er udtrukket til Maria Lenskjold og Hanne Dunk.

Stort tillykke til alle seks vindere – send endelig jeres fysiske adresse og mobilnummer til open-mind@mail.dk, så der kan komme creme den anden vej.

Jeg blev i sidste uge spurgt, hvad jeg har lært eller erfaret i det første år med Ansigtscremen, og det kan nogenlunde koges ned til tre ting – inkl. en, jeg ikke er videre stolt af, så here we go:

 • Spændingen: A-vitamin bliver for mig aldrig kedeligt. Jeg vågner sådan cirka hver anden morgen og tænker: hvad mon der er at finde ud af i dag om A-vitamin. Historisk går brug af vitaminet way back – forskere tilbage i 30’erne fandt ud af, at ældning af huden ikke bare er en kronologisk ting, men også handler om det indhug af hudens naturlige niveau af A-vitamin, som solen forårsager. Dét er jo ret vildt.
 • Herunder overraskelsen: Eller måske nærmere taknemmeligheden over, at der findes en så veldokumenteret ingrediens, som ikke bare vil huden det godt, men vil det på flere fronter. Vi taler en mere glatmættet, mindre pigmentforvirret hud. Hvor alt fra porer til kollagenmængde, let akne, og beskyttelse bliver påvirket positivt. Uden trylleri og magi, men bare tør dokumentation. Vi glemmer nogle gange, også mig, at A-vitamin både er en antioxidant, men også fungerer som potent pre-drug (der i huden forvandles til A-vitaminsyre), hvor der er smæk ved kasse 1, hvis man overgør det.
 • Hvad jeg er mindre stolt af: Jeg kan stadig gå i den møgærgerlige indforståethedsfælde, hvor jeg antager, at alle ved alt. Glemmer at hverken SPF eller hyaluronsyre er hverdagsord for særlig mange. Tag eksempelvis til en fest i lørdags, hvor min bordherre underholder med, at han bruger ”sådan noget anti-age.” Deeet får vi så lige en snak om – det ukonkrete i begrebet. ”Du kan godt se… ,” siger jeg til ham og hiver lige Ansigtscremen frem (ja, den var tilfældigvis indenfor rækkevidde). Der er imidlertid så dunkel en belysning, at ingen af os – læsebriller til trods – kan se skriften på emballagen særlig godt. Men bordherren får dog noget med sig, nemlig at der står ceramider, squalane og hyaluronsyre – og hvad er det for noget? Spørger han. Tjjaaa. Jo for mange temmelig uforståeligt på samme måde som anti-age er ukonkret.

SÅ – der er plads til forbedring. På løbende basis. Og lavpraktisk helt ned til størrelsen på en skrift.

HOP MED PÅ BEAUTYSPACE-HOLDET her, så holder jeg dig opdateret på, hvad der dokumenteret virker hvornår og hvorfor.

I NÆSTE UGE: Opfølgning på kæbelinjens flugt og forklaringen på det, flest spørger ind til fra indlægget her. Derudover det længe ventede indspark om hudplejeanbefalinger til dig, der er gravid eller ammer.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO Lea Jessen

04/11/2021
Kæbelinjens flugt
Jamen kender du det?
06/11/2021
Tør hud kan skyldes træthed, viser studie
Fugt-sandwichen, der virker

Kommentarer

 • Ida Gran Andersen

  Hej Anette
  Jeg elsker din creme og har overvejet om det mon kunne være ok at bruge den både morgen og aften. Jeg har altid kun brugt A-vitamin om aftenen, men ville lige tjekke, om der er egentlig er noget i vejen for det?
  Mvh Ida

  17/11/2021
 • eva

  Kære Anette
  Jeg vil så gerne prøve din creme, men er igang med er forløb hos kosmetolog hvor jeg bruger PHFormula. Jeg bruger Exfo cleanse, Active serum, Mela serum og så Post creme, men lige den sidste ville jeg gerne bytte ud med Ansigtscremen. Kan jeg det eller bliver det for meget ?
  Bedste hilsner Eva

  08/11/2021
 • Anette Saatterup

  Kære Anette
  Må jeg bruge “The Ordinary Granactive Retinoid 5%” under din ansigtscreme?

  07/11/2021
   • Anette Saatterup

    Tak Anette – er der en anden serum, du vil anbefale under din creme? Jeg har en følelse af tør hud..

    08/11/2021
 • Lotte

  Bruger jeg alt for lidt eller hvad? Jeg har næsten til et år i en tube (holdt pause hen over sommeren da huden ikke var glad for A-vitamin og sol kombineret)
  Jeg bruger ca 1-1,5 cm pr gang og har riiiigeligt til ansigt og hals

  05/11/2021
 • Charlotte

  Jeg er nydgerrig og fan af ansigtscremen. Jeg bruger den om aftenen og tuben holder ca to en halv måned….bruger jeg for meget/.lidt….hvordan ser det ud hos jer andre?
  Kh

  05/11/2021
 • Sanne+Larsen

  Ja tak, Lena Jørgensen, tænker det samme og er rigtig øv over det

  05/11/2021
 • Lena Jørgensen

  Hej. Jeg bruger din ansigtscreme og er fan – men jeg undrer mig lidt – kan den ikke påfyldes i en plastik tube (en miljøvenlig, selvfølgelig)? Så vil man jo kunne få alt det gode creme ud – jeg føler ikke, at jeg kan trykke det hele ud af metaltuben.
  Venlig hilsen
  Lena

  05/11/2021
 • Christina Pedersen

  Tillykke til de heldige vindere 🙂 Og tak til dig Anette for at lave Ansigtscremen.

  05/11/2021
  • Pernille S

   Hurra og tillykke til de glade og heldige vindere. Har selv brugt cremen i et år, og er totalt hooked! Synes faktisk ikke det er svært at tømme tuben. Jeg ruller den stramt op, og til sidst bøjer jeg toppen ned. På den måde kan der fint komme ud til ydeligere et par ganges brug! Man kan også købe en “tubeklemme”. Jeg kan strække cremen til at vare ca. 3måneder. Bruger en dosis på størrelse med en lille ært, men altid på fugtmistet hud. Så strækker cremen bedre 😉

   05/11/2021
 • Lone Lærkegasrd

  Har virkelig brug for en dag crem / serum der kan afhjælpe starten på fine kar sprængninger omkring næsen og som bevæger sig ud mod kinderne .
  Tak for dig
  Venlig hilsen Lone

  05/11/2021
 • Tanya

  Har straks anmeldt og blokeret den falske konto! Der er nok en der har håbet at få en masse tilbud om gratis kosmetik…

  05/11/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.