Advarsel: Så nemt er det at få MINDST muligt ud af sine produkter

I fredags gik snakken på fejlkøb – 1000 tak for de mange delte erfaringer. Jeg forsøgte også, muligvis uden større gennemslagskraft, at appellere til egen indsigt. Fordi vi er forbistret hurtige til at mene,  at det vi fejlagtigt har købt, er andres skyld. Typisk producentens.

 • Hvad nu hvis ens hud i virkeligheden har bedst af noget andet (og man inderst inde godt ved det … eller ikke ved det, og at sælgeren heller ikke har en  chance for at vide det)
 • Eller hvis man er typen, der er let at lokke med. Jeg møder mange, der spørger, hvad verdens bedste serum er … og det svarer jo mere eller mindre til at spørge om, hvad verdens bedste ferie er, verdens bedste jeans eller hvad med verdens bedste vejr?

Det var i hvert fald 100 procent min egen manglende indsigt, der lod det løbe af mig, da jeg stod her ved Clinique-skranken i LA. Jeg skulle i stedet have booket tid hos en dermatolog. Jeg skulle have læst op på olier og akne. Men i stedet brændte pengene i lommen, og jeg husker, hvordan 3-step systemet visuelt talte til mig.

Udover fejlkøb, så er der også andre måder man kan spilde sine hudplejepenge på. Eller i hvert fald gøre det sværere for sig selv og sin hud. Eksempel:

Jeg var i dialog med Beautyspace-læser Vivi forleden. Hendes rutine var: Rense af, så ansigtsolie, så et hualuronsyreserum, så et serum mere (i Vivis tilfælde Advanced Night Repair fra Estée Lauder) og til sidst en A-vitamincreme.

Samme princip om dagen, hvor der er solfaktor (SPF) i den foundation, Vivi bruger.

Om natten – og det her er sjovt – så har hun trang til at smøre mere olie på. Og gør det.

Der er intet galt i produkterne, Vivi bruger. Tværtimod. De passer til hendes hud, og hun er glad for alt fra konsistens til duft und so weiter. Men de skal bruges omvendt. Så fugtmætningen med hyaluronsyren kommer på først, dvs. det mest vandede, hvorefter der bliver holdt på fugten med en forsegling af creme og olie, altså de federe ting.

BUD PÅ EN RÆKKEFØLGE (HER VALGT TIL SART HUD):

Morgen:

 1. Brug vaskeklud eller svamp som mekanisk, forsigtig eksfoliering under bruseren eller ved håndvasken. Find det tryk, der passer til din hud – altså, hvor du ikke bliver irriteret og rød.
 1. Derefter fugtmætning, hvor du med fordel kan lagre din hudpleje: Først en fugtundertrøje som eksempelvis Lings Dual M. Emulsion eller en fugtspray med ingredienser, der tiltrækker og binder fugt, eksempelvis hyaluronsyre, glycerin eller allantoin.

Gode bud tæller: La Roche-Posays Toleriane Ultra 8 Mist, Bioeffects Osa Water Mist eller Ma:nyos Bifida Ampoule Mist. Så et serum, der også indeholder fugtmættende ingredienser sammen med beskyttende antioxidanter. Prioritér niacinamid og beroligende mælkesyrebakterier. Gode bud tæller eksempelvis: Purely Professionals Serum og Pestle & Mortars Pure Hyaluronic Serum.

 1. Derefter beskyttelse med dagcreme, der indeholder antioxidanter og SPF – gerne også peptider, der sjældent virker irriterende.

Gode bud tæller: La Roche Posays Mineral Face Sunscreen SPF 50, SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense og Matas Natur Dagcreme SPF 15.

Eneste forskel om aftenen: Rens huden med et produkt, eksempelvis BAKs Prebiotic Cleanser og byt faktorcremen ud med A-vitamincreme og/eller vækstfaktorproteinet EGF fra Bioeffect (overvej Essencevarianten, hvis serummet er for heftigt i pris). Hvis du udelukkende vil være på første step af Hudplejepyramiden kan du også vælge at tjekke cremen ud her med perfekt afstemt fugt og fedt.

Hvis sart hud også er tør, er det oplagt at tilføje en oliedråbe enten til sidst eller i ens cremedosis.

DU KAN LÆSE ELLER LYTTE MERE i bogen Seriøst bedre hud, der også indeholder alle smutveje for dig, der insisterer på en kort og hurtig rutine. Hele universet finder du her. Bogen er også på biblioteket til fri afbenyttelse.

@beautyspace på INSTAGRAM 

19/11/2021
Søges: Dine 2 grummeste fejlkøb
De 2 fejlkøb, der har gjort din hud værre
25/11/2021
Batter som hudpleje, men uden at koste
Målt, vejet og dokumenteret af canadisk professor

Kommentarer

 • Karina

  Hej Anette
  Så tilbage til rækkefølge……måske er det bare mig der ikke læser ordentligt men jeg bliver i tvivl om olien og hvor den skal ind henne.
  Jeg bruger mist, hyalorun serum, dagcreme og solcreme. Hvor skal Olien ind eller skal jeg slutte med den ?

  Aften: hyalorun serum, din A-vitamin creme.

  Hilsen den forvirrede

  24/11/2021
 • Sarah

  Den fik jeg sendt lidt hurtigt – og hvad med hudplejen fra Madara? 🙂

  23/11/2021
 • Sarah

  Kære Anette, kan du anbefale purely professionels ansigtspleje eller hvad er din holdning til deres hudpleje? 🙂

  23/11/2021
 • Sarah

  Hey Anette
  Kan jeg bruge din ansigtscreme efter at have brugt dermaroller ??

  23/11/2021
 • Mette Emilie

  Dejligt indlæg. Jeg har tænkt meget over dette og er i tvivl. For hvad nu når man elsker at rense sit ansigt i en total lækker balm fyldt med gode sager, der styrker hudens grydelåg. Fjerner bagefter, men er ikke strippet men i stedet efterladt blød hud og har dermed repekteret hudens fine barriere – altså, huden er påvirket til den gode side. Hermed også mere klar (syne jeg) til behandling med serum. Men her har man jo også den omvendte rækkefølge,
  da lipiderne er på før vandet?
  Eller hvis man masserer ansigtet i en god olie i forbindelse med rens og vasker af bagefter, så er det samme case.
  Jeg har i disse forbindelser selv været bange for at f.eks. bioeffect ikke virker bagefter osv. Jeg ønsker ikke skum i ansigtet og er med på at nogle balm kan transformeres med vand, men alligevel efterlader de huden lækker blød – altså påvirket med lipider eller andet godt.
  May Lindstrom mætter sit ansigt med blue coon sammen med youth dew på vådt ansigt. Først derefter fugtmætter hun yderligere med mist.
  Altså beklager, denne verden er så forvirrende :-)))

  23/11/2021
 • Andersen

  Hej Anette.
  Jeg kunne så godt tænke mig at høre din mening om ZO Skin Health produkterne. De er jo ret dyre. Hvad mener du om dem? Er de pengene værd? Tak. Kærlig hilsen A

  22/11/2021
   • Andersen

    Tak, jeg glæder mig til at høre mere, når du har tænkt over det.
    Og jeg kan godt se, at det afhænger i forhold til hvad, for tilsyneladende er de ret effektive til pigment og acne.
    Men hvad med løs hud (alder over 50) og rynker?
    Og i forhold til at købe andre billigere produkter, som f.eks. a-vitamin creme?
    Kh A

    23/11/2021
 • Charlotte

  Kære Anette
  Jeg står og skal købe mit livs første ansigts olie
  Tænker min flotte nyligt Fenol peelede hud vil have godt af lidt olie i kulden når jeg igen må bruge andre produkter end nu hvor det kun er Decubal
  Men jeg synes det er en jungle med alle de forskellige olier og jeg er meget i tvivl om hvilken en jeg skal købe ?
  Måske Baks olie fordi den er probiotisk …?
  På et tidspunkt skrev du at squalene olie er den olie det minder mest om det sebum vores hud i forvejen har er den så bedst ..?
  Peter Thomas root har en squalane olie men der er jo også Rudolf facial ligth olie
  jeg har svært ved at gennemskue hvilken olie der vil være bedst til min hud kan du hjælpe mig med at vælge retning,
  Tak fordi du gør hudpleje så spændende og sjovt ❤️

  Kh Charlotte

  22/11/2021
 • Karin VS

  Kære Anette!,
  Har lige et lille spørgsmål, for jeg har altid forstået det på den måde at det er meget vigtigt at a-vitamin produktet kommer tættest på huden, og derefter kan man – efter behov – bruge fugt, olie osv.
  hvad siger du?
  Knus Karin

  22/11/2021
 • Rebekka

  Hej Anette. Læste lige at Ecooking peeling ikke længere indeholder salicylsyre..er der en anden du kan anbefale istedet?
  Tak for altid spændende læsning! Kh Rebekka

  22/11/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.