Når det betaler sig at være billig

Med billig mener jeg prismæssigt under 100 kroner for et serum.

Jeg er netop landet hjemme hos mig selv efter en intens foredragsrundtur i Aalborg, Aarhus, København og Odense herligt arrangeret af Bidro og Vibeke Silke Guldager. Og det er noget af det bedste, jeg ved – at være på landevejen og møde mennesker, som også interesserer sig for hud.

Under live gennemgang af Hudplejepyramiden® slår jeg altid et stort slag for, at det er godt at kunne sine ingredienser. Bare til husbehov og bare de vigtigste – dem, der nyder den tungestvejende dokumentation. På den måde er nemlig nemt at shuffle mellem produkter op og ned ad prisbarometeret. Nemt for eksempel at erstatte sit yndlingsserum en måned, hvor budgettet måske er stramt, fordi du ved, hvad – der også på et lavere prisniveau – sikrer et målrettet og godt serum. Jeg er klar over, at konsistens, finesse, skin feel, øko- eller ej osv. er nuanceret. Men grundprincipperne er der styr på. På samme måde som du i supermarkedet skelner mellem proteiner, kulhydrater og fedt.

Apoteket har gode bud (som jeg vender tilbage tilbage), men også Matas. I går kom jeg hjem med stribevis af prisfornuftige sera til forskellige formål – alle i 30 ml:

 • 2% Hyaluron Booster Serum fra Matas Striber til 75 kroner er et virkelig godt køb. Du får udover solid fugtmætning også beskyttende og sågar smidiggørende E-vitamin. Rent hurra.
 • 10% Niacinamid Booster Serum fra Matas Striber til 75 kr. er et decideret scoop, hvor der i et og samme produkt er multitaskeren B3-vitamin (niacinamide), fugtmætning, fugtforsegling (squalane) og igen E-vitamin. Smart som undertrøje under alt. Morgen som aften.

Hvad der giver en smule mindre mening fra Matas Striber:

 • Anti-wrinkle Serum (og før du tænker oooppps til det navn, så lad være, for anti-rynke er jo konkret i modsætning til anti-age). Men det du får her, er fugt, fedt og antioxidanter – altså grundvedligeholdelse. Ikke noget, der mildner rynker.
 • Glow Serum fra Matas Striber gør mig mest af alt forvirret, fordi det er alderskategoriseret til 65+. Altså der er jo ingen under 65 år, der ikke vil have gavn af indholdet.

TIL EFTERTANKE: De to øverste produkter er et værdigt alternativ til The Ordinary, som du muligvis vil finde pænere (men mindre praktiske pga. glasemballage og pipetter). Måske er der også noget rart i at købe ind lokalt, selvom det kan være et argument, at der jo også er nogen, der vil blive glade for løn på Estee Lauder-fabrikkerne (som ejer The Ordinary). Det må være en smagssag.

@beautyspace på INSTAGRAM

07/11/2023
Derfor imponerer de her 3 nyheder
Hold øje med 3 danske nyheder
10/11/2023
D-vitamin er en overset gamechanger for huden
D-vitamin vigtig på hudlægens ordre

Kommentarer

 • Sabrine

  Hej Anette,
  Tak for de gode anbefalinger når man netop er løbet tør for netop de ingredienser 😊
  Må jeg spørge om du også har gode (billige) bud på c-vitamin?
  Igen tak for sådan en god forklarende blog!

  16/11/2023
 • Helle

  Jeg har brug for hjælp.
  Mine to drenge er i Forsvaret og derfor meget ude året rundt.
  Jeg vil gerne købe en god ansigtscreme til dem til vinteren og også til sommer.
  Det skal være simpelt, da de ikke kommer til at stå med flere forskellige produkter 😅
  Hvad vil du anbefalde, der indeholder mest, så de er godt dækket ind?

  09/11/2023
 • Susanne Staudt

  Jeg kigger på indholdsfortegnelsen bag på div cremer og serum (som du sagde til foredraget at man skal gøre) Jeg kan jo bare ikke se hvor meget der er af det der i 🤔
  Der står jo bare indeholder Hyaluron eller niacinamid ????
  Hvordan finder man så ud af hvor man får mest for pengene.

  08/11/2023
 • Janne Kastrup

  Tak Anette – jeg prikkede til dig vedr Matas, så fedt at du tager den. Jeg gjorde det mest af nysgerrighed.
  Jeg har lister i min mobil med mist, serum mv som du anbefaler i dine bøger og her på Beatyspace. Overvejede at vise dig det til foredraget i Kbh, men synes alligevel det var lidt for nørdet 😉
  Dejligt at Matas kan være med, selvom jeg nyder alle de andre mærker jeg har stående – måske mest pga udseende – men Matas kan jo bare stå i skabet eller være med på ferie.

  08/11/2023
  • Tina

   Hej
   Er det anbefaling af selve produkter i bøgerne?
   Er lige startet på den nyeste bog 👌
   Bh.
   Tina

   08/11/2023
 • Simone

  Jeg overvejer kraftigt at købe produkter fra filorga men jeg synes de er møg dyre er de såå gode iforhold til billiger produkter? Vh simone

  08/11/2023
 • Anette Hangaard Christensen

  Hej Anette

  Det er lige netop DET der konstant forvirre mig. Hvis man kan få ligeså gode billige produkter, hvad er argumentet så for at købe de dyre produkter ? Er der forskel på kvaliteten af ingredienserne ? For der må være noget der gør at man kan få fx Hyaluronsyre til 70kr. En et andet produkt koster + 200kr

  Mvh Anette

  08/11/2023
 • Tina Mortensen

  Hej
  Jeg er ikke sikker på at jeg helt forstår omkring de billige striber. Du skriver ikke noget om indholdet i glow swrum, men kun at man også under 65 har gavn af indholdet og til sidst skriver du, at de 2 første er nogle hæderlige forslag til gode billige produkter.
  Er matas striber glow serum en no go eller er der et nogenlunde niveau af gode ingredienser?
  Bh.
  Tina

  08/11/2023
   • Tina

    Det link kan jeg så ikke lige se..
    Der er et link omkring 65+ aldersbetegnelsen, men i det link står lidt om dagcremen… Så jeg ved faktisk ikke hvor jeg skal se..

    08/11/2023
   • Tina

    Jeg kan altså kun se et link i teksten om glow serum og i det link står der noget om glow dagcreme. Det besvarer ikke spørgsmålet om serum er noget værd?
    Og jeg er lige startet på din nye bog, så bliver sikkert snart klogere på ingredienser, men vil indtil da godt vide om lige den glow serum er værd at smide penge i… selv om det kun er et lilje beløb.

    08/11/2023
 • Hanna

  Matas Firming serum (den lilla) er helt fantastisk – et powerhouse af stjerneingredienser!!

  08/11/2023
 • Anni

  Min SU-fattige datter køber serums fra Ivy Aia i Normal. Her står ingredienser på forsiden ligesom The Ordinary. Er der nogen, der kender det mærke? Er det godt?

  Bortset fra den irriterende aldersbetegnelse er indholdet i Glow-serien så ligeså god som de andre to serums, du anbefaler fra Matas? De har tilbud på gaveæske for tiden 😀
  Kh
  Anni

  08/11/2023
   • Anni

    Sorry, det overså jeg 🫶🏼

    08/11/2023
 • Jette B

  Jeg har netop købt de to øverste serum. Jeg er meget positiv og det er ikke sidste gang. De gør en forskel som undertrøje nat og dag. Nemme at dosere, og ikke i glas.
  Dejligt med en anbefaling af Matas egne produkter.

  08/11/2023
 • mette jørgensen

  Er godt klar over det ikke er et billigt serum, men hvad er din mening om BEAUTÉ PACIFIQUE symphonique serum ?

  08/11/2023
 • Sarah

  Kan de to serum bruges sammen? Ligesom jeg pt. blander The Ordinarys Hyaluron og Niascinamide 🙂

  08/11/2023
  • Ida

   Jeg har anbefalet det før, men i Matas’ forming serum er der både hyaluron og niacinamid – så behøver man slet ikke at blande.

   08/11/2023
 • Pernille S

  Hvor dejligt du kommer med billige, men gode alternativer til de dyre sera! Tak! Og så kan jeg godt lide du har fokus på Matas, idet man her kan opspare point således, at der kan spares endnu mere. Tænker det kunne være gode gaveideer nu det snart er jul💗

  07/11/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.