Breaking news – det gælder din selvbruner

Solmatematikken er nådesløs. Det handlede gårsdagens indslag om på Go’ Morgen Danmark.

De fleste ved i søvne, at tøj, skygge og solfaktor beskytter, men hvad de færreste er klar over, er, at selvbruner i den forbindelse også er værd at se på. Så meget, at der er solide studier på det – bl.a. har hudlæge og forsker Hans Christian Wulf undersøgt det i en grad, så anbefalingen ikke er til at kimse ad. For selvom selvbruner ikke er kategoriseret som solbeskyttelse, så bliver huden beskyttet. Godt nok kun med en faktor, der svinger mellem faktor to og fire, men som supplement nedsætter brugen risikoen for solforbrænding.

Derudover bliver det for mange en erstatning for solariet, ligesom man bliver mindre tilbøjelig til at solstege for længe. Der er samtidig tale om en slags grundbeskyttelse, som holder i næsten en uge, mens SPF jo er noget, der skal på dagligt.

Heldigvis er selvbrunere blevet meget mere hudplejende og meget mindre  skrækindjagende. Stribernes tid er ovre, selvom det giver bedst resultat at eksfoliere huden først – og bagefter være religiøs med fugtmætning. I går havde jeg valgt to næstegenerations-selvbrunere, som ingen vil fortryde at have inden for rækkevidde.

 • Sprayen her fra Mine kan nærmest se om hjørner – hvis jeg fx sprayer den på armen, laver den ikke en fartstribe, men fordeler sig pænt også på kringlede områder som albuer. Indeholder parfume. Jeg har købt min fysisk her, men du finder den også online her.
 • Woods bland selv-dråber er geniale, intet mindre. Der er nemlig tale om god fugtmætning sammen med blødgørende aloe vera og en dobbeltindgang til selvbrunereffekten med de to sukkerstoffer DHA og Erythrulose – ingen parfume og til en fornuftig pris.

STADIG NERVØS FOR OVERGANGE? Så brug den livrem & seler-børste, som jeg skyndte mig at klikke hjem fra Skinsense efter min søns kæreste fortalte mig, at den er verdens bedste til at stensikre sig et ypperligt resultat  – er virkelig rar på huden. Se hvordan en på kameraholdet ikke kunne modstå fristelsen til at prøve i går.

IKKE BREAKING, MEN OVERRASKENDE er det med beskyttelsen fra selvbruner. De videnskabelige undersøgelser lavede Wulf nemlig allerede tilbage i 2004, men de færreste er klar over den ekstrabeskyttelse, der er at hente.

VIL DU HAVE MERE AF BEAUTYSPACE? Så hop kvit og frit med her. Så får du besked i din indbakke, når der er nye artikler.

@beautyspace på INSTAGRAM

17/05/2023
For dig, der vil ha’ min NYC-agenda
Til dig der bad om min New York-agenda
22/05/2023
Sådan får du bedre hud med årene – billigst
Videnskabens opskrift på en friskere hud

Kommentarer

 • Charlotte

  Hej Anette 🌸

  Kan en af disse selvbrunere bruges i ansigtet af min teenager søn med tendens til lidt urenheder? ☀️

  Søndagstanker fra
  Charlotte

  21/05/2023
 • Christina

  Skal selvbrunersprayen fra Mine på før eller efter anden creme?

  20/05/2023
 • Kirsten V

  Tusind tak for alle dine anbefalinger!!!!

  Jeg læste tidligere at du kom ekstra spf på inden GinZing™ SPF40
  Jeg kommer det altid på til sidst.
  Håbet meget du lige vil bekræftige om spf først eller sidst når bruger tinted dagcreme.
  På forhånd mange tak.

  19/05/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.