Dør-åbneren til din hud begynder med A

Visual_beautyspace.dk

Du kan få ret så meget mere ud af alle hudplejeanstrengelser ved at sparke døren bedre ind. Ikke så hårdt som det lyder, men lempeligt, kontrolleret og med to virkningsfulde streger under. Der er i den sammenhæng tre ting, som er værd at vide:

 1. AHA (er forkortelsen af eksfolierende frugtsyrer) virker på huden som en døråbner, der får alt, hvad du efterfølgende smører på til at nå hurtigere og bedre frem. Det giver mening med eksempelvis A-vitamin og vækstfaktorproteinen EGF. Men jo ikke med SPF og er derfor én af grundende til, at AHA-produkter oftest bliver anbefalet til om aftenen.
 2. Når det gælder kombinationen af først AHA efterfulgt af EGF fra Bioeffect, så hører den til mine favoritter. Her er det vigtigt med et vandbaseret frugtsyreprodukt, fordi EGF som en anden enspænder har det stramt med især fedtstoffer. På billedet ser du to gode eksempler: (A) Comfort Zones Peel Pads med en blanding af glykolsyre og C-vitamin (skal ikke vaskes af) og (B) Filorgas velblandede AHA-miks, der fungerer som en 2-minutters maske, der skylles af. Når AHA er vandbaseret, kan du bruge EGF umiddelbart efter, som i den tid det tager at børste tænder.
 3. Rettighed omhu er vigtigt, når det gælder AHA. Lidt er nemlig dét, der bringer hud i væsentlig bedre og flottere form, hvorimod for meget kan irritere, så du gør mere skade end gavn. Læs derfor altid brugsanvisningen og husk zoom-spejlets (koster ca. 80 kr. i Matas) gode hjælp til at følge med og blive klog på egen hud.

SNUP TIPPET: I morgen sættes anmelderholdet. Og vinderen her bliver trukket.

21/04/2017
Vildeste makeup til sart hud og alle os andre
Historien om, at man kan, hvad man vil
25/04/2017
Anmelder-hold, anti-age vaccine og Botox-creme (for real)
Styrke er det nye skønhedsideal samtidig med, at Botox-cremen er en realitet

Kommentarer

 • Tine Hansen

  Hej Anette,

  Jeg står lidt i noget af et dilemma. Jeg vil super gerne udskifte mine nuværende produkter, da jeg ikke synes de gør noget særlig godt for min hud.
  Jeg er rigtig ked af min hud og vil gerne gøre noget godt for den. Kunne derfor rigtig godt tænke mig at komme i gang med noget, hvor det virkelig er tydeligt at se og mærke en forskel.
  Jeg spørger dig, da jeg ikke har nogen ide om i hvilken kombination og rækkefølge samt hvor ofte jeg skal anvende de forskellige produkter. Jeg har ikke noget problem i at skulle anvende flere forskellige produkter!

  Jeg har en masse forskellige ”hudproblemer” som jeg håber er muligt at kunne mindske samtidig.

  Jeg anvender på nuværende tidspunkt faktisk kun en BHA creme (T-zone peeling fra pudderdåserne). Om dagen bruger jeg en mineral pudder/foundation oven på, og jeg synes lynhurtigt at min hud kommer til at skinne og ser og føles enormt fedtet. Samtidig er jeg også en smule tør og min hud skaller i området omkring og på min næse – nogle gange også i panden.

  Derudover lider jeg af hudorme (i panden, på kinderne, hagen og i sær på næsen) og i perioder også af urenheder.

  Min hudtone er desuden meget ujævn – nærmest lidt rødlig-agtig – og i sær i panden har jeg en del pigmentforandringer og/eller noget der ligner gamle (flade) ar fra urenheder.
  Jeg har også en smule rynker omkring øjnene og i panden.

  Jeg har tidligere forsøgt mig med dermaroller og produkterne (serum + creme) fra serum 8, men har ingen ide om ingredienserne deri gør hvad de skal eller om det bare er spild af tid og penge.

  Hvilke produkter vil du anbefale mig at investere i? Jeg har en HEL tom hylde på mit badeværelse som bare skriger efter at blive fyldt ud! 😀

  Måske jeg også lige skulle nævne, at jeg er 27 år gammel 😀

  Mvh
  Tine

  23/05/2017
 • Mia T. L.

  Peel masken fra Ecooking er virkelig også god inden Bioeffect om aftenen 🙂

  04/05/2017
 • Anja Vind

  Kære Anette

  Jeg har perioral dermatitis (udslæt omkring munden) der kommer årligt i foråret. Duer EFG til at få styr på eksem/udslæt også?

  02/05/2017
 • Susanne

  Jeg vil blot lige sige at jeg har haft kontakt med pudderdåserne og både deres makeupfjerner og AHA serum er vandbaseret og kan bruges før egf serum

  27/04/2017
 • Katrine

  Kunne en aften rutine være:

  1. Rens
  2. 10% aha tonic (vandbaseret)
  3. EGF serum
  4. Olie
  5. A vitamin creme

  Morgen:
  1. Rens
  2. 10% tonic
  3. Serum med 75% hydraulic acid
  4. (Olie?)
  5. 30% hydrauloc acid dagcreme
  6. Faktor 30 solcreme

  ? Håber du vil vejlede da jeg er blevet temmelig forvirret over hvad der virker bedst

  På forhånd tak.

  26/04/2017
 • Christine

  Kære Christina.

  Tak, hende googler jeg lige 🙂

  26/04/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  Igen 1000 tak for indspark. Konkrete svar, men først overordnet, mht. om andre produkter er vandbaseret eller ej, så kan det ses ved at gennemgå INCI listen (altså indholdsoversigten) eller spørge producenten/eller det sted I har købt produktet. Jeg sidder ikke med alle INCI lister, så god research…

  @ Anette Ravnested – åh ja, hvis du suser lidt tilbage, så ser du den fra Lina Hanson ellers er hybenkerneolie altid godt. Og argan, hvis du er sarthudet.

  @ Jette – Det kommer der måske. Men ellers er der jo heller ikke tale om en livsnødvendighed. A-vit kommer man langt med.

  @ Karoline – Det har jeg slet ikke set. Bioeffect er plantebaseret og ikke dyrket i fx bakterier.

  @ Christine – Er ked af at skuffe dig, men her kan jeg ikke rigtig sige noget. Håber andre herinde måske har erfaring ??

  @ Marie – Det kommer lidt an på om AHA er i en maske-variant eller en daglig hudpleje. EGF kan bruges dagligt. Er der tale om en maske, så varierer det alt efter hvilket produkt, der er tale om.

  @ Marianne Gylding – ENTEN A eller B og altid før EGF.

  @ Camilla A – Har du også prøvet BHA (salicylsyre) og så efterfølgende A-vitamin. Den kombi plejer at hjælpe mod uren hud.

  @ Charlotte – Hvis du ruller tilbage på bloggen er der skrevet om det inden for de seneste par måneder.

  @ Trine – Jo, laver et indlæg på det.

  @ Julie – Dine bud lyder fine. Han nævnte blot at en 5. omgang beviser at behandlingen ikke er den rigtige, fordi man åbenlyst ikke får den rette virkning.

  @ Christina – Ja korrekt. EGF alene de andre aftner. OG 1000 tak for dit andet indspark. Det er det, der gør Beautyspacelivet så godt.

  @ Camilla A & Kristina S – Jeg bliver jo også (heldigvis) løbende klogere og læst dybere i publikationer ikke mindst. Mit bedste bud mod uren hud er BHA og A-vit.

  @ Caroline Dahl – Bioeffects officielle udmelding vil altid være at deres produkt skal på så ren hud så muligt. Det med AHA (uden fedtstoffer indblandet) er min erfaring, og også varmt anbefalet af kosmetiker Daniela Fraser. The Ordinary er gode til at tippe om hvad deres produkter indbyrdes går godt sammen med.

  @ Katrine – EGF er ikke en olie. Og fungerer det andet, så vil jeg ikke ændre på noget.

  Stor hilsen Anette

  @

  26/04/2017
 • Katrine

  Jeg bruger pt pudderdåsernes AHA serum samt beauty pacific a vitamincreme om aftenen samt dets
  Dagcreme. 2 gange om ugen bruger jeg Dior 1 minut mask. Vil du anbefale at jeg bruger EGF olien imellem AHA serum og creme og både morgen og aften eller hvordan? Ser meget frem til svar.

  26/04/2017
 • christina kragh

  Kære Christine
  60 kg + jeg forstår dig men nogle gange er det slet ikke så meget som man selv tror ….undskuld mit sprog Fuck BMI <3
  Har du hørt om Anna bogdonova ? ellers vil jeg anbefale dig at lure nærmere 😉 hun kan noget den dame også med 60 kg + det står jeg 100 % inde for
  god rejse du vil være i mine tanker <3 kærlig hilsen Christina

  26/04/2017
 • Caroline Dahl

  Kan pudderdåsernes frugtsyre bruges under EGF?

  Og hvordan ville du bruge The Ordinary’s Advanced Retinoid 2%? Kan den også bruges i forbindelse med EGF?

  Håber du svarer inden i morgen aften, hvor Magasin har rabatter Så skal der nemlig lige handles lidt 🙂

  25/04/2017
 • Kristina S

  Camilla Ahlefeldt-Laurvig
  Det ved jeg faktisk ikke, det må vi høre Anette om.

  Ellers kan du købe en lille krukke og afprøve (69 kr.)

  25/04/2017
 • Camilla Ahlefeldt-Laurvig

  Tak for tippet, Kristina S. Mon balmen også virker, når der ikke er tale om knappenålshovedstore tilstopninger, men “bare” almindelige, små drilske prikker?

  25/04/2017
 • Christine

  Kære Christina.

  Tak for dit velmenende råd. Jeg har på ingen måde tænkt mig at kaste mig ud i lavkaloriekur og masser af cardio, men når man render rundt med 60+ kg for meget på sidebenene, bliver man nu engang nødt til at tabe sig, hvis ens krop ikke kan holde til det (hvilket min ikke kan mere). Jeg har jo heller ikke lyst til at ligne Arnold Schwarzenegger, vel?

  25/04/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og kommentarer. Jeg vender tilbage med svar og input i løbet af tirsdag efter frokost. Stor hilsen anette

  25/04/2017
 • Christina

  Christine der findes ingen mirakel cremer til det desværre det ville ellers være skønt ……der er en hel del genetik i hvor vidt man får tendens til meget slap hud og hvor meget man taber sig ….der ud over er mit bedste råd til dig ud fra den videnjeg har fået igennem årene i denne jungle omkring vægttab …….tung styrketræning og masse sund mad af god kvalitet der vil du bygge din krop stærkere større muskler din hud kan strække sig ud over så den ikke kommer til at hænge …ofte sker der det når vi ønsker et bestemt tal på vægten at vi tyr til step maskine løbebånd spinning og samtidig spiser et kac indtag på under 1500 kcal …bevares ja du taber dig men du bliver ikke stærk og sund og på et tidspunkt vil din krop brænde sammen i form af skader træthed stress med mere ..på en lav kcal dieat vil du også nå et punkt der kaldes ligevægts indtag det er der hvor du så ikke længer taber dig så vil du igen skulle skrue op for træningen og endnu mere ned på kcal kan du se den onde spiral ? der findes ingen pille ingen crem der kan fikse noget for os og mit råd til dig vil være først og fremmest at smide din vægt ud droppe iden om at der skal stå et bestemt tal…men i stedet træffe en beslutning om at du vil være sund og stærk fri for evt smerter stress træthed og det opnår du kun ved masse mad jeg siger 2500-3000 kcal om dagen sund mad af god kvalitet protein til alle dine måltider ja også morgenmaden og så start med at træne styrke træning og droppe alt om spinning stepmaskiner løb osv der bare stresser din krop det kan du altid indføre når din krop er blevet i balance og stærk lær at stå stærkt både fysisk og psykisk i ordet bogstavelige forstand og du vil mærke en helt ny befriende tilgang til det at ønske sig sin krop ser anderledes ud <3 byg dig selv op indefra og ikke ude fra det holder alligevel aldrig i længden …det er en lang sej proces det tager tid men jeg lover dig at når først du gør tingene i det tempo din krop er klar til vil du se resultater du ikke turde tro på men det kommer ikke over night ved et eller andet quick fix ……..så nej der findes ingen mirakkel cremer der kan holde huden stram du kan holde den smidig med gode olier indvendig og udvendig og bygge muskler der kan stramme huden op ..og nej du bliver ikke en body builder el miss fitnes 😉 du bliver sund og stærk og det er i bund og grund det mest sexede ved en kvinde der er stram stærk sund og spiser masse mad og er glad for sin krop ik ? <3 <3<3

  25/04/2017
 • Christina

  Men Anette hvis jeg vælger filorgga AHA milk sammen med EFG hvordan gør jeg det så når filorga kun må anvendes 1x ugentligt ? bruger jeg så EFG alene de andre 6 aftner el er der en anden super combi ? min hud trænger virkelig for tiden efter en tur på sygehuset morfin drop ketogan ogg mage smerter min krop reagere voldsomt på det skidt og lige nu har jeg ikke engang overskud til at ligge ved min ynglings behandler og få min elskede fire on ice så jeg må ty til hjemme spa ……jeg er ret vild med filogra proudukter de er ret nye for mig da jeg jo er stor fan af is cilical….så den AHA lyder fristende bortset fra den kun må bruges 1x ugentligt ….men hvad er dit råd til EFG så skal bruges sammen med ….el vil du mene jeg så bruger det alene de andre dage jegikke må bruge aha fra filorga kh christina

  25/04/2017
 • Agnete

  Spændende! Er Ole Henriksens Invigorating night treatment vandbaseret, så den kan bruges under EGF?

  24/04/2017
 • Julie

  Anette, her kommer lige en “gentagelse” fra tidligere tråd.. Håber det er okay! Jeg har brug for et godt råd!

  Jeg skrev til dig i sidste uge for at høre, hvad du ville råde mig til af produkter og nye rutiner efter endt 5. isotretinoin kur…

  Ved ikke om du så denne:

  Jeg har nu fået kontakt til en ny hudlæge! Så er allerede bedre på vej mod ALDRIG at skulle have isotretinoin igen 🙂

  Virkelig interessant at høre, at du har forhørt dig hos en anden omkring mit hudproblem! Hvad mente vedkommende om det?

  Til dit råd omkring produkter, er jeg lidt begrænset på budget til hudpleje i den prisklasse 🙁 jeg er på SU, og har for nyligt fået øjnene op for det fantastiske, billige og interessante mærke The Ordinary, som du også herinde har talt varmt om!

  Jeg tænker nu, om eks Advanced retinoid 2% eller Retinol 1% som en A-vitamin løsning.. Hvad tænker du om det??

  Dertil også Salicylic Acid Soultion 2% som undertrøje!

  Jeg synes at ingredienslisterne ser ret fornuftige ud, dømmer udfra den viden jeg har opnået via din bog og lidt ekstra nørderi…..

  Har du evt også andre lidt billigere, men gode alternativer?

  Jeg ønsker så brændende, at min hud bare vil forblive nogenlunde “normal” efter denne forhåbentlig sidste isotretinoin behandling(!!!).. Det er virkelig skønt, at mærke at man bliver hørt og taget alvorligt her 🙂 tak for det!

  24/04/2017
 • Kristina S

  Camilla Ahlefeldt-Laurvig
  Min datter har haft stor glæde af Stellar Balm fra Balance Me som Anette har anbefalet til hudorme, du kan evt. læse mere i dette indlæg – https://beautyspace.dk/drabelig-afsked/

  Håber det kan være en hjælp.

  24/04/2017
 • Trine

  Vil du ikke forklare forskellen på BHA og AHA?
  Vh Trine

  24/04/2017
 • Charlotte

  Kan du hjælpe med et godt råd til løs hud og rande begge dele under øjnene??

  24/04/2017
 • Helle Rick

  Tak for et meget brugbart tip 🙂

  24/04/2017
 • Lene Jespersen

  Kender desværre ikke Filorga, det lyder interessant med AHA-Mix. Hvordan er den ifht. Akademiklinikkens aktiv pure? Kh Lene

  24/04/2017
 • Camilla Ahlefeldt-Laurvig

  Kære Anette
  Er sådan en omgang AHA også befordrende for sådan en pilfinger som mig?
  Jeg er nu 25 år og burde (synes jeg selv) være på toppen af min huds æra, men jeg er frygtelig generet af hudorme eller tilstoppede porer, som jeg ikke kan komme til livs, selvom jeg renser blidt, eksfolierer ugentligt og i øvrigt har brugt en mindre formue på diverse cremer, olier og sera. Den eneste måde, hvorpå jeg tømme de små drilske porer, er ved at trykke. Og ja, jeg ved godt, at jeg ikke må, og at det nok også er derfor, at jeg efterfølgende får bumser de samme steder, som jeg har trykket løs, men jeg er en pilfinger, og jeg synes, at tanken om tilstoppede porer og følelsen af ujævn og nærmest nistret hud på især på hagen og ved næsen er frygtelig.

  Hvad skal jeg gøre?

  KH

  24/04/2017
 • Birgitte Pedersen

  Hej Anette
  Ved du om frugtsyren fra Akademiklinikken er vandbaseret ?

  24/04/2017
 • Kære A. Skal jeg bruge både A og B, eller enten A eller B inden EGF? Skal det bruges som en kur, og i så fald, hvor længe?
  Jeg har lidt svær ved at navigere rundt i skønhedsuniverset 🙂
  Og findes der et alternativ til bioeffect, for det er noget pebret.

  24/04/2017
 • Marie

  Hej Anette.

  Jeg har en frugtsyre-peeling, som jeg fik i en af dine gode beautybokse. Men hvor ofte skal man bruge sin frugtsyre og EGF? og burde jeg investere i andre produkter som indeholder dette for at blive bedre dækket ind?

  24/04/2017
 • Agnete Nielsen

  Spændende! Er Ole Henriksens Envigorating Night Treatment også vandbaseret?

  24/04/2017
 • Christine

  Kære Anette.

  Dette spørgsmål handler ikke om indlægget, men:

  Jeg står og skal i gang med et større vægttab og min værste frygt er simpelthen slap og hængende hud (da jeg i forvejen altid har haft lidt af en ”hængebug”). Har du mon nogle mirakelprodukter i ærmet, som kan hjælpe? ❤

  24/04/2017
 • Jeg så forresten at The Ordinary har lavet et produkt med EGHF (?) hvad er forskellen på det og EGF helt konkret? 🙂

  //K

  24/04/2017
 • Jette

  Hej Anette.
  Vil gerne prøve et EGF produkt, men Bioeffect synes jeg er meget dyr. Findes der et mere budget venligt produkt ?

  24/04/2017
 • Tina KH

  Det lyder meget spændende, glæder mig til at høre og lære mere:-)
  God dag til dig!

  24/04/2017
 • Anette Ravnested

  Er det en olie du anbefaler Annette – jeg skal nemlig ud og have en ny?

  24/04/2017
 • Anja Svendsen

  Glæder mig til at høre svar på ovenstående.

  24/04/2017
 • Julie

  Tak for tip! Er Puddedrdåsernes AHA-serum også vandbaseret? Jge bruger deres AHA-serum efterfulgt af EGF (Bioeffect) – men venter altid 3-5 min fra at have påførts AHA til EGF – er det nødvendigt ved denne kombi?

  24/04/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.