Undgå bumser af solfaktorcreme

Solbeskyttelsescreme mangler stadig at vinde årets popularitetspris. For (alt for) mange er det en klistret affære, der enten opfattes som besværlig, for dyr eller forhindrer en i at få farve. Der er især tre ting, der potentielt kan ændre på det:

 • SELVBRUNER-OPTUREN

Glem tiden hvor selvbrunere havde et blakket ry. I dag er de moderne, virkelig fint skruet sammen og ikke mindst nemme at bruge – især bland-selv-dråber, man mikser med sine egne produkter. Selvom selvbruner ikke er kategoriseret som solbeskyttelse, så bliver huden en lillebitte smule beskyttet. Vi er nede og ralle mellem faktor to og fire ifølge forsker og hudlæge Hans Christian Wulfs studier, men som han selv siger, så ER det trods alt et supplement, der nedsætter risikoen for solforbrænding.

 • VIRKER DE BILLIGE LIGE SÅ GODT SOM DE DYRE? 

Sådan lød et af spørgsmålene på Go’ Morgen Danmark i fredags. Og ja, selvfølgelig gør de det i forhold til beskyttelsesdelen. Meget kan man sige om SPF, men gradbøjes kan den ikke – på samme måde som det er umuligt at være lidt gravid. Lovgivningsmæssigt er du sikret den faktor, der står på en emballage, uanset om det er apotekets kvartliter store flaske til 75 kr. eller hele rækken af de mere bekostelige.

Den reelle udfordring handler for mange også om noget andet end pris. Nemlig om det at få solfaktorcremen brugt. Og brugt får man den, hvis man bryder sig om den. Så det mest afgørende er at finde et produkt, der fungerer for en. Det næstvigtigste er mængden – se her.

 • UDBRUD & BUMSER AF SPF? SÅ SKIP ET STEP

Mange ved ikke, at hudens egne fedtstoffer flyder nemmere om sommeren. Så snart huden bliver varmere, fremmer det udskillelse af talg.  Så bruger man sin normale rutine med måske både serum, dagcreme og så derudover en solfaktorcreme, så risikerer man (selvfølgelig afhængig af ens hud) at få udbrud og bumser – det der hedder acne cosmetica, som er en slags produktforårsaget akne. Og hvem får skylden? Det gør solfaktorcremen.

Problemet er let løst ved at skifte dagcreme ud med solfaktorcreme.

BILLEDET: Smart nok kombinerer Rudolph Care deres nye selvbrunercreme med SPF, men hvad der virkelig begejstrer mig er RCs SPF-serum. I Los Angeles begyndte der at dukke solfaktor-sera op for et par år siden, og man kan argumentere for, om det ikke bare er tale om lotiontynde konsistenser. Det syntes jeg faktisk dengang, men Rudolphs er anderledes. Det bliver sommerens sikkerheds-serum for mig af to årsager: 1) Udover solfiltre tæller indholdet aloe vera, niacinamid, glycerin, havtornolie og hyaluronsyre – altså fugtmætning og en sommer-målrettet antioxidant (niacinamid). 2) Konsistensen er serumagtig flødetynd, suser relativt hurtigt ind, men så det stadig mærkes, at man har noget på.

Varedeklaration: Produkterne på billedet er presseeksemplarer. Serummet har jeg derefter genafskaffet i Magasin til 340 kr.

Coming up: 

 • Hudlægen: Uden UV-lys vil du ende som et bløddyr. Så husk balancen.
 • Vi har gjort den bedste bedre (gæt hvad dét handler om).
 • Den ene sætning hudlægen siger for at holde unge væk fra solariet.

@beautyspace på INSTAGRAM med hudlægens beskyttelses-fif

09/05/2024
Top-8 listen til kroppen
Krops-produkterne, jeg genkøber
13/05/2024
Har gjort den bedste bedre
Ansigtscremen version 2.0

Kommentarer

 • Anette Lykke Overby
  REPLY

  Hej Annette 🙂

  Hvis jeg bruger et serum med SPF i, forsegler jeg så ikke bare huden, således at det der kommer efterfølgnede ikke trænger ind i huden men bare ligger ovenpå ?

  20/05/2024
 • Anni
  REPLY

  Hej Anette, jeg har lige købt din ansigtsbeskyttelse, og jeg elsker den. Nu skal jeg snart på ferie og derfor overvejer jeg at købe RC sol serum. Tror du denne kombination af serum og din ansigtscreme er nok? Eller vil du skifte serum ud måske med RC Sun face cream 50 spf?
  Jeg kommer ikke til at ligge mig direkte i solen i flere timer, men vi vil bestemt være ud i solen en del af tiden.
  Ser frem til at høre din mening

  17/05/2024
 • Louise
  REPLY

  Hej Annette

  Jeg har et spørgsmål, der godt nok ikke lige går på solcreme.

  Jeg prøvede for nogle år siden ansigtscreme, men fik den velkendte A-vitamin reaktion.

  Jeg holdte herefter pause og har prøvet at tilvende huden med ordinarys retinoid 2% og derefter retinol 1 %.
  Jeg har overhovedet ikke reageret, men bliver nu i tvivl om det også kan handle om at A-vitaminet ikke er nok beskyttet i de glasflakser de kommer i, og derved ikke aktiv.

  Jeg mener du engang har skrevet om at emballagen for a-vitamin er afgørende.

  Er der noget om det?

  Jeg er selvfølgelig bekymret for om jeg overhovedet forbereder min hud på at kun tolerer større koncentration af A-vitamin.

  Hvad tænker du?

  15/05/2024
 • Pia
  REPLY

  Når du bruger Rudolph Care serum med spf. Hvad bruger du så som dagcreme. Er det en solcreme el en alm dagcreme?

  15/05/2024
 • Sara
  REPLY

  Hej Anette
  Svarer du ikke lige ?

  15/05/2024
 • Jette B
  REPLY

  Jeg bruger Biotherm water lover faktor 30. Den er til kroppen, men fungerer fint i ansigtet. Under har jeg serum fra PhFormula og over CC creme med spf 30 fra samme.

  14/05/2024
 • Sidsel
  REPLY

  Jeg har netop købt Origins dagcreme med spf 40 (og en snert af farvekorrektion) da jeg ikke havde succes med to forskellige fra La Roche Posay der lagde sig mærkeligt på huden.. Elsker dog også RC og vil gerne prøve Serum – er det for meget at have Serum på først og Origins-cremen ovenpå (eller din creme med spf så snart jeg er færdig med at amme som vist ikke går så godt med A-vitamin?)?

  14/05/2024
 • Christina
  REPLY

  Hej Anette,

  Er solfiltret anderledes i “ansigtsbeskyttelsen” sammenlignet med RC Sun? Jeg har brugt den i mange år, men får pludselig allergi/eksem efterfølgende. Har også lige prøvet den fra Nilens Jord samme resultat.

  Bh
  Christina

  14/05/2024
 • Viola
  REPLY

  Hvordan ved antioxidanterne mm. at de skal ligge sig under SPF? Jeg kan se mere mening i at dele det op i først at smøre serum med antioxidanter på huden og derefter et produkt med SPF? 😊

  13/05/2024
 • Louise
  REPLY

  Hej Annette

  Jeg har et spørgsmål, der godt nok ikke lige går på solcreme.

  Jeg prøvede for nogle år siden ansigtscreme, men fik den velkendte A-vitamin reaktion.

  Jeg holdte herefter pause og har prøvet at tilvende huden med ordinarys retinoid 2% og derefter retinol 1 %.
  Jeg har overhovedet ikke reageret, men bliver nu i tvivl om det også kan handle om at A-vitaminet ikke er nok beskyttet i de glasflakser de kommer i, og derved ikke aktiv.

  Jeg mener du engang har skrevet om at emballagen for a-vitamin er afgørende.

  Er der noget om det?

  Jeg er selvfølgelig bekymret for om jeg overhovedet forbereder min hud på at kun tolerer større koncentration af A-vitamin.

  Hvad tænker du?

  13/05/2024
 • Henrik Boysen
  REPLY

  Hej Annette
  Tillykke med at gå All in på beautyspace, samt fødslen af nye produkter.Jeg er helt sikker på at det kommer til at gå dig godt. F

  or mig er pris og konsistens ret vigtigt.
  For solcremen skal jo både på ansigt og hals, og så holder 50 ml. Ikke længe.

  Syntes Melissa spf 25 er ret god. Tænger ind, fugter og indeholder mange antioxidanter. 150 ml for 150.
  .på resten af kroppen og som håndcreme klare matas spf 30 sig også rigtig fint.

  Mvh Henrik 😊

  13/05/2024
 • Ida
  REPLY

  Hej Anette. Tak for altid gode og meget lærerige indslag! Det kunne være interessant at lære noget mere om “resten” af lysspektret – altså ikke UV-strålerne, men fx rødt lys og infrarødt. Er den slags godt eller skidt; synes at have læst om studier, der peger i begge retninger. Og hvad med blåt lys? Bare et lille ønske om at lære mere om dette emne via din kyndige formidling 🙂

  13/05/2024
 • Tina
  REPLY

  Hej Anette.

  Jeg tror, at et kemisk filter der ikke bliver renset ordentligt af fluks giver hudproblemer.

  God dag
  Tina

  13/05/2024
 • Sara
  REPLY

  Hey Anette , har fundet en solcreme fra mærket revuele. Er meget glad for den men sammentidig lidt usikker på den er MEGET billig. Og der tænker jeg om den måske ikke er så god ? Vil du kigge lidt på den ?

  https://revuele.eu/products/face-care/facial-creams/revuele-sunprotect-daily-face-cream-oil-control-spf-50/

  13/05/2024
 • Sarah
  REPLY

  Jeg har på din anbefaling brugt Madara infinity mist i mange år og ELSKER den og min hud har det så godt af den. Men de har informeret at den udgår 🙁 kan du anbefale en anden god mist med de gode ingredienser og som beroliger og gennemfugter huden? Uden at koste en halv bondegård. 🙂

  13/05/2024
  • Mette
   REPLY

   Åh, samme her. Den mist er SÅ god. Jeg kan se at der tidligere også er blevet anbefalet Rudolphs Mist Delight, men jeg synes den er lidt mere “klistret” end Madaras, så håber også at høre om andre alternativer her.

   14/05/2024
 • Anette
  REPLY

  En af de grimme ting i SPF til ansigtet du måske har glemt at nævne i artiklen, er at utrolig mange fabrikanter smider en velvoksen omgang dimethicone/methicone/polysilicone/etc i deres produkter til ansigtet, herunder SPf.

  Den hypede supergoop er fuld af det lårt. ALLE varianterme i øvrigt (jo, jeg har møjsommeligt tjekket alle varianter på hylden i Magasin).

  At vi i 2024 stadig ikke har lavet en forordning der forhindrer den slags, er mig en gåde, men det er jo nok fordi at ingredienserne er sikre, stabile og ikke (endnu) udgør en sundhedsfare.

  De udgør dog en bumsefare….

  13/05/2024
 • Karoline L
  REPLY

  Omg! Jeg får de vildeste udbrud på brystkassen om sommeren og det hjælper ikke at rense solcremen af.

  Det er som om solcremen stopper porerne til.

  Har prøvet non-comodegnic produkter også og det gør ingen forskel 🙁

  13/05/2024
  • Camilla
   REPLY

   Har du prøvet fysiske filtre? Fx Karmameju.

   13/05/2024
  • Julia Venus
   REPLY

   @Karoline, jeg har været udfordret af solcremebumser i ansigtet – særligt omkring næsen ..og har derfor hadet solcreme i ansigtet😩
   Men nu har jeg fundet løsningen:
   Biodermas AKN Mat Fluide SPF30 👍
   Ingen udbrud!

   20/05/2024
 • Louise
  REPLY

  Jeg bruger Rudolph Care Sun face serum og så din Ansigtsbeskyttelsen ovenpå – det er et perfekt makkerpar. Kun lidt fedtet, men ikke noget der ikke kan fikses med lidt pudder 🙂 optur! (har kombineret hud)

  13/05/2024
  • Louise
   REPLY

   og glemte self. at jeg starter med niacinamid allerførst.

   13/05/2024
 • Jane
  REPLY

  Hvordan ser man, om en solcreme beskytter mod de lange / ultra lange UVA stråler? Jeg har forstået det sådan, at det er dem, der giver de brune pigmentpletter…?

  Er det hvis der står
  Broad spektrum
  Ultra Long UVA
  Long UVA
  PA++++
  eller?

  Jeg er forvirret …. 😅

  13/05/2024
 • Maria Lisette Jacobsen
  REPLY

  Åh jeg elsker RC Sun face cream hele året rundt! Det er den eneste dagcreme jeg bruger!

  13/05/2024
 • Maj
  REPLY

  Hej Anette
  Tak for tre fine produkter, som alle står på hylden. Ift mængde af solcreme har du i et indslag nævnt, at man skal bruge en mængde svarende til en teske (5 ml) til ansigtet, for at solfaktoren holder. Hvad med din ‘Ansigtsbeskyttelsen’, gælder der her samme mængde, eller kan man bruge mindre? Så meget dagcreme vil jeg ikke normalt bruge – og så er der jo også kun til ca 2 ugers brug i tuben.

  Mvh Maj

  12/05/2024
 • Inge HG
  REPLY

  RC’s SPF serum… vil du ikke forklare hvordan med den ? Skal den under ansigtssolcreme, under dagcreme el er den nok alene?

  12/05/2024
 • Mia
  REPLY

  Hvad er forskellen på din ansigtsbeskyttelse og Rudolph Care Sun face serum? Altså udover det åbentlyse, at din har a vitamin og en højere SPF? 🙂

  12/05/2024

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.