Få 10 gange mere ud af din hudpleje

Visual_beautyspace.dk

Hyaluron

Kan du ikke bare skrive, hvad jeg skal købe?, skrev Trine her.

Nej. Det er der for meget godt til. Og for meget forskellig hud til. Men jeg kan forhåbentlig bidrage til at klæ’ folk bedre på. Gælder det eksempelvis A-vitamin, så peger jeg på håndfulden af gode producenter som Environ, Beauté Pacifique, Verso, The Ordinary og Dermalogica. Jeg deler også verdens måske mest enkle redskab til at rangordne de ingredienser, vi ved, der virker. Forhåbentlig som hjælp til, hvad du skal gå efter. Hvornår og hvorfor. Bunden giver mening om dagen. Midten og toppen er god til om natten. I grove træk. For dig der vil have det endnu mere detaljeret og og step-by-step, er der bogen, som også bibliotekerne har.

Der er også noget andet, det betaler sig at vide. Både penge- og hudmæssigt. Nemlig de ingredienser, der forstærker hinanden som bedre ægtepar. Måske ikke op til ti gange. Nogle gange mere, andre gange mindre. Det gælder bl.a.:

A-VITAMIN & HYALURONSYRE

Strygejernsvitaminet A, hvor mere kollagen og udglatninger af linjer hører til de veldokumenterede fordele. Fugtmættende hyaluronsyre er blandt de gode makkere til det potente vitamin, som for nogen ( i starten) kan virke udtørrende. Eksempelvis A-vitamin fra dermalogica og hyaluronsyre fra The Ordinary. Bruger du to produkter, så lad altid det mest vandede, det tyndestflydende, komme på først.

ANTIOXIDANTER & SPF

Netop kombinationen af SPF og antioxidanter fungerer som livrem og seler – og det er der ingen, som ikke har brug for. Frem for at gå op i solbeskyttelsesfaktor, som altid gør en creme mindre hudkærlig, så hold dig til SPF 15 uden at fedte med mængden. Smør altid antioxidanter på først via mist, serum eller begge dele. Det rækker også med frisk, dog afkølet, grøn te fordelt med en vatrondel.

FRUGTSYRER OG EGF

Kosmetiker Daniela Fraser hører til fangruppen, der fremhæver peelende frugtsyrer (AHA) som hurtige og effektive, når det gælder om at gøre hudoverfladen mere jævn og glat. Samtidig virker AHA som døråbner for andre ingredienser, eksempelvis EGF og A-vitamin. Her er et eksempel fra Ecooking på frugtsyre, der er til at betale.

NIACINAMID OG SALICYLSYRE

Professor og hudlæge Peter Bjerring jubler altid over at niacinamid (B3-vitamin) og salicylsyre gøre indtryk på huden samtidigt. ”Udover at mindske linjer virker niacinamid beroligende og anti-inflammatorisk, mens salicylsyren har en let peelende virkning, som alt i alt giver en friskere hud”, lyder rådet.

SNUP TIPPET: Du finder flere konkrete anbefalinger her.

HELENA CHRISTENSENS MAKEUP-OPSKRIFT: Kommer fredag som lovet til alle på listen her. Sammen med kontrol af olieudslip. Så løb ikke for langt væk.

Pukka

29/03/2017
Vær forberedt på den her trend
Fra makro til mikro.
31/03/2017
Opskriften på Helena Christensens makeup
Bag gløden gemmer sig bl.a. en skræddersyet primer, som du også selv kan blande

Kommentarer

 • Hvor kommer C-vitaminet så ind i billedet ? Og hvem vil det gerne danne par med ?

  Og … Hvordan HULEN får man klappet det hele ind i den samme daglige hudplejerutine ???!

  Skal man simpelthen køre forløb ?
  Så man tager 3 måneder med hyaloron og A-vitamin og derefter 3 måneder med frugtsyre og EFG og så fremdeles ?

  Eller må man skifte så man kører noget forskelligt på dag 1,2 og 3 og så forfra igen ?

  Hverken A, C eller EFG er jo specielt velegnede til at gå ud i solskin med, så derfor er de vel bedst om natten …

  Og så fugt+antioxidant+spf om dagen

  Jeg leder simpelthen efter rytmen man bruger de forskellige produkter i.

  Det er vel næppe sundt at køre en slags syre og vitamin den ene dag og så en anden slags syre og vitamin den anden ?
  Eller er det ?

  14/04/2017
 • Helle

  TAK! Det var lige præcis denne oversigt jeg har savnet. Jeg har købt hyaluron syre og niacinamid fra The Ordinary og var i tvivl om, hvilken der skulle oven på min BHA om morgenen og under min Super 3 Booster om natten. Dét ved jeg nu – hurra!

  Man læser så mange modstridende svar på nettet, hvor nogen advarer mod at mixe BHA og Niacinamid, da den kemiske reaktion skaber nicotinic acid, som forårsager rødme hos mange. Andre mener AHA og BHA mindsker effekten af retinol (dén myte maner Paulas Choice dog i jorden).
  Men jeg stoler på dig Anette, så endnu engang tak for ovenstående oversigt.

  08/04/2017
 • Pernille Sparsø

  Tusind tak for svar, kære Anette.
  God søndag!

  02/04/2017
 • Christine B

  Tusind tak for svar med antioxidant mist. Ved du hvordan Rudolph care’s ansigtsmist er ift. indhold af antioxidanter – den er jo noget billigere 😀

  01/04/2017
 • Eva Høj

  Hej Anette, jeg søger et råd, jeg har igennem nogle år brugt Elisabeth Arden Pro og det har fulstændig fået styr på min hud, hvilket jeg er så glad for. Men det er en bekostelig affære, og ikke at jeg ikke gerne betaler for at have smuk hud, men jeg tænker at der måske er enkelte af produkterne der kan erstattes med billigere alternativer. Ved du om man eks. med fordel kan skifte rens eller andet ud med produkterne fra eks. The Ordinary? Jeg synes det er en jungle og jeg er bange for at lave rod i mit ellers fine resultat. Håber du kan hjælpe:-) De bedste hilsner Eva

  01/04/2017
 • Henrik Boysen

  Hej søde Anette 🙂
  Du snakker så tit om gode fugtserumer. Jeg er helt vild med denne her fra Ziaja,
  fra deres Saffron Line kaldet, Hyaluronic Lifting Gel.
  Den løfter bestemt ingen steder 🙂 men den giver godt med fugt. Blandtandet på grund af en god portion hyaluronsyre, glycerin og carbamid.
  Bedste af alt, ingen parfume, farve eller silikoner 🙂

  Det er en gel som jeg syntes trænger super hurtigt ing uden på nogen måde at føles klistret som nogle geler godt kan.

  Den koster 38 kr. for 30ml, og kan fås på ziaji.dk.

  Ingrediensliste:
  Aqua (Water), Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Hexapeptide-9, Glycerin, Crocus Sativus Stigma Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben.

  Rigtig god og solrig weekend herfra 🙂

  01/04/2017
 • 1000 tak for dejlige ord og kommentarer. Konkret:

  @ Christine B – Ja, den fra Grown Alchemist.

  @ Charlotte – Tag direkte fat i Environs Mette. Hun vil kunne guide dig.

  @ Anne A – Selvfølgelig. Mælkesyre hører under AHA (altså frugtsyre), BHA = salicylsyre.

  @ Kirsten V – Det har ikke verdens største betydning i det tilfælde. Ingen af delene laver en hinde, der gør det svært for ‘den anden’ at komme til. Så hvad din hud har det bedst med.

  @ Pernille S – Du kan altid bruge A-vitamin. Huden bliver stærkere af A-vitamin. AHA vil jeg holde mig fra i de store sommermåneder, alternativet er at være mere end omhyggelig med sol og beskyttelse, og ALTID huske antioxidantundertrøjen.

  @ Lotte M – meget få procenter til forskel. SPF 30 rækker fint, også faktisk SPF 15. Det handler mere om at smøre nok på.

  @ Katrine R – du finder dem på deciem.com

  Stor hilsen Anette

  31/03/2017
 • Katrine R.

  Hej Annette, tusind tak for et herligt konkret og lige-til-at-gå-til-indlæg! Det er værdsat.
  Har forgæves forsøgt at lure mig ind på hyaluronsyre fra The Ordinary – er du sød at lægge et link op?
  Ellers kan Kirsten V måske hjælpe

  31/03/2017
 • Annie

  Endnu et af de skriv der bliver gemt… Tak for din blog. Min hud er glad for den 🙂

  30/03/2017
 • Lotte Munk Andersen

  Hej Anette
  Hvor stor forskel er der i beskyttelse imellem spf 30 og 50? Jeg har haft lidt pigmentpletter i ansigtet, men har også en solstift til udsatte steder med spf 50. Tænkte at Vita Liberata olie serum spf 30 ville være et køb multikøb både til ansigt og krop. Døjer med meget tør hud og tænkte at olien ville være et hit?
  Mvh. Lotte

  30/03/2017
 • Tak for sådan et indlæg! Du skriver så det er nemt at forstå og jeg stoler 100% på at du ved hvad du taler om!
  Knus herfra

  30/03/2017
 • Pernille Sparsø

  Kære Anette
  Rigtig glad for min AVST1 og AVSTgel fra Environ.. Desværre, oplevede jeg den anden dag, at min hud i ansigtet blev meget rød efter et par timers havearbejde i overskyet vejr – også selvom jeg havde faktor 30 fra Rudolph Care på. Skal jeg droppe Min AVST pleje nu da solen jo bliver mere skarp? Havde jo håbet lige så stille at kunnet gå videre til step 2 inden for længe… Synes jeg et sted har læst, at man i udgangen af april skal stoppe med denne type produkter; altså primært anvende dem i vinterhalvåret?
  Fornemmer på dit indlæg her, at AHA produkter kan bruges hele tiden, eller har jeg misforstået noget? I givet fald tænker jeg at faktor 15 vel ikke er nok? Kh Pernille

  30/03/2017
 • Tanya

  Dejlig opsummering, søde Annette! Og skønt med påmindelsen om at du også har en liste med helt konkrete anbefalinger i de forskellige kategorier. Jeg fik straks købt ind af det jeg manglede (endte med hele Danish Skin Cares serie fordi jeg er ved at løbe tør for ALT på én gang – så nu er jeg spændt på hvad du kommer op med til månedens pakke… – men heldigvis kan produkterne jo holde sig hvis man ikke åbner dem!).

  30/03/2017
 • Kirsten V

  Hyaluronsyre fra The Ordinary og The Ordinary advanced-retinoid-2 % De er tyndtfyldende begge 2. Hvilken er så mest tyndflydende og skal på først af dem ? Hyaluron vandflydende og Retinoid mere mælk flydende. Så det er sandsynligvis Hyaluron først ik ?

  På forhånd tak Anette. 🙂

  30/03/2017
 • Anne A.

  Hej Annette,

  Tak for denne oversigt, men håber du sikkert endnu engang vil forklare forskellen mellem disse 2:
  peelende frugtsyrer (AHA)
  salicylsyren har en let peelende virkning
  (lactic acid?) hører det under en af disse? og skal man bruge det ene frem for det andet hvis man har tør hud? linket til D. Frazer kommer til Complete me?
  takker 🙂

  30/03/2017
 • charlotte

  Kære Anette
  Dejligt at have en ekspert at skrive til!
  Jeg er lidt i tvivl om rækkefølgen 😉
  Efter mist påføres AVST gel, efter 5 min påføres Environ avance dfp 312, efter 5 min påføres AVST 2.
  Er det korrekt?
  Min revival masque til natten, står den alene eller hvordan?
  Kh Charlotte

  30/03/2017
 • TAK TAK TAK for tippet! Jeg er vild med det – altid godt med en venlig huskeliste over hvad der virker sammen 🙂

  Yeeeeeedssss….

  30/03/2017
 • @ Anne Amalie – Tak for din kommentar og dit indspark. Jeg tror aldrig, jeg har skrevet, at jeg IKKE anbefaler Pudderdåsernes serie. Der er utrolig mange brands derude, og du vil opleve, at nogen – også nogen som sikkert har fortjent det – ikke er nævnt på Beautyspace. Ganske enkelt af hensyn til plads. 1000 tak fordi du læser med.

  Stor hilsen Anette

  Stor hilsen Anette

  30/03/2017
 • Anne Amalie

  Hej Anette. Jeg har længe fulgt din blog til stor glæde og gavn! Jeg undrer mig dog over én ting: Hvorfor anbefaler du ikke Pudderdaasernes hudplejeserie? Den er fantastisk, især deres T-zone Peeling, der er til at betale, med dokumenteret virkning og dansk produceret. Alt sammen noget du kan stå inde for. Har det at gøre med konkurrencesager, eller har du blot ikke afprøvet deres produkter endnu? For dét synes jeg bestemt du skal så!

  Mange venlige hilsner,
  Anne Amalie!

  30/03/2017
 • @ Anne H. K. – Hvis du har den mistanke, og har brugt udeladelsesmetoden, så stop endelig. Vores hud er jo forskellig og der vil altid være reaktioner, som ikke kan forklares (sådan har jeg det fx. med allergi-medicin – har de vildeste bivirkninger ingen læger har hørt om før/eller vil tro på nærmest). Så gå uden om EGF, hvis det er din formodning.

  Stor hilsen Anette

  30/03/2017
 • Anne H. K.

  @Annette: Hov – den fætter jeg talte om var EGF. Har du hørt andre fortælle om lignende reaktioner?

  30/03/2017
 • Anne H. K.

  @Annette: Min hud bliver mat og grålig dagen efter jeg har sovet med denne fætter på. Og jeg har også fået urenheder i dagene efter som jeg har mistanke om stammer fra EGF’en. Så jeg tror ikke min hud kan lide den. Har du hørt om flere der reagerer skidt på den?

  30/03/2017
 • Christine B

  Kære Anette

  Kan du anbefale en god mist med antioxidanter i?

  Kh Christine

  30/03/2017