Foundation-fif, kun makeupartister kender

FoundationJan17

En lidt kæk overskrift, fordi jeg selvfølgelig ikke ved, hvor meget styr du har på foundation. Det kan jo være en hel del. Under alle omstændigheder kommer her talentfulde makeup-artist Kenneth Adelhardts lyn-rute til det bedste resultat. Med foundation:

 • Det vigtigste er, hvad du gør forud for brug af foundation, for den skal pinedød på fugtmættet, ikke fedtskinnende, hud. Ellers er det bedre helt at lade være.
 • Vælg konsekvent en foundation med en gul undertone, som automatisk giver glød og sørger for at ingen ser kolde eller gråblegs-triste ud. Test altid farven på kæbebenet og ikke håndleddet, som aldrig har samme farve som ansigtet.
 • Selvom de fleste ved det, så er less is more afgørende, fordi netop foundation handler om illusionen af flot hud. Derfor skal den fungere usynligt, for tro på, at grænsen mellem at ramme illusionen og ligne en med foundation er hårfin.
 • Blend, blend, blend, så der aldrig er overgange. Brug fingrene eller en pensel.
 • Læg altid – og jeg mener altid – foundation på i dagslys, som er et tarveligste lys i verden. Mens det stadig er mørkt om morgenen, så lav et tjek, når lyset kommer.

ANETTES TILFØJELSER: Makeupartister har altid to eller flere foundations for på den måde at kunne blande den præcise farvetone. Derudover vil de fleste tørhudede være gladest for en flydende, cremet foundation – og har du kombineret/fedtet hud fungerer en pudret mineral foundation godt.

BLIV EN BEAUTYSPACE-INSIDER: Snart er februars Book’n Beautybox klar og forinden tager vi en lynkonkurrence til et nyt produkt fra Rudolph Care…og så er der et besøg hos Chanels internationale og hypede makeupoverhoved. Du får et pip på mailen om det hele ved at være på listen her.

21/01/2017
Vind!
23/01/2017
De 4 vigtigste kosttilskud til din hud

Kommentarer

 • Inge

  Tromborgs mineral foundation i vanilla er altid et mega hit hos mig – hurtigt, nemt og meeeget pænt. Swiftly and with style

  31/01/2017
 • @ Mette K. Eriksen – se det er en god idé. Ofte virker det også fint bare at blande lidt creme og concealer.

  @ Marianne F – Herligt du deler den oplevelse. Tak for det.

  @ Lærke B – Jeg synes, at du i dagslys skal gå i Magasin og få prøvet. Start hos MAC, som har et bredt udvalg i både konsistenser og nuancer.

  @ Susse – Både og. Pudret mineral foundation skal kun børstes let på de store flader og ikke ind i øjenkrogene. Jo mere tør i huden man er, jo pænere bliver det som regel med cremede frem for pudret makeup.

  Stor hilsen Anette

  26/01/2017
 • Susse

  Hej Anette

  Jeg har hørt et sted, at når man er over 35, så er det bedst at bruge flydende foundation fordi den ikke sætter sig i rynkerne :). Hvad tænker du om det?

  24/01/2017
 • Lærke Bjorholm

  Skal man også vælge en gultonet foundation, hvis jeg selv er meget “lyserød” i tonen? Jeg prøvede engang med en gultonet foundation, men jeg følte at jeg fik gule “pletter”/partier i ansigtet. Har du nogen tips?

  24/01/2017
 • Marianne Fristeen

  Hej Anette.
  Var i lørdags i Magasin, Kgs Nytorv og besøge Estee Lauder standen, hvor søde Caroline hjalp med at finde den rigtige hudtone. Det foregik ved hjælp af et lille elektronisk apparat, som blev lagt på henholdsvis kind, hage og pande. Resultatet kunne derefter aflæses i displayet og Caroline lagde en foundation, Double Wear Nude Cushion stick, i den rigtige farve og resultatet blev så fint og ikke spor “make up’et”. Yderligere fik jeg en lille prøve med hjem. Det var god service.

  24/01/2017
 • Mette K. Eriksen

  Ja, foundation kan være lidt tricky. Kunne vist godt ha’ brugt nogle af rådene i mine unge dageJeg sværger også til less is more, hvad angår foundation. Er dog blevet ret glad for Loreals cushion foundation. Den dækker tilpas uden at udtrykket bliver for maskeagtig… og prisen er god. Nogle gange ville jeg ønske at man kunne købe foundation i miniature flasker. Jeg får aldrig brugt mere end en brøkdel af flasken, før den bliver for gammel. Tit har man jo også forskellige behov for farve, konsistens og dækkeevne alt efter årstid, humør og hudtilstand.

  24/01/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jette – Jeg er faktisk glad for mange, og ofte tager jeg også bare en foundation og blander lidt dagcreme i. Hvis du ruller lidt tilbage er der så fin en foundation fra Maybelline, som er SÅ fin at blande og selv skrue op og ned for dækkeevnen.

  Stor hilsen Anette

  24/01/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille J – Godt at høre. Selv er jeg også fan af en BB/CC og så et lille strøg mineral foundation på de store flader. Det ser meget ikke-makeuppet ud.

  @ Ulla Christensen – Hvis du er i Magasin/Matas, så prøv den ultratynde aqua-version fra Chanel, som jeg ved mange rosacea-ramte er glad for.

  @ Christina – Det er en lille ny ting. Men du er jo Rudolph-fan, så bliver nok glad.

  Stor hilsen Anette

  24/01/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Line L – Prøv at ring til deres kundeservice på tlf. 36394400.

  @ Camilla – Har du prøvet at gå i MAC (Magasin) og få deres hjælp til match? Vinderne er lagt på IG under indlægget.

  Stor hilsen Anette

  24/01/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Birgitte B – Det er jo heller ikke fordi, foundation er noget man helst skal bruge. Kun hvis behov. Og en BB er jo en slags foundation-lillesøser.

  @ Tanja – Imedeen erstatter ikke vitamintabletter. Spændt på, hvad du synes.

  Stor hilsen Anette

  24/01/2017
 • Jette

  Hej Annette.
  Jeg har stor glæde af CC creme.
  Har du en favorit?

  23/01/2017
 • Christina

  uhe spændende hvad der kommer fra rudolph care

  23/01/2017
 • Ulla Christiansen

  Synes foundation kan være svært når man som mig har tendens til Rosacea (for mig på hagen). Synes Cc cremen virker bedre. Hvilke mærker foreslår du her?

  23/01/2017
 • Pernille juul

  Har ledt mellem mange muligheder i nogen tid for at finde en Foundation eller mineral foundation, der ikke fremhævede mine linier (jeg er 48) og ikke gav indtryk af “bruncreme”, men bare ensartede og tonede min hud, så den blev et godt lærred. Løsningen for mig er en BB fra MAC i farven medium påført med pensel. Den udjævner min egen farve – efterlader ingen kanter og er fin mat uden at være pudret og den holder hele dagen. Det er virkelig blevet en favorit hos mig. Kh Pernille

  23/01/2017
 • Camilla Kirstine Leth Vemmelund

  Hej Anette.
  Foundation er bare ikke mig – men hold op, hvor gad jeg godt det var. Tror det kunne blive det, såfremt jeg fandt lige den jeg skal have til min hud. MEN, netop dette synes umuligt. Det er en jungle og intet synes ligesom at give et pænt resultat….

  Forresten, har du været ude med vinderne af den fantastiske konkurrence fra lørdag? 🙂

  23/01/2017
 • Line L

  Tænker hurra for Origins vita zing BB creme…den er da bare det bedste. Men ved du hvorfor den umuligt at stampe op novelle steder overhoved ?

  23/01/2017
 • Tanja

  Hej Anette. Lige et spørgsmål til imedeen. Er jo så heldig at skal teste og glæder mig meget. Vil lige høre dig omkring om imedeen tabletten erstatter mine vitamin piller (acai ) fra longo vital eller om jeg bare skal fortsætte med dem samtidig med imedeen. Ved du det ? 🙂 Kh. Tanja

  23/01/2017
 • Jeg tror aldrig, jeg bliver voksen nok til foundation. Jeg brugte det en del som ung og jeg husker det ikke som behageligt for huden. Så vælger jeg hellere en BB creme. Synes dog det ser brandgodt ud på dem, der har lagt det pænt 🙂 kh. Birgitte

  23/01/2017