Godt at vide før Botox & fillers

Lyt til dagens artikel:

Injektionsbehandlinger som Botox og fillers er populære, hurtige og ikke uden risici. Især det sidste har vi herinde været omkring flere gange, bl.a. her. Men særligt som mand skal du være ekstra opmærksom, siger eksperterne, og det har jeg skrevet om i Børsen.

Her får du et uddrag:

Fillers kan, som ordet antyder, ”fylde op”, og det er netop, hvad der typisk karakteriserer vores hud i starten af livet. Den er fyldig, ikke lagenstram. Men netop fylde har det med at forsvinde med årene,  fordi hudens fedtdepoter enten rykker rundt eller bliver mindre.

Indholdet af hyaluronsyre får mange til at opfatte fillers som noget naturligt – dels indeholder huden i forvejen hyaluronsyre, dels genkender mange ordet fra hudplejeprodukter. Alligevel er det netop fillers, der kan risikere både at pille ved mimik og give et lidt oppustet resultat. Og det kan dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau genkende, men hun siger, at der er en håndværksmæssig forklaring:

“Når det sker, er filleren lagt for overfladisk og i for store mængder,” siger hun og anbefaler, at man som klient gør sit forarbejde ved at være opmærksom på især æstetik, sørge for at se andres før- og efter-billeder og ikke mindst få afstemt med behandleren, hvad der skal ske, hvis noget går galt.

At man som mand skal være ekstra opmærksom i forhold til injektionsbehandlinger, vil nok overraske mange. Men det skyldes, at mænds ansigter er anderledes.

”Hvis et mandeansigt ikke bliver behandlet anderledes end et kvindeansigt specifikt i forhold til injektioner, ender det med en kønsløs hybrid.”

Det siger hudlæge Flemming Andersen fra Hudklinik Mølholm i Vejle. Tager vi panderynker først, så behandles de typisk med botulinumtoksin, bedre kendt som Botox. ”Her sigter man hos kvinder efter at opnå let buede øjenbryn lidt over øjenhulens øvre kant, hvor man hos mænd sigter efter lige, relativt lavtsiddende øjenbryn,” siger hudlægen og gør opmærksom på, at mænds fysiologisk mere vigende hårgrænse bliver endnu mere udtalt, hvis Botox injiceres efter den kvindelige skabelon.

Hvis man forbinder karakter med et markeret, nærmest firskåret ansigt, så kan Botox ifølge Flemming Andersen bidrage, hvis det bliver injiceret meget strategisk i tyggemusklen for på den måde optisk at gøre ansigtet slankere centralt, ligesom nedadvendte mundvige kan justeres.

En anden mulighed er at gøre som vore forfædre: Spise mere grov og tyggekrævende kost og derved udvikle stærkere kæber.

Kosmetisk sygeplejerske Christian Holm Madsen fra den kosmetiske klinik Retouch i København maner også til forsigtighed. Han oplever især yngre mænd i 20’erne og 30’erne have et lidt for afslappet forhold til injektioner: ”Og har man det, bliver man hurtigere fartblind, er min erfaring, og så risikerer man i en alt for ung alder at komme til at ligne en fra en anden planet.”

Fillers til mænd kræver ifølge Christian Holm Madsen ekstra opmærksomhed. ”Mænd som kvinder går ofte efter skarpere, mere markerede kindben, men kindben er forskellige hos de to fysiologiske køn. De er skrå hos kvinder og mere lige hos mænd. Hvis man her behandler en mand med en tynd filler-konsistens, ender det galt på måden, hvor mænd får oval-runde, sådan lidt marcipanagtige, ansigter, der hurtigt bliver monsteragtige.”

Jeg kunne ikke dy mig for at spørge om Christian Holm Madsen selv benytter sig af fillers, og han svarer:  ”Nej, men jeg udelukker det ikke i fremtiden. Lige nu vil jeg som 54-årig hellere bruge en mere afdæmpet fugtboostende behandling, der hedder profhilo. Jeg har set for mange fillers-eksempler på, hvor lidt der skal til før man ændrer karakter, og jeg har det sådan lidt … så længe, der er nogen, der gider at snave er alt godt.”

LÆS HELE ARTIKLEN i Børsen (godt bag betalingsmur) her.

Problemer med pumpen til dit Rebiome-serum? Fortvivl ikke. Pumpen har såkaldt “Airless Pump Systems”, som er med til at sikre nul spild. Det betyder, at du i starten skal pumpe ganske meget, for at få produktet ud. Et andet trick er at vende flasken på hovedet og give den et ryst nedad. Her kan det sprutte lidt, idet den sidste del af luft frigives fra flasken, når man igen pumper.

FOTOGRAF Simon Fals for Børsen. På billedet ser du kosmetisk sygeplejerske Christian Holm Madsen.

@beautyspace på INSTAGRAM

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her

05/01/2023
Pludselig tror man, at man har tør hud
Det er der 8 grunde til – alle har du en indflydelse på
10/01/2023
Jacqueline Friis-Mikkelsen om selvværd, sundhed og TikTok
Findes der en opskrift på smittende livsglæde, og en kur mod vores evige sammenligningstrang?

Kommentarer

 • Emilie

  Hej Anette,
  Ang rebiome serum: kan den både bruges AM + PM? 🙂

  Dbh Emilie

  09/01/2023
 • Anni

  “ … så længe, der er nogen, der gider at snave, er alt godt.”

  Jeg elsker den indstilling!!! Den er hermed adopteret 😉

  Kh
  Anni

  09/01/2023
 • Hilde

  Så interessant lesning, dette visste jeg ikke 🙂

  09/01/2023
 • Marie Nielsen

  Tak for spændende læsning. Christian Holm Madsen siger han ikke bruger fillers men i stedet profhilo. Jeg troede at profhilo var det samme som fillers men sprøjtet ind i flere punkter og mindre mængde. Tager jeg fejl? Og hvad er profhilo i så fald?

  09/01/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.