Kender du mon professorens solfaktor-trick?

LYT til dagens tekst her:

Du har sikkert hørt anbefalingen til bevidstløshed. Den med at skulle smøre solfaktor på hver anden time og endelig altid efter badning. Til sidst hører man ikke efter mere. Hvem jeg derimod synes, du skal lytte til, er Danmarks egen mr. solbeskyttelse, nemlig professor Hans Christian Wulf, som har en metode til det med solfaktor, og hvor der både er forskning, knowhow og erfaring bag anbefalingen.

Wulf siger, at du skal smøre solfaktor på huden ved dagens begyndelse. Vente 20 minutter og gentage. På den måde undgår du ikke bare helligdage, men er også beskyttet resten af dagen. Hvis du vel at mærke smører nok på i begge hug, og nok er en mandelstor portion til ansigtet. Og en håndfuld til kroppen.

Som hudlæge Peter Bjerring har sagt i forbindelse med et interview i Børsen: ”De færreste byder deres vægge samme lemfældige metode, som når vi smører SPF på huden. At smøre sig dobbelt ind har samtidig den væsentlige fordel, at man, alt andet lige, er dækket ind resten af dagen.” Og det understøttes altså i Wulfs videnskabelige artikel. Heri fremgår det, at 45% af det, du smører på, stadig er på huden efter 8 timer, sved og to gange badning til trods! Hele 70% er tilbage efter samme tidsrum, hvis du hverken sveder eller bader.

Til samme artikel talte jeg også med projektchef for Kræftens Bekæmpelses solkampagner, cand.comm., ph.d. Peter Dalum, som også sværger til to gange solcreme for en daglang beskyttelse:

“Når jeg står op om morgenen – hvor huden jo er tør og køligere end på en varm strand – smører jeg hele kroppen ind i solfaktorcreme. Så spiser jeg morgenmad, læser avis og børster tænder, hvorefter jeg smører mig ind anden gang, Det eneste, jeg venter med til om aftenen, er at tage min pæne T-shirt på, fordi de bliver ofte gule af solfaktorcreme.”

DET ABSOLUT VIGTIGSTE er at have – og ikke mindst forlige sig med – den solbeskyttelse, du har det godt med. Dén der fungerer for din hud. For kun på den måde bliver der brugt nok. Selv bruger jeg også dobbelt-indsmøringstricket, eller det er nok at være for kæk at kalde det et trick, måske bedre med metode. I mit tilfælde er 20 minutter mellem påføringerne bare ikke nok – jeg har brug for 45 minutter, for at huden kan kapere det.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor der lige nu er iskolde anbefalinger.

21/06/2022
Fugtmæt omkring øjnene – på den fuldfede quickfix måde
Kolde kugler fik min indbakke til at gløde i går
26/06/2022
Ingrediensen, der holder udbrud væk
Løsningen mod forstørrede porer. Heldigvis også på budget

Kommentarer

 • Dorthe

  Hej Anette.
  Hvornår kommer næste book & Beauty box?

  28/06/2022
 • Linda Naima Henriksson

  Mine øjne kan ikke lide solcreme med kemiske filtre i ansigtet, er det så en af de 2 solcremer på billedet du vil anbefale ???
  Kommer der en Beautybox med solcreme i ??? det ville være så dejligt.
  Go`sommer til dig Anette

  27/06/2022
 • Malene

  Hejsa
  Er der mon forskel på, om man bruger fysisk eller kemisk filter i relation til mængden af solcreme tilbage på huden efter 8 timer? ☺️

  24/06/2022
 • Marie

  Jeg får ofte problemer med tilstoppede porer og acne, når jeg bruger solcreme i ansigtet. Hvilken ansigts-solcreme, der måske tager hensyn til dette, kan du anbefale?
  ☀️☀️☀️☀️☀️☀️

  24/06/2022
   • Jette Sørensen

    Hej Anette
    Jeg har samme problem med acne når jeg bruger solcreme i ansigtet.
    Jeg kan ikke lige se du skriver et sted hvilken du kan anbefale som ikke tilstopper porrer/ acne

    05/07/2022
 • Anne - Sofie A

  Ja chr. Wulf kender jeg rigtig meget godt, godt link du her har lagt.
  Desværre er han jo pensioneret nu men kommer stadigvæk på BBH.
  God – solrig – weeken.

  24/06/2022
 • Salli

  Tak for godt og brugbar info 🙂
  Den Elisabeth Arden solcreme på billedet har siden du anbefalede den første gang været min absolutte favorit, til trods for at jeg har prøvet mange andre.

  God weekend <3

  24/06/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.