Min bedste morgen-rutine, live & forklaret

1000 tak for interessen og alle reaktionerne på Beautyspace-læser Dortes case udi rutine på IG @beautyspace. Lad os blive lidt ved rutinerne. For har du lyst og tid, så kan vi tage en tur på mit badeværelse – dels på Instagram live netop nu under stories på @beautyspace – og dels forklaret kort herunder. Dagtimerne kræver nogenlunde samme princip for os alle med hensyntagen til:

 • Fedtet vs. tør (de fedtede vil til en vis grad være selvsmørende, men har brug for fugt).
 • Lys vs. mørk i forhold til niveauet af beskyttelse. Eller hvis du som jeg både er lys og tidligere solmisbruger og dermed SPF-krævende året rundt.
 • Forskellige indsatsområder – eksempelvis kører jeg på med pigmentudjævnende C-vitamin pt. Du kan også have brug for at tage hensyn til evt. sarthed.

Så:

Først en eksfolierende svamp for at få lidt variation til min ellers så gode vaskeklud. Så barrierelappende fugtserum, hvor jeg har stor glæde af Oskias nye af den her grund. Så opklarende, glødgivende C-vitamin, hvor jeg er tæt på at have brugt op af Årets bedste fra 2020 – jeg passer på omkring øjnene, hvor den er irriterende (for mig). Så SPF, hvor jeg – som du ser på filmen – har klemt sidste dråbe ud af Daily Defense fra Elizabeth Arden. Til slut en isolerende oliedråbe på kinderne – for mig fungerer den dråbe også som verdens mest naturlige highlighter.

Princippet er det ultraenkle med let eksfoliering, så fugt (serum, der indeholder fugtmættende ingredienser som eksempelvis hyaluron eller glycerin), så forsegling (med creme, der fungerer til ens hud) og beskyttelse (SPF og antioxidanter).

Det mest vandede først, så det federe. i forhold til speed-filmen på Insta, så giv endelig nogle sekunder mellem hvert lag til at tingene liiiige absorberes.

I morgen tager vi et eksempel med en enklere dagsrutine.

HVIS DU VIL NØRDE NED I FLERE DETALJER om hudtyper/humør – i fagsprog hudens tilstand – og bedste produkt-match, så finder du bogen Seriøst bedre hud her. Den er også på biblioteket. Med kildeopbakning, hudlæge-fif og lavpraktiske rækkefølger.

DEN MEGET VÅGNE LÆSER vil bemærke, at ansigtsmist ikke er med i min morgenrutine pt., og det er fordi, det bliver for sjasket og for meget, når der er to sera i spil. Der mangler også en anden ting, og det er den daglige omgang strøm, som jeg er umanerlig glad for. På Instagram @beautyspace ser du de to, på en måde faktisk tre, makeupprodukter, jeg bruger for at være klar til at tage i Brugsen.

Foto: Jens Peter Engedal. Redigering: Journalist Anneline Højrup.

25/01/2021
Indhold, der forstærker hinanden
Eller som minimum er ret gode venner
28/01/2021
Snart på lager igen
A-vitamin for fuld styrke pakket ind i ro

Kommentarer

 • Cille

  Hej Anette

  Ved du om Pestle & Mortar Vitamin C 2 Phase Serum fungerer med sensitiv hud, eller bliver den for kras?

  Bh. Cille

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Cille, det kommer så meget an på, om du generelt er sensitiv i forhold til vitamin C. Du kan tjekke INCI og se, om der er noget, du der normalt er varsom overfor. Det er min bedste anbefaling.

   12/03/2021
 • Birgitte martens

  kære Anette.
  Jeg har fornylig købt hudpleje serien fra Estee Lauder – den der hedder: Re-Nutriv, Ultimate lift regenerating youth. Henholdsvis creme og surum.

  Jeg skriver, da jeg er kommet i tvivl om denne series effekt, efter blandt andet at være blevet introduceret til mærket “Bioeffect” her på din side og overvejer nu om eksempelvis disse produkter ville gavne mig mere. Jeg finder ingen anmeldelser af estee Lauders re-nutriv serie og tillader mig derfor at skrive til dig, da jeg håber du måske havde kendskab til disse produkter og ved om de er alle lovelserne værd eller om der findes bedre og mere effektive.
  Jeg er 52 år og synes lidt det er en jungle med alle de produkter og hvad man skal vælge.

  På forhånd tak for svar
  Vh Birgitte.

  09/03/2021
 • Louise

  Hej Anette.

  Jeg synes min hud er lidt ujævn og ikke så fin som jeg gerne vil have den. Jeg bruger lige nu følgende:

  Morgen:
  Vaskeklud/svamp med vand
  T-Zone peeling (Pudderdåserne) eller BHA liquid fra Paulas Choice
  Mist fra Mádara
  The ordinary hyaluronsyre
  Niacinamid (Pudderdåserne)
  Faaborg Pharma dagcreme med spf20

  Aften:
  Bioderma Micallar rens
  T-Zone peeling (Pudderdåserne) eller BHA liquid fra Paulas Choice
  Mist fra Mádara
  The ordinary hyaluronsyre
  Ansigtscremen (Fra Beautyspace)

  Mine overvejelser går på, at jeg synes jeg har ret ujævn og ufin hud. Derudover lidt rødme og store porer ved især kinder/næse. Bør jeg skifte nogle af mine produkter eller droppe nogle? Har læst der er en del alkohol i misten – er det stadig godt at bruge så?

  05/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Louise, jeg synes du først og fremmest skal læse bogen ‘Seriøst bedre hud’, hvor meget af det er forklaret. ER på biblioteket.

   08/03/2021
 • Emma

  Kære Anette,
  jeg har nu fulgt med på sidelinjen og bliver så inspireret af din tilgang til hudpleje og sundhed. Jeg har brug for hjælp til en hudplejerutine, da jeg føler, at min hud har ændret sig drastisk efter jeg fødte min datter for 2 år siden. Jeg har altid haft en meget taknemmelig hud med meget få urenheder, dog har jeg både sorte og hvide hudorme (særligt ved næsen). Jeg beskytter mig altid godt mod solen, men bliver også hurtigt brun, så en lys til mellem hudtone.
  Derudover døjer jeg med tør hud. Jeg har oplevet en del flere linjer efter jeg har født – særligt rundt om øjnene og dem er jeg rigtig ked af. Jeg synes også, at jeg har en større tendens til lidt poser under øjnene.

  Jeg har undersøgt her på Instagram, på din Youtube kanal og blog og fundet frem til noget af det jeg påtænker at prøve, men vil blive enormt glad for din hjælp.

  Umiddelbart vil min kommende hudplejerutine se således ud:

  Morgen:
  1) Rens med vaskeklud
  2) Ansigtsmist evt fra Grown Alchemist eller Beauté Pacific
  3) Serum evt fra Grown Alchemist eller den fra Dermalogica med c-vit. som du også roser meget
  4) Ansigtsolie eller creme – Har du et godt bud til min tørre hud?
  5) solbeskyttelse (tænker den fra Karmameju)

  Aften:
  1) Rens fra PH formula
  Så er jeg lidt i tvivl om det næste:
  Da jeg som nævnt har hudorme, tænker jeg, at jeg gerne vil prøve noget syre evt AHA + BHA
  , men så har jeg også læst om serum Bioeffekt EGF

  hvilken rækkefølge skal jeg bruge det om aftenen? er det serum først og så en frugtsyre dernæst? eller omvendt? Og hvilken frugtsyrecreme vil du anbefale?

  Afslutter med din egen ‘Ansigtscremen’ med A-vitamin

  Håber meget du vil hjælpe mig videre til den mest optimale hudpleje til mig.

  Hav en skøn dag 🙂

  Mh
  Emma

  04/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Emma, tak for dit indspark og for din tillid. Du skal fat i bogen Seriøst bedre hud med alle rækkefølger og forslag – den er på biblioteket (du behøver ikke at købe den). I forhold til om aftenen skal du vide, at BHA er bedst i forhold til tilstopninger og dét at komme helt ned i en porer. Sammen med A-vitamincreme.

   05/03/2021
   • Emma

    Tak for dit svar Anette.
    Så du tænker jeg skal fokusere på BHA frem for AHA?
    Hvis jeg vil slippe af med mine hudorme?
    Hav en skøn dag

    08/03/2021
    • Anette Kristine Poulsen

     @ Emma, ja helt klart. BHA er fedtopløselig og i stand til at trænge ned i vores porer som en gammeldags flaskerenser.

     08/03/2021
 • Tina+Theter

  Hej Annette.

  Nu er jeg en kvinde over 50 med diverse kragetæer ved øjnene og en begyndende hønserøv om munden.
  Jeg bruger til daglig pure hyaluronic serum fra Pestle & Mortar under min creme.
  Mit spørgsmål er: Kan jeg også bruge Pestle & Mortars nye C- vitamin serum?!
  Altså kort sagt! Er der loft på, hvor mange sera man kan bruge? Og hvordan skal man gribe det an?!

  Venlig hilsen
  Tina

  28/02/2021
 • Karen

  Hej,

  Jeg skriver fordi jeg gerne vil gøre noget godt for min hud og jeg er totalt lost i den jungle jeg synes det er at læse om hudpleje- her håber jeg meget at i kan hjælpe‍♀️

  Jeg har en tenderende sensitiv hud som kan rødme og være tør, især omkring næsen hvor jeg specielt det seneste stykke tid haft et udslæt (i mangel af bedre beskrivelse) i form af små røde udbulinger og tørhed/kløe. Jeg bruger ikke makeup og har ikke gjort det i mange år efterhånden og det sker sjældent at jeg får udbrud. Dog synes jeg at mine porrer omkring næse, hage og pande (mest mellem bryn) er en del tilstoppede og større end jeg kunne ønske.

  Om morgenen vasker jeg mit ansigt i lunkent vand efterfulgt af enten Avene hydrance intense med et par dråber af Rudolph facial oil delight eller La Roche-Posay toleraine riche. Om aftenen består min rutine pt. i Rudolph cleansing foam med lunkent vand efterfulgt af Avene eau thermale og Origins drink up intensive.

  Nu er de fleste af mine produkter ved at løbe tør og jeg tænkte derfor at jeg ville spørge nogle kloge hoveder til råds. Beklager at beskeden endte med at blive lidt lang men jeg håber meget at i kan give nogle gode råd med på vejen✌

  Mvh,
  Karen

  18/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karen, udslæt/tørhed/kløe lyder som en kombi, der kræver en tur til lægen. Derudover vil jeg foreslå dig at læse bogen Seriøst bedre hud (der er et kapitel til sart hud), for det handler om at gå minimalistisk til værks i dine rutiner. Den kan lånes på biblioteket.

   22/02/2021
 • Christina kragh

  Jep den fra hudlægen ….der står man skal skylle sig efterfølgende…. gør du det ?

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina, nej jeg bruger bare meget lidt og tager den på, når huden er fugtigvarm lige efter et bad. Det andet system med skyl fungerer ikke for mig.

   04/02/2021
 • Sophie

  Kære Anette ✨
  Jeg skal have planlagt kejsersnit om en måned. Jeg smører aktuelt min tykke mave med dejlige cremer, fordi det føles så skønt. Efter såret i maven er helet anbefaler man blid massage og smørelse. Jeg tænker, at E-vitamin og A-vitamin kunne være gode ingredienser i en creme/olie – kender du til noget, du kan anbefale til sådan et ar? Jeg drømmer jo om det pæneste ar, man overhovedet kan få
  Kh. Sophie

  31/01/2021
 • Siff+Tordenro

  Hej Anette
  Må jeg spørge om hvorfor du ikke bruger BHA eller AHA mere i din hudrutine?
  Med venlig hilsen
  Siff Tordenro

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Siff, det gør jeg sørme da også. Hvorfor tror du, at jeg ikke gør? Det her er morgenrutinen ;o)

   30/01/2021
 • Christina kragh

  Ang CREMEN fra forleden …bruger du den som der står på krukken… kom den på i badet skyl og dup huden tør ?

  29/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina, den fra hudlægen? Jeg bruger den på såkaldt ‘damp’ hud efter badet. OG KUN på kroppen. Den er fed jo.

   30/01/2021
 • Marlou

  Kære du,
  Jeg vil vild gerne prøve de produkter du har sat sammen jeg har problemer med udslet i ansigt, plus at mit børne eksem er vendt tilbage på armene.. jeg har svært ved at finde crem/olie der hjælper, kan du forslog noget? Jeg får extra hormoner for tiden, så det er nok det der fremmer mit eksem/tørhed og udslet.
  Kærligst ma❤️

  28/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Marlou, du skal først og fremmest have styr på dit udslet, enten hos lægen eller hudlægen. Derefter vil jeg anbefale dig at læse bogen (den er let læst) Seriøst bedre hud, som også er på biblioteket. Mens du venter på læge-tid, så tjek Karmamejus HERO ud. Det er et beroligende første step af fugt.

   30/01/2021
 • Andreas

  Hej )

  Vil jeg kunne bruge ansigstcremen(din) ovenpå azeilaic acid serum fra skinity skincare? Den er på 10procent. Pt bruger jeg pudderdåsernes anti age creme ovenpå, men har lst til at prøve a-vitamin

  28/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Andreas, du kan sagtens bruge Ansigtscremen ovenpå et azelainsyre-serum. Vær obs på din hudtype i forhold til, om du har brug for mere til at fugtforsegle.

   30/01/2021
 • Camilla Q

  Hej Anette,
  Hvis budgettet ikke er til en fugtserum til 600 kr. kan du så anbefale en lidt billigere udgaver?
  Jeg er til den fedtede side, men har stadig brug for noget fugt her om vinteren.

  28/01/2021
 • Louise

  Vil også gerne høre og se mere om strøm, og desuden spørge, hvor den fine fløjlsskjorte er fra?

  28/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Louise, du kan tro, der kommer strøm. Skjorten er købt i en butik i Silkeborg under udsalg. Mærket hedder Levate. Aldrig hørt om det før.

   28/01/2021
 • Maj

  Kan man godt i stedet for den fugtserum du omtaler bruge BP fugtmist ?
  Eller bruge pestle og motar hyaloronsyre ?

  28/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maj, det kan du sagtens. Der er så gode ingredienser i den mist – og så bare på med creme efterfølgende. Du kan også vælge det andet serum alternativt, men her får du ikke niacinamid med.

   28/01/2021
 • Britt Augustsen

  Hejsa. Er det muligt at få en lille prøve på Dagcremen, inden jeg køber en tube? Det gør jeg altid m nye produkter jeg ikke har prøvet før, og specielt når det er m A-vitamin

  27/01/2021
  • Britt Augustsen

   Ups, mente Ansigtscremen …

   27/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Britt, jeg kan godt forstå, at du spørger, og det er en god indstilling. Der har ikke været økonomi til prøver i den her proces. Desværre.

   28/01/2021
 • Gry Astrid Larsen

  STAMMEN, altså den stavekontrol herinde! 🙂

  27/01/2021
 • Gry Astrid Larsen

  *SKUD på stammn.

  27/01/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Er vild med, at vi kan se dit badeværelse – og ligeledes køkkenet forleden 🙂

  Din Foundation: CHANEL’s nyeste skyd på stammen:
  LES BEIGES HEALTHY GLOW FOUNDATION HYDRATION AND LONGWEAR – ikke sandt?

  Hvilke farvenr. bruger du?

  27/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry, BIG SMILE. Jeg må vise noget mere så, men ak ak ak. Det kræver jo oprydning. Det er præcis dén, og jeg er ret glad for den. Der står B20 i bunden af min. Nok lige en tand for lys faktisk, men sammen med mineralfoundationen fra Iredal bliver det perfekt for mig.

   28/01/2021
 • Tine

  Hej Anette. Du sendte for nyligt en mail ud angående aknebehandling og fugt af huden. Jeg er netop under aknebehandling (det vidste jeg sku ikke man kunne få i en alder af 32 ), så jeg havde stor gavn af din mail. Jeg er igang med min 3 mdr af behandlingen og forventer derfor at der går nogle måneder mere, før jeg kan vende retur til mere normal hud. Hvad jeg dog er helt på bar bund i, er hvordan jeg behandler og hjælper min hud tilbage på sporet efterfølgende? Min hud er til den tørre, men også den lidt urene side, hvor mine pore stopper til. Har du nogle anbefalinger der kan hjælpe mig igang, på den anden side af behandlingen. Eller evt et tidligere skriv du kan linke til? pft.

  27/01/2021
 • Tina

  Hej Anette
  Du tager noget på efter din olie? Er for at give “farve”?
  …og jeg vil troede spf altid var sidste lag ift optimal beskyttelse, enig?

  Hvad er din erfaring med genbrugs/stof skrubbesvampe? Jeg overvejer at skifte mine ud pga miljø.

  Vh
  Tina

  27/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina, ja, det er en smule foundation for at ensarte hudtonen. Ja, SPF er altid det sidste lag, men når nu den er absorberet, så dupper jeg ofte ganske lidt olie på det øverste af kindbenene og kinderne for en naturlig highlighteffekt + det er godt, nu hvor det er koldt.

   28/01/2021
 • Anne G

  Vil også gerne høre hvad strømmen har gjort for dig? Og om du evt. mærker noget til det i tænderne og tandkødet? Jeg synes godt man kan blive lidt øm i tandkødet (måske alle de små nerver i munden), men det er måske kun mig, der oplever det? Og hvilken Chanel foundation vil du anbefale? Kan ikke helt se hvilken en, der er tale om på billedet? 🙂

  27/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anne G, jeg kommer tilbage til strømmen samlet og uddybende. Det er den, der hedder Healthy Glow.

   28/01/2021
 • Mette

  Hejsa, igen, tak for et fedt indlæg, set suger til mig Jeg er super nysgerrig vedr strøm. Bruger du strøm dagligt? Og hvor længe pr gang? Og hvilket “strøm” produkt kan du anbefale, samt tilhørende størrelse/produkt til brug under behandlingen? Go dag

  27/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette, Jeg VIL bruge strøm dagligt. Jeg får det bare kun gjort hver anden dag, men det skal ændres. Jeg er vild med Nuface, den fra Amazing Space og er ved at teste Foreo Bear, som der godt nok er kapow i. Jeg kommer tilbage i et indlæg.

   28/01/2021
 • Mette L.

  Hej Anette, Skal lige spørge ang. din A-vitamin creme: kan jeg bruge den ovenpå (Rudolph Care firming) serum eller skal den helst på ren hud?

  27/01/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette L, det kan du sagtens gøre. Sådan overordnet er det rart at have A-vitaminet tæt på huden og så de efterfølgende fugtmættere/forseglere/antioxidanter ovenpå. Men et tyndt lagt af det nævnte serum og så Ansigtscremen ovenpå er en rar kombi. Fordi A-vitaminerne er cellekommunikerende, så skal de nok trænge igennem det tynde lag.

   28/01/2021
 • Birgitte H

  Dejligt du viser lige hvad du bruger
  Jeg er selv ved at rydde op i skuffen, få brugt det der er, da jeg jo kan se der kræves kun ganske få gode produkter. Din ansigtscreme til natten som er super også har jeg bestilt EGF Daycreme og essense da det på tilbud, så 3-4 ting er nok. Men dine svampe hvor de fra.Dejlig dag til dig
  Kh Birgitte

  27/01/2021
 • Karina

  Hvad har strømmen gjort for dig?

  27/01/2021
 • Sofie Borum

  Har du et forslag til en dagcreme til en hud, der både er fedtet (med urenheder) og tør? 🙂

  27/01/2021
 • Majbritt

  Hvilke svampe er det du bruger? 🙂

  27/01/2021
  • Majbritt

   Og hvilket mærke er din make up børste? Tak

   27/01/2021
 • Anni

  Kære Anette

  Det går da hurtigt og nemt på story i dag.
  Er det rigtigt set på insta, at man ikke tørrer sig efter vask med svamp, men fortsætter med serum på den våde hud?

  Kh Anni

  27/01/2021
 • Anna

  Du har tidligere skrevet at du bruger Aloe Vera gel sammen med strøm – Gør du stadig det eller har du andre ideer til hvad man kan bruge?
  Aloe Vera gør mig koksrød og brændende i flere timer, gel’en der følger med Nuface kan jeg heller ikke tåle – Brugte en overgang med Bioeffect (ca. 5-6 dråber er nok til en omgang uden at blive tørt), fordi det ikke indeholder fedt og det kan strøm vist bedst lide? Meeen det bliver altså lidt en dyr omgang….

  27/01/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.