fbpx

Min bedste morgen-rutine, live & forklaret

1000 tak for interessen og alle reaktionerne på Beautyspace-læser Dortes case udi rutine på IG @beautyspace. Lad os blive lidt ved rutinerne. For har du lyst og tid, så kan vi tage en tur på mit badeværelse – dels på Instagram live netop nu under stories på @beautyspace – og dels forklaret kort herunder. Dagtimerne kræver nogenlunde samme princip for os alle med hensyntagen til:

 • Fedtet vs. tør (de fedtede vil til en vis grad være selvsmørende, men har brug for fugt).
 • Lys vs. mørk i forhold til niveauet af beskyttelse. Eller hvis du som jeg både er lys og tidligere solmisbruger og dermed SPF-krævende året rundt.
 • Forskellige indsatsområder – eksempelvis kører jeg på med pigmentudjævnende C-vitamin pt. Du kan også have brug for at tage hensyn til evt. sarthed.

Så:

Først en eksfolierende svamp for at få lidt variation til min ellers så gode vaskeklud. Så barrierelappende fugtserum, hvor jeg har stor glæde af Oskias nye af den her grund. Så opklarende, glødgivende C-vitamin, hvor jeg er tæt på at have brugt op af Årets bedste fra 2020 – jeg passer på omkring øjnene, hvor den er irriterende (for mig). Så SPF, hvor jeg – som du ser på filmen – har klemt sidste dråbe ud af Daily Defense fra Elizabeth Arden. Til slut en isolerende oliedråbe på kinderne – for mig fungerer den dråbe også som verdens mest naturlige highlighter.

Princippet er det ultraenkle med let eksfoliering, så fugt (serum, der indeholder fugtmættende ingredienser som eksempelvis hyaluron eller glycerin), så forsegling (med creme, der fungerer til ens hud) og beskyttelse (SPF og antioxidanter).

Det mest vandede først, så det federe. i forhold til speed-filmen på Insta, så giv endelig nogle sekunder mellem hvert lag til at tingene liiiige absorberes.

I morgen tager vi et eksempel med en enklere dagsrutine.

HVIS DU VIL NØRDE NED I FLERE DETALJER om hudtyper/humør – i fagsprog hudens tilstand – og bedste produkt-match, så finder du bogen Seriøst bedre hud her. Den er også på biblioteket. Med kildeopbakning, hudlæge-fif og lavpraktiske rækkefølger.

DEN MEGET VÅGNE LÆSER vil bemærke, at ansigtsmist ikke er med i min morgenrutine pt., og det er fordi, det bliver for sjasket og for meget, når der er to sera i spil. Der mangler også en anden ting, og det er den daglige omgang strøm, som jeg er umanerlig glad for. På Instagram @beautyspace ser du de to, på en måde faktisk tre, makeupprodukter, jeg bruger for at være klar til at tage i Brugsen.

Foto: Jens Peter Engedal. Redigering: Journalist Anneline Højrup.

25/01/2021
Indhold, der forstærker hinanden
Eller som minimum er ret gode venner
28/01/2021
Snart på lager igen
A-vitamin for fuld styrke pakket ind i ro

Kommentarer

 • Tina+Theter
  REPLY

  Hej Annette.

  Nu er jeg en kvinde over 50 med diverse kragetæer ved øjnene og en begyndende hønserøv om munden.
  Jeg bruger til daglig pure hyaluronic serum fra Pestle & Mortar under min creme.
  Mit spørgsmål er: Kan jeg også bruge Pestle & Mortars nye C- vitamin serum?!
  Altså kort sagt! Er der loft på, hvor mange sera man kan bruge? Og hvordan skal man gribe det an?!

  Venlig hilsen
  Tina

  28/02/2021
 • Karen
  REPLY

  Hej,

  Jeg skriver fordi jeg gerne vil gøre noget godt for min hud og jeg er totalt lost i den jungle jeg synes det er at læse om hudpleje- her håber jeg meget at i kan hjælpe‍♀️

  Jeg har en tenderende sensitiv hud som kan rødme og være tør, især omkring næsen hvor jeg specielt det seneste stykke tid haft et udslæt (i mangel af bedre beskrivelse) i form af små røde udbulinger og tørhed/kløe. Jeg bruger ikke makeup og har ikke gjort det i mange år efterhånden og det sker sjældent at jeg får udbrud. Dog synes jeg at mine porrer omkring næse, hage og pande (mest mellem bryn) er en del tilstoppede og større end jeg kunne ønske.

  Om morgenen vasker jeg mit ansigt i lunkent vand efterfulgt af enten Avene hydrance intense med et par dråber af Rudolph facial oil delight eller La Roche-Posay toleraine riche. Om aftenen består min rutine pt. i Rudolph cleansing foam med lunkent vand efterfulgt af Avene eau thermale og Origins drink up intensive.

  Nu er de fleste af mine produkter ved at løbe tør og jeg tænkte derfor at jeg ville spørge nogle kloge hoveder til råds. Beklager at beskeden endte med at blive lidt lang men jeg håber meget at i kan give nogle gode råd med på vejen✌

  Mvh,
  Karen

  18/02/2021
 • Christina kragh
  REPLY

  Jep den fra hudlægen ….der står man skal skylle sig efterfølgende…. gør du det ?

  02/02/2021
 • Sophie
  REPLY

  Kære Anette ✨
  Jeg skal have planlagt kejsersnit om en måned. Jeg smører aktuelt min tykke mave med dejlige cremer, fordi det føles så skønt. Efter såret i maven er helet anbefaler man blid massage og smørelse. Jeg tænker, at E-vitamin og A-vitamin kunne være gode ingredienser i en creme/olie – kender du til noget, du kan anbefale til sådan et ar? Jeg drømmer jo om det pæneste ar, man overhovedet kan få
  Kh. Sophie

  31/01/2021
 • Siff+Tordenro
  REPLY

  Hej Anette
  Må jeg spørge om hvorfor du ikke bruger BHA eller AHA mere i din hudrutine?
  Med venlig hilsen
  Siff Tordenro

  29/01/2021
 • Christina kragh
  REPLY

  Ang CREMEN fra forleden …bruger du den som der står på krukken… kom den på i badet skyl og dup huden tør ?

  29/01/2021
 • Marlou
  REPLY

  Kære du,
  Jeg vil vild gerne prøve de produkter du har sat sammen jeg har problemer med udslet i ansigt, plus at mit børne eksem er vendt tilbage på armene.. jeg har svært ved at finde crem/olie der hjælper, kan du forslog noget? Jeg får extra hormoner for tiden, så det er nok det der fremmer mit eksem/tørhed og udslet.
  Kærligst ma❤️

  28/01/2021
 • Andreas
  REPLY

  Hej )

  Vil jeg kunne bruge ansigstcremen(din) ovenpå azeilaic acid serum fra skinity skincare? Den er på 10procent. Pt bruger jeg pudderdåsernes anti age creme ovenpå, men har lst til at prøve a-vitamin

  28/01/2021
 • Camilla Q
  REPLY

  Hej Anette,
  Hvis budgettet ikke er til en fugtserum til 600 kr. kan du så anbefale en lidt billigere udgaver?
  Jeg er til den fedtede side, men har stadig brug for noget fugt her om vinteren.

  28/01/2021
 • Louise
  REPLY

  Vil også gerne høre og se mere om strøm, og desuden spørge, hvor den fine fløjlsskjorte er fra?

  28/01/2021
 • Maj
  REPLY

  Kan man godt i stedet for den fugtserum du omtaler bruge BP fugtmist ?
  Eller bruge pestle og motar hyaloronsyre ?

  28/01/2021
 • Britt Augustsen
  REPLY

  Hejsa. Er det muligt at få en lille prøve på Dagcremen, inden jeg køber en tube? Det gør jeg altid m nye produkter jeg ikke har prøvet før, og specielt når det er m A-vitamin

  27/01/2021
  • Britt Augustsen
   REPLY

   Ups, mente Ansigtscremen …

   27/01/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  STAMMEN, altså den stavekontrol herinde! 🙂

  27/01/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  *SKUD på stammn.

  27/01/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  Er vild med, at vi kan se dit badeværelse – og ligeledes køkkenet forleden 🙂

  Din Foundation: CHANEL’s nyeste skyd på stammen:
  LES BEIGES HEALTHY GLOW FOUNDATION HYDRATION AND LONGWEAR – ikke sandt?

  Hvilke farvenr. bruger du?

  27/01/2021
 • Tine
  REPLY

  Hej Anette. Du sendte for nyligt en mail ud angående aknebehandling og fugt af huden. Jeg er netop under aknebehandling (det vidste jeg sku ikke man kunne få i en alder af 32 ), så jeg havde stor gavn af din mail. Jeg er igang med min 3 mdr af behandlingen og forventer derfor at der går nogle måneder mere, før jeg kan vende retur til mere normal hud. Hvad jeg dog er helt på bar bund i, er hvordan jeg behandler og hjælper min hud tilbage på sporet efterfølgende? Min hud er til den tørre, men også den lidt urene side, hvor mine pore stopper til. Har du nogle anbefalinger der kan hjælpe mig igang, på den anden side af behandlingen. Eller evt et tidligere skriv du kan linke til? pft.

  27/01/2021
 • Tina
  REPLY

  Hej Anette
  Du tager noget på efter din olie? Er for at give “farve”?
  …og jeg vil troede spf altid var sidste lag ift optimal beskyttelse, enig?

  Hvad er din erfaring med genbrugs/stof skrubbesvampe? Jeg overvejer at skifte mine ud pga miljø.

  Vh
  Tina

  27/01/2021
 • Anne G
  REPLY

  Vil også gerne høre hvad strømmen har gjort for dig? Og om du evt. mærker noget til det i tænderne og tandkødet? Jeg synes godt man kan blive lidt øm i tandkødet (måske alle de små nerver i munden), men det er måske kun mig, der oplever det? Og hvilken Chanel foundation vil du anbefale? Kan ikke helt se hvilken en, der er tale om på billedet? 🙂

  27/01/2021
 • Mette
  REPLY

  Hejsa, igen, tak for et fedt indlæg, set suger til mig Jeg er super nysgerrig vedr strøm. Bruger du strøm dagligt? Og hvor længe pr gang? Og hvilket “strøm” produkt kan du anbefale, samt tilhørende størrelse/produkt til brug under behandlingen? Go dag

  27/01/2021
 • Mette L.
  REPLY

  Hej Anette, Skal lige spørge ang. din A-vitamin creme: kan jeg bruge den ovenpå (Rudolph Care firming) serum eller skal den helst på ren hud?

  27/01/2021
 • Birgitte H
  REPLY

  Dejligt du viser lige hvad du bruger
  Jeg er selv ved at rydde op i skuffen, få brugt det der er, da jeg jo kan se der kræves kun ganske få gode produkter. Din ansigtscreme til natten som er super også har jeg bestilt EGF Daycreme og essense da det på tilbud, så 3-4 ting er nok. Men dine svampe hvor de fra.Dejlig dag til dig
  Kh Birgitte

  27/01/2021
 • Karina
  REPLY

  Hvad har strømmen gjort for dig?

  27/01/2021
 • Sofie Borum
  REPLY

  Har du et forslag til en dagcreme til en hud, der både er fedtet (med urenheder) og tør? 🙂

  27/01/2021
 • Majbritt
  REPLY

  Hvilke svampe er det du bruger? 🙂

  27/01/2021
  • Majbritt
   REPLY

   Og hvilket mærke er din make up børste? Tak

   27/01/2021
 • Anni
  REPLY

  Kære Anette

  Det går da hurtigt og nemt på story i dag.
  Er det rigtigt set på insta, at man ikke tørrer sig efter vask med svamp, men fortsætter med serum på den våde hud?

  Kh Anni

  27/01/2021
 • Anna
  REPLY

  Du har tidligere skrevet at du bruger Aloe Vera gel sammen med strøm – Gør du stadig det eller har du andre ideer til hvad man kan bruge?
  Aloe Vera gør mig koksrød og brændende i flere timer, gel’en der følger med Nuface kan jeg heller ikke tåle – Brugte en overgang med Bioeffect (ca. 5-6 dråber er nok til en omgang uden at blive tørt), fordi det ikke indeholder fedt og det kan strøm vist bedst lide? Meeen det bliver altså lidt en dyr omgang….

  27/01/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *