A-vitamin ansigtscremen fra Seriøst bedre hud

Sådan glatter Ansigtscremen ud og fylder op

Hvad betyder A-vitamin for fuld styrke pakket ind i ro? Det skal jeg sige dig. Opgaven var for mig at koble to specifikke typer af A-vitamin sammen og derefter pakke dem ind i det stærkeste hold af beroligende ingredienser. For på den måde at sikre en stærk barriere og en fugtstruttende, glattere, mere ensfarvet og – selvfølgelig – mere kollagenrig hud. Uden af være i den mirakuløse afdeling (for den findes som bekendt ikke). Og velvidende, at det også afhænger af dig, der bruger den. Fordi din hud er din rutine.

Mange opfatter nok ikke A-vitamin som noget, der også styrker og beskytter huden, men det gør især den såkaldte ester-variant: retinyl palmitat. Det er i øvrigt den, huden allerede indeholder, men hvor det smørbart giver mening at give huden mere, fordi niveauet falder – både med alderen, men også under påvirkning af UV-lys. Effektiv nok? Ja, når mængden er passende og ikke noget sjatfisteri. Så den var vigtig for mig.

Samtidig bed jeg mærke i, da professor og hudlæge Peter Bjerring for længe siden fortalte, hvor stor forskel det gør at servere forskellige A-vitamin-kilder til huden for på den måde at give flere optagelses-indgange. Den anden type A-vitamin er den nye generation – dén, der hedder Granactive Retinoid (på en INCI-liste vil du spotte den som Hydroxypinacolone Retinoate), som uden at miste pusten i forhold til virkning, ikke vil irritere huden. Risikoen for irritation er i hvert fald meget lille.

Opgaven var at blande de to i den anviste max-mængde (anvist af EU’s Videnskabelige Komite for Forbrugersikkerhed), men uden at irritere.

Hverken brugernes hud eller deres budget.

Det har været den ene målstreg. Den anden var at blande A-vitaminduoen med meget præcise koncentrationer af disse fem favorit-ingredienser, som jeg tror, du allerede kender:

Squalane / det hudidentiske ikke-fedtende fedtstof, huden bedst kender fra sig selv. Virker fugtforseglende. (1)

Niacinamid / en stille, hårdtarbejdende slider, der dulmer rødme, øger hudens fedtsyreniveau og virker som et værn mod pigmentpletter. (2)

Hyaluronsyre / blandt de mest veldokumenterede sukkerstoffer, når det gælder om at tiltrække og binde fugt til huden, så ingen er i tvivl om virkningen. (3)

Ceramider & lecitin / to anerkendte hudbarriere-lappende ingredienser. Se dem som et kærligt kram i din creme. (4)

Elektrolytter / den fugtforstærkende elektrolyt i Ansigtscremen er Zink PCA, som normaliserer hud, også den fedtede, ligesom den øger fugtmætning i kraft af at være en såkaldt NMF (natural moisturizing factor) (5)

Se fuld indholdsliste med forklaringer og kildehenvisninger her.

Så hvordan føles cremen? Selvom den er parfumefri, så er den vitaminpille-agtig i duften. Den er lotioncremet på nippet til at være en gel-lotion, så den bliver hurtigt absorberet. Men, og det har været vigtigt for mig, med sådan en nærmest magnetisk smack-fornemmelse af at finde sig til rette på huden. For den måtte ikke fedte (det vil især mænd og teenagere ikke bryde sig om), men omvendt måtte den heller ikke forsvinde.

TO AKTIVE VALG, DER MÅSKE VIL UNDRE DIG: Jeg er pjattet med alt fra æteriske olier til biodynamik – min hudplejetilgang er large tilsat sund fornuft. I Seriøst bedre hud Ansigtscremen er der dog taget to aktive valg, da den er:

PARFUMEFRI, fordi det er en behandlende creme og vitaminpille i ét, og jeg havde ikke fantasi til en rammende duft. Cremen er også til mænd og teenagere, der vil have deres hud i arbejdstøjet, og jeg vil gerne undgå, at nogen skal forholde sig til noget så individuelt som en duft.

ALLERGI-CERTIFICERET i forhold til ramme et 100% sikkert niveau af ingredienser, der vil både menneskers sundhed det bedste.

Læs historien bag hele smøren her.

Ja tak, stil mig om til Seriøst bedre hud på tube

Fotograferet af Lea Jessen, redigeret af journalist Anneline Højrup.

Kilder:

(1)
Indian Journal of Dermatology, May-June 2016, pages 279-297 & Journal of Cosmetic Science, January-February 2013, pages 59-66
(2)
Journal of Investigative Dermatology, May 2017, page S116
(3)
Journal of Clinical Aesthet. Dermatology, March 2014, 7 (3), 27-29
(4)
Journal of Clinical, Cosmetic and Investig. Dermatology, 2017; 10: 363–371 & Skin Pharmacology and Physiology, 2016, pages 135-147
(5)
International Journal of Cosmetic Science, February 2012, pages 23-28

01/11/2020
Seriøst bedre hud ANSIGTSCREMEN er her
Gud fri mig vel
04/11/2020
Hardcore morgenrutine, der holder huden fugtmættet
Fordi din hud er din rutine

Kommentarer

 • Lotte Thomsen

  Har brugt Verso de sidste to år, men hoppet på din nye A-viatim creme. Efter 2 ugers brug, syntes jeg at min reagere med rødme (som noget jo a-viamin gør) – mere end jeg har set med Verso. Mit spg. er; er det en anden type a-vitamin, eller er styrken stærkere ??

  02/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lotte Thomsen, kæmpestor respekt for Verso, som gør det så godt. Du finder alle detaljerne, du efterspørger i forhold til Ansigtscremen her (og hold endelig helt pause, hvis du oplever noget, der minder om en retinoid-reaktioner, altså rødme). Overvej om det kan skyldes noget andet, idet de to A-vit varianter er karakteristiske i forhold til ikke at irriere:

   https://beautyspace.dk/a-vitamin-derfor/

   Stor hilsen Anette

   03/12/2020
 • Anne

  Hej

  Jeg har købt denne fantastisk lækre trylle creme. Egentlig til brug om morgnen som en ekstra lækker dasgcreme inden make up men nu bliver jeg i tvivl. Er den kun til natbrug?

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anne, jeg er i tvivl om, hvilken “trylle”-creme, du henviser til. Vil du skrive navnet? Hvis du mener Ansigtscremen, så er det en A-vit-rig creme, der giver god praktisk mening om natten. Den kan også bruges i dagtimerne med SPF ovenpå. Stor hilsen Anette

   20/11/2020
 • Charlotte

  Hej Anette.
  Jeg vil lige høre til aftenrutinen og om din ansigtscreme kan erstatte min nuværende natcreme. Pt. Kører jeg AHA, niacinamid 10%, A-vitamin 5% og til slut Ecookings natcreme.
  Din creme indeholder jo både A-vitamin og niacinamid, så ville det blive for meget med den også?
  Jeg har i øvrigt generelt svært ved at holde mit hud fugtet om natten – vågner altid op med helt tør hud (især på denne årstid). Et lille tip måske? 🙂

  Bedste hilsener fra Charlotte

  17/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Charlotte, tak for din spørgsmål. Min grundholdning er ‘never change a winning horse’, så hvis din nuværende rutine fungerer godt, så … Et generelt tip til at holde på fugten om natten er at tilsætte en oliedråbe til ens normale hudpleje.

   Stor hilsen Anette

   18/11/2020
 • Maja Von D

  Hvordan er den at sammenkigne styrkenæssigt med Beauté Pascifique Clinical Super3 Booster?

  08/11/2020
 • Anne - Sofie A

  Den creme er så dejlig, konsistensen duften simpelthen et pragtexemplar super fan, kæmpe tillykke ❤️

  07/11/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres gode ord og kommentarer.

  @ Vivian, den er mest praktisk til natten, fordi der skal være plads til andre ting dagen. Jeg håber sådan, at du bliver glad for den.

  @ Mette Guldbrandt, hvor gør du mig glad med de ord. I hele systemet. Jeg håber og krydser fingre for, at indholdet lever op til dine forventinger.

  @ Charlotte Nørmark, altid det tyndestflydende, mest vandede på først.

  @ Helle Lærke, åh det glæder mig. Af hjertet TAK. Jeg håber du bliver glad for den.

  @ Christine, du finder den fysisk hos hudlæger, bl.a. Flemming Andersen i Vejle, Peter Bjerring i Risskov, Janne Touborg i Egå, Christian Grønhøj … og der kommer flere (når døgnet har flere timer). Håber det hjælper.

  @ Maja, du kan gå helt lavpraktisk til værks og komme den på ren, nyrenset hud. Eller mere højbelagt med fx. en AHA eller en BHA syre under. Eller EGF under. Der er instruks med.

  @ Tine, ja det er der. For du skal lægge den sammen med den anden A-vitamin variant (retinyl palmitat), som gør at de to tilsammen sikrer 0,3% aktivt A-vitamin, som er den max-mængde SCCS (EU forholder sig til) anviser.

  @ Viola, den lugter heldigvis ikke af tube. Mere af en multivitaminpille, men nej, ikke nogen duft-duft. Det er et bevidst valg, og heldigvis er der mange mange virkelig gode valg derude, som indeholder duft. Og ja, du kan købe den fysisk hos få udvalgte hudlæger.

  @ Tanya, det er utrolig pænt af dig at skrive. TAK for dine ord!

  @ Nina Sølling, du SKAL bruge op. SÅ enig – ja, den er flere steder i Aarhus (Christian Grønhøj, Janne Touborg, Peter Bjerring og inde på Plastikkirurgisk klinik i Skolegade).

  @ Cornelia, GID MAN kunne kramme herinde. Jeg får lyst til at danse. Rettelse. JEG DANSER.

  @ Maj, Giga respekt herfra til BP. Jeg vil lade andre besvare det spørgsmål.

  @ Simone, super godt spørgsmål. Salicylsyre og A-vitamin er gode venner. Brug salicylsyre først. Derefter en portion creme, der svarer til størrelsen af en ært. Selvfølgelig en anelse afhængig af hovedstørrelse ;o)

  KH Aentte

  05/11/2020
 • Simone Olsen

  Hej Anette,
  først stort tillykke med den nye tilføjelse! Jeg har lige et par spørgsmål:
  1) Kan jeg bruge salicylsyre sammen med cremen? Bruger Pudderdåsernes T-zone peeling men ved ikke om salicylsyre og A-vitamin er en dårlig kombination? Jeg har ikke brugt A-vitamin før 🙂
  2) Hvor stor en mængde skal man bruge af cremen, sådan cirka? Jeg er ikke særligt god til at vurdere sådan noget når det kommer til hudpleje og har lidt en tendens til at bruge alt for meget.

  På forhånd tak!

  04/11/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode kommentarer. TAK. Jeg er tilbage med respons i løbet af i dag. Tak for din tålmodighed.

  KH Anette

  04/11/2020
 • Maj

  Tillykke med cremen . Indeholder den mere Å vitamin end Beauty Pacific Super Booster 3 og hvilken en er bedst …os selvom jeg godt ved, at det er et spg der ikke er til at svare på for dig. Men har altid brugt BP super Booster 3 men er i tvivl om jeg nu skal bytte .

  04/11/2020
 • cornelia

  Kære Anette
  Jeg er blæst helt bagover .
  Nøj , den er lækker at smøre på , lidt gele agtig , absorbere omgående og føles fuldstændig fantastisk.
  Jeg må forære den A jeg har i forvejen, for din bliver fast ritual hver aften fra nu af og altid.
  Tak for dig og endnu en gang .
  Kæmpe tillykke ❤

  03/11/2020
 • Nina Sølling

  Kære Anette
  Hvor er det godt, at netop du har rørt en creme sammen. Ingen, der læser med her inde, kan være i tvivl om, at du har “plukket” det bedste.
  Jeg har et princip om, at bruge det gode op, før jeg køber nyt. Så jeg må lige vente lidt.
  Men så skal jeg også ha´!
  Kh Nina
  Ps. kan jeg købe den ved hudlæge i Aarhus?

  03/11/2020
 • Tanya

  Hvor er det genialt, Anette! Jeg er ikke spor bekymret på din investerings vegne, vi er så mange der stoler fuldstændig på din viden og integritet.
  Kæmpestort tillykke! Jeg glæder mig til at prøve den – og håber at du vil putte den i en Beautyspace-pakke når du synes du er klar ❤️

  03/11/2020
 • Rie Viola

  Tillykke <3 Tænker den skal på julegave ønske listen, så jeg når at få brugt min A vitamin creme op. Kan den bruges både morgen og aften? Ville nu gerne der havde været lidt duft, så den ikke lugter af tube 🙂 Kan den købes nogen steder, så man sparre den dyre porto?
  Knus fra Rie Viola

  03/11/2020
 • Tine

  Tillykke! Er nødt til at prøve den!
  Er der mere A vitamin i din creme end produkter der reklamerer med at have 5% granactive retionid i som har den som nr 7 på ingredienslisten?

  03/11/2020
 • Maja

  Stort tillykke med cremen, den lyder vildt lækker og jeg er meget interesseret i at prøve den!

  Vil du bruge den alene til natten eller vil du smøre noget under?

  Er igang med at læse Seriøst bedre hud og elsker at følge dig herinde

  03/11/2020
 • CHristine

  Kan den kun købes online eller findes den også i butikker, hvis man gerne vil undgå porto?

  03/11/2020
 • Helle Lærke

  Kære Anette
  Jeg har bestilt din creme igår en lille før julegave til mig selv ❤️
  Jeg glæder mig så meget til at prøve den
  Med alle de skønne ingredienser der er i
  Så stor tak til dig

  03/11/2020
 • Charlotte Nørmark Hede

  Tillykke med den
  Og så noget helt andet: jeg vil gerne benytte Argireline 10% fra the Ordinary (som jo er meget tyndt flydend) men jeg vil ikke slippe hyaluronsyren (som jo er lidt gelé agtig) fra samme mærke, skal argirelinen så på først grundet konsistens?
  Kh Charlotte

  03/11/2020
 • Mette Guldbrandt Schioldan

  Kære Anette.
  Har lige fået Ansigtscremen ind ad døren, glæder mig til at komme igang med den.
  Jeg elsker hele looket på emballagen og smuk, smuk indpakning. Ydermere er det en skøn pris, som de fleste kan være med til.
  Knus Mette

  03/11/2020
 • vivian

  Hej vil høre skal den bruges som dag eller nat creme 🙂 p.s. har bestilt 1 tube 🙂

  Mvh Vivian

  03/11/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.