Stram med strøm? Konklusionen

Du har altid hørt mig anbefale lavfrekvent strøm. Jeg har været helhjertet tilhænger af metoden af de grunde, du finder her og her.

Så kom der grus i maskineriet på mere end en front. For irriterende nok, så nægter Foreo fortsat at udlevere nogen som helst form for dokumentation på, at deres strømapparat kan det, de siger. Så-er-det-nok-fordi-de-ikke-har-den tænker jeg selvfølgelig. Studiet jeg nævner i bogen Seriøst bedre hud og også i artiklen her, kan ikke rigtig stå alene. Det bliver så endnu mere irriterende, fordi hudlægerne Peter Bjerring og Flemming Andersen begge hævder, at strømpåvirkningen ikke er tilstrækkelig til at lave kollagenforbedring. Og at det sikkert er vandansamling, der giver den opstrammende virkning.

For måske husker du, at min badeklub var ved at tabe kæben over, hvor stramløftet jeg var i den side, hvor jeg havde kørt med apparatet.

Jeg har derfor gjort tre ting:

1.

Bedt hudlæge Leslie Bauman tage de venligste kollega-briller på, som hun kan finde (for både dr. Perricone og dr. Lancer er for lavstrøm) og så komme med en vurdering. Den får du her:

“Running a current through the skin cells – called fibroblasts – has been shown to increase collagen production. We know that microcurrents help in wound healing – mostly by showing the fibroblasts which way to migrate to fill in the wound. That would not play a role in any anti aging so the only science behind it that I can think of, is collagen production and that does not happen immediately but over days to weeks. I have no idea why it would look better temporarily,unless it causes some sort of short term muscle contraction but have not seen proof of that.”

2.

Jeg har også talt med hudkloge Laura Bonné, der står bag Amazing Space – og som i øvrigt har den mest prisfornuftige udgave af lavstrømmen. Du kan se hendes vurdering og ord på Instagram under @beautyspace (stories) i aften. Det giver god mening, hvad hun siger.

3.

Endelig har jeg spurgt hudlæge Flemming Andersen, om det er farligt eller uhensigtsmæssigt med vandansamling – hvis det altså er det, der er tale om. Han siger:

”Mikroødemer gør i min optik ingen skade! Man er jo ikke puffy og opsvulmet, men blot lidt strammere i betrækket. Men på sigt slipper man nok ikke for en reel opstramning, hvis det er det, man ønsker.”

DERFOR VIL JEG blive ved at bruge min strøm. Og glædes over den. Og lune mig ved tanken, at alt ikke bliver videnskabeligt undersøgt i ønskværdigt omfang – af forskellige grunde, ofte økonomi. Jeg har en stående aftale med Hudklinik Mølholm om at få målt, om jeg har vand stående i huden – men maskineriet lader vente på sig.

DIN ERFARING? Hvis du har erfaring med strøm, så del endelig.

05/05/2021
Baglæns ældning
3 ting, jeg gør anderledes efter bogen
11/05/2021
Behandlingerne, vi ikke rigtig taler om
Bl.a. omvendte pigmentpletter, heksevorter og åreknuder

Kommentarer

 • Christina kragh

  Men du lovede faktisk for længe siden at lave en ig tv hvor du viser hvordan du bruger din strøm dut 😉 jeg venter spændt haha

  15/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina Kragh, åh har jeg virkelig sagt det. Synes jo vi har udtømt det emne efterhånden på både blog og IG ;o) Er du i tvivl om, hvordan man ‘kører med den’ ? Jeg synes, mynuface.com har fine videoer (med lidt for polerede damer, men alligevel). Går det?

   17/05/2021
 • Christina kragh

  Hej nej jeg har brugt den i hele ansigtet og halsen men tænker jeg måske ikke ser så tydeligt forandring fordi jeg ikke mangler fylde hahaha ( corona fed)

  15/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina Kragh, big smile. Det er også livskvalitet jo…

   17/05/2021
 • Jelena

  Jeg bruger NuFACE Trinity og kan helt sikkert se forskellen. Jeg bruger strøm om morgenen og LED attachment om aftenen. Synes min hud ser meget mere stram og glat ud efter strøm, det er i hvertfald alle pengene værd for mig!

  13/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jelena, dejligt at få din erfaring. Stor tak.

   17/05/2021
 • Anja

  Kære Anette<3
  Var Laura Bonnes kommentar kun i en story og kan vi så ikke se den længere?

  11/05/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh, mange tak fordi du deler din erfaring. Har du prøvet at køre i den ene halvdel af ansigtet i 1-2 uger som test?

  @ Lotte, det er netop det fyldigfriske, jeg også oplever. Ingen mirakelkur, bestemt ikke. Men jeg håber, konklusionen kan bruges, ligesom Bonné har gode ord på Instagram under @beautyspace.

  Stor hilsen Anette

  11/05/2021
 • Lotte

  Jeg har den fra AmazingSpace og er rigtig glad for den. Synes min hud ser lidt mere ‘fyldig’ og fast ud bagefter. Det er selvfølgelig ingen mirakelkur og som med alt andet træning, kræver det, man er vedholdende, når man først er startet. Jeg forsøger som minimum at bruge den 2 gange om ugen og gerne 3. Har jeg tid til at tage en tur om morgnen, synes jeg, jeg nyde godt af resultatet i løbet af dagen, ser bare lidt mere frisk og vågen ud

  11/05/2021
 • Jelena

  Jeg har Nyfave trinity med strøm og LED attachment. Tror du mikser ting sammen her. Strøm er som gym for dit ansigt, det styrker musklerne og gør dem mere stramme og faste, så de ikke sagger. LED derimod øger kollagenproduktionen og hjælper på rynker. Så man skal gerne bruge begge dele – strøm og LED- for at få et optimalt resultat.

  11/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jelena, jeg bliver i tvivl. Mener du, at jeg mikser tingene sammen? Prøv at læse med her:

   https://beautyspace.dk/slemt-klogere-paa-stroem-efter-test/

   og her:

   https://beautyspace.dk/stroem-strammer-op-men-tjek-lige-aarsagen/

   I forhold til videnskabelig dokumentation, så er den for tynd til at drage så faste konklusioner, som du gør. Desværre. Der findes ikke ét eneste studie, der viser, at du ved at køre lavstrøm hen over dit ansigt får strammere, fastere og styrkede muskler. Der er forskellige andre ting, der muligvis peger i en positiv retning. I forhold til LED, så har vi kun 100% håndfast dokumentation på den helt præcise bølgelængde, du får hos hudlægen. Så det er meget erfaringsbaseret. Men del endelig, hvis du har studier, som jeg ikke har set eller opdaget. Det er et meget spændende område.

   11/05/2021
 • Karin VS

  Kære Anette,
  Der er altså noget jeg ikke forstår!
  Da jeg købte min prof.udgave af Nuface fik jeg at vide at jeg endelig ikke måtte bruge den hver dag, fordi den kunne få musklerne til at krampe sammen!
  Og ved du hvad? Det kan jeg faktisk godt mærke er på vej hvis jeg bruger den for ihærdigt. Så det med små ødemer???
  Knus Karin

  10/05/2021
  • Anni

   Jeg er spændt på svaret, for jeg har i dag fået HIFU-behandling. Det skulle arbejde videre i underhuden det næste halve år. Om to måneder skal jeg til kontrol. Jeg håber, det mindsker hamsterposerne, men er det virkeligheden i bund og grund det samme som det, min Amazing Space-maskine maskine skal kunne? Mvh. Anni

   11/05/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Anni, jeg vil gerne høre om din erfaring. Og nej, det er ikke det samme som lavstrømmen fra Amazing Space / Nuface / Foreo.

    11/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karin VS, du læser jo så flittigt med, så du har helt sikkert læst de to længere indlæg om strøm. Der er simpelthen ikke dokumentation, der viser en betydelig muskel-påvirkning. Det siger næsten også sig selv ved brug af sund fornuft. Jeg er selv blevet klogere i forhold til den tilgængelige mangel på dokumentation. Jeg kan ikke komme det tættere end i konklusionen her, og så synes jeg, at Laura Bonné har virkelig gode ord. De er lagt på IG under @beautyspace. Men ‘muskler der kramper’, som du nævner. Hvordan føles det? Du må fortælle mere.

   11/05/2021
 • Charlotte

  @christina Kragh jeg har det som dig jeg har desværre heller ikke set nogen forandring mens jeg har brugt min strøm devicer fra Amazing space i hvert fald i ni måneder og så jeg har nogle punkter i panden som altid føles som om at jeg har et blåt mærke når jeg bruger min devicer.
  Anette ❤️sidste gang du havde temaet oppe om strøm læste jeg at der var en der skrev herinde at hun ikke turde og bruge strøm på halsen da den kunne give struma?
  siden har jeg ikke turde bruge og den på halsen da jeg har for for lav stofskifte og det føles ubehaligt når jeg rammer min skjoldbruskkirtel ved du om det har nogen betydning?

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Charlotte, stor tak fordi du deler din erfaring herinde. Det betyder rigtigt meget. Det er helt korrekt, at halsen skal undgås. Det er kun til ansigtet.

   11/05/2021
 • Jette B

  Spændende skriv. Jeg er ikke til strøm.
  Min kosmetolog siger, at celle fornyelsen skal speedes op. Jeg har købt Active fra PhFormula hos hende og brugt den i 17 måneder. Der er ikke sket ret meget. Det kan være, at jeg er for utålmodig
  Hvilke ingredienser skal jeg se efter, hvis jeg selv vil finde en serum?? Jeg har læst i Seriøst bedre hud, men er stadig i tvivl.

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, i forhold til cellefornyelse, kan du gøre det med den midterste del af hudplejepyramiden, dvs. især A-vitamin og frugtsyrer. Du kan også bruge peptider og EGF.

   11/05/2021
 • Louise

  hvad med lysmaskerne? Har du en faglig og/eller personlig vurdering også? mvh Louise

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Louise, jeg har lavet en kort sammenfatning i bogen Seriøst Bedre hud, som du kan låne gratis på biblioteket.

   11/05/2021
 • Tina

  Har brugt den fra nuface og Amazing
  Ingen af dem gjorde noget som helst for mig og jeg var flittig bruger! Som Lise-Lotte nævner hamsterposerne 🙂
  Så er de også kommet til mig

  Jeg Følger:
  Denmarkologisk dr.Mark Storm på insta

  Han siger netop spild a penge, manglende dokumentation.. så jeg har lagt min på hylden! Og bruger min tid en ekstra kop morgen kaffe 😉

  Go dag / Tina

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina, åhhh big smile. Det lyder dejligt med morgenkaffen, som helt sikkert giver meget godt. Tak for din erfaring, som er værdifuld herinde. Selv mærker jeg en forskel, men er blevet mere og mere tvivlende i forhold til årsagen til, at jeg mærker en forskel. Laura Bonné har også et interessant take på det på IG under @beautyspace.

   11/05/2021
 • CharlotteK

  Jeg har fået ultherapy – er det ikke også noget med strøm? Det kunne være spændende at høre, hvad fagkundskaben siger om det, altså om det virker. Jeg synes ikke, at jeg kan se den store forskel indtil videre.

  10/05/2021
 • Lise-Lotte

  Jeg har brugt min fra Nuface hver dag i et års tid, jeg ser ingen forskel, men tænker det som en slags massage i ansigtet, det føles afslappende..I det år har jeg fået “hamsterposer”, så de lod sig ikke skræmme af el-stød

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lise-Lotte, mange tak fordi du deler din erfaring. Ak ak, at el-stød ikke kunne skræmme…

   11/05/2021
 • Stine

  Har endelig fået Amazing Spaces skin stimulator i fødselsdagsgave og glæder mig vildt til at bruge den. Er helt sikker på at den kommer til at gøre underværker 😉

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Stine, jeg vil mægtig gerne høre, hvad du erfarer.

   11/05/2021
 • Sanne

  Spændende med din vandstandsmåling. Jeg har brugt min Amazing Space strømdims i tre uger nu i den ene side, men kan ikke se forskel, havde nu heller ikke regnet med mirakler. Fortsætter og så får du efter-billede, som aftalt. Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  10/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sanne, det glæder jeg mig så vanvittig meget til. Tak for det.

   11/05/2021
 • Christina kragh

  Jeg har strøm dimsen fra amazing space og har brugt den ca 2 måneder jeg ser ingen forandringer endnu dog oplever jeg desværre at føle mig øm som havde jeg et blåt mærke når jeg bruger den v øjne og bryn

  09/05/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.