fbpx

Trykket af elektrisk hattehår?

14877036_10154673257574321_1131561444_n

Alt bliver så tørt, at det næsten knaser, når vejret er så flyvsk som nu med skiftevis regn, rusk og frost. Ikke bare huden, men også håret og hovedbunden. Selv kæmper jeg en ond kamp mod elektricitet, hvor der stort set, hvad gælder håret, kun er én, nej to ting, der virker. Så helt kort:

 • Håret er en forlængelse af kroppen – som døde, forhornede celler, der udelukkende påvirkes af ydre omstændigheder. Så når det først er vokset ud, er der ikke meget hjælp at hente indefra. Derfor er omgivelserne og hårprodukter dét, der kan gøre en forskel.
 • Hovedbunden er ikke glad for vilde temperaturudsving. Tag derfor altid hatten af, så snart du kommer ind. Hvis du altså går med hat.
 • Ty til hårbøjler og elastikker, så håret hurtigt kan sættes op. Hold igen med for mange produkter i håret, da det hurtigere vil klaske sammen. Tørshampoo kan i en hurtig vending løfte hattehår (her er de bedste), ligesom et pift med lak kan hjælpe især korthårede.
 • For meget radiatorvarme får luftfugtigheden til at dale drastisk, så også med håret gælder anbefalingen om at prøve at styre sig lidt med den indendøres varme.
 • Søren Hedegaard har engang fortalt mig, at sådan en antistatisk fnugrulle (som kunne fjerne støv og elektricitet fra Lp-plader) også virker til håret. Men den er vel uddød i dag?
 • Når mit hår bliver elektrisk, så hjælper det at tage creme på hænderne og forsigtigt køre dem hen over håret. Alternativt bruge en spray-balsam.

SNUP MIN HYLDE – HVIS DU HAR LYST: I forlængelse af foredraget på Silkeborg bibliotek (øverste foto) var blog-læser Anette J så flink at spørge til, hvordan min hårhylde ser ud. Så den er på vej. Hylden.

@beautyspace på INSTAGRAM

 

 

 

 

05/01/2017
Oh yes! Bedre hår og mere af det i 2017
10/01/2017
Fra Go’ Morgen: Fremtidsløsningen til din hud er her nu

Kommentarer

 • Kristina

  Hej Anette,

  Tusind tak for svar 🙂

  Jeg skal lige være heelt sikker på at jeg forstår.. Kan jeg bruge ANR under A-vitamin cremen fra beaute pacifique?

  12/01/2017
 • 1000 tak for alle ord og kommentarer. Jeg håber I ved, at netop kommentarfeltet på Beautyspace bliver læst lige så flittigt som selve indlægget. Så TAK.

  Konkret:

  @ Pernille Sparsø – JA. Jeg bruger tit Rønsbøls.

  @ Ulla Christensen – Kan desværre ikke love noget. Det er en længere sag.

  @ Sanne – GODT man så har tjekkede læsere. Tak, Sanne.

  @ Signe – Grøn te tæller bestemt med.

  @ Kristina – Min abefaling ville her være: Rønsbøls spray, OH frugtsyre toppet med ANR – og ja, skifte med A-vit og AHA. En god kombi er dog også OH frugtsyreserum toppet med din A-vit. Og så er der intet der forhindrer ANR i at være en god fugtmættende serum i dagtimerne.

  @ Berit N – 1000 tak. Nøj det er spændende.

  Stor hilsen Anette

  11/01/2017
 • Signe

  Hej Anette
  Tæller te med i væskeregnskabet? Drikker 1 liter vand om dagen og 3 kopper grøn te. Har fået afvide kaffe ikke tæller med da det er vanddrivende.
  På forhånd tak

  09/01/2017
 • Kristina

  Hej Anette,

  Jeg har lige et spørgsmål, som ikke relaterer sig til indlægget, men jeg prøver alligevel :)…

  Jeg var så heldig at få fat i Estee lauder serumet i månedens boks, men er i tvivl om hvordan jeg skal bruge produktet sammen med min aftenrutine.
  Jeg bruger til aften rønssbøl spray, Ole h frugtsyrer, a vitamin creme fra beaute pacifique. Kan Estee lauder serum indgå i den rutine, eller er det bedre at bruge den hver anden aften alene fx ?

  Og i forhold til frugtsyrer og A-vitamin, er det så bedst at køre en periode ulukkende med en af delene eller som jeg at bruge begge dele på en gang – fx hver anden dag?

  Mange hilsner

  Kristina

  09/01/2017
 • Berit Normann Overgård

  Anette, jeg har det bedste tip til elektrisk hår! Normalt bruger jeg Mason Pearson, men ion børsten fra Greengodess.dk tæmmer fuldstændig mit elektriske hår.

  https://www.greengoddess.dk/butik/skoenhed/bambus-ion-haarboerste/

  Den er i det hele taget en god makker til Mason Pearson for den må bruges i vådt hår.

  Nytårsknus fra Berit

  09/01/2017
 • Anette, der er du altså bagud. LP’en har vundet over både digital download og CD’en, så det er bare at bestille en antistatisk kulhårsbørste på nettet. 😉

  Jeg har ærkeskandinavist hår, og synes det der virker bedst er leave-in hårkure. Jeg bruger en hårkur med hvedeprotein fra Matas (supergo’ og billig), som jeg kommer lidt af i håret, lige efter det er vasket (hvilket kun sker én gang om ugen), så er det også nemmere at børste ud. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  09/01/2017
 • Christina kragh

  Rudolph care Acai olie er fantastisk i håret jeg har også læst et sted Andrea også bruger sin body Balm til at ligge de små fe hår ned …personligt er jeg ret vil med Acai olien i håret uie det lækkert og jeg bruger egentligt bare de rester der er tilbage på hænderne efter jeg har kommet den i ansigtet kh Christina

  08/01/2017
 • Ulla Christiansen

  Har fået totalt flyvsk vinterhår… så tjekker ud. Derudover er min Rosacea tiltaget og jeg mistænker radiatorvarmen… er der i øvrigt snart nyt om Rosacea og gode cremer?

  08/01/2017
 • The struggle is real! Mit hår bliver elektrisk konstant lige for tiden. Når jeg rører ved der, når jeg tænker på det… Skal helt klart have afprøvet creme-tricket!

  08/01/2017
 • Mette Sloth Eriksen

  Philip Kingsley laver en kur der hedder Elasticizer – bruges før hårvask i fugtigt hår, derefter shampoo og balsam. Den er helt fantastisk 🙂 Virkelig et godt produkt. Iøvrigt Audrey Hepburns favorit hårprodukt som lever i bedste velgående.

  08/01/2017
 • Jeg bruger stadig fnugrulle. Det er prisen for at have lange uldtrøjer…
  Og ellers er det bare lykken med kort hår, for det skal have styling ligemeget hvad og så minimeres elektriciteten meget. Kh. Birgitte

  08/01/2017
 • Pernille Sparsø

  Tak for brugbare råd! Kan man bruge sin ansigstmist? Give håret et lille pift? Du ved; lidt ligesom at sætte skåle med vand på radiatoren for at øge luftfugtigheden!! (Vil forsøge med Avené, da den ikke er så kostbar!)

  08/01/2017
 • jane

  Jeg har afprøvet John Masters rose og apricot milk denne vinter . jeg er fan af den, det er en leave in som samler håret og giver en smule hold og den dufter så himmelsk. Der skal bare en klat på str med en 10 krone i, som fordeles mellem hænderne og krammes i det fugtige hår

  08/01/2017
 • HeLene

  Gode tip, som jeg skal huske på, tak. Hatten af for det! 😉

  Glæder mig til hylden.
  God søndag smukke!

  08/01/2017
 • Lone Andersen

  Jeg bruger fugt hårkure 2 gange om ugen. Desuden hver dag olie som jeg gnider/ masserer ind i længder og spidser. Undgår føntørring!!

  08/01/2017
 • Cecilia

  Ikke helt uddød. Jeg har sådan en til min pladespiller, men ville nok ikke bruge den til mit hår, da den kører op af noget sort stads haha 🙂 Men sjov info at den virker på håret.

  08/01/2017
 • Uha ja, jeg kender det alt for godt:-)
  Supergode tips du giver her i indlægget og især det med creme eller olie på hænderne….det hjælper i hvert tilfælde noget tid:-)

  08/01/2017

Hop med på Beautyspace-holdet
- kvit & frit

 
Find ud af, hvad der dokumenteret virker på din hud,
undgå fejlkøb og få adgang til de opdateringer, beauty-boxe,
hvad-virker-guides og den skønhedssnak, der positivt gør en forskel.
 
JA TAK - STIL MIG STRAKS VIDERE

Velkommen til Beautyspace - tilmeldingen lykkedes!