De 7 mest stillede spørgsmål besvaret

IMG_3005IMG_3017IMG_3018IMG_3019

Hvornår kommer du til Tappernøje, Odense…eller Sdr. Omme?

Det er nemt at svare på. For jeg kommer altid, når der bliver ringet efter mig. Hvad enten det er til det lokale bibliotek, forsamlingshus eller som på billederne her fra sidste uge, hvor Murad sammen med Magasin inviterede til en omgang Superhud i den fornemme Kong Hans sal. Jeg glæder mig til Aalborg den 6. april og til Horsens den 2. maj.

Hvad er vigtigt i forhold til rækkefølge?

Det er principperne her, der fungerer. Og lidt mere om rækkefølgen, finder du her.

Hvordan kombineres AHA, A-vitamin og EGF om aftenen?

Altid AHA på først på grund af døråbner-effekten for det, du efterfølgende smører på. Derefter EGF og så A-vitamincreme/serum efter fem minutter, som er den tid, EGF helst skal have alene uden indblanding fra andre ingredienser. Jeg går selv sjældent all in på alt på én gang. Der kan være grænser for, hvor meget ens hud kan absorbere, ligesom det er værd at overveje sit behov…dvs. har jeg vitterlig brug for både A-vitamin, EGF og AHA? Personligt er jeg (med min solramte fortid) konsekvent med A-vitamin, og kører så fortrinsvis syrer i de mørke måneder og supplerer med EGF, så ofte det er muligt.

Skal alt helst være fra samme serie?

Absolut ja, hvis man godt kan li’, at tingene matcher på badeværelset. Ellers har jeg ikke set videnskabeligt belæg for såkaldte (og oversolgte) synergieffekter. Vær dog opmærksom på, at overblik (og dermed dosering) kan skride, hvis du blander især frugtsyrer fra forskellige mærker.

Hvornår skal jeg vælge salicylsyre (BHA)?

Jeg er stor fan af BHA, fordi der er tale om en anti-inflammatorisk syre, der både er god til sart hud og samtidig – som noget af det eneste – er i stand til at dykke ned i en pore og rense ud.

Anbefalet kosttilskud målrettet huden?

Udover et par kopper grøn te, så dagligt tilskud af fiskolie, C-vitamin og enten Beauté Pacifiques La Forte eller Imedeen.  Det er min egen cocktail, hvor du jo kan have særlige behov.

Din holdning til Derma Roller?

Den får du her.

PS: 1000 tak fordi I er altid er med på den værste, når vi ses. Måske er det nemt at gætte, hvad der foregår herunder?

IMG_3009IMG_2989

20/03/2018
Rækkefølgen, der gør min hud klar til TV
Den, der vitterlig ikke kan svigte
23/03/2018
Tid til en øjenåbner
Ikke alle har brug for en øjencreme. Men alle har brug for noget ekstra...

Kommentarer

 • Mia

  Kære Anette,
  Jeg er en forholdvis ny følger, men er vild med alle de brugbare råd, så tak 🙂 Jeg håber at du kan komme med en anbefaling til et sted hvor man kan få både gode og aktive ansigtsbehandlinger. Gerne et sted der har erfaring med behandling af solhud og kan vejlede til de rigtige produkter som vitamin a rullehalløj, hyalaron, AHA OG UHA (haha 🙂 )og hvad det hele nu hedder. Krydser fingre får at du har en god anbefaling og ønsker dig en god sidste påske-fridag 🙂 Kærlig hilsen Mia

  02/04/2018
 • @ Kia, Hvis du er glad for fugt (ANR) og AHA (Invigoration) sammen og/eller skiftevis om aftenen, er der så grund til at ændre din rutine? BHA kan du (hvis du døjer med tilstopninger/store porer) tilføje, fx som en toner om aftenen – påført som det første. Niacinamid kan bruges i døgndrift, fx fra en mist (findes i Rønsbøls mist). Vichy 89 fungerer som et ekstra lag fugt, og ja fin som erstatning for mist og også serum alt efter dit behov.

  @ Marlene – Det står for Epidermal Growth Factor og er det vækstfaktorprotein, du finder i Bioeffect.

  @ Hanna – 1000 tak fordi du kom i Magasin i forrige uge. Det var jo i den grad en herlig aften. I forhold til de rutiner/produkter du bruger, så ER der antioxidanter i dem. Vil du være ekstra beskyttet, så væd en vatrondel i frisk afkølet grøn te – og smør på som det første under alt andet. Så er du altid sikret med ekstra antioxidanter.

  Stor hilsen Anette

  28/03/2018
 • Hanna

  Hej Anette! Tusind tak for et rigtigt godt foredrag i Magasin 🙂 Jeg blev meget nysgerrig omkring de antioxidanter, du nævnte.. Dem har jeg ikke rigtig fået inkorporeret i min rutine (endnu). Lige nu benytter jeg AHA-syre, fugtmist/serum, retinol, creme og SPF. Hvilke antioxidanter kan du anbefale? Det er lige meget om det er serum/mist/creme.
  Har kigget lidt på Paulas Choice C-vitamin booster og Kiehl’s nye C-vitamin serum. Er der andre gode at finde derude i junglen? Jeg er 30 år, med normal/tør hud og begyndende rynker.
  De bedste hilsener, Hanna

  27/03/2018
 • Marlene

  Hej Annette,
  Hvad er EGF? Jeg finder kun enkle serum med EGF når jeg søger på nettet.
  Hvordan vil du bruge BHA hvis man både skal bruge AHA, EGF og A vitamin?

  Hilsen
  Marlene

  23/03/2018
 • Kia Wilkenloh

  Jeg er lige fyldt 30, og prøver ihærdigt at være den gode ‘studerende’ og følge dine gode rå, men jeg er stadig lidt i tvivl…

  Jeg bruger en Advanced Night Repair eller Invigorating Night Transformation Gel (AHA) om aftenen, efterfulgt af A-vitamin fra BP, men jeg er i tvivl om hvornår BHA og Niacinimid kommer ind i rækkefølgen?

  Jeg har fået en Vichy Mineral 89 i gave – bør denne bruges i stedet for min mist eller min serum om morgenen?

  23/03/2018
 • @ Sanne, dejligt Sanne!

  @ Lisa, jeg er ikke nervøs for BHA og AHA samtidigt. Flere producenter bruger de to samtidigt (det kan være tricky dog i forhold til at ramme pH-værdig korrekt). Men de gør jo noget forskelligt, og BHA er som regel (afh. af styrken) mild og også anti-inflammatorisk. AHA kan faktisk virke pro-inflammatorisk, så tjek din hudtype/tilstand. Som svar på dit spørgsmål, så JA…du skal hurtigst muligt til hudlæge. Akne er en hudsygdom.

  @ Mariannegylding – Dit spm. bliver mandagens emne.

  @ Valentina – 1000 tak fordi du kom. Det glæder mig. Den kan være kold eller lunken. Og det er absolut ikke et dumt spørgsmål.

  @ Line U – Absolut ikke et dumt spm. Du giver dog selv svaret. Gør ikke de to ting samtidigt. En nålerulle laver bittesmå åbninger i hornlaget i nogle få timer (afh. af nålestørrelsen).

  @ Majbritt – I forhold den originale Derma Roller, så har de SÅ fint et program mht. hvad du smører på efterfølgende – og de har gode erfaringer med deres fremgangsmåde, så jeg ville følge den slavist 3-4 måneder, hvorefter du kan personliggøre din rutine. Det skal ikke hindre dig i at bruge BHA som jo også er fint om dagen (som en toner) under god SPF.

  @ Lise, du kan sagtens gå efter syrene og samtidig være gravid.

  @ Kristina N, jeg synes, du skal se en dygtig kosmetiker/kosmetolog eller hudlæge. Du kan steppe din rutine op med at kombinere med AHA og A-vitamin afhængig af, hvad din hud kan tåle. Gå langsomt frem. Men jeg ville få en til at se på det.

  @ Anette Bilsted, der er mange. Så mange. Tjek Cresendo ud, tjek AlphaH ud (houseofstars.dk), tjek Exurviance ud.

  @ Pernille S, 1000 tak fordi du kom. Jeg kan godt forstå, at du får alle de komplimenter på din hud.

  @ Marie R, ;o)

  Stor hilsen Anette

  23/03/2018
 • Marie Rasmussen

  Super interessante spørgsmål fra dine trofaste læsere – jeg holder skarpt øje med dine svar A. Da jeg godt selv lige kan drage nytte af et fif eller to ♡

  23/03/2018
 • Pernille S

  Dejligt foredrag 🙂

  22/03/2018
 • Anette Bilsted

  Kære Anette. Hvilken AHA serum, er efter din overbevisning den beste? Er lidt i tvivl. KH Anette

  22/03/2018
 • Kristina N

  Jeg får sådan nogle lukkede hudorme, som bare begynder som hårde knopper, som så senere bliver til store ømme bumser. Når de er rigtigt modne, kan jeg presse sådan en “fast” hudorm ud – altså er der ikke særlig meget betændelse i dem. Jeg får dem særligt på hagen og overlæben. Det er simpelthen så irriterende! Jeg bruger både BHA 2 %, niacinamid og vaskeklud, og har gjort det længe efterhånden. Har du nogen tips til, hvad jeg kan gøre?

  22/03/2018
 • Lise

  Hej Anette

  Lige et supplerende spørgsmål – jeg er gravid – vil du stadig anbefale salicylsyre fra Danish skincare? Bruger pt. Acne serum fra ecooking, men sys ikke helt effekten er den samme?
  Jeg sys dog at den 28 dages kur fra lancome er super god – men må man fortsætte forfra med det Samme eller hvad er tidsintervallet mellem brugen af den?
  På forhånd tusind tusind tak ☺️

  22/03/2018
 • Majbritt

  Igen tak for at du gider dele din viden og bruger så meget tid på det!
  Ang original dermaroller som jeg skal igang med- vil du gøre det samme aften / periode som BHA og A vitamin?
  Og/ eller hvad er bedst efter rullen udover peptiderne…

  22/03/2018
 • 1000 tak for gode kommentarer. Jeg er tilbage med svar fredag morgen. Stor hilsen Anette

  22/03/2018
 • Line Ullehus

  Hej Anette.
  Jeg har lige et supplerende spørgsmål til det med at rulle.
  Jeg har for nyligt købt en rulle fra Swizz Clinic, som jeg er gået i gang med at bruge.
  Jeg har dog i noget tid overvejet at kaste mig ud i en let selvbruner til ansigtet. Er det okay at bruge en derma roller, når man jævnligt påfører en let selvbruner i ansigtet? (Selvfølgelig ikke de dage hvor jeg ruller).
  Måske et dumt spørgsmål, men vil hellere være på den sikre side 🙂

  22/03/2018
 • Valentina Ciampa

  Tusinde tak for super fordrag, det var både lærerigt og skide sjovt;-) måske dumt spørgsmål, bruger du varm, lunken eller kold vand når du bruger vaskekluden?
  Vh Valentina

  22/03/2018
 • Hvis nu opfandt en creme der havde det hele, ville man så ikke blive rig?

  22/03/2018
 • lisa

  Hvad nu hvis man gerne vil bruge både AHA, BHA, retinol, hyaluronsyre og Niacenamin 10% ? Kan se at Pudderdåserne fraråder at man benytter AHA og BHA samtidig, men du gør ikke? Jeg døjer meget med acne i form af mange åbne og lukkede hudorme, så jeg er ganske bulet at se på. Men jeg er også ved at komme op i årene, er 42 år, og vil også gerne gøre noget ved begyndende slap hud og rynker. Hvordan griber jeg det lige an? Her mener jeg rækkefølge af produkter, og også om du er enig i at jeg vil have gavn af alle de produkter jeg har nævnt! Jeg har senest kørt med BHA 2% morgen og aften, og BPs Super 3 booster til om natten, gjorde det ca 4-5 mrd og havde meget store forventninger, men desværre gjorde det ingen forskel på min acne. Jeg droppede det så og har i ca 6 mrd brugt en creme fra hudlægen, som har hjulpet en smule, men jeg ser stadig farlig ud, så nu overvejer jeg om jeg skal forsøge at løse problemet med ovennævnte, eller om jeg skal til hudlægen igen og hører hvad der ellers er at prøve der? Jeg vil virkelig sætte pris på at høre din mening, jeg følger dig med stor interesse og syntes virkelig at jeg bliver opdateret på en informativ , sjov og yderst seriøs måde, omkring min store interesse hudpleje, så tak 😉

  22/03/2018
 • ELSKER denne: “Absolut ja, hvis man godt kan li’, at tingene matcher på badeværelset.”
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  22/03/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.