Derfor vil du blande AHA & A-vit til kroppen

Vi ved, at det at blive bikiniklar bare kræver, at man lader klæderne falde og ifører sig badetøj.

Men derfor kan huden godt drille, som en kollega skrev:

”Jeg har drysramte tørre ben. Smører derfor med en fed (og ret dyr) plantesalve. Nu har jeg så tørre, men også fedtede, ben.”

Og dét er der råd for, hvis du hænger på et øjeblik.

Det er samtidig nu, mange ønsker sig fugtmættede, muligvis lidt mindre skummetmælksfarvede, ben. Sådan kan jeg selv have det. Og så er det, jeg altid kommer til at tænke på hudlæge Christian Grønhøj (forfatteren til bogen GLØD og ham BEDRE HUD MED ÅRENE er fagligt afstemt med), som ofte spørger mig, om jeg kun tænker på ansigtet, når vi taler om hud.

Ha, det er sjovt. Det gør jeg helt sikkert for tit, fordi resten af kroppen (ikke bare min egen) oftest er dækket og dermed beskyttet af tøj. Men faktum er, at kropshuden har lige så meget glæde af Hudplejepyramidens ingrediens-hold, og hvis jeg skal pege på ét produkt, som har gjort det ualmindelig nemt at følge Hudplejepyramidens enkle princip for reparationsafdelingen (det midterste step), så er det Bodyologists multitasker af et tyndtflydende kropsserum, hvor du får:

A-VITAMIN – som er cellefornyende, beskyttende og kollagenboostende (her i den milde, netop beskyttende, retinyl palmitat-variant). Kilde 01.

E-VITAMIN – en smidiggørende, nærmest elastisk, antioxidant, som al hud fortjener. Kilde 02.

NIACINAMID – en multitaskende antioxidant, der beroliger, udglatter i det små og virker som et supplement-værn mod pigmentpletter. Kilde 03.

AHA – peelende frugtsyrer (her i et forholdsvis mildt miks). Kilde 04

Endelig tæller serummet barrierestyrkende lecithin, interessant maris aqua (som vi fremadrettet kommer til at tale mere om) og det basale men afgørende: fugtmætning (her fra glycerin) og fugtforsegling (her fra sheasmør). Indeholder også parfume, som for nogle er et plus, for andre et minus.

Der er for mig samlet mange fordele i ét og samme produkt. Den sande prøve står jo altid i praksis, og gør det, at huden bliver blødere, mere fugtspændstig pænere i selskab med selvbruner (pga. peelingeffekten). Men det er også et serum, der kræver at huden er beskyttet, fordi frugtsyrer gør huden en anelse mere lysfølsom. Cirka fire procent, vurderer hudlæge Leslie Baumann. Jeg har købt mit kropsserum her.

Tilbage til kollegaen: At undgå at være tør og fedtet på samme tid kræver først og fremmest styr på rækkefølgen (det mest vandede først, så det mere fedtede), dels kan nogle have brug for at eksfoliere, altså fjerne de sløve overfladeceller, der kan gøre det svært for lotion/salve/olie at finde sig til rette. Bare husk, at eksfoliering netop om sommeren samtidig er et tveægget sværd. Så hun brugte først et tyndt lag af ovennævnte kropsserum og derefter den federe plantesalve. De dage, hun er i direkte sol springer hun eksfolieringen over.

HVEM GØR DET OGSÅ GODT? Der findes virkelig gode niacinamid-produkter til kroppen – bl.a. fra Woods Copenhagen og Ecooking. Når det gælder vitaminkombinationen af A, C & E, så har Environ en eminent kropsolie. I forhold til peelende syrer, har Paula’s Choice en 2% BHA Body.

OPSKRIFTEN PÅ POLEREDE BEN? Den får du her

@beautyspace på Instagram

De videnskabelige kilder:

Kilde 01 (A-vit), kilde 02 (E-vitamin), kilde 03 (niacinamid), kilde 04 (AHA)

12/06/2023
De 4 ting, jeg køber hjem i litervis
Hvor XL giver mening på hylden
16/06/2023
Skønhedsboblen under pres
De 3 ting, fagfolk bekymrer sig om, når det gælder injektioner

Kommentarer

 • Lisa

  Ak ja, hvis man dog bare kun havde skummetmælksfarvede ben…
  Jeg døjer med det man vist kalder jordbærben – hvordan får man has på det? Måske et oplagt emne til en artikel, for jeg tænker ikke jeg er den eneste:-)

  17/06/2023
 • Mette S

  Kære Anette.
  Mit spørgsmål hører måske ikke lige hjemme under dette indlæg – men jeg prøver alligevel.
  Jeg har set, at Matas striber har lavet et kollagen pulver (og tabletter). Det er billigere end de andre billige på markedet.
  Ved du, om det er værd at bruge penge på? Eller er det bedre at give lidt mere og få et af de andre, du tidligere har skrevet om.
  På forhånd tak.
  KH Mette

  15/06/2023
 • Sarah

  Hej Anette 😘
  Må jeg spørge dig hvordan du selv bruger solcreme , især her i sommer månederne ?
  Genopfører du hveranden time ?

  15/06/2023
 • Tina

  Lækker body serum 🤩 men syntes jeg har problemer med at får tømt flasken pga dens form 🤔..

  14/06/2023
 • Anette

  Jeg er stor fan af de der billige engangsvaskeklude til babyer til kroppen. De virker let peelende på huden, og man kan sagtens bruge dem flere gange!
  Især hvis man ikke liige har fået købt nogle billige små vaskeklude i håndklæde-afdelingen hos Jysk eller IKEA 😉
  Og så skummer sæben lidt bedre, når man bruger dem….

  Når jeg har barberet ben og bikinilinje (som i øvrigt også fjerner de døde hudceller, omend lidt mere ujævnt), benytter jeg mig gerne af SomeBy Mi’s multi krops-gel med AHA, BHA og PHA. Den er let, kølende (indeholder masser af centella asiatica/tigergræs) oveni, og den er ISÆR fantastisk til bikinilinjen, hvor indgroede hår oftere forekommer…. Og sådan en stor rød bums er ikke bare irriterende, men også PÆNT smertefuld at rende rundt med.
  Gelen virker også godt på de der små knopper på overarmene og hård hud på fødderne, appelsinhud og alt hvad du ellers måtte døje med, uanset hvorhenne på kroppen det er. Min intimbarbering generer mig ihvertfald meget meget mindre, når jeg har benyttet den, også selvom jeg benytter nye barberblade.

  Men husk solcreme. Også mellem tæerne i øvrigt!

  Jeg har i år været hidsig med at smøre faktor 30 på HELE kroppen hver dag, når de er i fri luft og sol. Især hænderne er hårdt ramt, så de får et godt og solidt lag. Og prepper den gerne med en meget tynd kropscreme (den med Havtorn fra Matas striberne er god), når jeg ikke lige hælder den der after sun fra Korres’ med yoghurt du anbefalede, på kadaveret. Den er nemlig god, når man har svedt som en overfugtig karklud hele dagen 😉

  14/06/2023
 • Anni

  Jeg troede, jeg havde bestilt den serum, sidst du skrev om den med rabatkode, men det viste sig at være cremen i stedet.
  Pyt, så bruger jeg bare den orange Ren kropsserum med AHA under.

  God soldag!

  14/06/2023
  • Anni

   (Flaskerne ligner hinanden på en prik fra Bodyologist)

   14/06/2023
 • Laila Andersen

  Godmorgen, Anette
  Gode pointer at stå op til! Jeg er slem til at behandle min kropshud ret stedmoderligt. Undtaget er huden på min venstre underarm, hvor jeg har en grøn tatovering – dette sted får alt, hvad mit ansigt får (jo, den står som ny her 7 år efter, tatoveringen).
  Jeg hiver fluks min “Instant Booster” frem fra den mørke hylde. Jeg har kombineret den med “Corpus Paradoxe Body Oil” fra Beauté Pacifique tidligere. Er det overhovedet gavnligt? Jeg har en idé om (og det er din skyld!), at alt, der hedder ‘serum’ skal toppes med en overfrakke. Her i sæsonen for bare ben er det oplagt med solcremen. Har du et bud på en tyndtflydende én af slagsen? Jeg hader at have en fedtet følelse på stængerne…
  God dag herfra
  Laila

  14/06/2023
  • Anni

   Jeg er blevet ret vild med Biotherms waterlover 400 ml, efter at Anette skrev om den sidste år. Tyndtflydende, friskduftende og trækker ind med det samme.

   14/06/2023
 • Susie

  Jeg er begyndt at bruge serum etc som mit ansigt ikke lige elsker til mine arme – så bliver tingene brugt og armene var klar til at komme frem i lyset:-)

  14/06/2023
  • Anette Bilsted

   Kære Anette
   Et rigtig godt bud kunne være Apoteket’s
   BodySorbet den fungere super godt under
   feks Eccoking’s bodylotion.
   Jeg bruger den hver eneste dag og min hud
   er fin.
   KH Anette🌺

   14/06/2023
 • Marianne

  Dejligt med et kropsprodukt med A-vitamin (dem er der ikke nok af) – prisen er dog lige pebret nok til min smag … Min nye favorit til kroppen er Mizon – Niacinamide Smoothing Body Lotion med 10 % niacinamid, C-vitamin og AHA (dog ingen A-vitamin) Den er perfekt (også) her om sommeren: letflydende og lækkert fugtende 🙂 Og til absolut rimelig pris …

  14/06/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.