Bedste kosttilskud til din hud

_S0A1252

Den sidste del af ordet kosttilskud skal tages bogstaveligt. For der er tale om netop et tilskud – til dig, der vil spice din hudpleje op.

Hvis vi kigger på, hvad mange hudlæger kan bliver enige om, og samtidig ser på mængden af publicerede studier på området, så er det her det tætteste, vi kommer på en fællesmængde:

 • SMIDIGHED fra fiskeolie som indeholder den direkte vej til de vigtige fedtsyrer EPA og DHA.
 • MERE KOLLAGEN via C-vitamin, som indgår i kollagensyntesen, og det samme gør glukosamin (som hudlæge og professor Christian Grønhøj tidligere har sagt: ”vi har længe vidst, at glukosamin kan hjælpe på anti-age-fronten”).
 • RO PÅ med probiotika fordi vi ved, at de gavnlige mælkesyrebakterier optager pladsen, så de slemme af slagsen ikke kan komme til. Vi ved også, at en god fordøjelse går positivt i huden.

_S0A1253

SNUP TIPPET: Jeg valgt at tage grøn te med, fordi den gør godt som en indvendig antioxidant-beskytter (OG kan bruges på huden som en toner). Men ak, der er meget grøn te, som smager for bittert – dog ikke den fra Teministeriet, som er ualmindelig velsmagende.

Når det gælder doseringer, så må det være en personlig sag, da der dels er forskel på produkter og dels kan være hensyn at tage i samråd med ens egen læge. I Whitney Bowes bog ’The Beauty of Dirty Skin’ giver hun dog forslag til doseringer.

NB: Og jo, både Imedeen og Beauté Pacifique gør veldokumenteret forskel. Se mere her, her og her. Ligesom multivitamin med spormineraler hører til dr. Howard Murads anbefalinger.  

FOTO JENS PETER ENGEDAL

22/11/2018
Ramt af radiatorstram hud?
Så skru op for fedtet og ned for varmen
27/11/2018
Julegaverne, jeg ville vælge
Mine fem bedste bud

Kommentarer

 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette.
  Det jeg mener er, om jeg bør tage D-vitamin året rundt, hvis jeg om sommeren, er dækket af solcreme hver dag? Og har du et præparat, som du vil anbefale hertil?

  29/11/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lise-Lotte, det er selve indholdstoffet, der er det afgørende. Derudover kan man have mærkepræference på samme måde som hvis det var hudpleje.

  @ Tanja, du kan jo teste en mild BHA under (ex. fra Danish Skincare) og hvis du vil skifte, så kan Environ være en mulighed og nej, din hud er jo vant til A-vitamin, så du skal ikke begynde forfra – medmindre du er irriteret eller har andre issues.

  @ Bettina, generelt kan olie være en dårlig kombination i forhold til rosacea. Jeg synes, du skal se en dygtig kosmetiker. Bor du tæt på Amazing Space? De har tidligere hjulpet en Beautyspace-læser virkelig fint (og gerne i kombination med en hudlæge).

  @ Karen, tak fordi du deler din erfaring.

  @ JS, send mig fluks en mail, så får du den manuelt.

  @ Monia, det vil jeg også vurdere. Men du kan jo researche lidt.

  @ Tanja, jeg synes ikke, du skal kombinere to forskellige peels. Man mister overblik og risikerer at overbehandle.

  KH Anette

  27/11/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Gry, jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål korrekt, men vi optager D-vit om sommeren, fordi solens levering af vitaminet (hormonet) dér er optimalt. Du har ret i, at hvis er dækker fuldstændig af SPF, så bliver optagelsen sværere. Mange hudlægen anbefaler få minutters ubeskyttet solpåvirkning netop pga. D-vit.

  @ Ann, mange tak for din anbefaling.

  @ Jette, jeg tror jeg vil invitere en D-vitamin ekspert på bloggen, for det er som du siger, virkelig vigtigt.

  @ Kamille, jeg er begejstret for dem pga. deres dokumentation. Men klart der er billigere alternativer.

  @ Charlotte, den gamle Lyst hedder Bornholms nu i Brugsen. Denne kan købes på lysi-life.dk. De er fra Pharma Nord.

  @ Christina, 1000 tak fordi du bidrager med din gode erfaring.

  Stor hilsen Anette

  27/11/2018
 • Tanja

  Hej Anette. Den der peel maske som Sarah har i toilet tasken på Instagram, kan den fint kombineres med BP super 3 boosteren og min oxygen peel fra filorga ? Oxygen peel bruger jeg stort set hver aften efter rens og inden min super 3 som også bruges hver aften:) Har jo ikke helt styr på om ingredienserne i produkterne her kunne kombineres med masken 1 gang i ugen som det anbefales eller om det bliver for meget. Men det ved jeg at du har styr på:) Kh. Tanja

  26/11/2018
 • Monia

  Nå da! Jeg tænkte ellers, at jeg var mønsterelev med min daglige Imedeen og fiske(krill)olie samt phytoceramider…
  men hvad mon glucosamin kan? Hvis det “bare” er kollagen, så er jeg vel dækket ind med Imedeen?

  25/11/2018
 • JS

  Kære Anette 🙂
  Jeg har købt “Pletfri – ja tak”, og den så rigtig god ud. Desværre skimmede jeg den kun, og nu er den væk, øv. Er det ikke muligt at hente den igen eller ?
  Mange hilsner JS

  24/11/2018
 • Karen Edslev

  Jeg tror det er godt at rense sin hud i Coconut olie tror også Glucosamin og Cvitamin og D vitamin og Levertran og gær med citron i er godt .

  24/11/2018
 • Bettina

  Kære Anette.

  Selv om mit spørgsmål til dig ikke er direkte relateret til denne post, håbrr jeg du vil tage dig tid til at svare alligevel 🙂

  Jeg har rosacea og overvejer at investere i Ole Henriksens Pure Truth Youth Activating Oil, som skulle være rigtig god som hhv fugtgivende og plejende til tør hud. Kan dog se at den åbenbart består af 100% hybenkerneolie. Kan du tilfældigvis fortælle lidt om hvordan den evt. adskiller sig fra de (meget) billigere samme typen olie på de brune glasflasker i helsekostforretningen? Er det kvaliteten af olien der er den afgørende forskel, eller kan der være tilføjet ekstra vitaminer el uden at det behøver at fremgå af ingredienslisten? Er lidt i vildrede om den vil være en “god investering” eller ej 😉 på forhånd tusind tak for svar!

  Venlig hilsen Bettina.

  24/11/2018
 • TanjaElisabet

  Hej Anette,

  Jeg har et spørgsmål til dit indlæg om a-vitamin for en uges tid siden, håber det er ok, at jeg stiller det her.

  Jeg har brugt BP super booster i 3/4 år og det fungerer fint. Men jeg har aldrig været sådan super begejstret for “duften”. Jeg overvejer at prøve en anden, kan du anbefale andre, der er gode, jeg har mild rosacea. Og hvis man starter på en ny type/mærke, skal man så starte forsigtigt igen, eller kan man forvente, at huden ok med at bruge det hver aften?

  Jeg kunne også godt tænke mig at introducere noget bha eller aha, men er usikker på, hvordan og hvor meget. Jeg læser alt du skriver med stor interesse og har virkelig lært meget af dig. Du har flere gange skrevet om, at syre også kan gøre en masse godt for huden. Jeg er snart 40 og man er vel altid lidt nysgerrig på, om man kan gøre det lidt bedre☺️

  Tak for alt det du deler 🙂

  Bedste hilsner
  /Tanja

  23/11/2018
 • Lise-Lotte

  Jeg har glucosamin fra Vitaviva, der står på bøtten man skal ta`5 kapsler 🙂 ..De er relativt dyre så jeg vil også gerne vide om kapslerne fra Matas kunne gøre det samme ? 🙂

  23/11/2018
 • Cristina Barrow

  Med hensyn til D-vitaminer, har jeg længe taget dem fra Pharma Nord 38ug, hvor jeg tager 1 hver morgen og 1 om aftenen 3x om ugen. Grunden til at jeg tager 1 tablet 3 x om aftenen, hænger sammen med at jeg også tager en god multivitamin som også indeholder d- vitamin, jeg tager d-vitaminer året rundt, undtagen juni og juli, der tager jeg KUN 1 dagligt.
  Det er godkendt både af min læge og en sød dame, som hedder Anne Grete Rose, som er kostvejleder og har sammensat forskellige vitaminer og mineraler til mig, udover det drikker jeg også urteteer, som hun har anbefalet mig.
  Urteteerne har bl.a. hjulpet mig med stærke og kraftige menstruationer. Kh. Cristina

  23/11/2018
 • Charlotte

  Hej Anette.
  Vedr.Lysi – det ligner slet ikke den flaske jeg har set ? Vedr. probiotika … Hvilke mærke køber du – og holder du pause ?
  Charlotte

  23/11/2018
 • Kamille

  Med hensyn til mælkesyrebakterierne, hvad er det da der gør dem fra Pharma nord bio thura særligt gode? Vil et mere budgetvenligt alternativ som ex Matas egne gøre det lige så godt?:-)

  23/11/2018
 • Jette

  Tak Anette for dine kloge ord også mht kosttilskud

  Et lille tip: Grøn the m jordbær kan drikkes uden den bitre smag!

  Til Gry.
  1/2 time uden solcreme er nok til at give tilstrækkeligt m Dvit. Man kan fx nøjes m at få sol på kroppen i den 1/2 time dvs undgå sol i ansigtet. D vit er måske det vigtigste af alle vitaminer

  23/11/2018
 • Ann Jeps

  Hej Anette
  Jeg kan på det varmeste anbefale CloseUp fra Correxico
  Kan ikke købes i DK men over nettet her:
  https://www.correxiko.com/product/the-skin-supplement/

  23/11/2018
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette.
  Jeg har længe studset over sammenhængen mellem ovenstående?

  Hvis man reelt ikke kan spise sig til d-vitamin 3, som jo er den type d vi får igennem sollys, hvordan får vi den så om sommeren, når vi som flest, er dækket af høj spf.?
  Kan konklusionen være, at man bør tage d-vitamin året rundt? En en blodprøve kan jo afgøre, hvor mange mg. der bør være er nok.

  Forvirringen er total herom – netop pga. solcreme i de sæsoner, hvor vi bør optage mest d-vitamin. Vi bliver jo stadig brune, selvom vi er dækket af spf.?
  Trænger en spf. virkelig ikke igennem huden alligevel? Jeg bruger dertil også dagcreme med filter i…

  Hvad er din holdning/erfaring ?

  Mvh.
  Gry

  23/11/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.