Min morgenrutine step-by-step

Her er det hurtige svar på hvad- gør-du-selv spørgsmålet men på en måde, så det forhåbentlig er nemt at overføre til dine egne produkter – eller i det mindste erhverve sig nyt baseret på ingredienser, så det passer til netop dit budget.

Det afgørende er at have styr på rækkefølgen for fugt, fedt/forsegling og selvfølgelig beskyttelse.

 • EN VASKEKLUD er for mig første step. Den er for mig på niveau med kaffe. At begynde dagen med en iskold, lettere opvredet ren vasklud er både velbehag og snusfornuft, fordi sved og søvnfølelse bliver fjernet samtidig med, at du får en let eksfoliering (hvis altså du undlader at skrubbe). Jeg er vaskekludssamler.
 • SÅ FUGTMIST fordi jeg lagrer min fugt. Sørg for, at der er beskyttende antioxidanter og fugtmættende ingredienser i som f.eks. hyaluronsyre eller glycerin. Jeg er glad for Tromborgs af de her grunde, som bl.a. tæller let udglattende peptider.
 • SÅ TANDBØRSTNING.
 • SÅ FUGTSERUM i en udgave her fra Ecooking, der indeholder flere kilder til fugtmætning, peptider og barrierestyrkende lecithin. Jeg vil også gerne have niacinamid ind i billedet, så her tilsætter jeg af det, jeg nu engang har – det kan være alt fra The Ordinary til Verso.
 • SÅ SOLFAKTOR, hvor jeg altid har et lager, og altid smører efter UV-professorens veldokumenterede metode. Og selvfølgelig først, når serummet er absorberet. Jeg går ikke med meget makeup på huden, men kan godt lide en anelse dække på kinderne, f.eks. en dråbe BB-creme, som derfor står helt yderst.

Jamen er der ikke noget, du arbejder på? tænker du måske. Jo, det er der, men det sker om aftenen (se med på onsdag, hvis du har lyst). I dagtimerne tænker jeg om sommeren først og fremmest på at være ikke-fedtet fugtmæt og beskyttet. Samtidig pleaser jeg huden med veldokumenterede ingredienser, altså ikke bare på step et i Hudplejepyramiden®, men også fra step to: peptider og niacinamid.

HVIS DU ER UDFORDRET af sart hud, rødme/rosacea, udbrud, forstørrede porer eller pigmentpletter, så har du de detaljerede rækkefølge-guides i den nye bog BEDRE HUD MED ÅRENE, som er gratis på biblioteket med lidt tålmodighed og ellers billigst her. Og ja, der er konkrete produktforslag.

Sådan bliver din hud bedre med årene

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

22/06/2023
Vivi fik fugt-skud med Profhilo
Profhilo fugtskud. Plusser og minusser
27/06/2023
To ingredienser, jeg ikke undværer om aftenen
To ting, der også vægter højt hos hudlæger

Kommentarer

 • camilla

  Kære Annette,

  Tusind tak for dig!! Kan du anbefale en let ansigtscreme med en masse fugt? Og/Eller en solcreme med ovenstående oveni, så jeg kan springe cremen over inden solcreme. Resten af rutinen er der styr på 🙂

  Jeg har helt almindelig hud, men måske tendens til lidt fedtet T-zone, tror jeg 😬

  Tak for sin nyeste bog. Den er intet mindre end fantastisk.

  Vh. Camilla

  11/08/2023
 • Maria

  Jeg har pigment/solskader i form af pletter på kinderne, som jeg gerne vil nedtone, men hver gang jeg bruger et produkt med den mindste smule farve i, får jeg en masse små bumser i området. Jeg går sjældent på kompromis og har derfor købt de reneste produkter uden parfume. Har du nogen råd? Jeg bruger både din A-vitamin creme, c-vitamin fra Ecooking og faktor 50 fra Ecooking, som dagcreme

  10/07/2023
 • Pernille

  Hej Anette
  Tak for at dele din morgen- og aftenrutine:) Er der andre fugtmist du kan anbefale? Gerne uden parfume, da jeg har en sensitiv hud.

  28/06/2023
 • Helle

  Hej, Anette
  Hvilken BB creme bruger du?
  Venlig hilsen Helle

  28/06/2023
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord og kommentarer. Jeg er tilbage med respons onsdag morgen denne uge. TAK for din tålmodighed. KH Anette

  27/06/2023
 • Sarah

  Kære Anette,
  Jeg undre mig også over den manglende c-vitamin – jeg troede det var fast rutine hos dig 🙂 derudover, bruger du ikke dagcreme? Men blot en serum og så SPF?

  26/06/2023
 • Caroline

  Kære Anette
  Min morgenrutine er kopieret efter dig, jeg har dog alligevel et spørgsmål 🙂

  Jeg døjer med, at min næse stopper til, når jeg bruger solcreme i ansigtet. Det trigges desværre også af BB-creme med solfactor i, f.eks. Karmameju (som jeg synes giver den fineste glød). Jeg eksfolierer om aftenen med BHA efterfulgt af din A-vit. creme, men synes ikke det gør den store forskel. Har du mon et godt råd? 🙂

  26/06/2023
   • Caroline

    Mine porer på næsen stopper til, så jeg nærmest kan se små “propper” med hudorm -beklager den lidt “grafiske” forklaring 🙂
    Mange hilsner
    Caroline

    30/06/2023
 • Lene

  Kære Anette

  Jeg er muligvis en smule tungnem. Lige for tiden bruger jeg Bio-Effect i dagtimerne. Første Essence efterfulgt af Serum. Så venter jeg lidt og bruger så enten dagcreme m. solfaktor eller solcreme evt. efterfulgt af make-up. Når man bruger EFG bruger man jo kun toppen af pyramiden. Er det nok eller hvad.

  Kærlig hilsen
  Lene

  26/06/2023
 • Kis

  Hej – dejligt med en enkel morgenrutine her i sommertiden, men jeg tænkte også på hvor c vitamin serum er henne?
  Det bruger jeg efter hyaluron serum. Jeg har lyst til en god pudder med lidt solskin efter solcremen. Kan du anbefale en uden for meget shimmer?
  God sommer Kh Kis

  26/06/2023
 • Anette

  Min morgenrutine indeholder udover hudpleje også:

  Havregryn med rosiner
  Multivitamin
  Magnesium
  Fiskeolie
  C-vitamin
  Kosttilskud med spirulina- og chlorella

  😛

  26/06/2023
 • Tina

  Hej Anette ☀️
  Hvad med Hero og strøm.. Det troede jeg var i din faste Rutine? 😅

  26/06/2023
 • Annette Bøg Hansen

  Eventuelt en anden tråd, men hvad gør I med jeres rutiner på ferier? Syns jo ikke huden (hverken ansigt eller krop) skal snydes, når den -på ferierejser især- kan være udfordret af sol, vind og havvand. Hvad tager I med i kufferten, og i hvilke emballager? Min egen toilettaske er erstattet af en skotøjsæske…..

  26/06/2023
  • Hilde

   Jeg lurer på det samme 😊 Jeg kan gjerne pakke to toalettmapper for å få plass til alt, men i år vil jeg prøve meg på et minimum. Og hva er minimum? 😃

   26/06/2023
 • Anette W

  Jeg har også en helt fast morgenrutine:
  masser af koldt vand i ansigtet til det ‘vågner’
  så fugtmist og tandbørstning
  derefter Ole Henriksens Banana Bright Vitamin C Serum
  efterfulgt af Rudolph Care Acai Anti-Stress Facial Creme
  og til sidst Garniers Over Makeup Super UV spray , spf 50
  Om vinteren bruger jeg desuden dagligt et par dråber dermalogica barrier defense booster

  26/06/2023
 • Bente

  Kære Anette
  Jeg har læst din morgenrutine og undrer mig over at du ikke bruger C vitamin serum. Jeg synes du plejer at anbefale det.
  Jeg bruger Tromborg mist, C vitamin serum fra Paulas Choice og din creme og så faktor mindst 30 oftest 50, hvad tænker du om det.

  26/06/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.