To ingredienser, jeg ikke undværer om aftenen

Min aftenrutine er enkel, tandbørstehurtig og emmer hverken af zen eller ritualer, men bare rar rutine.

 • Først renser jeg hud med enten E.X.F.O. Cleanse (som er en hyppig genganger herinde) eller Honey CPHs mælkede gel-rens, som er virkelig fin. Elastisk nærmest.
 • Så bruger jeg salicylsyre, som stammer fra pilebark og er en antiinflammatorisk let peelende syre, der som fedtopløselig er i stand til at trænge ned i porerne. Jeg er forsigtig med den om sommeren, hvor UV-lyset er kraftigere, men omvendt vil jeg heller ikke undvære, hvad der har en del af æren for, at jeg har fået bedre hud med årene. Ikke som solo-rytter (naturligvis), men en beroligende, poremindskende banebryder for det, der kommer bagefter – som er A-vitamin. Nederst er der henvisning til den uvildige dokumentation og opbakning til salicylsyre (1). Jeg bruger salicylsyre 2-3 gange om ugen – den nye fra Jorgobé med solid fugtmætning har jeg købt her.
 • Min helte-ingrediens er A-vitamin. Eller som min gode kollega Lise Grosmann siger: ”Det evigt reparationsparate vitamin.” Der er ingen tvivl om, at det, der har hjulpet mest på min solgysende fortid, er de evner, A-vitamin har for dels at normalisere, dels bidrage med kollagen og en forbedret omsætningshastighed af hudceller. Vi taler altså på både pigment-, pore- og solrynke-fronten. Sammen med et knusende dygtigt kemikerhold blev Ansigtscremen med A-vitamin derfor en realitet for snart tre år siden. Du finder den hos hudlæger fysisk eller online her, hvor du også finder den uafhængigt dokumenterede opbakning på indholdet.

HVAD ELLERS: Der er nat-fodcremen af årsagen her. Silke-sovebrillerne, som er en gave fra The Beauty Sleeper. Der er strøm, som jeg husker om aftenen, hvis det er blevet glemt om morgenen.

Det er det. Og i øvrigt nemt at pakke – også som her, hvor jeg skulle sende min aftenrutine til en fotooptagelse.

HVORDAN JUSTERES fugt og fedt i forhold til din egen hud? Det gør du ved at gribe i egen kind. For afhængig af, om du er til den tørre eller den mere fedtede side, så kan der justeres på balancen. Gælder det første for eksempel, så kan behov for ekstra fugtforsegling typisk afhjælpes med en dråbe planteolie efter A-vitamin. Vær opmærksom på, at tør hud risikerer at blive mere tør af salicylsyre – enten undgå helt, skru ned eller overvej en anden syretype. Hud, der er til den fedtede side, er i princippet selvsmørende. Her gælder det om at fokusere på fugtmætning (som hyaluron og glycerin) inden A-vitamin og at holde igen med olier.

JULI MÅNEDS BEAUTYBOKS udkommer torsdag kl. 7.00. Jeg tør godt sige, at du roligt kan glæde dig. Den fulde beskrivelse kommer i din indbakke, men boksen er er netop lagt i shoppen i dette sekund – for dig, der har svært ved at få de tidlige morgen-udgivelser til at gå op.

@beautyspace på Instagram, hvor der lige nu er gode vinderchancer.

(1) Videnskabelige studier på salicylsyre finder du bl.a. her sammen med EU-vurderingen her.

FOTO LEA JESSEN

25/06/2023
Min morgenrutine step-by-step
Sommer-rutinen handler især om én ting
29/06/2023
Få dit plaster plus min SPF to-do
Plaster + hvad du ikke ved om selvbruner

Kommentarer

 • Anja M. H.

  Kære Anette🙂

  Jeg har skrevet mit spørgsmål igen og sendt til dig, jeg håber du kan læse det nu🙏🥰

  Venlig hilsen

  Anja M. H.

  03/08/2023
 • Anja M. H.

  Kære Anette🙂

  Jeg prøver lige igen så👌🙂

  Da jeg købte Ansigtscremen Beautyspace ved hudlægen fik jeg at vide, at det ville være godt efterfølgende at bruge en fed natcreme ovenpå Ansigtscremen. Kan du anbefale en natcreme eller er du uenig i antagelsen om en fed natcreme ovenpå Ansigtscremen?
  Jeg har normal/kombineret hud.

  Om aftenen er min rutine at jeg renser min hud med Bioderma Sensibio, dernæst hver anden aften Paula’s Choice Exfoliate 2% BHA Liquid Exfoliant, , så Ansigtscremen og tilsidst Beauté Pacifique Creme Paradox night cream eller Ecooking godnatcreme 50+.

  Jeg er 48 år og synes jeg har en del tendens til forstørrede porrer, og lidt pigmentpletter, men ellers en fin hud.

  Håber du kan hjælpe mig🙂

  Anja

  02/08/2023
 • Anja M. H.

  Hej Anette🙂

  Er du kommet med et svar på mit spørgsmål fra den 15/7 et sted, hvor jeg ikke kan læse det?

  Mange hilsner😘

  Anja M. H.

  01/08/2023
 • Marianne

  Hej Anette
  Jeg er ny på beautyspace-holdet, men har læst din bog grundigt og er meget begejstret for mine nye hudplejerutiner. Men nu kunne jeg godt tænke mig at få min hud vurderet af en kosmetiker – kan du anbefale en i Kbh. eller omegn?
  Mange hilsner og go’ sommer
  Marianne

  26/07/2023
   • Marianne

    Okay – den vil jeg læse så – tak for hjælpen 🙂

    01/08/2023
 • Karen Blum

  Kære Anette
  Hvad bruger du som produkt til din ‘strøm’-maskine? Jeg har også en, men får den ikke rigtigt brugt, fordi jeg ikke rigtig kan finde det rigtige produkt til den? Jeg ved, man ikke må bruge olie, men kan man f.eks. bruge din creme, som jeg er ret glad for, sammen med den?

  21/07/2023
 • Anja M. H.

  Kære Anette🙂

  Da jeg købte Ansigtscremen Beautyspace ved hudlægen fik jeg at vide, at det ville være godt efterfølgende at bruge en fed natcreme ovenpå Ansigtscremen. Kan du anbefale en natcreme eller er du uenig i antagelsen om en fed natcreme ovenpå Ansigtscremen?
  Jeg har normal/kombineret hud.

  Om aftenen er min rutine at jeg renser min hud med Bioderma Sensibio, dernæst Paula’s Choice Exfoliate 2% BHA Liquid Exfoliant, skiftevis Woods Copenhagen Skin Perfector Seboclear eller Rudolph Care Facial Oil Delight, så Ansigtscremen og tilsidst Beauté Pacifique Creme Paradox night cream.

  Jeg er 48 år og synes jeg har tendens til forstørrede porrer, men ellers en fin hud.

  Håber du kan hjælpe mig🙂

  Anja

  15/07/2023
 • Bethina

  Hej Anette. Kan du nikke godkendt? 🙂 Er virkelig i tvivl, om jeg gør det rigtigt. Jeg har læst din bog de sidst aftener, men er stadig – tungnem – og derfor i tvivl.

  • VASKEKLUD
  • FUGTMIST
  • TANDBØRSTNING.
  • C-VITAMIN
  • FUGTSERUM
  • NIACINAMID – The ordinary eller Is Clinical Poly-Vitamin
  • SOLFAKTOR

  AFTEN – perioder på 2 mdr.
  A-vitamin eller frugtsyre

  • RENS HUD
  • SALICYLSYRE 2-3 gange om ugen
  • Niacinamid hver dag
  • ANSIGTSCREMEN

  ELLER:

  Frugtsyre Ole Henriksens Invigorating Night Treatment
  EGF fra Bioeffect.

  30/06/2023
 • Randi

  Bruger du ikke egf om aftenen?

  29/06/2023
 • Christina kragh

  Bruger du den jorgobe på vatrondel eller klapper du den bare i ansigtet ?

  28/06/2023
 • Ida

  Ved du om det er rigtigt, at EU vil forbyde produkter med mere end 0,3 procent retinol, retinal o.s.v.? Jeg gispede selv højlydt da jeg hørte det.

  28/06/2023
 • Kristina Kjær Hansen

  Hej Anette.

  Jeg læser gerne dine indlæg og følger din blog, da det er så meget mere gennemskueligt hvad jeg skal bruge og ikke behøver bruge.
  Det er jo en jungle at begive sig ind i 🙂

  Denne gang er det ang min datter på 12 år, som pga hormoner begynder af få enkelte knopper, primært på og omkring næsen. Men det ligner ikke bumser. De er røde, men bliver ikke gule. De minder mere om en blære, hvor der er noget gennemsigtig væske i.
  Vi har altid brugt rigtig gode produkter fra Danish skin care. Kender du disse eller vil du anbefale noget andet? Mht salicylsyre er det netop en af deres populære produkter. Men burde vi istedet prøve den du anbefaler? Din “Ansigtscremen” kan den også bruges til min datter, og både dag og nat?
  Sidste problematik er at hun pludselig siden efteråret har haft meget meget tørre læber, bliver rød over/under læberne og skaller – troede det var kulden. Men det har også været slemt her i sommersolen. Hun bruger SOS cream fra PH formula dag og nat, men det kommer igen og igen … Vil du anbefale noget? På forhånd tak for hjælpen og god sommer ☀️

  28/06/2023
 • Eva

  Kære Anette,
  jeg følger dig altid og har også “næsten” læst alle dine tre bøger (er i gang med den tredje :)), men jeg kom alligevel i tvivl om nogle ting.
  Er mere A vitamin altid bedre? Hvis jeg husker rigtig, du en gang skrev du smører den på to gange. Men vil det gavne f eks at smøre den på også morgen og eftermiddag i vintermånedene (jeg tror ikke jeg kommer til at tage tuben med på kontor, men i teorien kunne jeg godt, da ansigtscremen er super let og jeg bruger ikke noget foundation/blush til hverdag – min mand har tandbørste med så why not :p ).
  Som jeg husker er der også lidt forskellige varianter A-vitamin i forskellige cremer, ville det give mening at f eks bruge en A-vitamin/retinol/you name it serum under Ansigstscremen?
  Hilsen fra en som bliver 40 næste år

  28/06/2023
 • Anette Bilsted

  Kære Anette🌺
  Bruger du aldrig en Mist?
  KH A

  28/06/2023
 • Isabel

  Tak for endnu engang at gøre det så enkelt og overskueligt at passe godt på sin hud. Den salicylsyre fra Jorgobé du nævner, ved du om den er så vandbaseret så jeg kan bruge den under min EGF fra Bioeffect? Det er den ting + din A vitamin (tilsat en dråbe olie) som jeg ikke vil undvære.

  28/06/2023
   • Isabel

    Tak

    28/06/2023
 • Charlotte

  Hej Anette.
  Jeg tror, jeg vil prøve at kaste mig ud i noget strøm. Kan jeg bare bruge A-vitamin cremen under eller bruger du noget andet?

  Kærlig hilsen
  Charlotte

  28/06/2023
 • Susie

  God morgen😊
  Er der en særlig grund til at du bruger BHA og ikke AHA? Får jo straks lyst til at skifte😂😂😂

  28/06/2023
 • Sarah

  Kære dygtige Anette,
  Jeg har brug for din ekspertise 😍 Jeg leder efter en rigtig god bodylotion eller lign til kroppen. Jeg har (takket være dig og dine bøger) total styr på min hudpleje rutine i ansigt, hals og décollete, og min hud har det som blommen i et æg, og min hudpleje rutine er hellig for mig morgen og aften. Jeg glemmer bare min krop og vil også rigtig gerne gøre noget godt for den, “problemet” er bare at jeg har en lille dreng og en hel lille baby, så min tid er knap. Jeg er 30 år og har ikke nogen problematikker på huden på kroppen, men ønsker at gøre noget godt for den, og hellere forebygge end reparerer og hvis muligt meget gerne med et produkt som indeholder en masse af de gode ingredienser – og meget gerne noget hvor det ikke tager en evighed om at tørre ind, når man har to små børn. Så fornyelig din anbefaling af “Instant Booster Skin Changing Body Serum” fra bodyologist og kan se Matas har den på tilbud. Men det er jo et serum, skal man også bruge en creme/lotion så? Jeg vil egentlig gerne købe den, da jeg synes ingredienslisten ser virkelig fornuftig ud, og jeg er kæmpe fan af A-vitamin og Niacinamid! Hvad vil dit bedste bud på et godt produkt til kroppen som gør lidt af det hele eller det vigtigste og fugter og får huden til at se sund ud og trænger ok hurtigt ind være? Det behøver ikke være helt billigt men gerne et produkt man har råd til at genbestille som ikke koster en bondegård 😀🤞🏼
  Jeg bruger solcreme på kroppen hver dag i sommer halvåret.
  Rigtig god aften ❤️🙏🏼

  27/06/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.