Sandheden om, hvad der kan blandes sammen

frugter

Vi gør det med mad. Med tøj. Med måden, vi bor på. Vi blander ting sammen, så det passer. Bedst. Til os selv. Så med mindre du elsker synet af snorlige rækker af noget ens-agtigt matchende, så sæt tanken (og løfterne) om synergieffekt fra samme serie på pause. Selvfølgelig kan der være synergieffekt – bare næppe mere eller mindre, end hvis du kombinerer produkter fra forskellige producenter. Så er der undtagelser? Ja, det er der med frugtsyrer, hvor det giver mening at holde sig til ét mærke. Derudover er der bare tre områder, hvor det er godt at være opmærksom på samarbejdsproblemer: 1. Det originale Bioeffect serum viser størst effekt på egen hånd (en hudkærlig undtagelse er dog, at frugtsyrer fungerer som et godt underlag, hvis du venter en god tandbørstningstid i mellem de to lag. Og vi taler aftenrutine). 2. Et overvejende C-vitamin-serum spiller heller ikke godt sammen med et overvejende nicamimid-produkt, og 3. Endelig vil kombinationen af retinol (A-vitamin) og benzoyl peroxide være for skrap en cocktail for de fleste.

Mange spørger ind til hudpleje-rækkefølgen. Og her er den, der virker bedst (og som er nem) i en tid, hvor de fleste går rundt og er lidt  radiatortørre. Hovedreglen er, at lade det mest vandede lande først. Så:

 • Ansigtsmist => serum => dagcreme => forseglende olie/balm på kinderne, da mange i t-zonen er selvsmørende

Og den korte version:

 • Smør konsekvent ansigtscreme (tilsat et par oliedråber) på let fugtet hud – ikke dryppende våd, men fugtig som når, du har holdt en vredet vaskeklud mod huden.

SAVNER DU SVAR? Så har jeg (med lidt forsinkelse) fået svaret her, og ellers er du altid velkommen til at rykke i dagens indlæg, hvis jeg glemmer noget eller nogen.

MERE AF BEAUTYSPACE? Hvis du har tid og lyst, så er der mulighed på Instagram, på Youtube, Med pakkeposten, I bogreolen, I Børsen eller på nyhedskanalen.

FOTO: Blandingsbilledet med citron og ingefær står den dygtige Ditte Ingemann bag.

16/12/2016
Mand, det er godt
20/12/2016
Det er OK at være utro. Især i julen

Kommentarer

 • Susanne

  Det vil sige at jeg godt kan bruge Hyaluronic Acid 2%+B5 fra The Ordinary inden jeg bruger Bio effect Egf serumet om aftenen ? Hvis blot jeg venter omkring 5 min ?

  Ville det også være ok at bruge samme Hyaluronic Acid før en A-vitamin creme til natten og hvor længe skal der gå mellem på smøringen?.
  Tak for din altid gode inspiration og glædelig jul til dig. 🙂

  20/12/2016
 • Christine B

  Gør det så nogen forskel i hvilken rækkefølge man bruger c-vitamin og niacinamide? Lyder som om c-vit først er en god idé?

  God dag til dig;-)

  20/12/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lotte Munk – I følge de kemikere jeg har talt med er det en god idé at vente ca. 30 min mellem C-vit og niacinamid. Risikoen er, at niacinamiden kan inaktivere C-vitaminen.

  @ Annika – Jeg sidder ikke lige med deres INCI-lister (er i toget), men prøv at spørg dem. De er søde til at svare.

  @ Patricia – Jeg er generelt fan af AHA og A-vit (i den rækkefølge), men hvor man lige mærker/ser efter, hvor meget man kan tåle.

  Stor hilsen Anette

  20/12/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille – Jo, det lyder som et sparsomt sortiment.

  @ Helene – Åh tak for dine gode gode feedback. Der er ingen tvivl om at Rens fugtforstærkende creme og så i selskab med niacinamid har gjort en forskel for dig.

  @ Mia – Lyder dejligt med bryllup. Har du læst Superhud? Ellers er den i boghandlen og på biblioteket.

  Stor hilsen Anette

  20/12/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille Sparsø – Sundhedsoptimistisk. Herligt ord. Og nej, jeg synes ikke det er overkill.

  @ Sanne – Det er et godt spm., og lidt smag og behag er der jo med her. Min erfaring er, at det fungerer bedst at lagre (med mindre vi taler oliedråber tilsat en creme), især også hvis det fx. er et AHA-serum. Men lad ikke huden blive helt tør mellem de to lag.

  @ Pia T – Herligt!

  @ Nanna – Håber det vil virke for dig. Men spring på to lag fugt både fra en god mist med hyaluron eller glycerin toppet med et fugtserum.

  Jeg vender tilbage med flere svar. Stor hilsen Anette

  20/12/2016
 • Kristina

  Hej Anette
  Vil det sige, at det ikke er så godt at bruge Rønsbøl spray under Ole H. frugtsyrer?
  Mvh Kristina

  19/12/2016
 • Ninna Angermann

  Dejligt med dine oplysninger i dag. Jeg har følgende spørgsmål: Bør jeg ikke bruge Rønsbøls mist om morgenen under O.H. ‘S C – vitamin, truth serum collagen booster ? — og måske heller ikke under hans invigorating Night treatment . Har også en hyaluronsyremist, er det bedre. Er dog meget glad for Rønsbøl. NB! Har siden jeg var ung haft meget tørre ben. Smurt med olie, cremer af alle slags. Alligevel altid tørre næste morgen. Nu bruger jeg Rønsbøl og intet andet. Aldrig tør hud mere. Fantastisk.

  19/12/2016
 • Patricia

  Hej Anette.
  De fleste aftener bruger jeg serum fra BP og derefter deres superbooster. Nogle aftener bruger jeg dog Pudderdaasernes AHA serum og derefter superboosteren. Er det okay at kombinere det sådan? 🙂

  19/12/2016
 • Annika

  Men – i forhold til rækkefølge – hvad så med de produkter fra The Ordinary? Kan man bare blande f.eks deres hylauronsyre og “buffet” ned i sin fugtighedscreme (altså blande det i hånden lige inden påføring) og smøre det hele på, på én gang?

  19/12/2016
 • Lotte Munk Andersen

  Hmmm bom bom
  Er der for meget C vitamin i Oles invigorating Night Creme til at bruges sammen med niacinamid? Har rønsbøl mist og så har jeg Niacinamid serum 10%. Men kunne måske nøjes med misten om natten.

  Invigorating Night Creme:
  Water (Aqua/Eau), Glycerine, Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Glycolic Acid, Cyclopntasiloxane, Triisostearyl Citrate, Lactic Acid, Stearic Acid, Myristyl Myristate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cyclohexasiloxane, Vaccinium Myrtillus Fruit/Leaf Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Xanthan Gum, Magnesium Aluminum Silicate, Potassium Hydroxide, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum).

  19/12/2016
 • Mia

  Kære Anette

  Jeg vil høre om du har et par gode råd til at blive bryllupsfin til sommer.

  Jeg er midt i tyverne, og har altid lidt af eksem, men har fået bugt med det alle andre steder end på hænderne, efter et godt besøg hos Peter Bjerring for nogle år siden, der anbefalede Beauté Pacifique som jeg bruger trofast nu (virkelig et godt tip til andre eksemsramte!).

  Jeg har desværre allerede lidt rynker og noget rødmen i panden og mellem brynene som jeg ikke kan få bugt med, og sensitiv og tør hud som jeg især får glæde af hvis jeg springer en hudplejedag over, men ellers ikke mærker hvis jeg bruger mine cremer. Om morgenen bruger jeg X-tra dry skin fix som er den eneste creme der ikke bare lægger sig som et fedtet lag oven på min hud, og om aftenen Crème Métamorphique (begge fra Beaute Pacifique). Jeg har dog tidligere brugt en BHA 1% fra Paulas Choice, som jeg gerne vil igang med igen, men hvordan hænger det sammen med A-vitamincremen om aftenen? OG kan du anbefale en god maske og måske en fugtmist eller serum eller andet godt som ikke bare lægger sig ovenpå huden?

  På forhånd mange tak!

  De bedste julehilsner
  Mia

  19/12/2016
 • HeLene

  Sikke dejligt billede!
  Har jo lovet at vende tilbage med feedback på PC Niacinamide som jeg købt efter læst om den herinde 🙂
  Har for nylig brugt op en flaske af c-vit serum fra REN, som du også anbefaler, den var skøn i duft og brug. Men nu har jeg altså brugt Paulas Choice Niacinamide booster omkring 10 dage og den virker som noget magi på min hud. Har blandet 3 dråber i Absolution fugtserum morgen og aften (indledningsvis morgen, for at holde øje med ev reaktion da jeg læst at nogle blusset op). Der er en svag prikken i huden, men ingen irritation.
  Jeg synes det siger noget når man kommer op efter søvnløs nat nummer: #stoppetmedatregne, med syge unger, maraton-hoste fra h***te, et voldsomt galopperende kaffeforbrug, og opdager at selve huden har noget opstrammet, glødende, ensfarvet over sig, om end blikket er træt og de mørke rande er markante. Det var overraskende og har aldrig sket før, søvnmangel ses ofte direkte på min hud som bliver tynd, grå og livløs.. Så hurra og tak for et godt tip! Måske var det REN der lagde kanvas, eller så er det kun niacinamiden. Hvem ved? Godt for huden-det er sikkert! 🙂
  Glædelig jul til dig og dine kære!

  19/12/2016
 • Pernille

  Elsker når det er enkelt. Jeg var i matas i lørdags for at spørge efter ansigtsmist, det var godt nok nedslående. De havde alene Ole Henriksens, men mente mest at den fungerede som en skintonic. Derudover havde de en til at fiksere make-up. Lyder det ikke mærkeligt ?

  19/12/2016
 • nanna

  Flot billede og interessant indlæg:) Jeg har netop fået receptet “Epiduo” af min hudlæge pga. min hormornelle akne. Adaplen + benzoyl perxiod er der i.

  Jeg er spændt på om det nærmest sprækker hele mit ansigt op ligesom forrige cremer. Jeg må prøve forsigtigt. Har du idéer til, hvad jeg kan smøre på om morgenen når den er knastør? En god fugtighedscreme:) Evt. Nilens jord som du har under “anbefalinger”?

  19/12/2016
 • Pia T.

  Kære Anette 🙂
  Jeg er efter råd fra dig begyndt at bruge Rønsbøls tonic – og den er SÅ god. Den giver dejlig blød og velfugtet hud. Et super godt tip, så TAK herfra 🙂
  Skøn dag til díg 🙂

  19/12/2016
 • Tak for gentagelse af rækkefølgen. Jeg har længe tænkt på at spørge dig om brug af serum – skal det trænge helt ind inden man smører natcremen på? Eller kan man godt smøre det ud og så straks efter smøre næste lag på? Jeg tænker nogen gange at så var det næsten nemmere at blande et par dråber serum i natcremen, men det er måske ikke det samme. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  19/12/2016
 • Pernille Sparsø

  Kære Anette
  Sikken et dejligt sunhedsoptimistisk foto!
  Mine morgenrutiner er som du beskriver. Er dog kommet i tvivl om, hvorvidt det er “overkill” at komme min SOS dagcreme under Origins VitaZing? Problemet er, at der jo ikke er spf i førstnævnte, og jeg synes sidstnævnte strækker længere ved at gøre som beskrevet! Hvad er din anbefaling?
  Generelt, synes jeg der er langt mellem dagcremer med de 15Spf du anbefaler her om vinteren, eller er det bare mig som oplever dette?
  Dejlig dag til dig 🙂

  19/12/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.