Hvad du muligvis ikke ved om D-vit og melatonin

Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad du ved og ikke ved om D-vitamin. Men noget tyder på, at vi kan blive klogere på brugen af vitaminet, også i forhold til huden. Her er forsker og hudlæge Hans Christian Wulfs ord i forbindelse med en artikel til Børsen: “Helt almindelig opførsel i sommerhalvåret giver en tilstrækkelig mængde D-vitamin – 20 minutter med direkte sommersollys på bare arme og ben et par gange om ugen. Sommerens solide niveau af D-vitamin daler til det halve i løbet af tre måneder, hvorfor tilskud er anbefalet fra oktober til april.”

Selv er jeg netop vendt hjem efter et interview med den helbredsoptimerende kardiolog dr. Jan Stritzke, som anbefaler et solidt D-vitaminindtag året rundt (vær dog i kontakt med egen læge i forhold til dosering). Og netop i den forbindelse vil jeg anbefale at læse den omfattende mængde af interessant aha-viden og studier, som fagbogsforfatter og kostspecialist Anette Harbech Olesen har indsamlet. Du får et direkte link her til hendes seneste vidensindsamling om D-vitamin (og jojo, jeg ved godt, at der lige præcis i det link er ret så mange pæne ord om Beautyspace. Det må du abstrahere fra.) Derudover er der andet interessant læsestof i linket, bl.a. om vores alle sammens probiotikakloge professor Oluf Borbye Pedersen.

Selv stødte jeg på Harbech Olesen, da jeg researchede på melatonin og via hendes grundige arbejde fandt ud af, at det er muligt også at spise sig til et højere niveau af søvnhormonet melatonin. Noget, hun har skrevet en bog om.

SOMMERFERIE: Nu lægger jeg mig ud i hængekøjen, mens jeg håber, at du forhåbentlig også nyder sommeren. Beautyspace er tilbage den 24. juli.

Kærlige hilsen Anette

@beautyspace på INSTAGRAM

FIK DU DE MEST LÆSTE JUNI & JULI ARTIKLER? Ellers er de her:

Spis dit vand og bliv mere fugtmættet

Fillers er IKKE bare vand og hyaluronsyre

To ingredienser, jeg ikke undværer om aftenen

Hudlægens recept på hårvækst

11/07/2023
Sarah: 10 års problemhud forsvandt med A-vitamin
Anette: Sjældent at én wondercreme hjælper på 10 års hudproblematik
26/07/2023
Man tror, det er løgn #1
Men der er faktisk 4 ting, der beskytter mod UV

Kommentarer

 • Louise

  Jeg har bestilt Anettes bog om Søvnhormonet Melatonin. Jeg har hverken fået bekræftelse på køb eller bog og Anette har auto-svar på sin mail lm at hun får så mange mails og ikke svarer. Det er jo super flot. Det er fint du linker til køb af hendes bog men ærgeligt det ender med en rigtig dårlig oplevelse.

  24/07/2023
 • Pernille S

  Dejligste ferie til dig!

  19/07/2023
 • Sanne

  Godt du advarede, for jeg hader altså også at læse alle de mange pæne ord om Beautyspace. 😉
  Rigtig go’ sommer, smukker. 🙂

  PS: Jeg læser stadig alt hvad du skriver, men prøver at holde igen med kommentarerne, så jeg ikke fylder hele sendefladen.

  18/07/2023
 • Charlotte

  God ferie Anette 🤩

  17/07/2023
 • Gitte+Salling

  God ferie til jer☀️☀️☀️

  16/07/2023
 • Jette B

  Rigtig god ferie ☀️🥂

  16/07/2023
 • Mariannegylding

  Rigtig dejlig ferie☀️

  16/07/2023
 • Stine

  God og velfortjent ferie 🍀

  16/07/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.