Solfaktor-anbefalinger

Halvt løbende på vej ud af døren med en veninde, ser hun sig over skuldrene mod mig med et: ”Guud, jeg har glemt solbeskyttelse” … pause … efterfulgt af et ”arj det var en joke, Anette.” Altså det ER jo sjovt, for hun kunne lige så godt have sagt, at hun kører i en bil uden sikkerhedsseler. Eller konsekvent går over gaden for rødt.

Her kommer nogle anbefalinger som lovet. Læs dog endelig også med her, så du får din egen GPS af en tjekliste, ligesom et  veldokumenteret indsmøringstrick gør, at du kan nøjes med at smøre dig ind én gang om dagen.

TIL DIG DER VIL SUPPLERE I LØBET AF DAGEN

 • Jeg synes, det fungerer så godt at duppe ekstra solbeskyttelse på med en svamp. Bare forsigtigt. Lidt bøvlet at den skal vaskes osv. men jo billigere end de to næste forslag.
 • En fugtmættende SPF-mist, der gør det godt er Coolas Refreshing Water Mist Sunscreen med aloe vera, hyaluronsyre, kokosvand, antioxidanter og SPF15. En overraskende behagelig støvregnsmist, der ikke fnulrer, men heller ikke er billig (det er svært at lave SPF-mist, der føles som god fugtspray). Virkelig mange herinde har efterlyst løsningen – har købt min her.
 • SPF-beskyttelse på spray fra hippe, men også ret vidunderlige Darling, der, fremfor at være alkohol-skrap, er ekstraordinær komfortabel og mælkeagtig i konsistensen. Sprayes på og klappes efterfølgende let ind i huden. Flasken på billedet er et presseeksemplar.

HUDLÆGENS ANBEFALING

 • Galdermas Actinica Lotion har skyhøj faktor (faktisk SPF84), og det var den, der blev brugt i succes-casen her – oplagt, hvis du døjer med pigmentpletter. Jeg har købt min på Hudklinik Mølholm, men den er også på apoteket.
 • Der er to vitaminer, som giver ekstra god mening i en solfaktorcreme, nemlig beroligende B3-vitamin og smidiggørende E-vitamin. Begge er i DermaKnowlogys Sun Face Cream SPF 50 sammen med solid fugtmætning.

XL-KROPS VARIANTER DER OGSÅ GÅR TIL ANSIGTET

 • Flere solfaktorcremer til kroppen er også perfekte til ansigtet. Om vinteren er jeg meget glad for den fra Rudolph Care. Lige nu vil jeg pege på den her fra Woods, som jeg netop har genkøbt i Magasin, fordi den er så ualmindelig let og ikke-fedtende – giver en satinmat overflade og indeholder god fugtmætning og beskyttende antixodanter. 

TIL DIG DER IKKE VIL FEDTE

 • Garniers Sensitive Advanced Super er stadig derude – og er et hit for mange til trods for, at der er virkelig meget alkohol i. Der er også La Roche-Posays Anthelios 50+ Invisible Fluid, som er supertynd i konsistensen og med et den snert af alkohol, mange ikke bryder sig om. Selv er jeg ikke alkoholforskrækket, når bare der er tilstrækkelig fugtmætning i.
 • Heliocares A-R (som var med på Go’ Morgen Danmark) er vanvittig behagelig. Ultra tyndtflydende, indeholder overvejende fysiske filtre (i nanoform, og nej, jeg er ikke bange for nano) og oplagt til dig, der rødmer i huden eller hurtigt får irriterede øjne. Jeg har netop købt en ny.
 • Supergoop er kommet til Danmark, og helst havde jeg set dem i de store dunke, de sørger for at have ved poolkanten på nogle hoteller. Matte Screen SPF 30 er en fusion mellem den foundation man ikke har lyst til at have på i solen og så en matterende oliefri smøre. Produktet er et presseeksemplar – du finder dem hos Sephora.

HUSK at du finder alt det vigtigste her, når det gælder valg af din bedste solfaktor.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

FÅ ET GRATIS KAPITEL HER fra Bedre hud med årene – videnskabens opskrift på en friskere og pænere hud. Og få samtidig den bedste pris, for jeg kan ikke gøre noget ved de ventetider, selvom jeg gerne ville. Det sker her.

@beautyspace på INSTAGRAM

09/05/2023
Professorens SPF-tip er dokumenteret det bedste
Glem alt om indsmøring hver anden time, men husk regel nr. 1
15/05/2023
Hvad jeg har tømt mere end én gang
Fire produkter, jeg tømmer til sidste dråbe

Kommentarer

 • Tina Lohse

  Uhaa Så lige i min indbakke at
  paula’s choice kommer med en new sunscreen.. det bliver spændene 😊☀️

  18/05/2023
 • Louise

  Hej Anette
  Kan den fra Dermaknowlogy bruges som dagcreme?
  Lige nu bruger jeg Karmameju BB cream med spf 30, men når vi skal på ferie vil jeg gerne have en faktor 50 med. Vil dog gerne at den kan fungere som dagcreme også, hader at smøre for mange gange 🙂

  14/05/2023
 • Cecilie

  Jeg haaaader solcreme, fordi det fedter, svier i øjnene, og jeg får bumser. Så jeg var nødt til at prøve den TikTok-hypede Beauty of Joseon-creme. Dén lever op til hypen! Blid, let og mega hurtigt absorberende. Jeg får hverken bumser eller øjne, der løber i vand. Bruger den også til min 4-årige datter, og hun brokker sig ikke længere over at få solcreme på.

  14/05/2023
 • Michelle Kristensen

  Dejlig inspiration – tak!

  Bioderma lavede på et tidspunkt den dejligste spf 50 mist spray – den var HELT vidunderlig. Den er åbenbart taget ud af produktion – ved du noget om hvorfor?

  13/05/2023
 • Anette

  Jeg har længe haft et godt øje til Heliocare, men synes der er for meget silikone i…
  Men er glad for min egen fra Purito med combo af fysiske og kemiske filtre. Plus, at den er lavet på havre, der beroliger min periorale dermatitis. Ren WIN-WIN.

  Til kroppen er jeg ikke så silikone-sart, , der bruger jeg dog helst mineralske filtre, mens silikonen holder på fugten, så mine tørre ben ikke bliver endnu mere tørre.

  Den bedste solbeskyttelse er dog en bred stråhat, den hjælper virkelig på de der dage hvor solen står ned i stænger, og holder den værste varme og rødme væk.

  12/05/2023
  • Anette

   Hov forresten, Anette.

   Jeg så dette sunscreen checker tool online, hvor man får et godt billede af, hvor godt ens solcreme faktisk dækker ved at indtaste ingredienser og brand/produkt.

   Jeg har ikke selv testet den, men kender du sitet?

   https://sunscreensimulator.basf.com/Sunscreen_Simulator/login

   12/05/2023
 • Kirsten V

  Jeg glemte, det er Shaka udgaven.

  12/05/2023
 • Kirsten V

  La Roche-Posay. 50 face tinted mineral Anthelios light fluid sunscreen
  Købt i USA.
  Er der alcohol i den ?
  Jeg har trekket listen, men måske det hedder noget andet?
  På forhånd tusind tak Anette.

  12/05/2023
 • Rikke nabo

  Hej Anette,
  Tak for indlæg🤗
  Jeg har lige tilbragt en måned i Israel. Har været rigtig glad for Coola ansigtscreme faktor 50. Fedter ikke og jeg bliver ikke hvid i ansigtet.
  Til kroppen købte jeg (ved en fejl🙄) deres bodyspray faktor 30. Badeværelsesgulvet var fedtet til efterfølgende😬 Hvordan kan man vide, at man har brugt nok af den? Og hvad er din holdning til spray?
  Desuden havde jeg Rudolph Care solcreme med. Jeg synes den farver mit tøj gult. Gør Wood også det?

  12/05/2023
 • Sarah

  Hey Anette , min elskede nivea antishine spf 30 er blevet reformuleret og det jeg utrolig ked af for det var den matteste solcreme ever. Den nye formula fnuldrer Extreme meget.

  1) har du bud på en super mat solcreme?

  2 ) hvis jeg smører huden 2 gange fra morgenstunden med 20 min mellemrum ,- er jeg så beskyttet resten af dagen ?

  11/05/2023
 • Jette B

  I ansigtet bruger lige nu Biotherm faktor 30 til kroppen. Den fungerer fint ovenpå Phformula serum og under deres CC creme også med solfaktor.
  Jeg er også glad for Nilens Jord faktor 30 til kroppen. Den fungerer også fint til ansigtet.

  11/05/2023
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for spørgsmål og kommentarer. Jeg er tilbage med respons fredag denne uge. KH Anette

  11/05/2023
 • Vibeke

  Altså…..vil bare lige sige, at du har verdens hurtigste ekspedition, når mit yndlingsprodukt ansigstscremen skal bestilles. En halv time efter jeg havde trykket send, poppede den op i PostNord – det er da god service. Tusinde tak for dig og dine altid gode råd – og den uundværlige ansigtscreme. <3

  11/05/2023
 • Anni

  Jeg bruger stadig stick fra Shiseido til at eftersmøre med i løbet af dagen. Den er nem at bruge ovenpå makeup, den er handy i tasken, og et plus tænker jeg er også, at man undgår solfilter i lungerne som ved spray.

  God sommer!

  11/05/2023
 • Helle Johansen

  Hej Anette

  Virkelig godt blogindlæg, lige det jeg stod og manglede, så tak for det.

  Jeg kan dog ikke finde en forhandler af Galdermas Actinica Lotion i andet en 50 SPF.
  Dog tænker jeg at der kan være lovgivning omkring hvor høj spf faktor der må markedsføres, og jeg vil gerne sikre mig at jeg har fat i det rigtige produkt.

  Mange tak og varme hilsner herfra
  Helle

  11/05/2023
 • Sanne

  God værkstedshumor din veninde har, haha! 😀
  Jeg vidste ikke at man kunne få solcreme med højere faktor end 50, det skal jeg huske til næste gang jeg skal sydpå.
  Jeg forstår dog ikke hvorfor man skal duppe på med en svamp? Jeg forstår i det hele taget ikke de der moderne svampe, de sluger en masse produkt og er bøvlede at vaske. Jeg dupper bare med fingrene, de er lige ved hånden.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  11/05/2023
 • Sarah

  Jeg kan virkelig anbefale avene b-protect spf 50 til ansigtet, fedter ikke, giver lidt farve og super beskyttelse. Har brugt den i 4 år nu og den er virkelig god!

  11/05/2023
  • Laura

   Den elsker jeg også! Den passer min hud så godt og så elsker jeg, hvordan farven bare smelter ind i huden, så jeg opnår både let dækning a la en tynd foundation + SPF.
   Den var engang med i en boks – wink-wink, Anette! 🙂

   11/05/2023
 • M

  Jeg har jo altid lært, at solcreme i ansigtet må og skal vaskes godt af, men hvordan er det på kroppen? Jeg går helst i bad hveranden dag kun og skifter mellem bad og etagevask på alle vigtige dele af kroppen. Men jeg smører mig jo gerne ind i solcreme hver dag på kroppen.

  11/05/2023
  • Anni

   Lige mine ord, så det spørger jeg også om.

   11/05/2023
   • M

    Jeg er altid meget ude, fordi jeg går rundt mellem alle arbejdsopgaver som spreder sig over det meste af Aarhus og samtidig er jeg een af dem, der går med så lidt tøj som muligt så snart solen viser sig. Men så må jeg få en forår-sommer-rutine med at tage en kropslig skyller om aftenen. Tak!

    13/05/2023
 • Christina

  Hej Anette
  Min (voksne) datter har atopisk hud og får soleksem lige så snart hun bare nærmer sig solen, selvom hun forsøger at undgå den helt.
  Vi har endnu ikke fundet en solcreme der virker.
  Kan du mon anbefale en? Til hele kroppen.
  Dbh Christina

  11/05/2023
 • Bettina

  Tak for dine altid gode ord og fif!
  Jeg har de seneste år brugt spf 30 fra Rudolph Care som dagcreme fra forår til efterår og en cc creme fra La Roche Possay, også spf 30, som yderste lag om vinteren.
  Men nu begynder jeg at se flere og flere pigmentpletter… Overvejer at skrue op for spf og bruge den fra Rudolph med spf 50. Men bliver i tvivl om det vil gøre en forskel, da jeg har læst mig frem til at beskyttelsen næsten er den samme med spf 30 som med
  Spf 50?

  11/05/2023
 • Naf

  Jeg bruger Supergoop! og kan virkelig anbefale deres produkter, men ja det er nogle små tuber.
  Jeg har også prøvet woods_ og kommer helt sikkert til at købe deres større forpakning til hele familien.

  11/05/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.